De Wereld-logo

De Wereld

News & Politics Podcasts >

Scherpe analyses over de internationale politiek.

Scherpe analyses over de internationale politiek.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

Scherpe analyses over de internationale politiek.

Language:

Dutch


Episodes

Hoe lang bestaat Schengen nog?

9/20/2018
More
Wat willen we eigenlijk? Migratie-expert Paul Scheffer over het Nederlandse immigratiebeleid en zijn nieuw boek: 'De vorm van vrijheid' en verder oud-Amerika correspondent Paul Brill over de handelsoorlog met China en de midterm-verkiezingen.

Duration:00:43:11

Hoe kregen rebellengroepen in Syrië hulp van Nederland?

9/13/2018
More
Wie draagt de verantwoordelijkheid voor de steun aan de rebellengroepen in Syrië? Syrië-gezant Koos van Dam vertelt het hele verhaal achter de Nederlandse hulp. En Malik Azmani, kandidaat-lijsttrekker voor de VVD in Europa over Hongarije.

Duration:00:44:35

Houdt Trump straks een slachting in Syrië tegen?

9/6/2018
More
President Assad maakt zich samen met de Russen en de Iraniërs klaar voor de laatste slag in Syrië, Wie stopt hem nog ? Een gesprek met Joël Voordewind, Buitenlandwoordvoerder van de ChristenUnie. En Canada vecht met Trump's mes op de keel voor beter NAFTA. Wat kan Europa leren van die moeizame onderhandelingen? Daarover Bente Becker, Woordvoerder internationale Handel voor de VVD.

Duration:00:44:08

De Italiaanse nachtmerrie van Brussel en een nieuw NAFTA

8/30/2018
More
Het is bonje tussen Brussel en Italië en een no-deal scenario in de Brexit lijkt steeds dichterbij te komen, hoe moet Europa hiermee omgaan? Een gesprek met Ben Knapen, oud-staatssecretaris van Europese Zaken en Eerste Kamerlid voor het CDA. Donald Trump boekt een belangrijke overwinning door met Mexico een nieuw NAFTA af te sluiten. Amerikanist Koen Petersen over de symboliek van dit nieuwe akkoord. En wat heeft de Duitse hereniging tussen oost en west te maken met de extreem-rechtse...

Duration:00:46:35

Heeft Noord-Korea Trump in de tang?

8/23/2018
More
De chemie tussen Donald Trump en Kim Jong-un is nog altijd goed. Maar van de denuclearisatie komt weinig terecht. Remco Breuker, hoogleraar Korea studies aan de Universiteit Leiden over de stroperige onderhandelingen tussen Amerika en Noord-Korea. En hoe moet Europa omgaan met de Chinese investeringen in de Balkan? Daarover Frank Heemskerk, Nederlands bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington.

Duration:00:48:45

IJzige stilte rond MH17 doorbroken

8/16/2018
More
Rusland is direct aansprakelijk voor het neerhalen van vlucht MH17. Dat stelden Nederland en Australië in drie maanden geleden. Maar wat heeft die verklaring eigenlijk opgeleverd?

Duration:00:49:59

Rusland en Iran: bondgenoten of rivalen?

8/9/2018
More
Het is bal tussen Iran en Amerika. De Russen proberen de ruzie te sussen, maar zijn ze eigenlijk wel zo blij met Iran als bondgenoot? We vragen het aan Paul Brill, oud-Amerika correspondent en columnist bij het Parool. En 73 jaar nadat Hiroshima en Nagasaki door Little boy en Fat werden verwoest, overweegt Japan een eigen atoombom en raketten. Daarover Radboud Molijn, Japan-kenner en oprichter van het bedrijf Global Bridges.

Duration:00:50:04

Suriname een 'failed state'?

8/2/2018
More
Jörgen Raymann over Suriname. Is dat nou een 'failed state', zoals minister Blok beweert? En bestaat IS eigenlijk nog, of zijn al die aanslagplegers een stelletje wannabees, daarover Renske van der Veer, directeur van het International Centre for Counter-Terrorism in Den Haag.

Duration:00:48:28

'Moeder aller oorlogen' of onderhandelingstactiek?

7/26/2018
More
Amerika en Iran bedreigen elkaar met hel en verdoemenis. Iran-kenner Damon Golriz over hoe ze hierover denken in de straten van Teheran. En is de Europese Unie onredelijk streng voor de Britten in de Brexit-onderhandelingen? Daarover BNR-correspondent Lia van Bekhoven.

Duration:00:49:15

De zegetocht van president Assad

7/19/2018
More
Duizenden Syrische vluchtelingen zitten vast bij de Israëlische grens door een nieuw offensief van president Assad in het zuiden van Syrië. Stukje bij beetje herovert Assad zijn land op de rebellen. Wanneer erkent het Westen dat hij heeft gewonnen?

Duration:00:47:35

NAVO onder hoogspanning

7/12/2018
More
De Amerikaanse president Trump slaat op de NAVO-top in Brussel keiharde taal uit richting de bondgenoten, maar zegt tegelijkertijd dat de NAVO er nog nooit zo goed heeft voorgestaan . Wat is de toekomst van het bondgenootschap?

Duration:00:46:40

Trumpvrees bij de NAVO

7/5/2018
More
De relatie tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn partners in de NAVO staat onder zware druk. Trump wordt met de dag bozer over de lage Europese defensie-uitgaven en stuurt boze brieven. Komt er een familieruzie op de aankomende NAVO-top?

Duration:00:47:18

De EU hangt aan haar nagelriemen

6/28/2018
More
De migratiecrisis doet de Europese Unie kraken in haar voegen. De EU-top in Brussel tobt, dubt en mort over strengere grensbewaking van Europa. Maar hoe...Daar is vrijwel niemand het over eens.

Duration:00:47:07

Feest voor Erdogan en Poetin?

6/21/2018
More
De Turkse president Erdogan heeft nogal wat tegenslag in de aanloop naar de verkiezingen. Economisch gaat het dramatisch en in de peilingen ligt ie maar net voor. Wat staat er op het spel voor Erdogan?

Duration:00:46:02

Kijk terug: De Speciale Noord-Korea Show van BNR De Wereld

6/14/2018
More
Vrede met Noord-Korea of een militaire confrontatie? Remco Breuker en Jaap de Hoop Scheffer spraken in BNR De Wereld over het zenuwslopende kat-en-muisspel tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Duration:00:43:44

Grommende Europeanen op de G7

6/7/2018
More
In Canada komen de rijkste industrielanden samen voor overleg op de G7. Amerikaanse tarieven op staal en aluminium en het opzeggen van de Iran-deal zorgen voor grote woede in Europa. Gaan de wereldleiders straks rollend over straat in Canada?

Duration:00:39:57

De Speciale Trump Show

5/31/2018
More
Krijgen we nog zes jaar Trump als president of kunnen we een afzettingsprocedure verwachten? Wat vindt zijn aanhang van zijn presidentschap? En hoe heeft hij de rest van de wereld beïnvloed de afgelopen anderhalf jaar? BNR De Wereld beantwoordt op donderdag 31 mei al deze vragen in De Speciale Trump Show.

Duration:00:47:16

De Iran-deal: trekken aan een dood paard

5/24/2018
More
De Europese Unie komt met een soort firewall om Europese bedrijven te beschermen tegen Amerikaanse sancties. Maar is dat realistisch of staat Brussel te trekken aan een dood paard?

Duration:00:46:34

Trump en Kim: top of flop?

5/17/2018
More
En weg is de vreugde over de komende top tussen Donald Trump en Kim Jong-un. Gaat die ontmoeting op 12 juni nog wel door? Kim is woest op Zuid-Korea en Amerika over nieuwe militaire oefeningen. En het opgeven van zijn nucleaire programma? Nooit van zijn leven, zegt hij. Zijn we terug bij af?

Duration:00:44:54

Waarom haten wij de Russen?

5/9/2018
More
Vladimir Poetin begint zijn vierde termijn als Russische president met een offensief tegen armoede en ongelijkheid. Maar gaat Poetin de Russische liefde voor Europa ook weer aanwakkeren?

Duration:00:47:49