Doorbraak Radio-logo

Doorbraak Radio

News & Politics Podcasts

De babbel van Doorbraak over politiek en nog van alles. Meer dan één stem dus.

De babbel van Doorbraak over politiek en nog van alles. Meer dan één stem dus.

Location:

Belgium

Description:

De babbel van Doorbraak over politiek en nog van alles. Meer dan één stem dus.

Language:

Dutch


Episodes

Sam van Rooy: ‘Waarom mogen we niet weten wat migratie kost?’

1/24/2022
De economische impact van migratie op alle aspecten van onze samenleving blijft een taboe. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Sam van Rooy, Vlaams parlementslid voor Vlaams Belang, meer uitleg over de reden waarom hij dit taboe wil laten sneuvelen. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:22:17

Valerie Van Peel: ‘Daders kindermishandeling moeten beter opgevolgd kunnen worden’

1/20/2022
Reeds vorig jaar was Valerie Van Peel, Kamerlid voor N-VA, te gast in deze podcast om te pleiten voor een strengere aanpak van daders van kindermishandeling. Het schokkende nieuws rond de dood van de vierjarige Dean maakt dit thema weer actueler dan ooit. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Valerie Van Peel haar visie op de zaak. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:18:28

Drabbe en Devos: ‘Eigen partij en positie eerst’

1/19/2022
Maakt de politiek een betere beurt in 2022? Enkel indien politici aan meer dan zichzelf en hun partij denken. Drabbe en Devos geven hun analyse. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:41:39

Slagmulder en Warnez: ‘Bedoeling is studenten doen slagen en niet tegenhouden’

1/17/2022
Recent werd er in het Vlaams parlement een beslissing genomen over de zogenaamde knip in het onderwijs. Hierbij zouden studenten niet mogen beginnen aan hun derde jaar van de bacheloropleiding wanneer ze nog vakken uit het eerste jaar opnemen. In deze aflevering van Doorbraak Radio gaan we dieper in op het hoger onderwijs en de voortgang van studenten. Om hierover te praten zijn er twee Vlaamse parlementsleden te gast namelijk Kristof Slagmulder van Vlaams Belang en Brecht Warnez van CD&V....

Duration:00:25:28

Peter De Roover: ‘Geen taak overheid om op te treden tegen haatspraak’

1/14/2022
Iedereen is het ermee eens dat de vrije meningsuiting een basisconcept is in onze samenleving. Zijn er grenzen aan deze vrije meningsuiting? In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Peter De Roover, voorzitter van de N-VA kamerfractie, zijn analyse. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:24:36

Maddens en Bauwens: ‘Rousseau komt in de buurt van Chinees puntensysteem’

1/13/2022
Het debat over de coronamaatregelen raakt steeds meer gepolariseerd. Vooral het Covid Safe Ticket en de politieke stemmen die steeds meer in de richting van een 1G beleid bewegen laat stof opwaaien. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven Bart Maddens en Pieter Bauwens hun analyse. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:46:23

De Paepe en Laeremans: ‘In het boekencafé willen we auteurs en lezers samenbrengen’

1/12/2022
In de boekenwereld gaat er geen dag voorbij zonder interessante ontwikkelingen. In deze podcast komen dan ook geregeld auteurs aan bod om hun boeken aan te prijzen. In deze aflevering van Doorbraak Radio hebben we niet over een boek maar over een plek waar zowel auteurs als lezers kunnen samenkomen. Dit nieuwe concept van enkele enthousiastelingen kwam recentelijk boven water en wordt het Boekencafé genoemd. In plaats van een effectief café waar boeken worden gelezen en bediscussieerd is dit...

Duration:00:28:05

Tom Vandendriessche: ‘Democratie moet worden gevoed door debat’

1/11/2022
De poging van Eurocommissaris Helena Dalli om kerst te verbannen uit het taalgebruik van de EU-ambtenaren stootte op veel kritiek. Vanwege de commotie trok Dalli, bevoegd voor gelijkheid in de Europese Commissie, haar omstreden handleiding voor inclusief taalgebruik terug. In deze aflevering van Doorbraak Radio geeft Tom Vandendriessche, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang, zijn analyse. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:24:08

Asselman en Neyskens: ‘Biden lijkt veel meer op Trump dan hij zelf denkt’

1/10/2022
Vorige week was het een jaar geleden dat demonstranten het Capitool in Washington bestormden. Beelden die op het netvlies gebrand staan. In deze aflevering van Doorbraak Radio blikken Roan Asselman en David Neyskens terug op deze gebeurtenissen en analyseren ze het presidentschap van Joe Biden. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:40:44

Dirk Rochtus: ‘Erdogan's aanhang verschrompelt zienderogen’

1/6/2022
We horen de laatste weken steeds meer verontrustende berichten vanuit Turkije. De inflatie is daar momenteel net als in Europa torenhoog. Maar in Turkije gaat het nog een stapje verder. Het is in dit land zelfs de tweede hoogste inflatie in dertig jaar. De pijlsnel stijgende inflatie leidt tot veel ongenoegen en spanningen in het land. Daarnaast is het ook de inzet geworden van een politieke strijd, anderhalf jaar voor de komende presidentsverkiezingen. In deze aflevering van Doorbraak Radio...

Duration:00:24:26

Walter Weyns en Paul Boonefaes: ‘Woke vertrok vanuit onrechtvaardigheid maar ontspoort’

1/5/2022
Wat is woke? Het ontstond als begrip om een groter bewustzijn in de samenleving aan te duiden. Meer bepaald een bewustzijn rond racisme-problematieken en discriminatie in de samenleving. Sommigen vinden dat het nu eerder een cultus van overgevoeligheid en een vijand van de vrije meningsuiting is geworden. Het woke-fenomeen leek aanvankelijk iets Amerikaans maar sijpelt steeds meer door hier in Vlaanderen. In deze aflevering van Doorbraak Radio hebben we het over enkele boeken die gaan over...

Duration:00:40:55

Rondas: Woke Familiedrama bij de Balthazars

1/3/2022
Een opvallende familieruzie tussen Herman Balthasar en kleindochter Martha geeft aanleiding tot enige beschouwingen over woke. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:23:39

Van Ermen en Constandt: ‘Anders, beter en goedkoper met een Vlaamse gezondheidszorg’

12/31/2021
In het regeerakkoord dat de huidige Vivaldiregering maakte, stond ook de voorbereiding op een staatshervorming ingeschreven. Vooraleer deze zevende staatshervorming zich zou kunnen voltrekken moet er eerst bepaald worden welke grondwetsartikelen er opengesteld worden voor herziening. In deze aflevering van Doorbraak Radio komen Lieve Van Ermen, voorzitter van het Vlaams artsenverbond, en Jurgen Constandt, voorzitter van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds, uitleg geven bij hun visie op deze...

Duration:00:32:12

Philippe De Backer: ‘En nu is het oorlog’

12/28/2021
‘En nu is het oorlog’, is het boek waarin Philippe De Backer terugblikt op zijn periode in de regeringen Wilmès. Dit was nog in het prille begin van de coronacrisis waarin alle Europese landen op snelheid werden gepakt en vooral het gebrek aan voorbereiding naar boven kwam. Hij probeert in het boek ook vooruit te kijken en geeft de lezer enkele lessen mee die we uit deze crisis kunnen trekken. In deze aflevering van Doorbraak Radio komt De Backer, gewezen staatssecretaris en minister voor...

Duration:00:27:27

Rondas: Waarom de privilege-erfzonde in Vlaanderen niet pakt

12/25/2021
Woke docenten proberen ons schuld door privilege aan te praten. Maar christelijken hadden toch al zo'n soort concept? Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:15:20

Kerstmis, oneens maar toch samen

12/24/2021
Dat we het samen oneens kunnen zijn. Oneens, maar toch samen. Dat is onze kerstwens in 2021. En mag ik daar nog een uitnodiging aan toevoegen? We willen graag de herders uitnodigen in onze stal. De kerstwens van onze hoofdredacteur Pieter Bauwens Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:08:05

Maddens en Bauwens: ‘Bouchez herinnert Open Vld er aan wat het zuivere liberalisme is’

12/23/2021
De laatste peiling toont opnieuw winst voor Vlaams Belang en PVDA. Het zal voor de meerderheidspartijen moeilijk worden deze trend nog te doorbreken. In deze aflevering van Doorbraak Radio geven Bart Maddens en Pieter Bauwens hun analyse van de politieke week. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:43:44

Philippe Nys: ‘Jong VLD kan zorgen voor nodige politieke vernieuwingsoperatie’

12/22/2021
Bij Jong VLD vonden onlangs voorzittersverkiezingen plaats. Bij deze verkiezingen van de liberale jongerenpartij trok Philippe Nys aan het langste eind en volgde hij Tess Minnens op. Bij deze verkiezingen haalde hij maar liefst 78% van de stemmen. Hij was al vaker te gast bij deze podcast maar nu wordt hij naar gewoonte als voorzitter van een jongerenpartij ook eens op de rooster gelegd. In deze aflevering van Doorbraak Radio komt hij dus toelichten waar ze als Jong VLD naartoe willen...

Duration:00:33:51

Jong N-VA : ‘Een onafhankelijk Vlaanderen blijft ons uitgangspunt’

12/21/2021
Eind oktober legde Jong N-VA zijn ‘Eigen Koers’ vast tijdens een congres dat om die vier jaar wordt georganiseerd. In deze aflevering van Doorbraak radio presenteren Jong N-VA’ers Glen de Waele en Simon De Decker de teksten die uit dit congres voortvloeiden en de krijtlijnen die de jongerenpartij uitzet voor de komende jaren. Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:32:09

Snelders & Colin bespreken de voetbalweek

12/20/2021
Helaas hebben Eddy Snelders en François Colin ook deze maandag veel extrasportieve zaken die besproken moeten worden. Daarnaast bespreekt het duo ook wat er binnen de lijnen gebeurde! Support the show (https://doorbraak.be/steun/)

Duration:00:20:25