Beurswatch-logo

Beurswatch

Podcasts >

René de Monchy praat je bij over beurs en beleggen.

René de Monchy praat je bij over beurs en beleggen.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Genres:

Podcasts

Description:

René de Monchy praat je bij over beurs en beleggen.

Language:

Dutch


Episodes

Helikoptergeld of niet?

7/12/2019
More
Beleggers zijn verslaafd aan de steun die centrale banken geven aan de markt. Aan de effectiviteit kun je twijfelen. Is helikoptergeld een goed alternatief? Lukas Daalder en Wim Zwanenburg bespreken het in de nieuwste Beurswatch.

Duration:00:23:47

Duitsland is de zwakke schakel in Europa

7/5/2019
More
Uit de recentste cijfers wordt duidelijk: Duitsland wordt het hardst geraakt door de handelsoorlog. Wat dat betekent voor beleggers leggen Olaf van den Heuvel (Aegon) en Jan Wirken (ABN Amro) uit in de nieuwste Beurswatch.

Duration:00:18:42

Wordt Beter Bed nog tot leven gewekt?

6/28/2019
More
Is Beter Bed te laat met reorganiseren, of is er nog toekomst voor het bedrijf? Door problemen in Duitsland verkeert het bedrijf in geldnood en is het aandeel in een vrije val geraakt. Albert Jellema en Marc Langeveld laten hun licht schijnen over de toekomst van de beddenwinkel.

Duration:00:22:42

Trump kan de beurs volgende week een flinke zet geven

6/21/2019
More
Mario Draghi zette de beurzen hoger door meer stimuleringen in het vooruitzicht te stellen. Maar de echte klapper kan volgende week komen. Dan ontmoet Trump zijn ambtgenoot Xi op de G20. Dat en meer in de nieuwste Beurswatch met Martine Hafkanp van Fintessa Vermogensbeheer en Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

Duration:00:24:54

Zijn obligaties een veilige haven?

6/14/2019
More
In tijden van onrust of naderend economisch onheil, lijken obligaties een veilige haven. Waarom je er toch niet te gretig in moet stappen, leggen Richard de Jong en Loege Schilders haarfijn uit in de nieuwste Beurswatch.

Duration:00:24:20

Wie betaalt de schade van de handelsoorlog?

6/7/2019
More
De handelsoorlog is een blijvertje. Wie daar de prijs voor betaalt en wat de centrale banken daar nog aan kunnen doen, vertellen Cees Smit van Today's Groep en Wim Zwanenburg in de nieuwste Beurswatch.

Duration:00:24:08

Slecht nieuws voor spaarders: de rente gaat omlaag

5/31/2019
More
Nu de handelsoorlog een blijvertje is, smelten de groeiverwachtingen als sneeuw voor de zon. Slecht voor spaarders, want centrale banken gaan de rente waarschijnlijk verder verlagen. Wat het betekent voor aandelen vertellen Koen Bender en Marc Langeveld in Beurswatch.

Duration:00:23:21

Gouden bergen hebben diepe dalen

5/24/2019
More
Bankaandelen lijken aantrekkelijk omdat het dividendrendement sterk is gestegen. Maar dat komt omdat de koersen door een diep dal gaan. Is het dan wel verstandig om in daar in te beleggen? Bob Homan van ING en Joost van Leenders van Kempen Capital Management weten het antwoord.

Duration:00:23:54

Een no deal-Brexit lijkt onvermijdelijk

5/17/2019
More
Nu de onderhandelingen tussen Labour en de Tories zijn mislukt, lijkt een no deal Brexit zo goed als zeker. Wie daar de schuld van gaat krijgen, hoort u in deze aflevering van Beurswatch met Corné van Zeijl (Actiam) en Najib Nakad (Hof Hoorneman Bankiers).

Duration:00:23:09

De tweets van Trump zijn niet meer dan ruis

5/10/2019
More
Beleggers raken in paniek van Trumps harde retoriek in de handelsoorlog met China. Maar het is niet meer dan ruis, denken Stan Westerterp van JNVB en Olaf van den Heuvel van Aegon Asset Management. Ook gaan ze in deze aflevering van Beurswatch in op de vraag of Uber een interessante aanwinst is voor uw portefeuille!

Duration:00:23:35

'Dit is DE tijd om in aandelen te beleggen'

5/3/2019
More
De kwartaalcijfers vielen hier en daar misschien tegen, bedrijven zijn optimistisch voor de rest van het jaar. Terecht, zeggen Edin Mujagic van OHV en Arend Jan Kamp van IEX.media. Zij voorspellen gouden tijden voor de beleggers in aandelen, in de nieuwste aflevering van Beurswatch.

Duration:00:27:02

Jaarrecord van de AEX kan verder omhoog

4/26/2019
More
Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer en Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger zijn het eens. Hoewel de AEX de afgelopen week pas op de plaats maakte, zit er nog meer in het vat voor de index. Waarom? Dat hoort u in de nieuwste aflevering van Beurswatch!

Duration:00:24:23

Hoeveel rek zit er nog in de koersen?

4/18/2019
More
De AEX staat op de hoogste stand van het jaar. Of er nog meer in het vat zit, hoort u in deze Paasaflevering van Beurswatch. Toekomst zit er in ieder geval in Alphabet, denkt Ralph Wessels van ABN Amro. Richard de Jong van Van Lieshout & Partners zet in op FlowTraders.

Duration:00:24:48

'Kijk uit voor Fastned'

4/12/2019
More
Etiënne Platte van het Antaurus Europe Fund is zeer sceptisch over de overlevingskansen van Fastned. Wat hem betreft kun je de beursgang van dit verlieslatend bedrijf beter negeren. Loege Schilder van Care-IS Vermogensbeheer is erg enthousiast over opkomende markten, en tipt het Vanguard FTSE Emerging Markets Index Fund.

Duration:00:23:47

Duitsland is klaar voor herstel

4/5/2019
More
Beleggers moeten zich niet al te veel zorgen maken over de Duitse economie. De consument heeft er veel te besteden, net als de overheid. Als China ook nog uit het dal klimt, zijn onze Oosterburen spekkoper. Simon van Veen van Sustainable dividends Value Fund tipt Treatt als interessant aandeel, Corné van Zeijl van Actiam gaat voor de iShare MSCI Financials.

Duration:00:22:13

De R gaat uit de maand

3/29/2019
More
Berichten over een aanstaande recessie zijn voorbarig, zegt Klaas Knot van De Nederlandse Bank. Martine Hafkamp van Fintessa Vermogensbeheer en Lukas Daalder van Blackrock zijn het met hem eens. Het is wel belangrijk dat de handelsoorlog dan snel tot een einde komt. Meer daarover in deze aflevering van Beurswatch.

Duration:00:22:41

Tegenwind voor beleggers neemt toe

3/22/2019
More
De rek is er voorlopig wel uit bij de aandelen. Met de Duitse en Franse industrie op hun retour, belooft dat niet veel goed voor aandelen. In Amerika valt nog wél wat te halen. Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer tip Berkshire Hathaway, Jos Vesteeg van InsingerGilissen adviseert Biogen.

Duration:00:22:01

Zwakke groei in Europa maakt defensieve aandelen aantrekkelijk

3/15/2019
More
De AEX staat op de hoogste stand van het jaar, maar er liggen gevaren op de loer. Daarom adviseert Richard de Jong van Van Lieshout & Partners aandelen te kopen met een lage volatiliteit. Wim Zwanenburg van Stroeve Lemberger gaat voor het RobecoSAM Sustainable Water Fund.

Duration:00:23:22

Koop goud als je van rendement houdt

3/8/2019
More
De beurzen zijn de laatste weken aan een teruggang begonnen. Beleggers zijn voorzichtiger geworden. Marc Langeveld van Econopolis ziet goud als aantrekkelijke optie. Bijvoorbeeld door een tracker met goudmijnen te kopen. Rein Schutte van Boer & Olij adviseert in een tracker op de Europese auto-industrie te beleggen.

Duration:00:23:48

Wees voorzichtig met aandelen

3/1/2019
More
De economie groeit maar matig in de eurozone, en in de VS treden de eerste haarscheurtjes op. Wees dus voorzichtig met het aankopen aandelen, zegt Joost van Leenders van Kempen Capital Management. Sem Ongering van Laaken Asset Management is het daarmee eens, maar tipt nog wel een specifiek aandeel: chemiereus Bayer.

Duration:00:22:46