AIDEA Podkast-logo

AIDEA Podkast

Philosophy Podcasts

Pogovori o zavesti, vesolju, drogah, naši kulturi, tehnologiji in prihodnosti človeštva ... Pogovori o idejah. Vodi Klemen Selakovič.

Location:

Slovenia

Description:

Pogovori o zavesti, vesolju, drogah, naši kulturi, tehnologiji in prihodnosti človeštva ... Pogovori o idejah. Vodi Klemen Selakovič.

Language:

Slovenian

Contact:

0038651418304


Episodes

#123 — Slava, Playboy, materinstvo in boj z boleznijo (Nina Osenar Kontrec)

11/30/2023
AIDEA knjiga je izšla! Hvala za podporoooo! :) https://emka.si/products/aidea ============================= V epizodi 123 je bila moja gostja Nina Osenar Kontrec, priznana slovenska televizijska voditeljica in pevka. Napisala je knjigo o trpki življenjski preizkušnji, ki jo je doletela kmalu po rojstvu sina. Sindrom kronične utrujenosti z mialgičnim encefalitisom jo je za pet let prikoval na posteljo, za vedno pa zaznamoval njeno dušo. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

Duration:01:19:49

#122 — Antropozofija, odgovori na vse in alternativne teorije (Zoran Železnikar)

11/24/2023
AIDEA knjiga, do nedelje 26. 11. s popustom in brezplačno dostavo! Hvala za podporoooo! :) https://emka.si/products/aidea ============================= V epizodi 121 je bil moj gost Zoran Železnikar, publicist in pisatelj. Po izobrazbi magister elektrotehnike, ki se je že v devetdesetih lotil raziskovanja vesolja, življenja in sebe. Svoja spoznanja je doslej strnil v petih knjigah – Planet Strahu, Človek je več, Slovenska pot v prihodnost, Pot do živahne moškosti in Spregledano poslanstvo spolnosti. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

Duration:02:46:25

#20 — Altman odpuščen iz OpenAI, GPT-4 Vision, agenti GPTs in Assistants API — RE:moat

11/18/2023
"Economic MOAT" — a business's ability to maintain a competitive edge over its competitors. ASTRA AI: https://astra.si/ai/ ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= Pridruži se kot podpornik kanala AIDEA: https://bit.ly/podpora-YT ============================= AIDEA knjiga je izšla... Hvala iz srca, če se odločiš za podporo temu projektu z nakupom knjige AIDEA! https://aidea-knjiga.com/

Duration:01:11:58

#43 — Zmenkarije — Dialog

11/17/2023
AIDEA knjiga je izšla... Hvala iz srca, če se odločiš za podporo temu projektu z nakupom knjige AIDEA! https://aidea-knjiga.com/ Prijava za snemanje podkasta Dialog: https://aidea.si/live-dialog-prijava ============================= Andrej P. Škraba, Klemen Selakovič & Jani Pravdič. Enkrat na mesec se srečamo in preko dialoga (iz gr. diálogos "pogovor"), drug z drugim delimo ideje. Teme DIALOGA 43:

Duration:03:47:00

#121 — O Freudu, Jungu, Franklu in meditaciji v psihoterapiji (prof. dr. Borut Škodlar)

11/9/2023
IZŠLA je AIDEA knjiga, ki vsebuje moje zapiske, meditacije, spoznanja in modrosti gostov prvih stotih epizod podkasta AIDEA: https://emka.si/products/aidea ============================= V epizodi 121 je bil moj gost prof. dr. Borut Škodlar, vodja enote za psihoterapijo na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana. Ukvarja se predvsem s fenomenološkim raziskovanjem doživljanja ljudi s psihotičnimi izkušnjami in samomorilnostjo. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

Duration:01:55:14

Izšla je AIDEA knjiga!!

11/1/2023
Tukaj je link za eksluzivno spletno ponudbo: https://aidea-knjiga.com/

Duration:00:02:44

#120 — Neiskrenost Slovencev, delo na radiu in dobrodelnost (Denis Avdić)

10/26/2023
Bodi obveščen/a, ko novembra izide AIDEA knjiga: https://aidea.si/newsletter-knjiga ============================= V 120. epizodi je bil moj gost Denis Avdić, radijski in televizijski voditelj, imitator, gledališki igralec in stand-up komik. Denis najbolj izstopa v vlogi priljubljenega radijskega voditelja na Radio1, kjer s svojo edinstvenostjo vsakodnevno navdušuje poslušalce. S svojim glasom in prisotnostjo ne izraža le kreativnosti, ampak tudi veliko mero humanosti; je namreč velik podpornik dobrodelnih akcij. Njegov trud in talent sta bila večkrat nagrajena s prestižnimi priznanji, med njimi Viktorji za radijsko osebnost in Gongi popularnosti. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

Duration:02:00:21

#42 — Andrej ima skrivnost — Dialog

10/19/2023
Bodi obveščen/a, ko novembra izide AIDEA knjiga: https://aidea.si/newsletter-knjiga ============================= Andrej P. Škraba, Klemen Selakovič & Jani Pravdič. Enkrat na mesec se srečamo in preko dialoga (iz gr. diálogos "pogovor"), drug z drugim delimo ideje. Teme DIALOGA 42:

Duration:01:24:00

#119 — Osebna rast, terapije, meditacija in družba travm (Tomislav Kuljiš)

10/12/2023
Bodi obveščen/a, ko novembra izide AIDEA knjiga: https://aidea.si/newsletter-knjiga ============================= V epizodi 119 je bil moj gost Tomislav Kuljiš, priznan hrvaški terapevt in ustanovitelj IPD centra. Kot avtor programa Integralne telesne psihoterapije, se Tomislav trenutno intenzivno posveča prenosu svojega znanja in veščin na bodoče psihoterapevte preko izobraževanj in mentorstva. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

Duration:01:59:01

#118 — Psihoterapija & hip-hop (Nipke)

10/5/2023
Bodi obveščen/a, ko novembra izide AIDEA knjiga: https://aidea.si/newsletter-knjiga ============================= V epizodi 118 je bil moj gost Boštjan Nipič – Nipke, slovenski raper in hip-hop umetnik. Piše besedila, ki so večinoma o njem samem, pogosto pa s svojimi pesmimi opozarja na različne družbene probleme in na pomembnost duševnega zdravja. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik:

Duration:01:53:25

#117 — Življenjska sila, ljubezen in vodenje zaposlenih (Gregor Kosi)

9/29/2023
Bodi obveščen/a, ko novembra izide AIDEA knjiga: https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= V epizodi 117 je bil moj gost Gregor Kosi, ki je bil dolgoletni direktor Lidl Slovenija. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik: ============================= ASTRA AI: https://astra.si/ai/ ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack ============================

Duration:02:24:10

#19 — A.I. kopiloti & vpliv na produktivnost in smisel človeštva — RE:moat

9/23/2023
"Economic MOAT" — a business's ability to maintain a competitive edge over its competitors. ASTRA AI: https://astra.si/ai/ ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA total pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack ============================= Pridruži se kot podpornik kanala AIDEA: https://bit.ly/podpora-YT =============================

Duration:01:19:15

#41 — 4. član Dialoga (Part I.) — Dialog

9/22/2023
Andrej P. Škraba, Klemen Selakovič & Jani Pravdič. Enkrat na mesec se srečamo in preko dialoga (iz gr. diálogos "pogovor"), drug z drugim delimo ideje. Teme DIALOGA 41: ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:03:13:21

#116 — Ustvarjalni proces, neuspehi, slava in življenske lekcije (Jan Plestenjak)

9/15/2023
V epizodi 116 je bil moj gost Jan Plestenjak. Jan je eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov. Perfekcionist z jasno vizijo, ki ji sledi že trideseto leto glasbenega ustvarjanja. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik: ============================= Bodi obveščen/a, ko izide AIDEA knjiga: https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= ASTRA AI: https://astra.si/ai/ ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:01:42:03

#115 — Prihodnost izobraževanja in umetna inteligenca (Andrej P. Škraba, Alen Faljic)

9/7/2023
V tokratni epozodi smo razpravljali o šolstvu in argumentirali, zakaj je model, ki ga ponuja Astra AI korak naprej v izobraževanju. Z Astra AI lahko matematiko obvladate s pomočjo vašega osebnega AI inštruktorja, ki je na voljo 24/7. Ne daje direktnih odgovorov, temveč pomaga pri učenju postopkov reševanja in pomaga razumeti matematične naloge korak za korakom. Preizkusi Astro AI: https://astra.si/ai/ ============================= V epizodi 115 sta bila moja gosta Andrej P. Škraba in Alen Faljic. Andrej je avtor spletne strani https://astra.si/, s pomočjo katere se mladi lahko učijo matematiko. Poleg zanimanja za znanost in filozofijo, je svojo kariero v zadnjih letih posvetil marketingu. Kot CMO je bil zaposlen pri podjetju NiceHash, Paralink Network in trenutno pri NFTfi. Sodelujeva pri projektu Astra AI. Alen je poslovni oblikovalec (oziroma business designer). Po končanem magisteriju na WU Wien, sem se pridržul podjetju IDEO, pionirju metodologije design thinkinga in business designa. Je ustanovitelj podkasta Zakulisje in poslovne šole za oblikovalce d.MBA. https://d.mba/ V epizodi se dotaknemo naslednjih tematik: ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:01:45:16

#114 — Zen budizem, miti o meditaciji, karmi in duhovnem egu (Vili Ravnjak)

8/31/2023
V epizodi 114 je bil moj gost Vili Ravnjak, duhovni učitelj in večstranski ustvarjalec, ki se že od mladosti dalje izraža na različnih področjih. Njegov ustvarjalni opus sega vse od poklicnega dela v gledališču in na televiziji ter pisanja knjig in strokovne publicistike do poučevanja novodobnih duhovnih praks in vodenja meditacij. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik: ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:01:46:49

#113 — Živeti za Boga, ljubezen in svoboda s sestro Ano (sestra Ana Šuštar)

8/24/2023
V epizodi 113 je bila moja gostja Ana Šuštar, frančiškanka Marijina misijonarka. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik: ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:01:39:49

#18 — Kako uporabiti AI tehnologijo v podjetju & nova era projekta Astra.si — RE:moat

8/21/2023
"Economic MOAT" — a business's ability to maintain a competitive edge over its competitors. Teme ep. 18: ASTRA AI: https://astra.si/ai/ ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA total pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack ============================= Pridruži se kot podpornik kanala AIDEA: https://bit.ly/podpora-YT =============================

Duration:01:21:55

#112 — O avtomobilizmu, starševstvu in ustvarjanju (Ciril Komotar)

8/18/2023
V epizodi 112 je bil moj gost Ciril Komotar, znan tudi kot KomotarMinuta, avtomobilski novinar, fotograf, režiser in vloger. V epizodi se dotakneva naslednjih tematik: Zakaj Ciril Komotar ustvarja?Ali je Ciril Komotar vplivnež/influencer?Kako postaneš uspešen kot ustvarjalecPrihodnost razvoja tehnologijeStarševstvoPodkastanje in Atmosferci: začetek, trženje, AIPlan za ustvarjanje in klasični medijiKaj je ljubezen za Cirila?Avtomobilizem in mobilnostAvto, ki ni ekstremno drag in te lahko zelo navdušiAvto brez budgetaVprašanje prejšnjega gosta ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:02:20:58

Q&A iz Instagrama: O partnerstvu, pisanju knjige, prehrani in meditaciji

8/14/2023
Hvala ti. ============================= Prijavi se in vsak petek prejmi 5 linkov, ki jih ustvarjalci podkastov Dialog in RE:MOAT priporočamo tisti teden (knjige, dokumentarci, članki, podkast epizode …): https://aidea.si/aidea-mailing-lista ============================= AIDEA Total Pack — Paket 22 znanstveno podprtih učinkovin v 4 izdelkih. https://bit.ly/AIDEA-Total-Pack =============================

Duration:01:27:25