magnus och peppes podcast-logo

magnus och peppes podcast

News & Politics Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish


Episodes

Swisha en bankdirektö

10/15/2018
More
I veckans avsnitt vill Magnus prata om vad man gör om man vinner 630 miljoner dollar på lotto, förvånas över att bankdirektörer i Sverige inte tjänar mer och listar sedan USA:s rikaste kvinnor. Peppe diskuterar pressfrihet i Saudiarabien och Danmark och svarar på lyssnarbrev om mäns ansvar. Det blir också diskussion om var det innebär det att vara svensk, dansk och finländare. Magnus lanserar rövhatten. Och såklart mycket mer!

Duration:01:00:46

Mansproblemet

10/8/2018
More
...

Duration:00:51:19

Vem är Rebecca Stella?

10/3/2018
More
Det hetaste från bokmässan i Götebord, det underliga med cheerleaders, 2 år för våldtäkt - tack #metoo! Och ska ens barn få spela Fortnite? Och varför skryter folk med att de inte känner till sin samtid?

Duration:00:41:00

Utan tak

9/17/2018
More
Är 70-talisterna den enda generationen som måste lyssna på de yngre? Och varför är den nya partner yngre, efter att man skiljt sig från sin jämnåriga? Och vad skulle hända om det fanns ett inkomsttak?

Duration:00:43:14

9 månader är inte nog

9/10/2018
More
Valet, brända Nike produkter, Labour day, Deepthroat och Louis CK. Varsågoda

Duration:00:43:41

Bluewashing

8/26/2018
More
...

Duration:00:34:46

Flyga med syfte

8/19/2018
More
Veckans avsnitt av Magnus och Peppes podcast handlar om hur Instagram ökar antalet plastikoperationer och sänker självförtroendet hos unga kvinnor. Vi pratar också om varför 350 nyhetsmedier förra veckan gick ihop med gemensamt budskap och varför det är viktigt att säga det självklara. Dessutom snackar vi klimatångest och vem som inte längre ska få flyga (Magnus har svaret). Var så goda!

Duration:00:39:25

Dietcolans fall

8/7/2018
More
...

Duration:00:41:30

Bensin i dieseltank

7/24/2018
More
Det brinner i hela Sverige men varför brinner det inte i Finland? Vi berättar den verkliga orsaken till att Putin har en tolk. Därför gör vi skönhetsoperationer och hur mycket är mycket pengar, i Norden? Välkomna!

Duration:00:42:35

Att förbjuda rasister

7/14/2018
More
Trump är på Europaturné. Han lämnar avtryck i alla länder han besöker. Sasha Baron Cohen är aktuell med ny tv-serie. Behöver vi fler program där vi skrattar åt andra sidan? Sveriges regering lämnar ett lagförslag som vill förbjuda rasistiska organisationer. Bra säger Magnus, dåligt säger Peppe. Välkomna!

Duration:00:44:46

Drevet och Mr Cool

7/5/2018
More
Från Almedalen och dansfester till debatterna runt Mr Cool. Så många röster har hörts till och mot låten "kn***a barn". Alla vet hur det ligger till. Men vad säger Anton själv? Vilken är hans förklaring? Vi petar i människors tendens att självklart ta ställning, sedan tittar vi på företagens medverkan i den finska pridefestivalen. Ligger där samma onda baktanke som när Clooney bar sitt eget barn för världens kameror. Välkomna!

Duration:00:40:24

Håll käften, Magnus

6/29/2018
More
Så mycket spännande på gång: Public Service, varför vinkraft är viktigt, NIMBY, ljushyad terrorist som mördar journalister. Dessutom gästar Peppe Lillelördag med Anitha Schulman och gör en helkväll med Kristoffer Triumf, Nille af Ekenstam och My dad wrote a Porno. Magnus i sin tur gör ett gästspel i Rebecca Stellas podcast där han äntligen får svar på om det är okej att lajka utmanande bilder på Instagram

Duration:00:59:04

Viktigare att vara rolig än att ha rätt!

6/20/2018
More
Peppe har fått ett bokkontrakt igen! Men vem riktar hon sig åt egentligen? Vi pratar om det vidriga med att barn separeras från sina föräldrar vid USAs gräns. Varför får svensk publicservice så otroligt mycket pengar i Sverige, det är väl ingen jäkel som kollar på tv längre? Och vad är viktigast att tänka på då man, som Peppe gjorde i helgen, ställer upp i ett program? Ett råd ni också kan ta med er till era förhållanden. Välkomna!

Duration:00:35:00

Du är din nisch

6/13/2018
More
Trump träffar Kim Jong Un. Vad är grejen med Trumps fascination för världens alla diktatorer? Och så pratar vi om hur du bäst nischar dig på ditt sociala media. Och hur ska man presentera sina vänner för andra? Och är det så att Stockholmarna egentligen är aliens? Välkomna!

Duration:00:55:21

Vi kan tyvärr inte komma

6/7/2018
More
När finlands utrikesminister demonstrerar mot abort på Irland, är då det stora problemet verkligen att skattemedel finansierat resan? Jag menar, är inte problemet att har demonstrerar mot kvinnors rätt till abort, på Irland? Och varför fick plötsligt svenskarna ett informationsblad om hur man förbereder sig för krig? Och måste nyhetssändningar ledas av komiker för att vi ska orka med allt elände?

Duration:00:46:38

Vad hände?!

6/1/2018
More
Ett hätskt avsnitt om innehållet i Uppdrag gransknings program om Fredrik Virtanen. Inte för känsliga lyssnare.

Duration:00:39:08

Människor och djur

5/28/2018
More
Trump kallar människor för djur, vi blir alla upprörda eftersom alla människor har samma mänskliga värde. Samtidigt filmar vi av våra tvskärmar och rörs till tårar då en av de största paraderna för ojämlikhet pågår. Vi konstaterar att rasismen inte är de dagliga val vi gör utan den infrastruktur på vilken vi lever våra liv – Det är därför Anitha Schulman är den enda som förväntas ta ansvar för True Crime-genren i Sverige. Sånt och vikten av att ha ett ordförråd så man får sagt det man vill,...

Duration:00:54:46

Inte redo för Martin

5/17/2018
More
Vi pratar om vår relation till och med Max Martin, om Spotify som tagit bort R Kellys låtar, om åsiktskorridoren som ett demokratiskt problem och den där känslan av att saker man har i munnen är större än de egentligen är. Välkomna!

Duration:00:44:53

Färgblinda män

5/10/2018
More
Peppe tycker att vi verkligen borde se till att vi har en jordbävningsväska, Magnus tycker att man kan köpa kallingar i Palm Springs. V snackar Kanye West och glädjen att hata på honom. Vi förklarar varför det är svårare att bibehålla könsroller än att frigöra sig med jämställdhet och så snackar vi om gubb-klubben i Helsingfors som inte välkomnar kvinnor. Helt okej.

Duration:00:44:33

Snoppen som inte impade

5/2/2018
More
Peppe har kommit hem från en festfylld helg i New York och återger en föreläsning om snoppens obetydlighet. Vi pratar om mammor som drar på fest och lämnar barnen hemma. Och är man verkligen djävulens advokat om man gång på gång proklamerar en sunkiga åsikt? Inte helt sällan målas Islam och muslimer upp som trångsynta och bakåtsträvande men hur öppna och förlåtande är vi "kristna" egentligen? Och så veckans rapport från Trump-land.

Duration:00:51:51