Waarheen, Waarvoor-logo

Waarheen, Waarvoor

Music Podcasts >

Het programma van uitvaartverzorger Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek zij of hij op de eigen uitvaart wil draaien.

Het programma van uitvaartverzorger Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek zij of hij op de eigen uitvaart wil draaien.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Het programma van uitvaartverzorger Koop Geersing over leven en dood, gebracht met een glimlach. Met ruimte voor een persoonlijk verhaal van een studiogast over de passies en uitdagingen in het leven en welke muziek zij of hij op de eigen uitvaart wil draaien.

Language:

Dutch


Episodes

Waarheen, Waarvoor - Roy Carter | NH Radio

12/8/2019
More
Gast: Roy Carter, luisteraar van NH Radio, een Sociaal en Maatschappelijk betrokken Amsterdammer, een mensen- mens, een familieman. Hij is vrolijk en blij, een ‘Zondagskind’, eerlijk en recht door zee. Hij is stervensbegeleider, mantelzorger, vertrouwenspersoon, buurtmaatje en legde de eeuwige Professie af op de 'Regel' van de orde der Franciscaanse Seculieren.

Duration:00:53:55

Waarheen, Waarvoor - Henk Lulf | NH Radio

12/1/2019
More
Gast: Henk Lulf, in het dagelijks leven fysiotherapeut en acupuncturist. Henk is vrijwilliger met meerdere functies bij het Rode Kruis, waar hij assisteerde bij een aantal grote rampen (Bijlmerramp, brand in Volendam, crash Turkish Airlines). Daarnaast is hij af en toe vrijwilliger bij een huisarts in Nepal. Zijn motto: als je iets doet voor anderen, moet je je optimaal inzetten binnen je mogelijkheden.

Duration:00:48:54

Waarheen, Waarvoor - Simone Henken | NH Radio

11/25/2019
More
Gast: Simone Henken, portret- en reportagefotograaf, gespecialiseerd in het verbeelden van missies van bedrijven en instellingen met een culturele/maatschappelijke relevantie en in het portretteren van karakteristieke persoonlijkheden. Als kind observeerde ze de wereld om zich heen al intensief. De tentoonstelling van haar overleden hond Joerie grijpt haar nog steeds heel erg aan. Ze kijkt met grote liefde naar die foto's maar het maakt ook meteen weer duidelijk hoezeer ze haar mist. Nog...

Duration:00:48:44

Waarheen, Waarvoor - Anne Smaal | NH Radio

11/17/2019
More
Gast: Anne Smaal, zelfstandig uitvaartbegeleider, moeder van 2 kinderen en (vrijwillig) projectleider, om WereldLichtjesDag vorm te geven in de regio Heiloo. Elke 2e zondag in december wordt WereldLichtjesDag gehouden. Op deze dag steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten.

Duration:00:49:18

Waarheen, Waarvoor - Richard Hattink | NH Radio

11/1/2019
More
Gast: Richard Hattink, rouwpedagoog. Hij heeft in zijn levensreis de pedagogische opdracht om te zorgen voor kinderen die het moeilijk hebben. Hij is de bedenker van uitvaartspeelgoed (.nl) en heeft een inspirerende visie op het omgaan met rouw, gebaseerd op zijn eigen ervaringen.

Duration:00:40:47

Waarheen, Waarvoor - Daniela Koele | NH Radio

10/31/2019
More
Gast: Daniela Koele; journalist, moeder, Mindfulness Kindertrainer, opvoedcoach en oprichter van Conscious Discipline Nederland. Ze heeft daarin haar eigen kracht ontdekt. Na twijfel aan haarzelf en commentaar van anderen op haar opvoedstijl bleek ineens dat Daniela volgens de wetenschap heel goed bezig was. En toen dacht ze: 'zie je wel! Ik ben niet gek, ik ben wel wat waard, ik doe er wel toe. Ik heb het wel goed gezien en goed gevoeld.' En zo viel haar hele jeugd op zijn plek.

Duration:00:48:42

Waarheen, Waarvoor - Anne-Marie Boogaarts | NH Radio

10/27/2019
More
Gast: Anne-Marie Boogaarts, uitvaartbegeleidster. Ze studeerde aan de Design Academy in Eindhoven, vervolgens ging ze naar de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, met als hoofdvak Textiel en 20 jaar later staat ze bekend als de 'Fabric Queen'. Dan gaat ze naar de uitvaart van een veel te jong iemand, wat haar aan het denken zet. Een maand later begint ze aan een uitvaartopleiding.

Duration:00:51:05

Waarheen, Waarvoor - Paul Willemse | NH Radio

10/27/2019
More
Gast: Paul Willemse; er is eigenlijk geen dak- of thuisloze die hem niet kent. Al meer dan 20 jaar zet Paul zich voor deze groep in. In 2018 werd hij om die reden genomineerd voor 'Amsterdammer van het jaar'. Ooit begon hij bij de gemeente als handhaver/toezichthouder. Daar kwam hij voor het eerst in contact met dak- en thuislozen. In hartje winter zag hij daklozen over straat lopen en zo is het eigenlijk begonnen: hij was zo begaan met de groep dat hij er uiteindelijk zijn levenswerk van...

Duration:00:47:38

Waarheen, Waarvoor - Andja Bratić | NH Radio

10/20/2019
More
Gast: herinneringsspecialist Andja Bratić. Zij ontdekte na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben in de online marketing, dat ze meer wilde doen om mensen in moeilijke tijden zoals bij een verlies te begeleiden. Ze betrekt creative en duurzaam actieve partners bij het inrichten van een hybride manier van groen doen in uitvaartland. Haar drijfveer: ‘Doe iets, dan ben je in elk geval geen toeschouwer.'

Duration:00:49:03

Waarheen, Waarvoor - Susanne Duijvestein | NH Radio

10/13/2019
More
Gast: Susanne Duijvestein, afkomstig uit de zogenaamde corporate wereld. Op een gegeven moment voelde ze te weinig relevantie in haar bestaan en ze vroeg zich af op welk leven ze zou willen terugkijken als ze een oud besje van 100 zou mogen worden. Ze is begrafenisondernemer geworden (bijafscheid.com) en werkt met liefde vanuit haar hart, waarbij ze haar onafhankelijkheid en de natuur heel belangrijk vindt.

Duration:00:48:17

Waarheen, Waarvoor - Karel Winterink | NH Radio

10/6/2019
More
Gast: Karel Winterink, afkomstig uit de wereld van kunst en cultuur (theater, architectuur, stedenbouw, landschap, fotografie, beeldende kunst en design). Door kunstenaars en ontwerpers en door mensen samen te brengen en gezamenlijk de wereld beter en mooier maken gaat zijn hart sneller kloppen. Sinds vijf jaar is Karel actief als uitvaartondernemer en organiseert hij regelmatig Death Cafés en Socratische gesprekken in parken, cafés en bij mensen thuis. Zijn bedrijf heet 'Uitvaren'.

Duration:00:50:44

Waarheen, Waarvoor - Ine Mulder | NH Radio

9/29/2019
More
Gast: Ine Mulder. Kunstenaar en ondernemer. Oprichter van Monumentalista: een ontwerpbureau voor grafmonumenten, urnen en andere bijzondere producten die helpen bij afscheid en herinnering. Ine is door perioden van ziekte als anorexia, depressie en kanker gegaan en heeft haar moeder te vroeg verloren. Ze gelooft dat moeilijke perioden in je leven je vormen en Ine wil daar met design en kunst op een positieve manier aan bijdragen.

Duration:00:45:08

Waarheen, Waarvoor - Wiek Luza | NH Radio

9/22/2019
More
Wiek Luza; ze is trainer, heeft een eigen coachingspraktijk aan huis en ze is coördinator van Pisa, een inloophuis voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Wiek heeft haar man Ed verloren en ervaart het samengaan van kwetsbaarheid met veerkracht. Ze hoopt nog lang bezig te zijn met wat er toe doet en met genieten van de goede zaken des levens, liefst met dierbare mensen om haar heen.

Duration:00:48:26

Waarheen, Waarvoor - Karin van 't Klooster | NH Radio

9/21/2019
More
Gast: Karin van ’t Klooster, ze is getrouwd, moeder. Karin heeft haar hart gevolgd na het verlies van haar baan en is ritueel- en verliesbegeleider bij levensbepalende gebeurtenissen, zoals de geboorte van een kindje, of twee mensen die zijn getrouwd, mensen die gaan scheiden, een gezin gaat emigreren, een familielid is overleden.

Duration:00:39:39

Waarheen, Waarvoor - Lia Schrier | NH Radio

9/15/2019
More
Gast: Lia Schrier, een positief ingestelde, ondernemende vrouw, die zich inzet voor het goede en dankbaar is voor haar leven. Door het verlies van haar kindje, haar vader, haar bedrijf en relatie, weet ze wat verdriet en rouw is. Ze is uitvaartverzorger en betrokken bij het Bos der Omarming, een gelegenheid voor het aanplanten van herdenkingsbomen voor overleden kinderen. Door een boom te planten krijgt het kind een plek in dit bos.

Duration:00:47:34

Waarheen, Waarvoor - Femmy Bakker | NH Radio

9/9/2019
More
Gast: Femmy Bakker; zij heeft haar leven op latere leeftijd een andere wending gegeven en is uitvaartondernemer geworden. Door haar eigen ervaringen met leven en dood weet ze wat het is om kwetsbaar te zijn, verdriet en rouw te ervaren.

Duration:00:48:12

Waarheen, Waarvoor - Jeroen Terlingen | NH Radio

9/1/2019
More
Gast: Jeroen Terlingen; hij was vakbondsjournalist, redacteur van Vrij Nederland en docent journalistiek. Hij schrijft boeken en maakt films over de diagnose, behandeling en gevolgen van kanker. Jeroen is ex-patiënt. In zijn boek ‘Dood Doet Leven’ volgt hij mensen die te horen hebben gekregen dat ze niet meer beter kunnen worden. Over het bespreekbaar maken van de dood.

Duration:00:46:12

Waarheen, Waarvoor - Jan-Willem van Burgsteden | NH Radio

8/29/2019
More
Gast: Jan-Willem van Burgsteden, gelukkig getrouwd, vader van een zoon en een dochter en een iets te gedreven ondernemer. Een vechter sinds zijn geboorte. Het heeft hem tweemaal een burn-out opgeleverd, waaruit hij beide keren omhoog is geklommen. Nu deelt hij zijn ervaringen met andere ondernemers via zijn website opgoedgesprek.nl.

Duration:00:40:50

Waarheen, Waarvoor - Marian Schutte | NH Radio

8/28/2019
More
Gast: Marian Schutte, ze is fotograaf en schrijver bij afscheid en uitvaart. Ze praat onder andere over haar eigen verlies in het leven en hoe ze daarmee om is gegaan.

Duration:00:42:21

Waarheen, Waarvoor - Bert Tuls | NH Radio

8/28/2019
More
Gast: Bert Tuls, zelfstandig ondernemer, eigenaar van James Catering en werkzaam als cateraar in een crematorium. Vorig jaar kreeg hij een hartinfarct. Bert spreekt over de impact daarvan op hemzelf, zijn gezin en zijn werk. En over zijn passie voor de uitvaartbranche.

Duration:00:40:03