Newsroom-logo

Newsroom

News & Politics Podcasts >

De dagelijkse nieuwspodcast van het FD en BNR. De belangrijkste nieuwsverhalen van de redactie verteld door onze journalisten en specialisten. Mark Beekhuis neemt je mee de nieuwsvloer op.

De dagelijkse nieuwspodcast van het FD en BNR. De belangrijkste nieuwsverhalen van de redactie verteld door onze journalisten en specialisten. Mark Beekhuis neemt je mee de nieuwsvloer op.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

De dagelijkse nieuwspodcast van het FD en BNR. De belangrijkste nieuwsverhalen van de redactie verteld door onze journalisten en specialisten. Mark Beekhuis neemt je mee de nieuwsvloer op.

Language:

Dutch

Contact:

+31 20 5928625


Episodes

Honderden huurders geïntimideerd door verhuurder

6/18/2019
More
Honderden huurders worden geïntimideerd en weggepest door hun verhuurder. Elke maand wordt een haatprediker een visum geweigerd. En Tweede Kamerleden gaan verrassend vaak met de trein.

Duration:00:21:40

Verwarring door de ruk naar links van de VVD

6/17/2019
More
Verwarring door de ruk naar links van de VVD. Als deelvervoer goed zou werken en betaalbaar was, zouden heel wat mensen hun eigen auto de deur uit doen. En een aantal FD-collega's deed een rollenspel om zich in te leven in de lastige positie van de accountant.

Duration:00:30:01

Vermogensheffing moet opnieuw op de schop door uitspraak Hoge Raad

6/14/2019
More
Hoge Raad geeft de Belastingdienst ongelijk, 4% rendement op je vermogen kon alleen door grote risico's te nemen. Toch krijgt waarschijnlijk niemand zijn belasting terug. De ECB maakt zich ongeloofwaardig. En AFM zegt geen sancties te kunnen opleggen bij de afhandeling van het rentederivatendrama.

Duration:00:23:14

Stikstof zet VVD op vele fronten klem

6/13/2019
More
Door de krapte op de arbeidsmarkt betalen werkgevers nu gemiddeld 8,5% meer dan ze gewend waren. Door één rechtelijke uitspraak komen heel veel VVD-plannen in de knel. En in de rechtszaak tussen Vestia en Deutsche Bank ging het over flessen champagne en nachtclubs.

Duration:00:29:59

En nu wil Unilever ineens weer méér merken

6/12/2019
More
Jarenlang schrapte Unilever merken, nu moet het aantal juist flink toenemen. Er is een vrij eenvoudige manier om personeelstekorten in de zorg te verkleinen. En ondanks het succes van oranje leeuwinnen, blijft het meisjesvoetbal een lastige tak van sport.

Duration:00:23:59

Iedereen mag dokken voor meer OV in de buurt

6/11/2019
More
De overheid overweegt om huizenbezitters en bedrijfsleven te laten meebetalen aan de bouw van nieuwe stations en andere OV-projecten. Hoe dat plan eruit ziet hoor je in deze aflevering van Newsroom. Verder groeit het verzet van ZZP'ers tegen een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering en praten we over Nederlandse MKB'ers, die veel duurder uit zijn als ze in eigen land geld willen lenen.

Duration:00:27:38

Dit is beste podcast over Nieuws & Politiek!

6/7/2019
More
De deal met Vivat is rond. Vastgoedbeleggers morren over huurmaatregelen van gemeenten. AFM laat Facebook misleidende advertenties voor bitcoins en leningen verwijderen. En: dit is beste podcast over Nieuws & Politiek!

Duration:00:27:48

Waarom de fusie van Fiat Chrysler en Renault crasht

6/6/2019
More
De fusiegesprekken tussen Fiat Chrysler en Renault zijn nogal hard en nogal onverwacht gecrasht. En ook Nederland baalt daar best wel van. Verder in Newsroom: we kunnen maar beter wennen aan extreem lage rentes, want dat blijft nog wel even zo. En de 'techniek-havo' moet de redding zijn voor veel ongemotiveerde havisten.

Duration:00:24:45

De strijd van YouTube tegen de viespeuken

6/5/2019
More
YouTube legt livestreamen door kinderen aan banden. Het is een nieuwe maatregel die het platform neemt om kinderen online te beschermen tegen de starende oogjes van pedofielen. Verder in Newsroom: de machtspositie van vakbond FNV, die (opnieuw) allesbepalend is in de komst van een pensioenakkoord. En we bespreken of premier Rutte wel genoeg slaap krijgt met al die debatten die tot in de late uurtjes duren.

Duration:00:29:58

Na 9 jaar onderhandelen bijna een pensioenakkoord

6/4/2019
More
Zouden we het echt meemaken dat er beweging zit in het pensioendebat? De Fiod en het OM vinden het prima als frauderende bedrijven zelf advocaten inhuren om die fraude te onderzoeken. Nog nooit vertrokken er zoveel Tweede Kamerleden.

Duration:00:30:12

Trump slaat uitnodiging koning af, verwacht zijn ambassadeur

6/3/2019
More
President Trump komt niet naar de herdenking van de Slag om de Schelde, verwacht zijn ambassadeur in Den Haag. Het gaat hartstikke goed met het MKB; maar ze moeten wel investeren in innovatie. En drie ondernemers beginnen gratis programmeerklasjes in kwetsbare wijken.

Duration:00:24:24

Xi, Xi wat Trump niet ziet

5/31/2019
More
Clean Air Nederland start een campagne om alle festivals rookvrij te maken. In het Westland is een constructie bedacht om tomatenplukkers bij tuinders te huisvesten. En Amerikanen blijken net zo gevoelig als Chinezen als het gaat om gezichtsverlies.

Duration:00:20:08

Kat-en-muisspel tussen belastingdienst en multinationals

5/29/2019
More
Een wet om het leven van activistische aandeelhouders moeilijker moet maken. De renteverhoging voor studieleningen dreigt te sneuvelen in de Eerste Kamer. En het kat-en-muisspel tussen belastingdienst en multinationals.

Duration:00:22:44

Waarom je vanmorgen door de regen fietste

5/28/2019
More
Waar staken ze nou eigenlijk voor? Hoe een goed werkende telecommarkt ervoor zorgt dat op sommige plekken juist geen glasvezelinternet wordt aangelegd. En de tomatentelers die van het boerenbedrijf net iets meer een gewone bedrijfstak maken.

Duration:00:29:27

Op zoek naar Europese coalities

5/27/2019
More
Een nieuwe coalitie voor een nieuw Europees parlement. Recyclebare aluminium koffiecupjes verdwijnen in de verbrandingsoven. En wat het zegt als een pesticidenproducent liever spreekt over hun gewasverbeteraars.

Duration:00:21:32

Had de journalistiek een blinde vlek voor de PvdA?

5/24/2019
More
Verbaasde koppen over de winst van de PvdA in alle media. Toch zagen journalisten die overwinning aankomen. Zeeuwse boeren willen een extra waterleiding. En België maakt zich op voor een zondag met zeven verkiezingen.

Duration:00:31:17

Leven zonder Huawei

5/23/2019
More
Europa moet minder afhankelijk worden van de Amerikaanse luchtvaartinspectie, vindt D66. Ineens is er een nieuw pensioenplan. Kansloos, maar het maakt wel iets duidelijk. En met Huawei verdwijnt ook de snelle innovatie in de telecomindustrie, waarschuwen deskundigen.

Duration:00:24:12

Het traditionele gedonder bij de VVD vlak voor de verkiezingen

5/22/2019
More
In het zicht van de Europese verkiezingen beleven we een politieke en een geologische aardbeving. Nederlandse biotech-bedrijven lopen het risico de boot te missen door strenge EU-regels. En Europa is te verdeeld om China aan te pakken.

Duration:00:29:41

Trumps totale chaos met Huawei

5/21/2019
More
Eerst werd Huawei op de Amerikaanse zwarte lijst gezet. Toen toch weer niet. BOVAG wil Europese regels voor milieuzones. En minister Wiebes vindt dat kolencentrales gewoon kunnen overstappen op biomassa.

Duration:00:24:28

Wat het Songfestival ons leert over de Nederlandse volksaard

5/20/2019
More
Nieuwe CBS-cijfers lijken de Wet arbeidsmarkt in balans nét iets minder noodzakelijk te maken. Het moet makkelijker worden om te investeren in een ander Europees land, zeggen drie belangrijke ministers van financiën, waaronder Wopke Hoekstra. En wat het Songfestival ons leert over de Nederlandse volksaard.

Duration:00:24:31