Band Hoppen-logo

Band Hoppen

Music Podcasts

Band Hoppen is een podcast waarin twee vrienden, Dion en Edwin, je kennis laten maken met bands en bier. Iedere aflevering wordt er een nieuw thema gekozen waarbij er passende (lokale) bands en bieren worden geserveerd. Schuif dus gezellig mee aan tafel en oordeel, en lach, mee terwijl we hoppen van band naar band en van bier naar bier.

Location:

Netherlands

Description:

Band Hoppen is een podcast waarin twee vrienden, Dion en Edwin, je kennis laten maken met bands en bier. Iedere aflevering wordt er een nieuw thema gekozen waarbij er passende (lokale) bands en bieren worden geserveerd. Schuif dus gezellig mee aan tafel en oordeel, en lach, mee terwijl we hoppen van band naar band en van bier naar bier.

Language:

Dutch


Episodes

S02E13: Final Vinyl

7/29/2022
Aan al het goede komt een einde, en zo ook aan het tweede seizoen. Om dit seizoen lekker af te sluiten hebben we gekozen voor het thema Final Vinyl, en je raad het al.. we draaien dus vinyl! Lekker maááan, zoals Dion zou zeggen. Heerlijke platen, met verrassend nieuwe muziek! Wat betreft de brouwers komen er een paar bekende voorbij, maar qua bieren hebben we ze nog niet eerder gehad... in 1 woorden GENIETEN dus in deze laatste aflevering! Ohwja, we komen volgend seizoen gewoon terug! Dus mocht je op vakantie nog heerlijke muziek of bier hebben ontdekt, laat het ons weten! Fijne vakantie! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:29:13

Special: Dax Hovius nieuwe single release

7/8/2022
Soms krijgen we berichten waarmee we echt iets moeten doen. Zo kregen we van onze vriend van de show, Dax Hovius, een berichtje dat zijn nieuwe single uitkwam. Hij stuurde hem mee, en laten wij nou zo enthousiast zijn dat we gewoon niet kunnen wachten tot we weer een aflevering opnemen! Dus hebben we besloten om een speciale aflevering op te nemen, helemaal alleen rondom dit FANTASTISCHE nummer! Dus een korte aflevering dit keer, met maar 1 ronde, en daarin de nieuwe single van Dax Hovius met de naam "Rebels On The Run"... Want rebels zijn we ;-) Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:00:21:54

S02E12: Golden Oldies

6/24/2022
Het is weer ZOMER!! En op de dag dat het zomer wordt, dan is Edwin jarig. Het is hem goed aan te zien dat hij weer een jaar ouder is, en we zullen het ook gaan vieren dat hij ouder is. Met nieuws uit zijn geboortejaar, en als thema Golden Oldies. Ohw, en op deze heugelijke dag is onze grote vriend Lars van Hoptimaal natuurlijk ook weer te gast. Nouja... gast... hij hoort onderhand bijna bij het meubilair, maar we houden wel van hem! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:35:18

S02E11:Vrijdag de 13de

5/13/2022
Kinderen voor Kinderen zongen het al in 1992.. "Ik ben vrijdag de 13de geboren, voor iedereen een rotdag maar voor mij een feest". Nu zijn wij dan wel niet geboren op vrijdag de dertiende, maar dat is het vandaag wel... en wat een feest gaat het weer worden! Wij slepen je mee onder ladders door, en begroeten iedere zwarte kat die we dan tegenkomen terwijl we genieten van de lekkerste bieren en muziek. Natuurlijk wel allemaal met als thema.... Vrijdag de 13de! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:00:32

S02E10: Kingsday

4/27/2022
Ja, wanneer deze aflevering online komt is de échte koningsdag al geweest... Maaaaar toen we het opname moest het nog komen. En voor alle old-timers onder ons, voelt 30 April ook altijd nog een beetje als koningsdag. Dus vonden wij het wel zo gepast om een aflevering te maken om dit thema heen. We hebben dus allemaal weer bieren die te maken hebben met dit thema, en de muziek sluit ook weer lekker aan. Plus als bonus, als kers op de taart, als kroon op ons werk is ook onze enige echte koning Pimpelmans LARS weer van de party. Gegarandeerd lachen, en een 5de ronde dus :-) Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:35:37

S02E09: Pasen

4/15/2022
Huppelende haasjes, kukkelende kuikens en eieren zover je kan zien, en dat alles op de klanken van de Matthäus Passion... Je raad het al wel, het is weer Pasen (oke, eigenlijk Goede Vrijdag op de dag dat dit uitkomt). En aangezien Dion en Edwin ook weer uit de dood (periode van ziekte) zijn opgestapt vieren we deze andere wederopstanding samen met jou als luisteraar. Natuurlijk met vrolijke bieren en smakelijke klanken... of was het nou andersom?! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:06:25

S02E08: End Of The World

2/25/2022
De wereld lijkt wel in de brand te staan, met de inval in Oekraïne en met de stormen. Maar wij hebben écht dit onderwerp al een half jaar geleden bedacht, en toen was de wereld nog niet helemaal in brand. We sluiten alleen ook wel weer positief af, want na hevige stormen komt er altijd weer zonneschijn! Dit hebben we dan ook weer kunnen meemaken na de drie opvolgende stormen. En laten we nou ook nog eens iets te vieren hebben deze aflevering!! Luisteren dus!! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:05:04

S02E07: Valentijn

2/11/2022
Love is in the air!!!.... Overal waar je kijk zie je rode hartjes, rode rozen en verliefde stellen. Ja je snapt het al, het is weer bijna Valentijnsdag. En je weet ondertussen natuurlijk wel dat jouw vriendjes van de podcast de grootste romantici zijn in heeeel podcast land, dus kon deze aflevering niet ontbreken. Wat ook niet kan ontbreken is onze enige echt, vriend van de shop, Lars! En laten we die nou in de aanbieding hebben deze week!! Luister snel op je tijgerbontje, voor de open haard, met een heerlijke Barrel Aged Stout naar deze nieuwe podcast om helemaal in de kleffe sferen te komen. Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:24:52

S02E06: Stars in the Making

1/28/2022
Het nieuwe jaar is weer begonnen.... welkom 2022! En we beginnen dit jaar gelijk lekker met nieuwe bands en bieren waarvan wij denken dat die in het komende jaar helemaal HIP gaan worden. Of.. nouja... hip?! Wij vinden ze in ieder geval geslaagd en lekker :-D Drink met ons mee in deze nieuwe aflevering, in het nieuwe jaar. Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:19:02

Kerstspecial 2021: A very Hoppy Christmas

12/24/2021
We hadden het al stiekem weggegeven in de vorige aflevering, maar hier is hij dan.. speciaal voor jou als luisteraar om je te bedanken voor dit fantastische Band Hoppen jaar.. dé kerstspecial met onze vrienden van Hoptimaal! We pakken helemaal uit voor je met weer 4 kerstachtige bieren en natuurlijk 4 nummers die helemaal kerstig zijn. Mix dat met veel gelach en woordgrapjes, en je weet dat je in ieder geval met buikpijn van het lachen de feestdagen in kan gaan. Wij wensen jou hele fijne feestdagen toe, en een geweldige jaarwisseling! En willen je écht heel erg bedanken dat je het afgelopen jaar zo'n succes voor ons hebt gemaakt door te luisteren naar onze podcast! TOT IN 2022!! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:33:27

S02E05: Feestmaand

12/17/2021
De dagen worden korter, het weer slechter en de huizen vullen zich met kleine lampjes... ofwel het is December. En onlosmakelijk verbonden aan deze maand zijn natuurlijk alle feestelijkheden omtrent Sinterklaas, de kerst en natuurlijk Oudjaarsavond. Dé hoogste tijd om het thema Feestmaand aan te snijden. Met feestelijke bieren en natuurlijk lekkere muziek gaan we in deze laatste reguliere aflevering van dit jaar er weer een feestje van maken. Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:25:47

S02E04 Brouwer special: Stanislaus Brewskovitch

12/3/2021
Dit is de eerste Brouwer Special die wij opnemen, en hopelijk ook niet de laatste. En in deze aflevering zijn we te gast in de prachtige Menistenkerk in Enschede, bij Stanislaus Brewskovitch. Eigenaar en oprichter Rocco Chin neemt ons mee aan de hand van 4 bieren uit hun brouwerij door het heden verleden en de toekomst van de brouwerij. Een extra lange uitzending waarin veel gelachen wordt, maar ook zeer interessante en leuke weetjes zitten over Stanislaus Brewskovitch. Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:50:59

S02E03: Winter

11/19/2021
Wanneer de nachten langer worden, en de kledinglagen dikker dan weet je dat het weer zover is.... Het wordt Winter! En dat is dan ook het thema van deze aflevering. Toegegeven, we zijn een beetje vroeg (een maand) voor de echte winter start, maar voor ons gevoel is die al begonnen. Met bieren die perfect passen in onze winter gaan we luisteren naar de muziek die Dion hierbij heeft uitgekozen, en boy was dat een verrassing! Fun fact: We namen deze aflevering op op 10 november, een dag voor 11 november (is ieder jaar zo) de dag dat kinderen met een lampion langs de deuren mogen. Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:33:16

S02E02: Movember

11/5/2021
Wat is toch dat kriebelding onder iedereen zijn neus deze maand?! EEN SNOR!! Want het is Movember! En ook wij willen natuurlijk wel even wat aandacht besteden aan de goede doelen die er allemaal zijn. Zeker als dat met goed bier en fijn muziek is! Het thema van deze week is dus Movember, en wij draaien muziek over goede doelen en drinken bier voor het goede doel of omdat er een leuke snor op de verpakking staat ;-) Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:17:59

S02E01: Bierfest

10/22/2021
WE'RE BACK!! We zijn weer helemaal terug met seizoen 2, en die zal weer bol staan van muziek, bier een hoop (non)feitjes en nog meer gelach! Deze eerste aflevering staat in het teken van Bierfest/Oktoberfest of hoe je het ook kan noemen: Duits bier en muziek over zuipen! Wij hebben er heel veel zin in en het bier is al open voor de uitzending begint, dan weet je dus dat het een top aflevering gaat worden :-) Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:10:09

Zomerspecial #2 van 2021: Dining 5 sterrenstyle

9/5/2021
In de tweede zomerspecial gaan we niet alleen maar luisteren naar muziek en er heerlijke bieren bij drinken, maar we eten er ook heerlijk bij. Luisteraar van het eerste uur Robert van Os heeft 5 sterren voor ons gekookt, helemaal passend bij de bieren en de muziek. Kijk op onze website voor de gerechten en bestel natuurlijk de bieren bij onze vrienden van Hoptimaal om mee te eten en drinken in deze smakelijke zomerspecial! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:02:04:28

Zomerspecial #1 van 2021: Hoptimaal

8/16/2021
We hadden hem al aangekondigd, maar door vakanties en overstromingen is de aflevering wat later. Maar zeker nog op tijd om te beluisteren bij het terug rijden over de Route du Soleil! Deze eerste zomerspecial nemen we op bij onze vrienden van Hoptimaal, en sluiten Lars én Tjapco aan om de meest zomerse nummers en biertjes te bespreken. Wees gewaarschuwd als je achter het stuur zit, wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die gereden wordt doordat je in een lachstuip lig! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:42:44

S01E12: Flevoland

6/25/2021
De allerlaatste provincie die we nog moesten bespreken is natuurlijk de jongste provincie Flevoland. Uit de bodem van de Zuiderzee opgetrokken wonen er nu flink wat mensen, en komen er een hoop leuke artiesten en goed bier vandaan. We ronden natuurlijk ook dit eerste seizoen af, maar niet getreurd we komen terug. En dan heb ik niet alleen over de zomerspecials. Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:12:47

S01E11: Drenthe

6/4/2021
Het is het land van de Hunebedden en de Hunebed Highway, maar ook van Skik, Mooi Wark, Earth & Fire en natuurlijk René Karst! We hebben het over onze mooie provincie Drenthe. Daar waar de velden onder het geluid van de boerenrock bewerkt worden, en de bierflesjes in de bierketen nog met de voortanden worden opengetrokken.... Nouja, misschien valt dat nog mee maar dat het weer een leuke uitzending gaat worden staat wel al vast! ;-) - Docu van Lohues: Heugste Tied Veur The Blues II - Goede doel brouwerij Barelds & Sabel: Stichting Olijf Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl. Bestel te gekke kekke swag in onze shop!

Duration:01:20:27

S01E10: Friesland (baby aflevering)

5/21/2021
De provincie met de meest bekende vlag moet wel Friesland zijn. En laat nou net die provincie in deze aflevering centraal staan! We gaan luisteren naar echte Frieze bands en proeven ook de bieren uit deze provincie. En helemaal speciaal is dat dit dé baby aflevering is! Wanneer je deze aflevering beluister, dan weet je dat Dion voor de tweede keer vader is geworden! Wil je meepraten?! We horen graag jouw mening over de bands/bieren en onze podcast op @bandhoppen (instagram), facebook of e-mail ons op podcast@bandhoppen.nl.

Duration:01:12:01