Madam blå-logo

Madam blå

News & Politics Podcasts >

Majbritt Maria Nielsen er navnet på en opstigende stjerne på debathimlens firmament.

Majbritt Maria Nielsen er navnet på en opstigende stjerne på debathimlens firmament.
More Information

Location:

Denmark

Description:

Majbritt Maria Nielsen er navnet på en opstigende stjerne på debathimlens firmament.

Language:

Danish


Episodes

Det sidste ord

8/3/2018
More
I knapt halvanden måned har vi talt om et væld af dagsaktuelle emner. Det har været vildt fedt, lidt skræmmende, men allermest meget meningsfyldt. Madam Blå er simpelthen imponeret over niveauet af debatten og imponeret over hvor reflekterede og sjove lyttere hun har haft. Hun har grædt og grinet bag mikrofonen og tusind tak for det. I dag samler vi op. Hvad fik du ikke sagt? I dag får lytterne det sidste ord. Tak for nu fra Madam Blå.

Duration:00:54:59

Det næste ungdomsoprør

8/2/2018
More
Hvad bliver det næste ungdomsoprør? Hvad burde det næste ungdomsoprør være? Er unge overhovedet interesserede i at gøre oprør, er de individualister eller kollektivister? I dag brainstormer vi på de nye voksnes oprør.

Duration:00:54:58

Maskeringsforbuddet

8/1/2018
More
Fra i dag træder maskeringsforbuddet i kraft. Det er strafbart at dække ansigtet til i offentligheden og det sker for at styrke sammenhængskraften i landet. Men kan man det med et forbud? Kan man signalere, at her i landet bestemmer vi ikke, hvad kvinder skal have på, ved at bestemme, hvad de ikke må have på?

Duration:00:54:53

Turisters særkrav

7/31/2018
More
Global Muslim Travel Index 2018 giver Danmark dumpekarakterer, når det kommer til at uddele karakterer til turistmål for netop muslimer. Der er for få bederum og for lidt halalkød tilgængeligt for den gruppe af rejsende. Qatar har udarbejdet en vejledning til adfærd og påklædning i forbindelse med VM i fodbold i landet i 2022. Hvornår er turisters særkrav en mulighed for indtjening for det liberale, danske erhverv og hvornår er grænsen nået for at udvise respekt, som sloganet for...

Duration:00:54:57

Tinder

7/30/2018
More
Vi lever i en hurtig tid, hvor de fleste kan swipe sig til en pizza, et lift eller en bankoverførsel på ingen tid. Men vi kan også swipe os til sex eller måske endda en kæreste? Tinder en kærlighedsapplikationen, der bekymrer Madam Blå. Kan man effektivisere mødet mellem mennesker så meget, at det fineste af det fine forsvinder?

Duration:00:54:52

Onkel Tom-følelserne, Spiseforstyrrelser

7/28/2018
More
Er det nemmest at heppe på et fodboldhold, der kommer fra et præstestyret diktatur, der hænger homoseksuelle i kraner eller på et hold, der kommer fra et land med demokrati og en indvandrerdebat, der nogle gange bliver meget højreretorisk? Anoreksi, bulimi og overspisning kender vi, men ortoreksi er en nyligt diagnosticeret lidelse, der gør den syge meget optaget af kost og motion. Vi tager debatten om den sunde livsstil eller den store kropsbesættelse i dag, for hvem har egentlig...

Duration:00:55:00

Spiseforstyrrelser

7/27/2018
More
Deter varmt og vi kigger på hinandens kroppe. i Danmark en der cirka 75.000 spiseforstyrrede, men det anslåes, at det kan være dobbelt så mange, da en spiseforstyrrelse ofte eksisterer som en hemmelighed. Anoreksi, bulimi og overspisning kender vi, men ortoreksi er en nyligt diagnosticeret lidelse, der gør den syge meget optaget af kost og motion. Vi tager debatten om den sunde livsstil eller den store kropsbesættelse i dag, for hvem har egentlig kontrollen, når flere og flere kun...

Duration:00:54:58

Onkel Tom-følelserne

7/26/2018
More
Vi tager selvfølgelig debatten om racisme i fodbold, indvandrerdebat og identitet og onkel Tom-følelserne i Madam Blå på Radio24syv i dag. Er det nemmest at heppe på et fodboldhold, der kommer fra et præstestyret diktatur, der hænger homoseksuelle i kraner eller på et hold, der kommer fra et land med demokrati og en indvandrerdebat, der nogle gange bliver meget højreretorisk?

Duration:00:54:59

Digitale narkomaner

7/25/2018
More
Vi er blevet moderne, digitale narkomaner. Smartphones, sociale medier og wifi har ændret os helt grundlæggende, men Madam Blå vil gerne flå opladeren ud af sin egen arm og lægge sin telefon fra sig. Nu kan det være nok. I dag bekender vi sammen vores afhængighed og taler om hvad, der mon skal til, før afhængigheden af at være online bliver for voldsom.

Duration:00:54:58

Digitale folkedomstol

7/24/2018
More
Den digitale folkedomstol lever. Billeder og anmeldelser af alt fra dørmænd til restauranter deles igen og igen på Facebook, når danskerne har haft en dårlig oplevelse med service eller adfærd i offentligheden. Men er det fair at en benævmt restaurant hænges ud for en dårlig dag? Eller er det sådan, folket opdrager på dem selv? Vi tager debatten i dag.

Duration:00:54:58

#over10 og #over100

7/23/2018
More
Kvinder skal helst ikke have for mange sexpartner og de skal også helst lyve om, hvor mange de har været sammen med. Eller skal de? Et nyt initiativ har set dagens lys, nemlig venstre-kandidaten, Anahita Malakians, idé med at hashtagge til sig ligestilling på det frække felt. Hashtaggene lyder #over10 og #over100 og er en del af hendes måde at få budskabet om, at kvinder skal stå ved deres seksuelle eskapader, frem på. Men er det måden? Vi tager den frække debat i dag.

Duration:00:54:58

Madam Blå - sammendrag 21-07-2018

7/21/2018
More
Det bedste fra ugens udgaver af Madam Blå.

Duration:00:55:00

Ungdomskultur

7/20/2018
More
Har ungdomskulturen ændret sig til en småkrænkende og mobbende kultur? Er rektorer og ”voksne” for nærtagende, når de overvåger studerendes blå bøger og afslutningsfester eller redder det i virkeligheden andre studerende fra at blive ydmyget? Er det sjovt eller usjovt, at man kan blive kåret til at være ”årets billigste” i 2018? Og hvis det er usjovt, hvad er det så der får de unge til at udsætte hinanden for den slags i festlighedernes navn?

Duration:00:54:59

Kunst

7/19/2018
More
20 A4 ark har sjældent fået så meget opmærksomhed, som denne sommer. Københavns Kommune har købt et kunstværk til 10.000 kroner, der er en ”åben nekrolog” over 20 politikere. Det er kunstneren Jakob Jakobsen, der står bag værket og hverken ham eller Københavns Fritids- og kulturborgmester forstår, hvorfor folk er så vrede på værket eller på de 10.000 kroner kommunen har givet for det. Også andre folkevalgte har kommenteret på miseren, hvilket nu også møder kritik. Men hvad har Københavns...

Duration:00:55:00

Fattigdomsgrænsen

7/18/2018
More
Har Danmark på en måde fået en ny fattigdomsgrænse med FN-posten? Eller er den på vej? Nye tal er netop kommet fra Danmarks Statistik, der er fastsat på baggrund af FN's verdensmål, der blandt andet handler om at halvere andelen af mennesker, der lever i fattigdom inden 2030. For at kunne følge udviklingen har Finansministeriet altså derfor bedt Danmarks Statistik om at udarbejde indikatorer for fattigdom. Det er blevet til 3 indikatorer, der blandt andet slår fast, at tjener man ikke over...

Duration:00:54:59

Har kvinder altid været usikre?

7/17/2018
More
I går talte vi om psykisk sårbarhed blandt unge og om, at vi skal tale om psykisk sygdom, herunder særligt depression, stress og angst, på samme måde, som vi taler om et brækket ben. Vi kom blandt andet ind på sociale mediers betydning for særligt unge kvinder og det vil vi botanisere lidt i i dette program. Har kvinder altid været usikre? Er det en usikkerhed, der bare er sat strøm til med de sociale mediers komme? Og hvordan tager man ansvar for sin egen færden på samme?

Duration:00:54:59

Psykisk sårbarhed - vilkåret for den næste voksne generation?

7/16/2018
More
Er unge mennesker mere syge, ængstelige og depressive end nogensinde før eller er det vores egen opfattelse af, hvad der er livet, den er gale med? Hver anden unge mand bliver kasseret til session og flere og flere unge mennesker beretter om stress og angst på uddannelsesinstitutioner. Har vi skabt os et samfund, man ikke kan være ked af det i eller er den ængstelige og depressive generation forkælede?

Duration:00:54:58

Omskæring, Er retssamfundet på vej ud på et overdrev?

7/14/2018
More
Gorm Greissen, der er børnelæge og formand for etisk råd, har i Politiken d. 8 juli sammenlignet omskæring af raske drengebørn med at sende børn i vuggestuer. Etisk råd, der beskæftiger 17 ulønnet medlemmer og som ofte når fremtid holdninger, der provokerer befolkningen. Tidligere er rådsmedlemmerne blevet enige om, at omskæring er helt i orden, fordi forældrenes præference og frihed til at opdrage overstiger børns behov for at beholde deres forhud, men formanden har nu også sammenlignet...

Duration:00:55:00

Skal forældre straffes for deres børns seksualforbrydelser?

7/13/2018
More
Vi fortsætter debatten fra i går i dag. Er det rimeligt, at forældre skal straffes for deres børns seksualforbrydelser eller et det et juridisk overdrev, hvis en bestemt opdragelse kan klassificeres som en form for medvirken eller billigelse eller forståelse for seksualforbrydelser? Eller er Danmark nødt til at være ufin? Er det her nok en DF sommerballon, men med en underliggende, reel debat; er al god integration betinget af en forståelse for ligestilling?

Duration:00:54:57

Er retssamfundet på vej ud på et overdrev?

7/12/2018
More
6 unge drenge under 18 år er sigtet for gruppevoldtægt af 5 unge piger under 18 år. En far til en af de sigtede har udtalt, at voldtægt ikke kan forekomme, hvis den, som påstået af en af pigerne, er foregået i pigens hjem. Kort herefter foreslår DF, at forældre, der billiger deres børns kriminelle handlinger, skal kunne straffes jævnbyrdigt med deres børn. Er retssamfundet på vej ud på et overdrev eller er hele miseren et praj om, at forældres synspunkter og opdragelse af deres børn ER et...

Duration:00:54:59