Beurswatch-logo

Beurswatch

Podcasts >

René de Monchy praat je bij over beurs en beleggen.

René de Monchy praat je bij over beurs en beleggen.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Genres:

Podcasts

Description:

René de Monchy praat je bij over beurs en beleggen.

Language:

Dutch


Episodes

De handelsoorlog komt op stoom

6/22/2018
More
Het is maar goed dat er weinig industriële bedrijven in de AEX zitten, anders was de indez veel harder geraakt door de oorlogstaal van Donald Trump. Dus het duurt nog even voor de handelsoorlog hier wordt gevoeld, denken Olaf van den Heuvel (Aegon Asset Management) en Koen Bender (Mercurius Vermogensbeheer).

Duration:00:24:36

Adyen is een succes, maar de concurrentie wordt fel

6/15/2018
More
Adyen is succesvol naar de beurs gegaan maar de concurrentie uit China en de VS ligt op de loer, zegt Richard de Jong van Van Lieshout & Partners. En de handelsoorlog die Trump ontketent wordt een probleem voor de wereldeconomie, denkt Han Dieperink van de Rabobank.

Duration:00:22:54

Het wordt tijd dat de ECB de geldkraan dichtdraait

6/8/2018
More
De ECB heeft door het opkopen van obligaties 30 procent van de Europese staatsschuld in handen. Een ongezonde situatie, vindt Wim Zwanenburg van Stroeve & Lemberger. Als het aan Lukas Daalder van Robeco ligt, stopt het opkoopprogramma zo snel mogelijk.

Duration:00:21:51

Italië kan even op adem komen, nu de regering rond is

6/1/2018
More
Het zal nog wel vaker onrustig zijn, nu er een populistische regering komt in Italië. maar omdat de verkiezingen zijn afgewend, is de kans klein dat het land de euro zal verlaten. Dat denken Richard Abma van OHV Vermogensbeheer en Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers.

Duration:00:23:54

'Adyen wordt een aantrekkelijke beursgang'

5/25/2018
More
Adyen gaat in de komende weken naar de Amsterdamse beurs. De betaaldienst wordt een aantrekkelijk aandeel om in de portefeuille te hebben, denken Marc Langeveld van Longchamp Investment en Rein Shutte van Boer & Olij. Het sentiment op de beurzen wordt wel bedreigd door Italië, dat zich niets aan wil trekken van de Europese begrotingsregels. Dat en nog veel meer in deze aflevering van Beurswatch.

Duration:00:23:22

Italië is een groter probleem dan Griekenland

5/18/2018
More
Als Italië in de problemen komt door een sterk oplopende rente, zou dat een ramp zijn voor de EU. Italië heeft nu nog relatief lage rentelasten, maar moet elk jaar voor honderden miljarden herfinancieren. Het is daarom belangrijk dat d epopulistische regering geen gekke bokkensprongen maakt, zeggen Jos Versteeg van Insinger Gilissen en Edin Mujagic van OHV Vermogensbeheer.

Duration:00:23:15

Nog geen bunga bunga op de financiële markten

5/11/2018
More
De geklapte Iran-deal en de moeizame verkiezingen in Italië: ze hebben nauwelijks invloed op de financiële markten.

Duration:00:27:36

De topman van Air France-KLM stort het bedrijf in onzekerheid

5/4/2018
More
Jean-Marc Janaillac heeft Air France-KLM geen dienst bewezen door op te stappen. De luchtvaartmaatschappij blijft in chaos achter. Dat maakt de situatie voor KLM niet bepaald beter, zeggen Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer.

Duration:00:23:07

Olieprijs blijft stijgen, ondanks tweet van Trump

4/20/2018
More
Donald Trump mag de oliemarkt dan wel schrik aanjagen met een tweet over te hoge olieprijzen, op de langere termijn heeft dat geen effect. Ook de chipsector zit in een dip, al is dat volgens de analisten van korte duur. Rob Jansen bespreekt de afgelopen beursweek met Stan Westerterp van JNVB en Ralph Wessels van ABN Amro.

Duration:00:22:17

Elon Musk speelt blufpoker

4/13/2018
More
Elon Musk belooft dat Tesla in de tweede helft van dit jaar winstgevend zal zijn. Ondertussen loopt de productie van Model 3 ver achter op schema. Joost van Leenders van Kempen Capital Management en Cees Smit van Today's Vermogensbeheer zijn duidelijk in hun oordeel. Musk speelt blufpoker!

Duration:00:21:05

Trumps handelsoorlog laat beleggers per saldo koud

4/6/2018
More
De handelsoorlog drukte AEX drie dagen in de min, maar per saldo steeg de index tóch. of dat zo blijft is de vraag, Want Corné van Zeijl van Actiam en Etienne Platte van Antaurus verwachten dat het eerste kwartaal minder goed zal zijn dan het laatste kwartaal van 2017.

Duration:00:25:47

Tesla vliegt uit de bocht

3/30/2018
More
Telsa had een roerige week achter de rug. Het bedrijf verbrandt miljarden en verkoopt te weinig auto's. Najib Nakad van Hof Hoorneman Bankiers en Ralph Wessels van ABN Amro maken zich dan ook zorgen over de toekomst van het bedrijf. De kans op een faillissement is reëel.

Duration:00:23:48

Trump zet koersen flink lager

3/23/2018
More
Deze week in Beurswatch bespreekt Rob Jansen de handelsoorlog die Trump in gang heeft gezet. Het zal de beurzen nog wel een aantal weken in de greep houden, denken Nico Inberg van IEX.nl en Sam Ongering van Laaken Asset Management.

Duration:00:23:55

Wat hebben beleggers aan de komst van Unilever naar Rotterdam?

3/16/2018
More
Deze week bespreken we in Beurswatch onder anderen drie bedrijven die volgende week naar de Amsterdamse beurs gaan. En wat hebben beleggers eraan dat Unilever naar Rotterdam komt?

Duration:00:25:01

De Amerikaanse arbeidsmarkt, een dreigende handelsoorlog en Heineken

3/9/2018
More
Na 88 maanden van banengroei in de VS lijkt oververhitting van de arbeidsmarkt onvermijdelijk, zegt Bob Homan van ING. Hij verwacht binnen enkele maanden de eerste looninflatie.

Duration:00:22:23

Handelsoorlog Trump en cijfers Ahold-Delhaize en PostNL

3/2/2018
More
Deze week bespreekt Rob Jansen in Beurswatch de handelsoorlog die Donald Trump wil starten. En natuurlijk komen de cijfers van Ahold-Delhaize en PostNL aan bod. De beursexperts van deze week zijn: Albert Jellema van 1Vermogensbeheer en Arend Jan Kamp van iex.nl.

Duration:00:26:06

BAM, Galapagos en Wolters

2/23/2018
More
Vandaag in Beurswatch veel aandacht voor bedrijfscijfers. Zo bespreekt Rob Jansen de resultaten van onder andere BAM, Galapagos en Wolters met Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer.

Duration:00:24:39

De wankele weg omhoog

2/16/2018
More
Na een woelige periode hebben beleggers weer de weg omhoog gevonden. Toch is er een Amerikaanse speculant die denkt dat Europese aandelen fors zullen kelderen.

Duration:00:24:16

FlowTraders en AkzoNobel

2/9/2018
More
Vanavond in Beurswatch bespreekt Rob Jansen de roerige beursweek met Marc Langeveld (Longchamps Investments) en Cees Smit (Today's Groep).

Duration:00:26:14

Damrak ziet twee procent verdampen

2/2/2018
More
Het is alweer een tijdje geleden dat de AEX in één week meer dan twee procent daalde. Maar gelukkig gaat het niet zo hard naar beneden als de bitcoin.

Duration:00:25:32