Stram Diskurs-logo

Stram Diskurs

News & Politics Podcasts

'Stram Diskurs' er en personlig og politisk portræt-serie, hvor Nima Zamani forsøger at tegne en kollage over den yderste højrefløjs bekymringer for friheden, fremtiden og fædrelandet.

'Stram Diskurs' er en personlig og politisk portræt-serie, hvor Nima Zamani forsøger at tegne en kollage over den yderste højrefløjs bekymringer for friheden, fremtiden og fædrelandet.

Location:

Denmark

Description:

'Stram Diskurs' er en personlig og politisk portræt-serie, hvor Nima Zamani forsøger at tegne en kollage over den yderste højrefløjs bekymringer for friheden, fremtiden og fædrelandet.

Language:

Danish


Episodes

Sørine Gotfredsen, Sognepræst og Nationalkonservativ

10/3/2019
Var Anders Breiviks terrorangreb et produkt af det multikulturelle samfund eller et produkt af sit eget had? Er det et problem, at det tyske fodboldlandshold rummer så mange spillere med tyrkisk baggrund? Og minder Stram Kurs mere om Antifa end Enhedslisten? Sognepræst, samfundsdebattør og tidl. sportsjournalist, Sørine Gotfredsen, er ugens gæst.

Duration:00:55:00

Henrik Søndergaard, kandidat for Stram Kurs

9/19/2019
Henrik Søndergaard - tidligere landsformand for Fremskridtspartiet og nuværende kandidat for Stram Kurs - er ugens gæst. Han mener, at en borgerkrig mellem danskerne og muslimerne er på vej, hvis ikke vi snarest mulig får smidt mere eller mindre alle med anden etnisk baggrund ud af landet. Samtidig er han utilfreds med folks konstante forsøg på at stemple ham som racist og/eller nazist. Men er han et uskyldigt offer eller der noget om snakken?

Duration:00:54:45

Kim Møller, grundlægger af og redaktør på Uriasposten

9/5/2019
Fra De Grønne til SF til Radikale til Nye Borgerlige. Historiker og redaktør for Uriasposten Kim Møller har skiftet politiske ståsted gennem årene, men har siden 2003 været redaktør på den indvandrings- og islamkritiske blog Uriasposten. Han er utilfreds med de etablerede mediers vinkling af historier om Islam og muslimer, venstrefløjens hykleri, og udskifter i denne udgave af Stram Diskurs tastaturet med mikrofonen, når han besøger Nima Zamani.

Duration:00:55:02

For stram til Stram Kurs - Lars Grønbæk Larsen, tidligere talsperson for...

8/26/2019
Lars Grønbæk Larsen voksede op med Fremskridtspartiet som politisk følgespot. Sidenhen har han været involveret i flere ekstreme højrefløjsgrupperinger inklusive Danish Defence League. Stram Kurs tilbød ham at stille op for partiet - et tilbud, partiet dog hurtigt trak tilbage.

Duration:00:54:58

Anahita Malakians, medlem af Nye Borgerlige

8/20/2019
Anahita Malakians kom til Danmark som flygtning med sin familie i 1991. Da hun gik i skole i Iran bar hun tørklæde. I dag mener hun, at man bør indføre en aldersgrænse for at bære selvsamme tørklæde. De to 'præmieperkere' Nima og Anahita mødes til en diskussion om flygtninge, tørklæder og danskhed.

Duration:00:54:51

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige

8/19/2019
Er Nima Zamani besat af Pernille Vermund? Og er Pernille Vermund besat af indvandrere? Nima har inviteret Pernille i studiet til en diskussion om bannere på studentervogne og om Nye Borgerliges forslag om, at personer, der kommer fra enten Irak, Afghanistan, Iran, Marokko, Pakistan, Somalia, Syrien eller Tyrkiet ikke kan få dansk statsborgerskab.

Duration:00:54:58

Carsten Normann Munk, fængselsbetjent og medlem af Stram Kurs

8/15/2019
Til dagligt arbejder Carsten Normann Munk som fængselsbetjent i Aalborg Arrest. I april meldte han sig ind i Stram Kurs som resultat af de voldsomme optøjer på Nørrebro, som opstod på grund af Rasmus Paludans demonstrationer. Carstens filippinske kone var årsagen til, at Stram Kurs ændrede partiets politiske retningslinjer vedrørende udenlandske ægtefæller. I dag sidder han ansigt til ansigt med Nima Zamani til en snak om indvandring og værdsatte fremmede.

Duration:00:54:56

Fra Enhedslisten til Stram Kurs

8/13/2019
Nima mødes med Theis, der ved Folketingsvalget i 2015 stemte på Enhedslisten. I 2019 stemte han på Stram Kurs. Til trods for, at han både deler bolig med en muslim og har flere muslimske kollegaer, mener han, at Stram Kurs tilbyder et værktøj, han kan bruge til at slå i bordet med. Et værktøj, som han i yderste konsekvens også kan komme til at ramme Nima med.

Duration:00:54:58

Iben Thranholm, tidligere folketingskandidat for Stram Kurs

8/12/2019
”Trods vores meget forskellige politiske ståsteder tænkte jeg dengang, at du var et hæderligt menneske. Ingen vrede herfra. Nyheden gjorde mig primært ked af det. Faktisk rigtig ked af det. Jeg kunne rigtig godt li' dig - både som kollega og veninde. Jeg ved ikke, hvorfor eller hvordan du sidenhen er blevet ophobet med så meget had.” Sådan skrev vært Nima Zamani til teolog og tidligere folketingskandidat for Stram Kurs, Iben Thranholm, da hun i juni måned meddelte sit kandidatur for det...

Duration:00:54:59