Den2Radio - Litteratur-logo

Den2Radio - Litteratur

Podcasts >

More Information

Location:

Copenhagen, New Zealand

Genres:

Podcasts

Language:

English


Episodes

Reflektioner: Harmony Sovereign

5/16/2019
More
Harmony Sovereign er en guitar. En gammel amerikansk guitar. Peter Zappfe fortæller om den i udsendelsen ’Refleksioner’. Sådan en har han selv haft – hans første guitar. Og han fortæller historien om sidste gang han så en Harmony Sovereign – det var en sommer for 5-6 år siden på Bornholm.

Duration:00:10:09

Den røde sofa: Ida Hoeck og Vivian Jørgensen

5/3/2019
More
Den Røde sofa på Hovedbiblioteket i København har denne gang besøg af Ida Hoeck og Vivian Jørgensen til en samtale om antologien ’Mor - en antologi om moderskab’, som de begge er bidragsydere til. Antologien er skrevet af 18 kvinder og består af personlige beretninger, der kalder på refleksion over temaerne – om det at være mor, om ikke at ville være mor, om at beundre sin mor og meget mere. Ida Hoeck er uddannet...

Duration:00:49:57

Essays 4. Knud Sønderby og Martin A. Hansen

4/26/2019
More
Den2Radio bringer den 4. udsendelse i serien om en, for tiden overset, genre indenfor litteraturen nemlig essayet. Fra Michel de Montaigne, essayets fader, tilbage i 1500-tallets Frankrig har vi bevæget os til Danmark til Ludvig Holberg i 1700 og videre op i tiden til Georg Brandes omkring 1900-tallet. I denne fjerde udsendelse fortæller Thorkild Borup Jensen om Knud Sønderby og Martin A. Hansen som essayister. Thorkild Borup-Jensen har skrevet...

Duration:00:26:11

At gå nøgen - om #MeeToo

4/26/2019
More
Forfatter Janne Teller har udgivet 21 essays om kunst, fremmedhed og forsøget på at være menneske, og de er samlet under titlen ’At gå nøgen’. Under den overskrift har Janne Teller og Jens Raahauge reflekteret over de overgreb, som finder sted i ytringsfrihedens og anonymitetens skær på de sociale medier. Hvordan kommer vi overgrebene til livs? Det er den fjerde samtale de to har her på den2radio.

Duration:00:37:34

Ronkedorerne: Danske skilte, Heden, Glidninger og Grundtvig

4/19/2019
More
De 4 Ronkedorer er Nikolaj Ifversen, Jens Raahauge, Georg Metz og Egon Clausen og de bøger de omtaler er: ’Heden’ af Hans Jørgen Degn, ’Glidninger’ redigeret af Leif Moos og Jens Fabricius Møllers ’Grundtvigs død’ alle udgivet på Aarhus Universitets forlag samt ’Danske skilte’ af Jakob Engberg udgivet på Book Lab.

Duration:00:48:53

Essays 3: Johannes V. Jensen og Jacob Paludan

4/19/2019
More
I denne udsendelse fortæller Thorkild Borup-Jensen om essayisterne Johannes V. Jensen og Jacob Paludan. Thorkild Borup-Jensen døde i 2013. Han har skrevet undervisningsbøger om essays og udgivet en række essay-antologier og er seriens fortæller. Karsten Pharao læser op af udvalgte tekster. Karl Johan Mikkelsen døde i 2018 havde tilrettelagt. Serien er sendt første gang i 2013

Duration:00:28:35

Den røde sofa: Anita Krumbach og Kamilla Löfström

4/19/2019
More
"Den 16. - 24. marts fokuserede Københavns Hovedbibliotek på børnelitteratur, og i den forbindelse havde Den Røde Sofa inviteret børne- og ungdomsbogsforfatter Anita Krumbach og journalist og anmelder Kamilla Löfström på besøg. Sammen diskuterede de afvigende karakterer i børnelitteraturen med udgangspunkt i Anita Krumbachs udgivelser.

Duration:00:51:25

Essays 2: Holberg & Brandes

4/12/2019
More
I den 2. udsendelse i serien om den oversete litterære genre, essayet, skal vi høre fra Holberg og Brandes. I Danmark begyndte Ludvig Holberg i 1700-tallet at skrive sine moralske tanker og sine epistler i essay-genren og siden tog Georg Brandes essay-stilen til sig og brugte den. Thorkild Borup-Jensen, som er seriens fortæller, har skrevet bøger om essays og udgivet en række antologier om denne litterære genre. Karsten Pharao læser udvalgte...

Duration:00:24:30

Essays 1: Michel de Montaigne

4/12/2019
More
Vi genudsender nu den første udsendelse i en serie om en for tiden lidt overset genre indenfor litteraturen nemlig essayet. Vi skal lidt over 400 år tilbage i tiden for at møde essayets fader, den franske adelmand Michel de Montaigne. Det er Thorkild Borup-Jensen, som har skrevet en række bøger med og om essays, der fortæller. Karl Johan Mikkelsen har tilrettlagt og Karsten Pharao læser uddrag.

Duration:00:23:39

At gå nøgen - om magt

4/5/2019
More
At gå nøgen om magt. Forfatteren Janne Teller har udgivet 21 essays om kunst, fremmedhed og forsøget på at være menneske. I denne tredje samtale taler hun med Jens Raahauge specielt om magtens karakter og mange ansigter i en verden, der er på vildspor.

Duration:00:36:00

Kærlighed til Danmark

3/22/2019
More
Egon Clausens debutdigte Tilnærmelser og de vestjyske danmarksbilleder, som udkom her 49 år senere, beskriver to mentale rejser mellem Hemmet og hovedstaden i en bestræbelse på at have begge disse verdener i sig, land og by, det vestjyske sogn og hovedstaden.

Duration:00:27:02

Den røde sofa: Mette Holm og Juliane Wammen

3/15/2019
More
Den Røde Sofa fokuserer i denne uge på oversættelse, når Mette Holm og Juliane Wammen mødes på Københavns Hovedbibliotek. Samtalen vil tage udgangspunkt i Mette Holms virke som oversætter af blandt andre Haruki Murakamis romaner og handle om, hvordan man oversætter ikke bare sprog men også kulturer.

Duration:00:57:40

Der er sandhed til - samtale med Max Ulrich Klinker

3/8/2019
More
Pilot, advokat i Sydfrankrig, katolik og forfatter – profilen er utypisk, fællesnævneren er værdier. Dem vi lever efter eller bør leve vores personlige og sociale liv i overensstemmelse med. I 2018 udgav Max Ulrich Klinker sin tredje bog, Padderok, syv holdningsmættede noveller. den2radio’s Jesper Tang har mødt ham i Nice, hvorfra han fortæller om blandt andet sin yndlingsværdi og læser novellen "Sommerfuglen".

Duration:00:25:51

Grænsen til gennembrud: Kamila Slocinska

2/22/2019
More
Grænsen til gennembrud er en podcast lavet i samarbejde med Dansk Forfatterforening og Den Røde Sofa, hvor værten Maja Jensen mødes med forfattere og illustratorer og snakker med dem om, hvorfor de valgte en branche inden for litteraturverdenen, og hvordan de blev udgivet for første gang. I denne episode besøger vi den Aarhusbaserede illustrator Kamila Slocinska i hendes tegnestue. Her fortæller Kamila om tegneglæde, praktikophold og nye...

Duration:00:16:17

At gå nøgen - om kunst

2/15/2019
More
Forfatteren Janne Teller, der er uddannet cand. polit og skønlitterær forfatter, har i de 21 essays i bogen ’At gå nøgen’ analyseret de tendenser til polarisering, som for tiden finder sted i vores kultur. I denne udsendelse taler Janne Teller med Jens Raahauge specielt om kunstens muligheder i en polariseret verden.

Duration:00:31:31

Reflektioner: Harmony Sovereign

2/15/2019
More
Harmony Sovereign er en guitar. En gammel amerikansk guitar. Peter Zappfe fortæller om den i udsendelsen ’Refleksioner’. Sådan en har han selv haft – hans første guitar. Og han fortæller historien om sidste gang han så en Harmony Sovereign – det var en sommer for 5-6 år siden på Bornholm.

Duration:00:09:50

Bolognese - en ny bog af Helle og Alfredo Tesio

2/15/2019
More
Jørgen Johansen har talt med Helle og Alfredo Tesio om deres nye bog om ”Bolognese og mange andre velsignede varianter af pastasovs”, som er udgivet på Forlaget Muusmann.

Duration:00:17:17

Reflektioner: Vovestykker

2/8/2019
More
Refleksioner kalder Peter Zapffe sine små erindringer, som han selv læser op. ’Vovestykker’ hedder en ny refleksion - erindringer fra dengang, da ungdommen - også - var udødelig.

Duration:00:07:37

Pontoppidan Krønike: Morgendug

2/8/2019
More
”Morgendug”, der er et lille eventyr af Henrik Pontoppidan om, hvordan man til sin dødsdag kan forfølges af den tanke, at man en gang lod lykken gå sin næse forbi. Karsten Pharao læser.

Duration:00:15:19

Grænsen til gennembrud: Søren Storm

2/8/2019
More
Grænsen til gennembrud er en podcast lavet i samarbejde med Dansk Forfatterforening og Den Røde Sofa, hvor værten, Maja Jensen, mødes med forfattere og illustratorer og snakker med dem om, hvorfor de valgte en branche inden for litteraturverdenen, og hvordan de blev udgivet for første gang. I denne episode besøger vi fagbogsforfatter og naturvidenskabsformidler, Søren Storm, i hans kontor, studie og arbejdslokaler i Dragør. Her...

Duration:00:16:47