Fraga vad du vill i P3-logo

Fraga vad du vill i P3

Podcasts >

More Information

Episodes

Jag är Cissi Wallin

9/19/2019
More
När rättssystemet inte lyssnar tycker Cissi att det är bra att kvinnor höjer rösten om sina förövare. Risken är att det leder till förtal. Hur ser hon på det och vad tycker hon är värt att offra? Vi ska prata med henne om deplatforming, makt och hennes syn på hur den får användas.

Duration:00:53:53

Jag är Simon Gärdenfors

9/12/2019
More
Simons humor kan uppfattas som rå, ibland så provocerande för vissa att den lett honom till domstol. Men Simons humor handlar faktiskt oftare om honom själv än om till exempel pedofiloffer. I det här avsnittet snackar vi om var han drar gränsen för vad man får skämta om och inte.

Duration:00:47:24

Jag tycker fängelset är en hatskola

9/5/2019
More
Fängelset är en hatskola, det tycker Kaj Linna som blev oskyldigt dömd till livstid för rånmord. Han satt inne i 13 år tills han för två år sen friades. Kaj vill att fångarna ska få mer respekt av kriminalvårdarna - eller plitarna som han kallar dom - och menar att tuffare tag inte funkar som rehabilitering till samhället.

Duration:00:48:20

Jag vill ha en global klimatdiktatur

8/29/2019
More
Torbjörn tror inte att världens länder kan komma överens och rädda mänskligheten från att utplånas. För att hindra klimatkatastrofen tycker han att vi behöver ett upplyst råd som tar makt över jorden och fattar snabba och tuffa beslut. Nu ska vi testa Torbjörns argument med hjälp av lyssnarnas frågor!

Duration:00:44:13

Jag vill legalisera cannabis

8/22/2019
More
Christian tycker att Sverige ska sluta jaga cannabismissbrukare som brottslingar. Ingen blir hjälpt av en prick i registret, anser han. Dessutom tycker han att det borde bli okej att röka på då och då.

Duration:00:45:18

Jag är bensinupproret 2.0

8/15/2019
More
Peder tycker att det är för dyrt för folk att köra bil. Skatten på bränsle är för hög, menar han och inte bara han utan 640 000 medlemmar i facebookgruppen Bensinupproret 2.0 som han är frontfigur för. Varför är det här så himla viktigt för honom? Nu kan du fråga honom vad du vill!

Duration:00:48:56

Jag är fotbollssupporter

8/8/2019
More
Sofia jobbar för en supporterorganisation som vill se en legalisering av pyroteknik på fotbollsmatcher. Pyrotekniken är ett givet inslag i supporterkulturen. Dom tycker att polisens metod med förbud av flaggor på läktaren är att straffa kollektivt och inte kommer leda till något bra. Men varför är det här så viktigt för fotbollssupportrar idag? Hur stor är risken att skadas av en brinnande bengal? Lyssna på vad Sofia tycker i torsdagens Fråga vad du vill!

Duration:01:05:01

Jag såg mig själv som sexmissbrukare

8/1/2019
More
Thomas hade så mycket sex under en period att han till sist led av det. I dag mår han inte bara bättre, han driver också en klinik för att hjälpa andra i samma situation. Men kliniken har fått kritik och avhoppare kallar den en sekt. Ikväll kan du fråga honom vad du vill.

Duration:00:52:21

Jag tillhörde en hederskultur

7/25/2019
More
Hedersförtrycket var en del av Devins vardag när han växte upp i Iran. När han var 13 år gammal började han kämpa mot det på olika sätt. Idag forskar han på ämnet och är en högljudd debattör i frågan. Han tycker att Sverige har en del kvar att göra i kampen mot förtrycket och vill bland annat se ett förbud mot religiösa symboler.

Duration:00:58:10

Jag kämpar för ett fritt internet

7/18/2019
More
Peter tycker att internet styrs av några få mäktiga företag och har därför kämpat för ett fritt internet sedan han var ung. Han var med och startade fildelningssajten Piratebay, har ett skadestånd på 83 miljoner och har suttit fängslad för det han tycker är rätt. Fråga honom vad du vill!

Duration:01:00:54

Jag är (s)tenrik

7/11/2019
More
På insidan är Jan Emanuel socialdemokrat. På utsidan är han en riskkapitalist som tjänat miljoner på välfärd och flyktingkris. Han äger flera lyxbilar och en yacht och han gör sig gärna till symbol för klassamhället han kritiserar och befann sig i botten av som barn.

Duration:00:55:17

Jag är läkare och för aktiv dödshjälp

7/4/2019
More
Läkaren Kajsa tycker att Sverige borde tillåta läkare hjälpa dödssjuka avsluta sina liv. Kajsa tycker att det vore barmhärtigt och att värna om individens frihet att bestämma över sin egen död.

Duration:00:50:56

Jag vill genmodifiera din mat

6/27/2019
More
Stefan tycker att man borde få odla genmodifierad mat i Sverige. Det menar han vore mycket bättre än dagens ekologiska mat som han tycker är bra business - men inte bra för miljön.

Duration:00:52:53

Jag är anarkist

6/20/2019
More
Viktor är anarkist och tycker att det är helt okej att ta lagen i egna händer i kampen mot kapitalism och fascism. Drömmen är ett ledarlöst samhälle utan politiker, vd:ar och all form av ägande.

Duration:00:59:38

Jag är djävulens advokat

6/13/2019
More
Arash tar grovt kriminella i försvar. Han har lyckats fria en pedofilanklagad och försökt rentvå en Bandidosledare från sprängdåd, bland annat! Arash ser sig som en förkämpe för rättvisan och tycker att alla har rätt till ett bra försvar även massmördare som Breivik. Varför? Fråga honom vad du vill!

Duration:00:53:35

Min dotter anslöt till IS

6/6/2019
More
Patricios dotter Amanda gifte sig med ökände Michael Skråmo, flyttade till Syrien och gick med i terrorsekten IS. Fem år senare, i januari 2019, kom dödsbeskedet. Patricio bestämde sig för att hitta de sju barnbarnen. I mitten av maj landade dom i Göteborg. Nu är han med i Fråga vad du vill i P3 för att berätta om sin kamp för deras liv och svara på lyssnarnas frågor om hur det kunde gå så snett för sin dotter.

Duration:00:58:54

Jag exponerar dömda

5/30/2019
More
Magnus tycker att alla har rätt att veta om andra har gjort något olagligt. Har dejten kört onykter? Har din nya granne snattat och blivit dömd för det? Det kan man få veta med hjälp av Magnus söktjänst på nätet. Men har man inte rätt att lämna sitt förflutna bakom sig? Fråga Magnus vad du vill!

Duration:00:46:01

Jag är barnfri för klimatet

5/23/2019
More
Gurgin har tagit det här med miljömedvetenhet lite längre än de flesta. Man skulle kunna säga att han är klimatradikal. Han tänker sterilisera sig för att inte få barn eftersom de innebär för mycket utsläpp. Han flyger inte och äter inga animaliska produkter (vegan) och lever ett minimalistiskt liv i husbil.

Duration:00:57:44

Jag äter bara kött

5/16/2019
More
Veganism är bland det värsta Eva vet och köttfria dagar i skolan ser hon som barnmisshandel. Enligt henne är grönsaker giftiga, men rå kycklinglever och köttfärs får henne att känna sig riktigt frisk och kåt. Eva går emot alla vedertagna kostråd och äter BARA kött.

Duration:00:49:04

Jag fick 50 år i Thaifängelse

5/9/2019
More
Karolina ville flytta hem till Sverige efter att ha levt och arbetat i Thailand. På flygplatsen i Bangkok stoppades hon med drygt 5 kilo heroin, som Karolina menar att hon blev pålurad av en vän. Hon stod inför en dödsdom, men fick 50 år i det ökända fängelset Klong Prem. Det är nu 25 år sedan den där ödesdagen som kom att förändra hennes liv. Nu kan du fråga henne vad du vill!

Duration:00:57:45