Svenska Burmakommitténs Podcast-logo

Svenska Burmakommitténs Podcast

News & Politics Podcasts >

More Information

Episodes

Podcast: Militären och konstitutionen

4/8/2019
More
2008 års konstitution, som också kallats för ”the green book” på grund av sitt gröna omslag, togs fram av Burmas militär och har under årens lopp kritiserats på flera punkter. Framförallt för att den stadfäster militärens makt och inflytande över landets politik, bland annat genom att garantera att ett visst antal stolar i parlamentets båda kammare ska tillfalla militären. Konstitutionen ger också militären kontroll över tre viktiga ministerier: försvarsministeriet, inrikesministeriet och...

Duration:00:47:12

Podcast: Vägar till ansvarsutkrävande för folkrättsbrott i Burma

11/20/2018
More
I det här avsnittet tittar vi närmre på några av de mekanismer för ansvarsutkrävande som det internationella samfundet har till sitt förfogande vad gäller att hålla ansvariga till svars i Burma. De befälhavare som anklagas för grova folkrättsbrott av FN-utredare kan… Inlägget Podcast: Vägar till ansvarsutkrävande för folkrättsbrott i Burma dök först upp på Svenska Burmakommittén.

Duration:00:46:41

Podcast: Burmeser i Sverige – Följ med till Karen Summer Camp

8/18/2018
More
Vårt första avsnitt om burmeser i Sverige. Följ med till Karen Summer Camp i Hofors där vi träffar deltagare och ledare. Lägret hölls den 3-5 augusti 2018 och anordnas varje år av Karen Swedish Community. Karen är Burmas… Inlägget Podcast: Burmeser i Sverige – Följ med till Karen Summer Camp dök först upp på Svenska Burmakommittén.

Duration:00:17:36

Podcast: Intervju med Chris Sidoti

3/2/2018
More
Intervju med Chris Sidoti, en av utredarna i FN:s oberoende utredningskommission för Burma (fact-finding mission, FFM). Vi fick ett snabb pratstund med honom när han deltog i… Inlägget Podcast: Intervju med Chris Sidoti dök först upp på Svenska Burmakommittén.

Duration:00:11:12

Podcast: Bland färgglada pansarvagnar i Yangon

3/1/2018
More
I det första avsnittet av vår podcast gör vi ett snabbt besök i People’s Park i Yangon. Inför Armed Forces Day 2018 hade en utställning med krigsmateriel byggts upp av LED-lampor. Armed Forces Day firas den 27 mars varje år. Tillbaka till alla… Inlägget Podcast: Bland färgglada pansarvagnar i Yangon dök först upp på Svenska Burmakommittén.

Duration:00:03:30