Olot Enten-logo

Olot Enten

Podcasts >

Olot Entén és un programa dedicat a la difusió de les diferents maneres d’estimar i de ser. Presentat per Tina Ruiz del SAI de la Garrotxa pretén donar visibilitat a totes les variants del col·lectiu LGTBI

Olot Entén és un programa dedicat a la difusió de les diferents maneres d’estimar i de ser. Presentat per Tina Ruiz del SAI de la Garrotxa pretén donar visibilitat a totes les variants del col·lectiu LGTBI
More Information

Location:

Spain

Genres:

Podcasts

Description:

Olot Entén és un programa dedicat a la difusió de les diferents maneres d’estimar i de ser. Presentat per Tina Ruiz del SAI de la Garrotxa pretén donar visibilitat a totes les variants del col·lectiu LGTBI

Twitter:

@Radiolot

Language:

Catalan


Episodes

Olot Entén: Pepa Ràfols

11/13/2019
More
En aquest capítol, la Tina Ruiz entrevista a l'artista Pepa Ràfols amb qui reflexiona sobre la situació del col·lectiu LGTBI a partir de les seves obres artístiques

Duration:00:28:52

Olot Entén: Maitane

11/6/2019
More
Amb la Tina Ruiz ens endinsem al món de la Maitane. Comparteix aquest programa per fer visible totes les modalitats del col·lectiu LGTBI

Duration:00:24:18

Tercer Temps: 28-10

10/29/2019
More
En aquest ‘Tercer Temps’, entrevistarem un dels grans protagonistes de la victòria de l’Olot: el pitxitxi Hèctor Simón. Analitzarem el 2-1 contra el Nàstic a la tertúlia, posarem la lupa al Girona amb Francesc Cargol (ahir va empatar 0-0 contra l’Alcorcón ja sense Unzué a la banqueta) i destacarem les últimes iniciatives de la Fundació Tommy Robredo. Dissabte va fer una sortida popular de bicicletes adaptades i aquesta temporada ha començat un tour a les escoles de tennis de la demarcació...

Duration:01:27:24

Olot Entén: "Jo de petit era un nen"

10/23/2019
More
Entrevista a la Carla Novau, que explicarà a la Tina Ruiz la seva experiència personal.

Duration:00:29:44

Olot Entén: El Poliamor

10/16/2019
More
La Tina Ruiz parla amb la Janina Mieres sobre un fenòmen del qual cada cop se'n parla més: el poliamor.

Duration:00:28:03

Olot Entén: Maternitats lèsbiques

10/15/2019
More
La Tina Ruiz s'endinsa en aquest espai en el món de la maternitat des del punt de vista de la Marina, una noia lesbiana que ens explica la seva experiència.

Duration:00:30:31

El lesbofeminisme

10/3/2019
More
La Tina Ruiz entrevista a l'activista lesbofeminista Núria Sadurní. La Núria és investigadora psicosocial i participa a l'acció participativa sobre les realitats LGTBI que s'està fent a la Garrotxa.

Duration:00:29:49

Les realitats trans a través de l'exposició "Construccions Identitàries?

9/28/2019
More
La Tina Ruiz ens endinsa en aquest programa en el món de les persones que es consideren no binàries i en el de les que flueixen en gènere. Són conceptes nous o relativament nous perquè ara se'n parla, tot i que fa anys que existeixen.

Duration:00:30:04

Un viatge pel món per saber com es viu i es veu la homosexualitat

9/28/2019
More
Us proposem un viatge per diferents països de diferents continents. Com es viu en cadascun d'ells la homosexualitat? És fàcil lligar per un gay o una lesbiana en aquelles contrades? Què passa si t'enxampen mostrant descaradament el teu afecte a una persona del mateix sexe? Preguntes que ens respondrà en Toni Boixadós, viatger i coneixedor d'aquestes realitats.

Duration:00:34:05

Els contes infantils i els rols de gènere

9/28/2019
More
Sovint, els contes infantils tenen encara massa components masclistes, especialment els més clàssics. Com està canviant la situació en ple segle 21? Quins valors transmeten? Tot es redueix a prínceps i princeses sotmeses o hi ha contes dedicats al col·lectiu LGTBI? La Tina Ruiz li pregunta a la Judith Badia i a la Dolors Arqué de la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot.

Duration:00:27:27

Què és la lesbofòbia?

9/28/2019
More
La lesbofòbia és l'odi cap a les lesbianes per por, mania, intolerància, prejudicis o simplement per discriminació. Això és un problema que s'agreuja quan qui ho pateix són les mateixes lesbianes cap a si mateixes. La Tina Ruiz en parla amb l'Anaïs.

Duration:00:28:51

Ens endinsem a la llei LGTBI de Catalunya

9/28/2019
More
La llei 11/2014, coneguda com la llei LGTBI la va aprovar el Parlament de Catalunya per garantir els drets del col·lectiu després de molts anys de lluita per part de les entitats que defensen la causa. La Tina Ruiz en parla àmpliament perquè no només garanteix els drets sinó que també neix per lluitar contra l'homofòbia i les seves variants. En parlem amb les advocades Mònica i Raquel Vilar.

Duration:00:27:57

Alliberem-nos s'adreça als partits polítics

9/28/2019
More
La Lore i la Txell del col·lectiu "Alliberem-nos" han adreçat als partits polítics que han concorregut a les últimes eleccions municipals, un document perquè tinguin en compte els drets del col·lectiu LGTBI d'Olot. Sabrem quines són les seves peticions i quins partits les accepten...i quins no.

Duration:00:34:56

Com es tracta la diversitat LGTB en l'educació sexual?

9/28/2019
More
L'educació sexual té en compte al col·lectiu LGTBI? Es parla de les diferents maneres d'estimar, en funció de les nostres preferències? O ens movem sempre en els mateixos models on imperen només les relacions heterosexuals? Li preguntem a la Txus Penas, llevadora del programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva de la Garrotxa i encarregada de la Tarda Jove, un espai d'acompanyament i atenció per adolescents i joves en tot allò referent a la sexualitat.

Duration:00:26:27

Diagnosi sobre les realitats LGTB a la Garrotxa

9/28/2019
More
Tina Ruiz entrevista a José Antonio Langarita, doctor en antropologia social i professor a la Universitat de Girona, sobre la diagnosi que està duent a terme actualment per saber quina és la diversitat sexual i afectiva de la Garrotxa i determinar en quines circumstàncies viu el col·lectiu LGTBI.

Duration:00:23:54

Què és el SAI?

9/28/2019
More
Entrevista al regidor de benestar social de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga, per saber què és SAI.

Duration:00:22:38

Què és Olot Entén?

9/22/2019
More
Olot Entén? La Tina Ruiz estrena el programa parlant amb en Joel Solé. Ha estat un dels impulsors de l'entitat "Alliberem-nos", nascuda a la Garrotxa per defensar els drets del col·lectiu LGTBI. Ell també ens explica la seva experiència personal.

Duration:00:32:21