ODS Tarragona-logo

ODS Tarragona

News & Politics Podcasts

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Location:

Spain

Description:

Ràdio Ciutat amb els ODS. Segueix el podcast ODS Tarragona a Spotify, iTunes, iVoox, Google Podcast, TuneIn i el web de Ràdio Ciutat.

Twitter:

@rctgn

Language:

Catalan

Contact:

977088596


Episodes

Cambrils instal·la biotops en la platja del Cavet

5/26/2022
Avui a l'espai de #ODS de #CarrerMajor hem parlat sobre que l’Ajuntament de Cambrils va impulsar la instal·lació a meitats d’aquest mes de maig d’uns biotops en la zona del seu litoral, que ajudaran en la preservació i regeneració de la reserva marina a la platja del Cavet. Per a conèixer més ho fem amb Miquel Rota encarregat de la fabricació dels biòtops.

Duration:00:20:09

La I Fira de Roba Sostenible del Camp de Tarragona

5/25/2022
Avui a #CarrerMajor a la secció dels #ODS hem parlat de la I Fira de la Roba Sostenible dins el marc de la 6ena EcoFira del Camp de Tarragona que es celebrarà a la plaça de la Zeta a Valls aquest dissabte. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb Bibi Odina, coordinadora de la Fira.

Duration:00:16:03

PIMEC es compromet per aplicar els ODS a tot el teixit empresarial

5/24/2022
Avui a la nostra secció dels #ODS a #CarrerMajor hem parlat sobre l'acord entre la Fundació PIMEC, PIMEC Comerç i la Caixa d'Enginyers per aplicar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible a tot el teixit empresarial del territori català. Pimes, petits i mitjans empresaris, autònoms... són alguns dels agents que s'han de comprometre a dur a terme els ODS i l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. Per parlar de la iniciativa, ho hem fet amb el president de PIMEC Comerç Tarragona, Jordi...

Duration:00:10:07

"Singulars" l'oportunitat per inserir els joves al món laboral

5/23/2022
Avui a l'espai dels #ODS del programa #CarrerMajor hem parlat de la iniciativa "Singulars" per part de diversos consistoris per inserir els joves al món laboral. Una d'aquestes poblacions és Cambrils que dona la oportunitat a 15 joves a trobar el seu espai laboral a empreses del municipi com lDETSA o l'Escola d'Hoteleria de Cambrils. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb Ingrid Duch, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Cambrils.

Duration:00:15:45

CoopCamp organitza la Fira d'Economia Solidària al Camp de Tarragona

5/19/2022
Avui a l'espai de #ODS a #CarrerMajor parlem sobre aquest mes de maig que Tarragona celebra el comerç just amb diverses activitats com la Fira de l’Economia Solidària al Camp de Tarragona i que l’ajuntament ho fa amb el suport de Setem, CoopCamp i La Teulada. Algunes de les activitats ja s’han realitzat, com el passat dissabte 14 de març la XXIa edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica però encara queden activitats per fer en el que queda de mes. Per explicar-ho amb més detall hem...

Duration:00:16:45

Reus celebra la Festa Familiar del Reciclatge

5/18/2022
Avui al #CarrerMajor a l'espai dels #ODS hem anat fins a Reus per parlar de la Festa Familiar del Reciclatge que es celebrarà durant el dissabte a la plaça Llibertat de la ciutat. Una jornada amb inflables, tallers, i taules rodones sobre la conscienciació del reciclatge i la separació de residus. Per parlar sobre com serà la proposta, hem parlat amb Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient de Reus.

Duration:00:16:17

La Fundació Affinity i la teràpia amb gossos per a infants víctimes de violències sexuals

5/17/2022
Avui a #CarrerMajor a l'espai dels #ODS hem parlat de la Fundació Affinity i la seva teràpia amb gossos per a nens víctimes de violències sexuals. Una pràctica que s'ha dut a terme a la casa Barnahus a Tarragona que, des del 2020, un total de 400 usuaris han utilitzat el servei, víctimes d'algun abús sexual. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb Maribel Vila, resposable de teràpies de la Fundació Affinity.

Duration:00:15:09

25 anys de l'Asssociació Mediambiental La Sínia lluitant pel riu Gaià

5/16/2022
Avui a #CarrerMajor a l'espai dels #ODS hem marxat fins a Altafulla per parlar de l'Associació Mediambiental La Sínia que ha complert 25 anys de vida. L'entitat va celebrar-ho aquest cap de setmana a l’Ermita de Sant Antoni d’Altafulla amb un seguit d'activitats familiars lúdiques i festives. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb Héctor Hernández, coordinador de l’Associació Mediambiental La Sínia.

Duration:00:18:19

Un dissabte de voluntariat ambiental a la platja de la Savinosa

5/12/2022
Avui a l'espai de #ODS de #CarrerMajor sobre la iniciativa que l’associació Aurora organitza aquest dissabte 14 de maig una jornada de voluntariat ambiental a la platja de la Savinosa que compta amb el suport de la Diputació i l’Ajuntament de Tarragona. Ho hem parlat amb l’Àlex Benítez, coordinador de l’associació Aurora.

Duration:00:13:12

La Fundació Adecco i el programa "joves amb capacitats"

5/11/2022
Avui als #ODS del programa #CarrerMajor hem parlat del programa "joves amb capacitats" que impulsa la Fundació Adecco per a joves d'entre 16 i 25 anys amb discapacitats. El programa impulsa la inserció laboral del col·lectiu i busca millorar la seva qualitat amb la formació amb l'atenció al públic. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb una de les fundadores de la Fundació Adecco i amb Ylenia Sevilla, usuària del programa.

Duration:00:18:06

"La Veu de la Terra", les cançons per conscienciar del canvi climàtic

5/10/2022
Avui al nostre espai d'#ODS al #CarrerMajor hem parlar sobre el projecte de "La Veu de la Terra", una proposta didàctica i educativa de cançons que alerten sobre l'emergència climàtica. Un projecte que veu la llum i es realitzarà la gira des d'aquest 8 de maig fins el 5 de juny. Per parlar-ne de tot plegat, ho fem amb David Melgar, director de l'escola d'aprenentatge Pau Casals de El Vendrell i un dels compositors de les cançons, en Gibert d'Artze.

Duration:00:17:54

"Apropem-nos", la primera Fira de la Salut Comunitària a El Vendrell

5/9/2022
Avui a l'espai dels #ODS a #CarrerMajor hem marxat fins a El Vendrell per parlar de la 1a edició de la Fira de la Salut Comunitària de El Vendrell, l'"Apropem-nos". Una Fira que disposarà de xerrades, tallers i activitats per tal de millorar el benestar emocional i físic durant aquest 10 i 11 de maig de la mà de diverses entitats que atendran als grans problemes d'arreu de la població. Per parlar-ne hem tingut amb nosaltres a Cristina Sans, psicòloga de l'Àrea Bàsica de Salut de El Vendrell.

Duration:00:16:11

Descobrim Biopompas de Tarragona, la botiga de productes de neteja ecològics

5/5/2022
Avui a la secció de #ODS a #CarrerMajor hem parlat sobre Biopompas una cadena de botigues que està present en diverses ciutats espanyoles, entre elles Tarragona. En aquesta es dediquen a la venta a granel de productes d’higiene i neteja personal i de la llar que pretenen generar residus zero. Perquè ens ho expliqui ha passat pels micròfons del programa el gerent de Biopompas Tarragona, David Eduarte Pereira.

Duration:00:11:38

El Let's Clean Up Europe i la Setmana del Compostatge

5/4/2022
Avui a #CarrerMajor a l'espai dels #ODS hem parlar sobre la iniciativa que es celebrarà aquest 8 de maig del "Let's Clean Up Europe!" com a iniciativa central en diversos punts del territori. A més, coincidint amb la Setmana del Compostatge hem parlat sobre quins beneficis suposa separar el compostatge. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb l'Edel Martínez, membre de Al Camp Residu 0.

Duration:00:16:14

Els líquens com a indicadors naturals de la qualitat de l'aire

5/3/2022
Avui al nostre espai de #ODS a #CarrerMajor parlem d’un a xerrada que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Torredembarra i n’aprofunditzarem sobre la temàtica que recollia la xerrada: “Els líquens: bioindicadors de la qualitat de l’aire” que va acollir el Pati del Castell. Per parlar-ne de tot plegat, de l’acció sobre aquest taller que es va celebrar aquest cap de setmana, ho fem amb Victor Álvarez, Coordinador GETE - Ecologistes en Acció.

Duration:00:17:48

TerraCycle impulsa una iniciativa de reciclatge de maquinetes d'afaitar

4/29/2022
Avui parlem d’un nou programa de reciclatge a la ciutat de Tarragona que permetrà reciclar des de casa les maquinetes d’afaitar utilitzades i els seus recanvis. Aquesta iniciativa la porta a terme TerraCycle, una empresa de reciclatge d’abast internacional que aterra a la nostra demarcació amb aquesta proposta. Per a que ens ho expliqui al detall hem comptat amb la Responsable de Comunicació de TerraCycle, Ana Almeida.

Duration:00:08:48

Descobrim les Madrigueres del Baix Penedès de la mà del GEVEN

4/28/2022
Avui a l'espai de #ODS a #CarrerMajor hem parlat sobre l’entitat ecologista GEVEN, un grup que actúa en el Vendrell i Baix Penedès i que des de l’any 1993 treballa per evitar l’urbanització d’un espai d’unes situat a la platja del barri marítim de Sant Salvador, dins del terme del Vendrell, les Madrigueres. Per a parlar-ne ho hem fet amb el Ricardo Collado, tècnic i biòleg de GEVEN.

Duration:00:15:39

Vallmoll dona el pas per la transició cap a les energies renovables

4/27/2022
Avui a l'espai dels #ODS del #CarrerMajor hem conegut el pas de Vallmoll cap a les energies renovables en els darrers anys. La darrera acció, és un punt de recàrrega de vehicle elèctric on també es renovarà la flota de les brigades municipals. Per parlar-ne de tot plegat, ho fem amb Miquel Franco, regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Vallmoll.

Duration:00:11:16

El Consell Comarcal impulsa un nou servei pels afectats per la Guerra d'Ucraïna

4/26/2022
Avui a l’espai de #ODS a #CarrerMajor hem parlat sobre e servei addicional que ha engegat el Consell Comarcal del Baix Camp per donar suport i servei a aquells afectats per la guerra d'Ucraïna. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb Alicia Assenza, tècnica del pla de ciutadania i migracions del Consell Comarcal del Baix Camp.

Duration:00:16:24

Tallers per millorar la cura de persones amb malalties cròniques avançades a Reus

4/25/2022
Avui a l’espai de #ODS a #CarrerMajor hem parlat sobre el Nou cicle de tallers per a persones cuidadores que acull des d'aquest 25 d'abril i que s'allargarà fins al mes de juny per qui té cura de persones amb malalties cròniques avançades i en situació de dependència. Un projecte entre l'Escola de Cuidadors de la Fundació “la Caixa” i la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. Per parlar-ne de tot plegat, ho hem fet amb Jonathan Levit, coordinador del projecte de l'Escola de...

Duration:00:12:06