Finnish Therapy-logo

Finnish Therapy

Podcasts >

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Language:

Danish


Episodes

Søs Egelind: "Tak fordi jeg ikke er det menneske, som spørger “hvorfor lige...

6/17/2018
More
Allerede i barndommen stod det soleklart for Søs Egelind, at hun ville være skuespiller. I løbet af sin karriere er hun nået frem til,at det er som humorist, hun bedst gengiver sandheden. Søs er meget optaget af tilliden mellem mennesker, og af hvordan hun kan gøre sig tydelig i sin grænsesætning over for andre. Derudover bruger hun sit drive i Foreningen Cannabis Danmark, hvor hun er glad for at være med til at gøre en forskel for andre. Sidst i programmet kan du høre et uddrag fra Finn...

Duration:00:55:00

Lisbeth Lundquist: "Jeg har først opdaget, at jeg var smuk efter toget var kørt"

6/10/2018
More
At se jordkloden udefra, var Lisbeth Lundquist store barndomsdrøm. I dag vil hun forsat gerne være astronaut. I sine unge dage betragtede Lisbeth ikke sig selv som smuk. Hun var ked af sin højde. I dag er hun klar over, at hendes højde også har været med til at give hende en “smukhedskarriere,” men udseendet har også stået i vejen for en del af karrieren. Langt fra alle mener, at man kan være smuk og dygtig på samme tid. Den hårdeste kritik har hun fået fra andre kvinder. En kritik som har...

Duration:00:54:59

Finnsk Terapi: "Lad vær med at give til andre, hvis du ikke selv kan trække...

6/3/2018
More
Jens Arentzen mindes sin barndom dysfunktionel og præget af tavshed. Når han kigger tilbage, ser han, at han har optrådt hele sit liv – ikke kun som professionel skuespiller, men også i privatlivet, hvor han som voksen har følt, at det var nemmere at spille sig selv end at være sig selv. Forældrenes død har været et afgørende vendepunkt i hans liv.

Duration:00:54:59

Søren Hauch-Fausbøll: "Jeg har aldrig haft en drøm om at være berømt"

5/27/2018
More
Søren Hauch-Fausbøll er i gang med et helt nyt liv. 23 års ægteskab er forbi, livet er lidt mere kaotisk, men også fuld af nye muligheder. Kærligheden til teateret er den samme som altid. For tiden investerer han meget energi i sit job som nyuddannet hospitalsklovn.

Duration:00:55:00

Bo Holten: "Jeg er et menneske som ikke er særlig deprimeret"

5/20/2018
More
Glæden ved musik opstod allerede i barneårene takket være Bo Holtens fars store lidenskab for jazz. I voksenlivet lever han af at komponere musik. En stor del af hans værker har været bestillingsarbejde, heriblandt musikken til Lars von Triers film 'Forbrydelsens element'. En skilsmisse blev begyndelsen på et helt nyt liv som alenefar. Et vendepunkt, der kastede ham ind i døtrenes forunderlige teenageverden.

Duration:00:55:00

Arne Würgler: "Vi er nød til at kende vores rødder"

5/13/2018
More
Som rødhåret og med en følelse af mindreværd oplevede Arne Würgler sin skoletid som forfærdelig. I skærende kontrast står minderne fra barndomshjemmet, hvor kærligheden til forældrene var stor. En bog fra hans mor bliver et vendepunkt i ungdommen, hvor der både var plads til musik og politiske drømme om en bedre verden gennem revolution. Sidenhen lykkedes det, at kombinere interesserne som forkæmper for musikernes økonomiske rettigheder. En sag som stadig optager ham i dag, hvor han...

Duration:00:55:01

Betinna Aller: "Jeg er verdensmester i dårlig samvittighed"

5/6/2018
More
Betinna Aller tror på videnskaben og kærligheden. I modsætning til hendes ofte ekstremt fysiske rejser er hun i dag mere optaget af det indre liv. Nysgerrigheden, og en vis grad af rastløshed, er hendes drivkraft. Hendes største vendepunkt var, da hun gik til Nordpolen, hvor hun oplevede en stor indre opblomstring. Og så er hun verdensmester i dårlig samvittighed.

Duration:00:55:00

Gordon Kennedy: "Jeg skal huske at tænke lidt på mig selv"

4/29/2018
More
Gordon Kennedy husker sig selv som et legebarn, og som en Rasmus Modsat. Han husker også sin mor som ret selvopofrende; en side han selv har tillagt sig som voksen. Hans far var alkoholiker, hvilket har givet ham et ufrit forhold til alkohol, og så bliver han stresset af ikke at lave noget. Han har nemt ved at falde i et dybt hul og oplever, at jobsituationen dominerer ham for meget.

Duration:00:55:00

Erik Brandt: "Jeg kan virkelig ikke lide at være alene"

4/22/2018
More
Erik Brandt fortryder intet i sit liv. Han betragter det at kysse, knalde og grine som det vigtigste i hans liv og snakker i øvrigt nøjagtig, som det passer ham. Hans grunddrive er nysgerrighed. Hans håb er at kunne udvikle sit nuværende kærlighedsforhold. Han vil helst ikke steder hen, som minder ham om hans tidligere kone Margit.

Duration:00:55:00

Jens Albinus: "At stå på scenen, som en del af et hold er en meget stor glæde"

4/15/2018
More
Hans nye job som kunstnerisk leder af Husets Teater i København fylder meget i Jens Albinus' liv. Han føler, at han først nu er ved at være igennem den sorgperiode, som fulgte efter hans fars død for at nogle år siden. Han er nærmest euforisk over igen at spille ensembleteater efter mange år med store hovedroller. Han opfatter sig selv som et enten-eller menneske; enten er han pivåben eller helt lukket.

Duration:00:55:00

Preben Kristensen: "Jeg har et stærkt fundament"

4/8/2018
More
Preben Kristensen oplever sig som et meget tillidsfuldt menneske, og bliver meget skuffet, når andre mennesker misbruger den. Hans fremtræden på scenen har både været med en 'sjov hat' og en 'alvor hat', og det har taget en del år før folk anerkendte begge sider. Han oplever det som sit Dirch Passer syndrom. Han erkender, at hans 'nice guy' har fyldt meget i mange år, men at han med alderen er blevet bedre til at sætte grænser.

Duration:00:55:00

Stine Stengade: "Jeg har altid været en tænker"

4/1/2018
More
Stine Stengade føler hun er i en midterfase i sit liv. Hun erkender, at hun er meget tankefuld; vel nærmest en grubler. Hun synes, at det hjælper hende at skrive sine tanker ned. Hendes livsdrøm har siden teenagerårene været at blive skuespiller. Hun er freelancer i sit fag, men har altid en tiltro til, at det nok skal gå.

Duration:00:55:00

Martin Thorborg: "Jeg har altid frygtet at være normal"

3/23/2018
More
Martin Thorborg føler, at han efter mange års forsøg endelig har fået en balance mellem arbejde og privatliv. Han erkender, at han er en typisk iværksætter, hvor han mister interessen for projektet, når det først kører. Men opstarten er ren narkotika og han har måtte trække stikket flere gange, fordi kroppen ikke ville mere. Han erkender, at han i de perioder ikke var særlig nem at omgås.

Duration:00:54:41

Alex Nyborg Madsen: "Hvis du giver lidt af dig selv, får du mere igen"

3/18/2018
More
Alex Nyborg Madsen er meget optaget af at blive ved med at udvikle sig. Han betragter sit arbejde som en gave, fordi han elsker at tale med andre mennesker. Han drømmer om at blive selvstændig radiovært. At være en god kammerat er rigtig vigtig for Alex.

Duration:00:55:00

Birgitte Raaberg: "Vi er alle en del af hinandens veje"

3/11/2018
More
Fra Birgitte Raaberg var 16 år, drømte hun om at blive skuespiller. Hun opdagede tidligt sin adgang til spiritualitet ansporet af hendes far, som troede på reinkarnation. Det har været afgørende for hende, at hun studerede indiansk livsfilosofi i 14 år, da hun var ung.

Duration:00:54:59

Maria Lucia Rosenberg: "Jeg er perfektionist"

3/4/2018
More
Maria Lucia Rosenberg har i øjeblikket brug for at trække vejret. Hun har haft en del fysiske signaler, der siger stop. Hun føler, at hun er den samme, hvad enten hun er på scenen eller privat. Hun erkender, at hun har let ved at stresse sig selv op og føle sig fanget. Hendes indre kritiker er både en løftestang præstationsmæssigt og et evigt bjerg, der skal bestiges.

Duration:00:55:00

Rasmus Bjerg: "Jeg har en masse fritid lige pludselig, det er både skræmmende...

2/25/2018
More
Rasmus Bjerg er optaget af at stoppe lidt op i showbusiness; holde nogle pauser sammen med sin familie efter mange år, hvor han har været meget efterspurgt. Trods stor succes føler han ikke, han har mistet jordforbindelsen. Hans vigtigste projekt er nu en bedre balance i sit liv. Alligevel fristes han til at springe ud på det dybe vand ved at prøve noget helt nyt.

Duration:00:54:59

Pia Raug: "Jeg har udtjent min kulturpolitiske værnepligt"

2/18/2018
More
Pia Raug føler, hun har aftjent sin kulturpolitiske værnepligt i det organisatoriske arbejde i musikken, efter 26 år havde hun brug for at synge igen. Hun har altid været spirituel interesseret og altid haft let ved at kunne mærke det rum, hun optrådte i. Hun husker sig selv som en – lykkeligvis – naiv kvinde, der startede i showbusiness i starten af 70'erne.

Duration:00:54:59

Christian Have: "Jeg kunne godt tænke mig at have et Firma, der ikke er som...

2/11/2018
More
Christian Have fyrede sig selv som direktør for Have Kommunikation for mange år siden. I dag bruger han tiden på at forstå, hvordan verden – og vi mennesker - er skruet sammen. Han opdagede en masse nye sidder af sig selv ved at opgive sin position i sit firma. Han har en gang tidligere i sit liv lavet et karrierebrud. Han stoppede pludseligt i popgruppen Mabel efter 7 års succes. Det er vigtigt for Christian at give den hjælp, han har fået i sit liv videre til andre.

Duration:00:55:00

Öslem Cekic: "Jeg føler mig meget forbundet til mine rødder"

2/4/2018
More
Öslem Cekic er meget optimistisk med sit liv efter perioden i Folketinget. Hun sad i folketinget i 8 år, men har kun få gode erindringer. Hun følte sig moppet i sin folketingsgruppe, som medførte at hun gik ned med stress. Som ung fandt hun ud af, at hvis hun skulle bryde den sociale arv, skulle hun kæmpe ekstra hårdt. Det synes hun, at hun har gjort.

Duration:00:55:00