P4 Världen-logo

P4 Världen

News & Politics Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Twitter:

@P4Varlden

Language:

Swedish

Contact:

4687845000


Episodes

P4 Världen Med Richard Myrenberg och radiokorrespondenterna 2018-10-20 kl. 12.03

10/20/2018
More
Ett utrikesmagasin om veckans stora världshändelser och små vardagsbetraktelser från andra länder.

Duration:00:32:38

Från katastrofen i Indonesien till exotiska Vladivostok

10/13/2018
More
Vår korrespondent rapporterar om förödelsen efter jordbävning och tsunami i Indonesien. Vi minns hjälteinsatsen för 75 år sedan då 7000 danska judar räddades. Hör också om exotiska Vladivostok och fotbollsskandalen i Belgien som kan sprida sig. Medverkande: Peder Gustafsson, Asien-korrespondent, David Rasmusson, Danmarks-korrespondent, Lubna el-Shanti, radions korre-trainee och Richard Henriksson, Radiosporten.

Duration:00:40:07

Fredspris till Mukwege - vi har träffat honom! Om valen i Bosnien, Kamerun och Sverige

10/6/2018
More
Denis Mukwege, den kongolesiske läkaren har fått fredspriset för sin kamp för utsatta kvinnor. Och P4 Världen har träffat honom i Kongo. Hör om förvirrat val i Bosnien, möjligen våldsamt i Kamerun och landet som kalrade sig utan en regering i över 500 dagar. Medverkande: Denis Mukwege, fredspristagare, Andreas Liljeheden, Brysselkorrespondent, Johanna Melén, Östeuropakorrespondent.

Duration:00:36:32

"Metoo" och Kavanaugh i USA, ebolahot i Kongo efter attack

9/29/2018
More
Processen att tillsätta Brett Kavanaugh som HD-domare har blivit ett drama. Makedonien röstar om nytt namn på sitt land, brittisk politisk är rörig i skuggan av Brexit och Ebola hotar i Kongo efter blodig attack. Medverkande: Kajsa Boglind, korrespondent i Washington, Johanna Melén, Östeuropa-korrespondent och Claes Aronsson, London-korrespondent.

Duration:00:35:46

Om kriget mitt i Europa och den unga palestinskan som enar motståndet mot Israel

9/22/2018
More
Rapport från fronten i östra Ukraina som finns kvar. Ahed Tamimi är den blonda aktivisten som blivit kändis på Västbanken. Om migranterna i Medelhavet, från Marocko till grekiska ö-världen. Medverkande: Jesper Lindau, Moskvakorrespondent, Johan-Mathias Sommarström, Mellanöstern, Margareta Svensson, Sydeuropakorrespondent och Alice Petrén, korrespondent med inriktning på migration.

Duration:00:34:46

Pink Wave i USA, "Justice for Sharon" i Kenya och kraschen som få glömmer

9/15/2018
More
Många unga, radikala kvinnor ställer upp i mellanårsvalet i USA. Hur kommer det gå? Ung gravid student mördad i Kenya - protester mot att gärningsmannen troligen går fri. Om kraschen för tio år sedan och krocken mellan Ungern och EU. Medverkande: Daniel Alling, fd New York-korrespondent, Andreas Liljeheden, Bryssel-korrespondent och Johanna Melén vår korrespondent för Östeuropa.

Duration:00:35:16

Uppror i "Bulerbün" - svenska valet på tyska. Korre under kalla kriget - Sten berättar om sitt jobb

9/8/2018
More
Hur uppmärksammas valet i utlandet? Pinsamma detaljer om Vita huset. Om en tuff vecka för Donald Trump. Hör sen om kuppförsök, skakiga telefonrapporter och livet som korre i Sovjet. Sten Sjöström går i pension efter decennier i radions tjänst. Medverkande: Daniela Marquardt, Berlinkorrespondent, Claes Aronsson, Londonkorrespondent, Kajsa Boglind, korrespondent i Washington och Sten Sjöström, mångårig korrespondent från New York till Moskva.

Duration:00:36:02

Het sommar för korrevikarierna och om rättegången i Kongo om Catalan-mordet.

9/1/2018
More
Hur är det att vara korrespondent för en sommar? Hör två som prövat det i Berlin och Maputo. Påverkanskampanjer - något att se upp med inför valet i Sverige. Om mörkläggningen och märkliga detaljer i rättegången efter mordet på Catalan i Kongo. Medverkande: Beatrice Janzon, ekot, Luise Steinberger, sommarvikarie, Maria Ridderstedt, sommarvikarie och Sostene Kambidi, journalist i Kongo-Kinshasa.

Duration:00:33:22

Varför ryska passar till poesi och utmaningen i att bevaka EU-politik

8/25/2018
More
Terminsstart! Fyra nya korrespondenter tar vid från och med nu. Hör dem om ryska språkets elegans, om åttaåringen som äntligen fick drömjobbet, om hur man gör EU-politik spännande och konsten att vara vänsterhänt. Årets nya korrespondenter; Andreas Liljeheden, Bryssel, Lubna el-Shanti, korretrainee, Peder Gustafsson, Bangkok och Jesper Lindau, Moskva. Med knäböjande programledare Richard Myrenberg längs fram.

Duration:00:35:32

America alone och isländskt fotbollsfeber

6/9/2018
More
Håller USA på att förlora alla sina vänner? G7-mötet i Quebec tyder på det. Island laddar hårt för VM-debuten i Ryssland. Trump och Nordkoreas ledare möts - vad kan gå fel? Stämningsbild från gränsen mellan Kroatien och Serbien, 25 år efter kriget. Medverkande Staffan Sonning, ekonomikorrespondent, Anders Ask, utrikesredaktör på Ekot, Jens Möller, Islands-korrespondent.

Duration:00:34:26

Serbiens romer hoppas på EU och byggboom vid nordkoreanska gränsen

6/2/2018
More
På gränsen mellan Kina och Nordkorea råder en fastighetsboom, och spekulanterna flockas för att göra klipp. I Serbien hoppas romerna att ett EU-medlemskap ska göra livet lättare. Satir i Colombia inför valet och hör också om den tyske studentledaren som blev en ikon för femtio år sedan. Medverkande: Hanna Sahlberg, Peking-korrespondent Lotten Collin, Latinamerikakorrespondent Daniela Marquardt, Berlin-korrespondent

Duration:00:33:46

Historisk folkomröstning i Irland

5/26/2018
More
Direktsändning från Dublin i Irland och den historiska folkomröstningen om aborträtten. Landet som haft en av Europas hårdaste lagar kommer nu öppna upp för friare aborter. Medverkande: Claes Aronsson, Londonkorrespondent, Anna Brandt, Sveriges ambassadör i Irland.

Duration:00:34:39

Från serbisk byggboom till brittisk bröllopsyra

5/19/2018
More
Kunglig yra i Storbritannien när prins Harry gifter sig med Meghan. Serbien och Europa - hör röster från Belgrad om EU, korruption och maffiametoder. Medverkande: Claes Aronsson, London-korrespondent, Johanna Melén, Östeuropakorrespondent.

Duration:00:37:15

Libanesisk rap mot eliten och de dagliga morden i Baltimore

5/5/2018
More
Libanesisk rapmusik med ett budskap om förändring hörs i Libanon. På söndag är det val där. I Zimbabwe hoppas man också på förändring - och ökad pressfrihet. Emmanuel Macron slog Frankrike med häpnad när han vann presidentvalet för ett år - hur är stödet för honom nu? Masskjutningar får stor uppmärksamhet i USA - värre är det med de dagliga morden - vi besöker Baltimore som är värre än i TV-serien The Wire. Medverkande: Johan Mathias Sommarström, Mellanösternkorrespondent, Naila Saleem,...

Duration:00:37:23

Från historiskt möte i Korea till skotten i Gaza

4/28/2018
More
Ledarna för Nord-och Sydkorea har sågs i vad som beskrivs som ett varmt och historiskt möte. Folkets protester i Armenien satte stopp för ledarens försök "att göra en Putin". Skotten dödar fortfarande i gränsen mellan Gaza och Israel. Hör också om hur Putin och Trump kanske bidragit till sämre pressfrihet i världen. Medverkande: Anders Ask, utrikesreporter på Ekot, Maria Persson-Löfgren, Rysslandskorrespondent, Johan Mathias Sommarström, Mellanösternkorrespondent och Ole von Uexkull, chef...

Duration:00:37:39

Från iransk krigsfilm till krisens Kongo

4/14/2018
More
Hör om iransk krigsfilm där hjältar slåss för Syrien. Kineser köper upp franska vingårdar. Krisen i Kongo blir värre, men landets regering verkar inte bry sig. Hör också om en enda psykiatriska kliniken i östra Kongo som behöver hjälp. Medverkande: Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent, Margareta Svensson, Sydeuropakorrespondent.

Duration:00:37:32

Diplomatisk kris, odemokratiska val och Nordirlands öde

3/31/2018
More
Krisen mellan Ryssland och resten av världen blir värre. Nationalistiska krafter dominerar inför valet i Ungern. Val klart i Egypten, som inte var mycket till val. Sist en rapport från om Nordirland, denna provins med sin våldsamma historia som nu står i centrum vid Brexit-förhandlingarna. Medverkande: Maria Persson-Löfgren, Moskvakorrespondent Johanna Melén, Östeuropakorrespondent Cecilia Uddén, Mellanösternkorrespondent Claes Aronsson, London-korrespondent

Duration:00:39:20

Kinesisk påverkan i Australien och mordgåtor i Afrika

3/24/2018
More
Kineser försöker påverka bilden av Kina - i Australien. Hot och trakasserier väcker debatt där. Efter giftattacken mot en tidigare rysk spion, konflikten mellan Storbritannien och Ryssland ökar. Om mord och konspirationer i ny svensk deckare som utspelar sig i Östafrika. Sist om surfparadiset Santa Cruz i Kalifornien där det nu är lagligt med cannabis. Medverkande: Margita Boström, Asienkorrespondent Claes Aronsson, London-korrespondent Johan Ripås, SVT:s Afrikakorrespondent

Duration:00:36:47

Chiles kamp mot fetman och udda presidentkandidat i Ryssland

3/10/2018
More
Fetmaepidemin sprider sig i hela världen, hör om Chile som infört drastiska metoder för att minska skräpmaten. Silicon Valley i Kalifornien som i decennier var sinnebilden för framtiden håller på att tappa sin ställning. Om en möjlig öppning i Etiopien och om en udda kandidat i valet i Ryssland nästa vecka. Johan Bergendorff, korrespondent global hälsa Annika Steiber, författare Silicon Valley Samuel Larsson, Afrikakorrespondent Maria Persson-Löfgren, Moskvakorrespondent

Duration:00:52:06

Chiles kamp mot fetman och udda presidentkandidat i Ryssland

3/10/2018
More
Fetmaepidemin sprider sig i hela världen, hör om Chile som infört drastiska metoder för att minska skräpmaten. Silicon Valley i Kalifornien som i decennier var sinnebilden för framtiden håller på att tappa sin ställning. Om en möjlig öppning i Etiopien och om en udda kandidat i valet i Ryssland nästa vecka. Johan Bergendorff, korrespondent global hälsa Annika Steiber, författare Silicon Valley Samuel Larsson, Afrikakorrespondent Maria Persson-Löfgren, Moskvakorrespondent

Duration:00:36:02