Fraga vad du vill i P3-logo

Fraga vad du vill i P3

Podcasts >

More Information

Episodes

Jag kämpar för ett fritt internet

7/18/2019
More
Peter tycker att internet styrs av några få mäktiga företag och har därför kämpat för ett fritt internet sedan han var ung. Han var med och startade fildelningssajten Piratebay, har ett skadestånd på 83 miljoner och har suttit fängslad för det han tycker är rätt. Fråga honom vad du vill!

Duration:01:00:54

Jag är (s)tenrik - Fråga vad du vill i P3

7/11/2019
More
På insidan är Jan Emanuel socialdemokrat. På utsidan är han en riskkapitalist som tjänat miljoner på välfärd och flyktingkris. Han äger flera lyxbilar och en yacht och han gör sig gärna till symbol för klassamhället han kritiserar och befann sig i botten av som barn.

Duration:00:55:17

Jag är läkare och för aktiv dödshjälp

7/4/2019
More
Läkaren Kajsa tycker att Sverige borde tillåta läkare hjälpa dödssjuka avsluta sina liv. Kajsa tycker att det vore barmhärtigt och att värna om individens frihet att bestämma över sin egen död.

Duration:00:50:56

Jag vill genmodifiera din mat - Fråga vad du vill i P3

6/27/2019
More
Stefan tycker att man borde få odla genmodifierad mat i Sverige. Det menar han vore mycket bättre än dagens ekologiska mat som han tycker är bra business - men inte bra för miljön.

Duration:00:52:53

Jag är anarkist - Fråga vad du vill i P3

6/20/2019
More
Viktor är anarkist och tycker att det är helt okej att ta lagen i egna händer i kampen mot kapitalism och fascism. Drömmen är ett ledarlöst samhälle utan politiker, vd:ar och all form av ägande.

Duration:00:59:38

Jag är djävulens advokat

6/13/2019
More
Arash tar grovt kriminella i försvar. Han har lyckats fria en pedofilanklagad och försökt rentvå en Bandidosledare från sprängdåd, bland annat! Arash ser sig som en förkämpe för rättvisan och tycker att alla har rätt till ett bra försvar även massmördare som Breivik. Varför? Fråga honom vad du vill!

Duration:00:53:35

Min dotter anslöt till IS

6/6/2019
More
Patricios dotter Amanda gifte sig med ökände Michael Skråmo, flyttade till Syrien och gick med i terrorsekten IS. Fem år senare, i januari 2019, kom dödsbeskedet. Patricio bestämde sig för att hitta de sju barnbarnen. I mitten av maj landade dom i Göteborg. Nu är han med i Fråga vad du vill i P3 för att berätta om sin kamp för deras liv och svara på lyssnarnas frågor om hur det kunde gå så snett för sin dotter.

Duration:00:58:54

Jag exponerar dömda

5/30/2019
More
Magnus tycker att alla har rätt att veta om andra har gjort något olagligt. Har dejten kört onykter? Har din nya granne snattat och blivit dömd för det? Det kan man få veta med hjälp av Magnus söktjänst på nätet. Men har man inte rätt att lämna sitt förflutna bakom sig? Fråga Magnus vad du vill!

Duration:00:46:01

Jag är barnfri för klimatet

5/23/2019
More
Gurgin har tagit det här med miljömedvetenhet lite längre än de flesta. Man skulle kunna säga att han är klimatradikal. Han tänker sterilisera sig för att inte få barn eftersom de innebär för mycket utsläpp. Han flyger inte och äter inga animaliska produkter (vegan) och lever ett minimalistiskt liv i husbil.

Duration:00:57:44

Jag äter bara kött

5/16/2019
More
Veganism är bland det värsta Eva vet och köttfria dagar i skolan ser hon som barnmisshandel. Enligt henne är grönsaker giftiga, men rå kycklinglever och köttfärs får henne att känna sig riktigt frisk och kåt. Eva går emot alla vedertagna kostråd och äter BARA kött.

Duration:00:49:04

Jag fick 50 år i Thaifängelse

5/9/2019
More
Karolina ville flytta hem till Sverige efter att ha levt och arbetat i Thailand. På flygplatsen i Bangkok stoppades hon med drygt 5 kilo heroin, som Karolina menar att hon blev pålurad av en vän. Hon stod inför en dödsdom, men fick 50 år i det ökända fängelset Klong Prem. Det är nu 25 år sedan den där ödesdagen som kom att förändra hennes liv. Nu kan du fråga henne vad du vill!

Duration:00:57:45

Jag är religionsgrundare

5/2/2019
More
Eleonor startade en religion. Hon ser änglar och väsen, tror på återfödelse, vill inte klippa navelsträngen på barnen när dom föds utan låta den falla av, hon tror att vaccin och fluor i tandkräm är giftigt oavsett vad vetenskapen säger. Målet är att starta skolor och föra tron på moder jord och energier vidare. Fråga henne vad du vill!

Duration:00:49:20

Jag är Alexander Bard

4/25/2019
More
Han är känd som bland annat filosof, författare och jurymedlem i TV. Alexander Bard är en man med starka åsikter. Tillsammans med er lyssnare ska vi försöka hitta den röda tråden. Vad är det för samhälle han vill skapa. Varför då? Hur ska han lyckas få människor med sig in i den framtid som han målar upp?

Duration:00:55:24

Jag är troféjägare

4/18/2019
More
Rolf åker runt i hela världen för att skjuta isbjörn, elefanter, lejon och bergsgetter. Han tycker att det är kul och viktigt och hjälper andra göra samma sak för stora summor pengar. Han är med för att svara på era frågor om varför han och alla andra ska få hålla på med den så kritiserade troféjakten.

Duration:00:54:15

Jag är abortmotståndare

4/11/2019
More
Helena är emot aborter. Hon har i 16 år jobbat med abortfrågan för katolska kyrkan. Varför tycker hon att kvinnor ska föda barn mot sin vilja och varför ska barnmorskor få vägra göra aborter? På torsdag kan du fråga henne vad du vill!

Duration:00:52:38

Jag är samisk aktivist

4/4/2019
More
Timimie kämpar för ett samiskt självstyre och tycker att folk vet för lite om Sápmi. Med sin poesi och starka röst som vapen kämpar Timimie mot svenskens förtryck, genom att vittna om hur det påverkar urinvånarnas liv och rättigheter. Fråga Timimie vad du vill!

Duration:00:49:03

Jag säljer vapen

3/28/2019
More
Sebastian jobbar med att sälja vapen. Det handlar om flygplan, ubåtar och missiler för hur många miljoner som helst. Vissa tycker att det är att bidra till krig och död, men själv tycker han att det är viktigt för diplomatin och Sveriges försvar. Fråga honom vad du vill!

Duration:00:53:01

Jag är Femen

3/21/2019
More
Dödshotet mot en tunisisk barbröstad kvinna fick Jenny att starta Femen-Sweden. Med budskap ritade på sina bröst vill hon krossa patriarkatet. Men rörelsen har anklagats för att vara islamofobisk och för att reducera den feministiska kampen till att handla om hur mycket kläder en kvinna ska bära. Fråga Jenny vad du vill.

Duration:00:55:01

Jag misshandlade kvinnor

3/14/2019
More
Mäns våld mot kvinnor är ett allvarligt samhällsproblem. Carl Adam är en av förövarna. Han var våldsam mot flera kvinnor som han var tillsammans med. Ställ dina skarpaste frågor till honom.

Duration:00:58:54

Jag använder civil olydnad

3/7/2019
More
Martin är villig att gå över lagens gränser för att få igenom sin dröm om en vapenfri värld utan dödandet av människor och djur. Han har suttit i fängelse flera gånger och lever ett liv på existensminimum. Nu får du fråga honom vad du vill.

Duration:00:52:01