Finnish Therapy-logo

Finnish Therapy

Podcasts >

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Den folkekære entertainer Finn Nørbygaard er kendt for at vække smil og latter, men hvad de færreste er klar over er, at han har taget en uddannelse som samtaleterapeut - og således også kan vække til eftertanke og indsigt i den menneskelige kondition.

Language:

Danish


Episodes

Line Baun Danielsen: "Jeg oplever min krop som min livsledsager"

8/18/2019
More
Line Baun Danielsen oplever sig selv som en tumling, glad i bøtten. Siden hun gik ned med stress for nogle år siden, har hun været fokuseret på sine kropslige signaler. Men arbejdsmæssigt har hun stadig ikke nemt ved at sige "nej". I dag oplever hun sin krop som en "livsledsager". Hun fik meget støtte fra sin familie da hun valgte at opsige sit stressende arbejde.

Duration:00:55:00

Jens Gaardbo: "Jeg er mest glad for min selvironi"

8/11/2019
More
Jens Gaardbo oplever, at det først er efter han blev 60, at han begyndte at finde ud af, hvem han var. Men han er stadig barnlig. Han har aldrig været interesseret i en "lodret karriere" i form af forfremmelser, men mere en "vandret karriere", hvor han afsøger mulighederne i det nuværende job. Han har ikke nogen planer for fremtiden, hverken jobmæssigt eller privat. Den personlige egenskab, som han er mest glad for, er hans selvironi.

Duration:00:54:59

Finnsk Sommerhighlights - Iben Hjejle og Jes Dorph-Petersen

8/4/2019
More
Iben Hjejle er i øjeblikket optaget af at pleje et nært familiemedlem. For omkring 5 år siden besluttede hun at pakke "den gamle" Iben væk, og har siden været optaget af, hvad Iben Hjejle version 2 består af. Overgangen var et sammenbrud. Inden fulgte hendes "uelegante år". Siden har hun måtte revidere mange af sine tidlige måder at opføre sig på. Jes Dorph-Petersen har i mange år lavet en del konfrontatoriske interviews, men bryder sig egentlig ikke om det. Han havde det i mange år...

Duration:00:54:59

Finnsk Sommerhighlights - Marie Krarup og Georg Metz

7/28/2019
More
Marie Krarup oplever, at det stærkeste kort i hendes arbejde som politiker er at deltage i politiske debatter. Hendes politiske arbejde er en mission for hende. Hun havde mange overvejelser før hun valgte at stille op til Folketinget. Hun oplever, at hendes force både som gymnasielærer og folketingsmedlem, er den samme: at formidle. Georg Metz skriver en ugentlig 'sur' klumme i dagbladet Information, men føler sig bestemt ikke sur som person. Han erkender, at han er i den sidste del af...

Duration:00:55:00

Finnsk Sommerhighlights - Leonora Christina Skov og Jens Smærup Sørensen

7/21/2019
More
Leonora Christina Skov føler, at der er mange udfordringer omkring skriveprocessen, som hun gerne ville undvære. Men når hun er i flow i sit skrivearbejde, lever hun fuldt og helt. Hendes oplevelser i hendes opvækst var, at hun skulle præstere for at få kærlighed. Jens Smærup Sørensen bor på Mors, fordi han har brug for freden og en "stor himmel". Håbet er afgørende for Jens Smærup Sørensens liv. Hans største inspiration kommer ved at være i naturen, hvor han ikke tænker på sit arbejde. Han...

Duration:00:54:59

Finnsk Sommerhighlights - Vincent Hendricks og Pernille Schrøder

7/14/2019
More
Vincent Hendricks startede sin offentlige fremtræden i starten af nullerne som studievært på programmet "Tankens magt" på DK4. Han føler, at hans største aktiv som filosofiprofessor er, at han ikke ligner en. Han kan både blive vanvittigt optaget af sit arbejde og vanvittigt træt af sit arbejde. Pernille Schrøder oplever, at hun står et meget spændende sted i sit liv. Hun er blevet direktør for Nykøbing Falster revyen. Det nye job kommer på et tidspunkt, hvor hun føler at landevejslivet er...

Duration:00:54:59

Finnsk Sommerhighlights - Pia Kjærsgaard og Morten Ramsland

7/7/2019
More
Pia Kjærsgaard føler sig meget privilegeret ved at have et arbejde med mange spændende projekter. Som formand for folketinget skal man orienteres om alt, hvad der foregår på Borgen, og det finder hun overordentlig inspirerende. Hendes ledelsesstrategi er "what you see, is what you get". Morten Ramsland har grublet en del over modtagelsen af hans sidste bog, som var en meget personlig bog. Han har i mange år måttet arbejde med at være udadvendt på en naturlig måde. Hans ungdomsdrøm var at...

Duration:00:55:00

Oliver Zahle: "Det vigtigste i livet er at lære sig selv at kende"

6/30/2019
More
Oliver Zahle fyldte for nylig 50 og det har sat mange tanker i gang om hans fremtid. Han forestiller sig, at han fremover vil være mest bagved kameraet. Hans barndom var præget af ordentlighed og det har lært ham, at det vigtigste i livet er at lære sig selv at kende. Hans force har altid været at være god til at få ideer og det har, sammen med en god portion selvironi, ført ham ind i underholdningsbranchen.

Duration:00:55:00

Pia Rosenbaum: "Jeg er plaget af dårlig samvittighed"

6/23/2019
More
Pia Rosenbaum plages en del af dårlig samvittighed, som kommer til udtryk i foretagsomhed. Hun overvejer om en del af følelsen ligger i den jødiske arv. Hendes barndom var præget af forældrenes flid. En afgørende oplevelse i barndommen var da hun som 12-årig første gang stod på en scene. Ordet "krudtugle" har fulgt hende både i barndommen og på scenen. I dag er hendes primære arbejde at dramatisere og iscenesætte.

Duration:00:55:00

Jes Dorph-Petersen: "Jeg genopfandt mig selv efter mit alkohol-sammenbrud"

6/16/2019
More
Jes Dorph-Petersen har i mange år lavet en del konfrontatoriske interviews, men bryder sig egentlig ikke om det. Han havde det i mange år vanskeligt med at blive tilfreds med det, han havde lavet. I hans kamp mod alkoholen har Jacob Haugaard ofte været en inspirationskilde. Efter sit sammenbrud omkring alkoholen, måtte han genopfinde sig selv. Overordnet er gevinsten af sammenbruddet en ny adgang til at passe på sig selv.

Duration:00:55:00

Bent Falbert: "Jeg kender det med at forsvinde i sit arbejde"

6/9/2019
More
Bent Falbert har fortsat sit skribentarbejde efter han gik på pension fra Ekstra Bladet. Han føler at hans liv har været privilegeret og sjovt. I mange år oplevede han, at han delte sin arbejdstid mellem at være chefredaktør og at føre over 300 retssager for EB. Hans arbejde som chefredaktør har givet ham viden om almindelige menneskers liv. Han kender til at ”forsvinde” i sit arbejde med store veksler i familielivet til følge.

Duration:00:55:00

Iben Hjelje: "Jeg har pakket den gamle Iben væk"

6/2/2019
More
Iben Hjejle er i øjeblikket optaget af at pleje et nært familiemedlem. For omkring 5 år siden besluttede hun at pakke "den gamle" Iben væk, og har siden været optaget af, hvad Iben Hjejle version 2 består af. Overgangen var et sammenbrud. Inden fulgte hendes "uelegante år". Siden har hun måtte revidere mange af sine tidlige måder at opføre sig på. Hun oplever, at det at kunne mærke sig selv, er den største gevinst.

Duration:00:55:00

Simi Jan: "Mit job er min passion og min drivkraft er vrede"

5/26/2019
More
Simi Jan er meget optaget af et stort bogprojekt om sin families historie. Efter dramatiske oplevelse som TV-korrespondent restituerer hun primært overfor sin mand og sine kolleger. Hendes debut som korrespondent var at dække et jordskælv i Pakistan. Hendes job er hendes passion og drivkraften er i høj grad vrede. For hende er en krise en "grim indpakket gave". Eventyrlyst er en rød tråd i Simi Jans historie.

Duration:00:55:00

Cæcilie Norby: "Jeg har aldrig haft ambitioner om at arbejde med klassisk musik"

5/19/2019
More
Cæcilie Norby oplever, at hendes jobkalender det sidste halve års tid har været tæt pakket, og at hun nu i en periode må reflektere over hvordan hendes arbejdsintensitet skal være i fremtiden. Hun er opvokset i et traditionelt klassisk musikmiljø, men har aldrig haft ambitioner om at gå den vej. Et højskoleophold satte for alvor gang i lysten til at synge i et band. Hun oplever, at hun med alderen er blevet bedre til vælge sine projekter mere intuitivt.

Duration:00:55:00

Mette Blomsterberg: "Jeg er et gigantisk madøre"

5/12/2019
More
Mette Blomsterberg kan se tilbage på en flere måneder lang turbulent periode. En af hendes virksomheder gik konkurs i starten af januar, og perioden forud for det tærede voldsomt på hendes optimistiske gemyt. I dag ser hun tilbage på beslutningen med stor lettelse. Hun er glad for at hun fik en langsom start indenfor TV med få og små indslag før hun fik den store eksponering. Hun befinder sig overordnet godt i det offentlige rum, for folk "kan godt li` kager og søde sager".

Duration:00:55:00

Henrik Rindom: "Min drivkraft i arbejdet er uretfærdigheden overfor misbrugere"

5/5/2019
More
Henrik Rindoms kone vil gerne have at den 72-årige Henrik går på pension, men han er alt for interesseret i sit arbejde til at stoppe for at forbedre forholdene for misbrugere. Henrik er oprindelig uddannet maskinarbejder men et arbejdsophold på Dansk Eternitfabrik og nogle lægers undersøgelse af asbest, ændrede hans løbebane i retning af lægevidenskaben. Han har fundet ud af, at hans kvalitet af søvn er afhængig af sin motion. Hans drivkraft i arbejdet er uretfærdigheden overfor misbrugere....

Duration:00:55:00

Ole Sohn: "Langt hen ad vejen har mit liv være en række tilfældigheder"

4/28/2019
More
Ole Sohn har udskiftet det politiske arbejde med bestyrelsesarbejde. Pt. i et firma som arbejde med cirkulær økonomi indenfor bilproduktion. Han har i mange år været aktiv i sit eget forlag. Han føler han har aftjent sin værnepligt som politiker med sine 18 år i folketinget. Han har også selv været aktiv skrivende; 17 bøger er det blevet til. Han føler at hans livsbane langt hen ad vejen er en række af tilfældigheder. Hans ledetråd - både i politik og i sit personlige liv - har været den...

Duration:00:55:00

Vincent Hendricks: "Jeg er bare en knast i livets bræt

4/21/2019
More
Vincent Hendricks startede sin offentlige fremtræden i starten af nullerne som studievært på programmet "Tankens magt" på DK4. Han føler, at hans største aktiv som filosofiprofessor er, at han ikke ligner en. I 2007 fik han eliteforskerprisen. Han kan både blive vanvittig optaget af sit arbejde, og vanvittig træt af sit arbejde. Hans ungdom var præget af meget usikkerhed, men han erkender i dag, at han bare "er en knast i livets bræt".

Duration:00:55:01

Merete Riisager: Det rette tyngdepunkt

4/14/2019
More
Merete Riisager har været en del hængt op her på det sidste ved 3 store aftaler i folketinget. Undervisningsområdet har altid fyldt meget i Merete Riisagers liv. Hun er blevet overrasket over den offentlighed der fulgte med at blive minister. Hun har som minister måtte erkende, at det reelle politiske arbejde indebærer en lang række kompromisser. Hun oplever det som en stor force som minister, at hun har haft en lang række jobs tidligere i livet.

Duration:00:55:00

Lotte Andersen: "Jeg har det svært med grupperinger"

3/29/2019
More
Lotte Andersen nyder, at hendes arbejdsområder i øjeblikket er meget forskellige. Hun oplevede for nogle år siden en ulyst til sit arbejde som skuespiller. Hun oplever sig selv i dag som mere skabende end som udøvende kunstner. Hun opfatter retningsskiftet som en konsekvens af, at hun er blevet ældre. Hendes tiltrækning til det musiske er først og fremmest det lyriske element. Hendes oprør mod autoriteter har fyldt – og fylder – meget i Lotte Andersens liv.

Duration:00:54:41