Q&CO pa B.T.-logo

Q&CO pa B.T.

News & Politics Podcasts

B.T.s Henrik Qvortrup endevender de mest diskuterede historier om mediernes rolle. - sammen med en kendt medieperson i Danmark.Vi mener, at medier altid skal tage ansvar.

Location:

Denmark

Description:

B.T.s Henrik Qvortrup endevender de mest diskuterede historier om mediernes rolle. - sammen med en kendt medieperson i Danmark.Vi mener, at medier altid skal tage ansvar.

Language:

Danish


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Woke gone too far på P3? - med Nynne Bjerre Christensen

6/27/2024
I sidste uge indgik glosen “morgenpik” i Q&CO. Og vi er ikke helt færdige med dén kropsregion. For P3 er kommet i vælten for at bruge udtrykket “folk med pikke” i stedet for “mænd”. Er det woke gone too far? Vi tager diskussionen med chefen for P3 og en af hendes DR-kolleger, Adrian Lloyd Hughes. For de er ikke enige. Og så går vi videre med sagaen om Jyllands-Postens Fond. Altingets chefredaktør Jakob Nielsen kommer forbi og deler ud af guldkorn fra en redegørelse, der blandt andet afslører at alle journalister på Jyllands-Posten - åbenbart - har haft gavn af, at Jørgen Ejbøl - og et par andre spidser - fyrede 300.000 kroner af på en luksustur til Australien. Vi ringer også til lyden af fodbold, nemlig DRs Henrik Lininger, der fortæller om de udfordringer han som fodboldkommentator står over for, når det ikke kun er fodbold-nørderne, der ser med. Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Nynne Bjerre Christensen, journalist og tidligere vært på Deadline Gæster: Isabella Hindkjær, Redaktionschef på P3 Adrian Lloyd Hughes, vært på DR-podcasten ‘Klog på Sprog’ Jakob Nielsen, chefredaktør for Altinget Henrik Liniger, fodbold-kommentator på DR Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg og Maria Asmine Dam Skriv dig op til nyhedsbrevet Q&CO via linket herunder. Så får du Henrik Qvortrups gennemgang af de mest diskuterede historier om medierne direkte i din indbakke: https://www.bt.dk/debat/borgerlig-tabloid-faa-borgerlighed-direkte-i-din-indbakke See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:00:02

Ask host to enable sharing for playback control

Snyder sexisme-dokumentar på vægten? - med Reimer Bo Christensen

6/20/2024
Kan man være politisk reporter og samtidig være i et forhold med en folketingskandidat? Dét aktuelle spørgsmål får B.T.s chefredaktør Simon Richard Nielsen fra Ekstra Bladets chefredaktør Knud Brix i kølvandet på sidstnævntes kritik af B.T.s dækning af den tidligere Venstre-kandidat Alexandra Sashas russiske forbindelser. Og så stiller vi om til TV 2-vært Cecilie Beck. For hun er fast forkæmper for MeToo-bevægelsen. Men i denne uges afsnit sætter hun foden ned. Hun har et budskab med, der taler ind i at cancel-kulturen - måske - er gået for langt. Og apropos dét: Med nye informationer fra valide kilder rejser vi i dag spørgsmålet om, hvorvidt vi i DR’s dokumentar ‘Sexisme i musikbranchen’ får fortalt hele historien om, hvem der egentlig sætter den vulgære stemning i øvelokalet med trommeslager Claes Antonsen. På programmet er også et gennembrud i Jes Dorphs kamp for retfærdighed og en snak om, hvorvidt det er hyklerisk af Berlingske Media at få millioner i støtte fra en ordning, som koncerndirektør Anders Krab Johansen selv kritiserer. Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Reimer Bo Christensen Gæster: Knud Brix, ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet Simon Richard Nielsen, ansvarshavende chefredaktør for B.T. Cecilie Beck, TV-vært på TV 2 Marchen Neel Gjertsen, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg og Maria Asmine Dam Skriv dig op til nyhedsbrevet Q&CO via linket herunder. Så får du Henrik Qvortrups gennemgang af de mest diskuterede historier om medierne direkte i din indbakke: https://www.bt.dk/debat/borgerlig-tabloid-faa-borgerlighed-direkte-i-din-indbakke See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:22:44

Ask host to enable sharing for playback control

Folkemødet-special: MeToo og mellemøstjournalistik

6/13/2024
Med granitgrund under fødderne optager vi denne uges Q&CO på Folkemødet på Bornholm - med publikum! Der er to store emner på programmet - begge i dén grad diskussionegnede: MeToo og mellemøstjournalistik. Efter et par uger i den organiserede kriminalitets tegn lader vi ‘Den sorte svane’ svømme videre alene og fokuserer på DRs meget diskuterede dokumentar ‘Sexisme i musikbranchen’. Debatredaktør Astrid Johanne Høg mener, at den er ‘skrald’ og Martin Brygmanns advokat er - måske ikke overraskende - heller ikke tilfreds. Og så til mellemøstjournalistikken for med B.T.s egen korrespondent Jotam Confino og en anden Israel-kender, Adam Holm, taler vi om hvorvidt Hamas HAR vundet - i hvert fald - PR-krigen. Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Simon Richard Nielsen, chefredaktør på B.T. Gæster: Astrid Johanne Høg, debatredaktør på B.T. Heidi Højmark Helveg, advokat for Martin Brygmann Jotam Confino, B.T.s mellemøstkorrespondent Adam Holm, journalist Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg, Kasper Riising og Teis Zacho Skriv dig op til nyhedsbrevet Q&CO via linket herunder. Så får du Henrik Qvortrups gennemgang af de mest diskuterede historier om medierne direkte i din indbakke: https://www.bt.dk/debat/borgerlig-tabloid-faa-borgerlighed-direkte-i-din-indbakke See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:56:40

Ask host to enable sharing for playback control

Amira Smajic: TV 2 har ødelagt mit liv - med Jakob Kvist

6/6/2024
Amira Smajic er gået under jorden. Men i dagens afsnit taler hendes advokat Carlo Siebert på vegne af hende. For denne uges Q&CO bliver også en 'Den-sorte-svane'-special. Spørgsmålene til programmets hovedkilde, Amira Smajic, hober sig nemlig op. Hvad var hendes motiv? Kørte hun et dobbelt - eller måske ligefrem tredobbelt - spil. Og var TV2 i virkeligheden nyttige idioter? Dagens medvært får i dag en dobbeltrolle - for da Amira i sin tid ville fortælle sin historie, kom hun til ham, inden hun gik til Brügger og TV 2. Jakob Kvist og Carlo Siebert, får alle de spørgsmål, som man (stadig) brænder inde med. Og så søger vi svar på, hvor meget dokumentaren egentlig afslører, og om folkene fra TV 2 har gjort sig skyldige i en lovovertrædelse ved at have tilskyndet til kriminalitet. En tidligere narkobetjent besvarer det første spørgsmål mens juraprofessor Frederik Waage besvarer det sidste. Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Jakob Kvist, bestyrelsesformand for Impact Press, partner hos ArtPeople og fhv. forlagsdirektør hos PeoplesPress Gæster: Tom Guldbæk Olsen, tidligere narkobetjent Frederik Waage, juraprofessor på Syddansk Universitet Carlo Siebert, advokat for Amira Smajic Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg Skriv dig op til nyhedsbrevet Q&CO via linket herunder. Så får du Henrik Qvortrups gennemgang af de mest diskuterede historier om medierne direkte i din indbakke: https://www.bt.dk/debat/borgerlig-tabloid-faa-borgerlighed-direkte-i-din-indbakke Link til Tom Guldbæks Facebook-opslag: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=3364219663883846&id=100008875361399&mibextid=WC7FNe&rdid=j8SzYdTQCxtDYjMh See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:11:48

Ask host to enable sharing for playback control

Topadvokat: “TV 2 lyncher mig” - med Kurt Strand

5/30/2024
TV 2 stod for ugens mest omtalte begivenhed på mediefronten. Nemlig den næsten fem timer lange dokumentar ‘Den sorte svane’. Dokumentaren lader seeren få første parket til, hvordan det foregår, når den kriminelle underverden møder samfundets spidser. Repræsentanter fra TV 2 er i studiet, og så sætter en af dokumentarens hovedskurke sig også i den varme stol, nemlig topadvokaten Nicolai Dyhr. Han erkender, at han har dummet sig, men han føler sig mildest talt skidt behandlet og manipuleret af TV 2. Vi tager debatten, der bringer helt nye informationer frem. Og så er der sket nyt i ledelseslagene hos JP/Politikens Hus. Vi taler med den nye formand Raoul Grünthal. Selvom han er en pæn og forsigtig svensk mand, er han ikke bleg for at komme med kritik af de tidligere kommandoveje. Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Kurt Strand, journalist, foredragsholder og underviser Gæster: Michael Nørgaard, redaktionschef på TV2 Peter Vesterlund, journalist og tilrettelægger på ‘Den sorte svane’ Nicolai Dyhr, advokat og tidligere partner hos advokathuset Horten Nina Palesa Bonde, dommerfuldmægtig Raoul Grünthal, formand i JP/Politikens Hus Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg og Maria Asmine Dam Skriv dig op til nyhedsbrevet Q&CO via linket herunder. Så får du Henrik Qvortrups gennemgang af de mest diskuterede historier om medierne direkte i din indbakke: https://www.bt.dk/medier/qco-kom-med-henrik-qvortrup-igennem-de-mest-diskuterede-historier-om-medierne See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:52:22

Ask host to enable sharing for playback control

TV 2-chef håber på meget pænt julekort fra Kongehuset - med Jacob Kwon

5/23/2024
Om få uger sparkes EM i fodbold i gang. Og her i programmet kan vi selvfølgelig ikke komme uden om storskærmsgate. Til vores held er dagens gæstemedvært meget oplagt at tage dén diskussion med. Og så dykker vi ned i den måske mest hypede podcast i disse uger; Ruths Hus. En anmeldelse fra Politiken har givet den en hård medfart, og kalder den for "ni timers karaktermord forklædt som journalistik". Og netop dét at dokumentarer - på lyd såvel som på tv - i disse år synes, at gå en kæmpe bue uden om enhver form for tvivl, er hvad dokumentarist Thomas Stokholm skal arbejde med det næste stykke tid. Den netop optagede fellow i Constructive Institute på Aarhus Universitet gæster studiet, inden vi vender snuden mod TV 2s marathonsending af Royal Run. For var 12 timers ukritisk livetransmission lige lovlig meget reklame for Kongens popularitetsstunt? Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Jacob Kwon, nyheds- og souschef, TV2 Gæster: Mogens Jensen, kulturordfører (S) Nils Thorsen, journalist og anmelder på Politiken Thomas Stokholm, journalist og dokumentarist Anna Thygesen, kommunikationsrådgiver Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Kasper Riising og Maria Asmine Dam Skriv dig op til nyhedsbrevet Q&CO via linket herunder. Så får du Henrik Qvortrups gennemgang af de mest diskuterede historier om medierne direkte i din indbakke: https://www.bt.dk/medier/qco-kom-med-henrik-qvortrup-igennem-de-mest-diskuterede-historier-om-medierne See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:09:21

Ask host to enable sharing for playback control

Er drabssager blevet popcorn og cola? - med Stine Carsten Kendal

5/16/2024
Med liveblogs har medierne hele ugen dækket to højtprofilerede dragssager. Henholdsvis Mia-sagen og Korsør-sagen. Interessen er monumental, og vi tager diskussionen om detaljegraden med formanden for Landsforeningen af Forsvarsadvokater, der mener, at der er gået lige lovlig meget cola og popcorn i dækningen. Vi kan heller ikke komme uden om dette års Eurovision-drama. Berlingskes Jakob Steen Olsen anmelder seancen, før vi vender snuden mod en kritik af en genudgivet artikel i Alt for damerne - en artikel, der omhandler Tv-vært Lene Beier og et smykke fyldt med diamanter fundet i en rendesten på Times Square i New York. Vi slutter et velkendt sted, nemlig hos JP/Politiken, hvor sagerne om den øverste ledelse bliver ved med at give. For nu har ansættelsen af en freelancer til at dække sagerne på Jyllands Posten fået folk til at stille spørgsmålstegn ved, hvor vandtætte skotterne er mellem husets ledelse og huset journalistik Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Stine Carsten Kendal, direktør for Information Gæster: Rikke Dal Støttrup, chefredaktør for Alt for damerne Uffe Gardel, journalist Jakob Steen Olsen, anmelder ved Berlingske Kåre Pihlman, formanden for Landsforeningen af Forsvarsadvokater Niels Pinborg, chefredaktør for SE og HØR Carsten Ellegaard, journalistisk chef på Jyllands-Posten Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:14:52

Ask host to enable sharing for playback control

Er danskerne SÅ dumme ? - Med Mads Brügger

5/2/2024
Hvor vakse kan man gå ud fra, at brugerne er ude på de sociale medier? Det er dybest set spørgsmålet i en af ugens helt store mediediskussioner - nemlig den om den AI-video som Dansk Folkeparti har kreeret med statsminister Mette Frederiksen. Vi tager diskussionen med Morten Messerschmidt og en kritiker. Alex Vanopslagh var en amatør ved de afgørende forhandlinger om et forsvarsforlig. Det er en historie som B.T. har lavet - med afsæt i anonyme kilder. Vi taler med journalisten bag og spørger, om dét er god journalistisk praksis? Hvor tæt kan man gå på mennesker, der er i chok og dyb sorg? Det er et klassisk journalistisk spørgsmål, som TV2 Midtvest for nylig har brændt nallerne på. Vi dykker ned i den hjerteskærende historie, der aldrig skulle have været lavet og spørger den ansvarlige, om der selvransagelse på TV2 Midtvest. Og så slutter vi af med historien om Jørgen Ejbøls generøse fødselsdagsgave på 2,1 millioner kroner fra den fond, han selv er formand for: Jyllands-Postens fond. For hvad skal man efterhånden tænke om den, når der akkurat har været fyringsrunde på Jyllands-Posten? Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Mads Brügger, chefredaktør på Frihedsbrevet Gæster: Valdemar Osted, Head of Tech i Common Consult Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti Marc Killigren Akselsen, hyheds- og souschef på TV2 Midtvest Anne Katrine Restrup, Christiansborg-journalist på B.T. Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund Tilrettelægger: Maria Asmine Dam Producer: Alex Brøndbjerg See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:18:28

Ask host to enable sharing for playback control

'Vi politikere kan ikke holde os væk' - med Mona Juul

4/25/2024
Hvad var egentlig formålet med statsministerens udmelding om hadbeskeder på sociale medier? Var det et dybfølt ønske om at tage livtag med problemet - eller handlede det bare om personlig profilering? Det spørgsmål kickstarter vi denne uges Q&CO med, hvor De Konservatives nyvalgte formand Mona Juul er medvært. I godt politiker-selskab tager vi en runde om politikernes optrædener på sociale medier med et fokus på en helt særlig Christiansborg-disciplin. Det skal også handle om sidste uges dækning af branden på Børsen, hvor de kritiske spørgsmål til Dansk Erhverv - endnu - er udeblevet. Journalist Nynne Bjerre Christensen rejser dén kritik inden Frederik Vad (S) kommer i studiet med en kritik af P1 Morgen, som han - i kølvandet på den debat han selv har startet - kritiserer for at være partisk, når det handler om udlændingepolitik. Vært: Henrik Qvortrup Medvært: Mona Juul, formand for De Konservative Gæster: Ole Birk Olesen, finansordfører (LA) Rasmus Stoklund, politisk ordfører (S) Benjamin Rud Elberth, digital direktør hos Operateas Nynne Bjerre Christensen, journalist Frederik Vad, udlændinge- og integrationsordfører (S) Michael Alsen, redaktionschef for P1 Morgen og P1 Orientering Producer: Maria Asmine Dam og Kasper Riising See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:49:37

Ask host to enable sharing for playback control

B.T. mener. Men hvad? - med Tine Johansen

4/18/2024
Chefredaktør Simon Richard Nielsen og politisk analytiker Joachim B. Olsen er røget i totterne på hinanden om, hvorvidt transkønnede er syge. Vi forsøger at udredde trådene i det spektakulære slagsmål. Er det procedurerne, den er gal med? Eller stoler chefredaktøren bare ikke på sin medarbejder? I forlængelse af branden på Børsen runder vi også fænomenet "grief bragging". Mette Østergaard, der skifter side, kigger også forbi. Til sidst roser vi DR til skyerne. Det skal ikke gentage sig..;-) Gæstemedvært Tine Johansen See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:26:13

Ask host to enable sharing for playback control

Tantholdt i flæsket på Confino

4/11/2024
Der er gang i butikken i Q&Co. TV2's Rasmus Tantholdt giver B.T.s mellemøstkorrespondent Jotam Confino svar på tiltale. "Jeg forstår ikke, hvorfor han hader mig". Mød også 22-årige Mads Molina, der ikke vil have siddende på sig, at hans generation af journalister er mest optaget af at pille i egen navle. Og så efterlyser vi Facebooks mand i Danmark, Martin Ruby, der tilsyneladende er forsvundet fra Jordens overflade. Gæstemedvært Michael Dyrby. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:09:47

Ask host to enable sharing for playback control

Chefen i studiet - med Anders Krab-Johansen

4/4/2024
Bør DR varedeklarere, at Deadline-vært Issa Jeppesen på et tidspunkt udtalte, at "palæstinenserne lever en tilværelse præget af ekstrem uretfærdighed"? Det spørgsmål adresserer vi i ugens Q&Co, hvor Anders Krab Johansen er ugens gæstemedvært. Han fortæller, hvordan han har det med, at B.T.s medarbejdere har udtrykt mistillid til ham. Hør også om tilgivelse, om unge ego-centrerede journalister, og om prisen på en pakke smør. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:17:32

Ask host to enable sharing for playback control

Begik Hamas virkelig voldtægt? - Med Nikolai Thyssen

3/21/2024
En kronik i Politiken har vakt opsigt efter anklager om, at danske medier for hurtigt godtog påstanden om, at der blev begået voldtægter den 7. oktober. Forfatterne møder Berlingskes chefredaktør. Vi runder også Dansk Folkepartis forsøg udi True Crime-genren, de kaotiske ledelsesforhold hos JP/Politiken. Og så taler vi selvfølgelig mågestel. Gæstemedvært er Nikolai Thyssen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:25:15

Ask host to enable sharing for playback control

Gik vi for hårdt til Pape? - med Lars Findsen

3/7/2024
Ingen siger direkte, at Ekstra Bladet er skyld i Søren Pape Poulsens død. Men antydningen ligger der alligevel. Chefredaktør Knud Brix tager diskussionen med Moderaternes Rasmus Lund-Nielsen. Og så er det 10 år siden, at journalisten Jeppe Nybroe slap ud efter at have været gidsel hos formørkede krigere i Mellemøsten. I dag drømmer han om at komme tilbage til Mellemøsten og arbejde. Gæstemedvært: Lars Findsen See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:08:38

Ask host to enable sharing for playback control

Plagiat - væn dig til det - med Mette Østergaard

2/29/2024
Først Diez-skandalen - og nu senest endnu en sag med en journalist, der lod sig inspirere lidt vel rigeligt, og bu er sat fra bestillingen. Men har vi blot set toppen? Q&Co i denne uga handler også om Onkel Reje, valgtests, "virkelighedsfjerne" EP-kandidater og Copenhagen Pride. Gæstemedvært: Mette Østergaard. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:10:11

Ask host to enable sharing for playback control

Jotam - aktivist eller journalist? - med Mette Grith Stage

2/22/2024
Jotam Confino skal nu være korrespondent for B.T. Men har han lært af de seneste måneder? Vil han være historien - eller dække den? Gæstemedvært Mette Grith Stage. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:11:30

Ask host to enable sharing for playback control

Folk er dumme! - med Christel Schaldemose

2/15/2024
Vi så det med valget af Trump. Vi så det, da briterne meldte sig ud af EU. Og senest med Tucker Carlson-interviewet i sidste uge. Journalister har det skidt med de "dumme". Og de kan ikke skjule det. Ugens gæstemedvært: Christel Schaldemose. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:02:13

Ask host to enable sharing for playback control

Tucker, Cillemouse og Don Ø - med Flemming Østergaard

2/8/2024
Vi kommer vidt omkring. Fra Putins amerikanske yndlingsjournalist over instagrammeren, der brændte fingrene ovre i de kloges Deadline-reservat, til en ophedet diskussion om, hvad kunst er. Medvært: Flemming Østergaard. See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:13:57

Ask host to enable sharing for playback control

B.T. og det gode selskab. Episode 1 med Signe Lindkvist, Georg Metz og Inger Støjberg

2/5/2024
Q&CO ligger i dag kanal til første afsnit af den nye podcast: B.T. og det gode selskab. I denne første episode gæstes studiet af politiker Inger Støjberg, tv-vært Signe Lindkvist og journalist og debattør Georg Metz, og du kan blandt andet høre deres bud på, hvem der egentlig er skurk i sagen om Nordic Waste, og om man kan tillade sig at være utilfreds med en ikke-dansk talende SOSU-medarbejder. Og så spirer et højt uventet venskab i panelet. Vært: Henrik Qvortrup Tilrettelægger: Lauge Lassen Producer: Alex Brøndbjerg Programansvarlig: Kasper Haugaard See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:00:57:52

Ask host to enable sharing for playback control

FOR smart - trods alt? - med Annette Heick

2/2/2024
Bærer det straffen i sig selv, når ministre gør alle mulige krumspring for at selviscenesætte sig på sociale medier? Hør også om formanden for medieansvarsudvalget - Søren Pinds - seneste forslag om, hvordan medierne kan holdes i stramme tøjler. Mads Brügger sammenligner ham med Idi Amin. Og så spørger vi, om det overhovedet er et problem, at der er så få kvindelige ekspertkilder i medierne. Gæstevært: Annette Heick See omnystudio.com/listener for privacy information.

Duration:01:02:09