The Spirit of the Bottle-logo

The Spirit of the Bottle

Podcasts >

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.
More Information

Location:

Copenhagen, Denmark

Genres:

Podcasts

Description:

Når man drikker stor vin, kan man blive bragt gennem alle de grundlæggende eksistentielle følelser i tilværelsen. Fra det ypperste og det skønneste, til det mest dystre og dunkle. Man kan komme i nærheden af det usigelige.

Language:

Danish


Episodes

Dyr, damer og død

8/18/2018
More
Kunstneren John Olsen er optaget af dyr, damer og død, for det er livets store cirkelbevægelse. I øjeblikket har han et vædderhoved og 3 moderkager i sin fryser. Hans svedtegninger bliver skabt i en sauna med papir på kroppen, når han pludselig oplever at dele fælles bevidsthed med en stenalderjæger. Men depressionen presser sig på, og han går snart ned og hænger sig i et gammelt træ, som han allerede har udvalgt sig. Vin: 2009 Lenotti, Amarone Classico.

Duration:00:55:01

Noras verden

8/11/2018
More
Nora Rasmussen har boet på en af Danmarks mindste øer i 85 år. I dag er der kun 4 beboere tilbage, men hun håber at kunne blive på Hjortø, indtil hun dør. Hun har aldrig været uden for Danmarks grænser - undtagen da hun fik en blodprop og blev fløjet i helikopter til et hospital i Flensborg - men hendes blot 1 kilometer lange fødeø er også en hel verden. Vin: 2009 Fattoria Zerbina, Scaccomatto, Emilia-Romagna.

Duration:00:55:01

Drengepige i velsmagens land

8/3/2018
More
Som eneste pige i en stor søskendeflok var Maria Grønlykke lidt af en tomboy, mens hun voksede op på slottet Løgismose. Hendes forældre bragte den højere gastronomi til Danmark, og hjemme var der aldrig mindre end tre retter mad på bordet. Hun havde svært ved at indordne sig, da hun blev jurist i centraladministrationen, og når hun var uenig med chefen, tog hun bare orlov og gik ud som kogekone. Indtil den dag hun sagde op og blev forfatter. Vin: Champagne de Sousa, Cuvée de Caudalies.

Duration:00:54:42

Genert og rapkæftet

7/28/2018
More
Som barn var Britta Schall Holberg sygelig genert, og det varede ved som voksen. Alligevel valgte hun at blive politiker - og Venstres mest åbenmundede interne kritiker. Det moralske kompas har hun fået fra sin mor, som hun voksede op med i en lille lejlighed i Birkerød. Hun skuffede sin far, da hun valgte lærerseminariet i stedet for en landbrugsuddannelse, men hun drømte ikke om at sige nej, da han bad hende komme til Fyn og overtage godset Hagenskov. Vin: 2017 Bianchi, Elsa Chardonnay,...

Duration:00:55:00

Den fortryllede have

7/21/2018
More
Erik Vind er kammerherre, hofjægermester og kartoffelavler. Hans slægt går tilbage til 1191, men anno 2018 er han mere optaget af, hvornår regnen kommer. Og af den romantiske have, som han og hans kone har genskabt på herregården Sanderumgaard. Med skjult manipulation og iscenesættelse skal den stemme sindet til længsel, fordybelse og eftertanke. Vin: 2016 Dom. Alphonse Mellot, Sancerre Blanc, Satellite.

Duration:00:55:00

Krænket fra morgenstunden

7/14/2018
More
Komikeren Linda P. blev alkoholiker og til kvinder, fordi hun ville være ligesom sin far, der havde svigtet hende. Hun blev ædru og forelskede sig i en mand, da sammenhængen gik op for hende. I dag hader hun offerrollen og allermest de vrede feminister, der står tidligt op om morgen for at finde noget nyt at være krænket over.

Duration:00:55:00

En særlig sans

7/7/2018
More
Vinhandleren og musikproduceren Morten Wulffs studentereksamen var ikke noget at råbe hurra for - til gengæld fandt han hurtig ud af, at han har en særlig evne til stole på og systematisere sine umiddelbare sanseindtryk. Han kan decifrere selv de mindste elementer i et stykke musik, og det kan han også i en vin. Vin: Bodegas Baron, Soloqua, Oloroso (60 år) og Sacristia AB, Palo Cortado, Saca Única (100 år).

Duration:00:55:00

Europæerne vil gå i krig igen

6/30/2018
More
Som ung var den konservative forfatter og debattør Kasper Støvring en overbevist radikal, men terrorangrebet den 11. september 2001 rev et slør fra hans øjne. Det kostede ham nogle venskaber og måske også en karriere på universitetet. Han forudser et borgerkrigslignende kultur- og religionsopgør i fremtiden, for historien viser, at europæerne besidder den nødvendige brutalitet. Når det for alvor gælder. Vin: 2006 Champagne Charles Heisieck, Rosé.

Duration:00:55:00

Yebo på trommer

6/23/2018
More
Jesper Reginal alias Yebo er direktør for et succesfuldt pladeselskab, men han kigger aldrig på hitlister. Hans selskab, Crunchy Frog, går mere op i at præsentere kunstnere, de kan lide, og som er drevet af en kunstnerisk nødvendighed. Den kender han selv som trommeslager i utallige bands, men måske er der alligevel noget om snakken: At trommeslageren ikke blot er primaten på scenen, men også den bedste forretningsmand: Vin: 2013 Charles Smith Wines, Crunchy Frog 20th Anniversary Wine.

Duration:00:55:00

Fotokunstneren Lina Hashim - Vinglad muslim

11/3/2017
More
Fotokunstneren Lina Hashim er efterkommer efter profeten Muhammed og dermed en mellemøstlig adelig med ret til titlen "Alawiyah" foran sit navn. Det går hun nu ikke selv meget op i - hun er mere optaget af behovet for en muslimsk reformation, og hun har allerede gennemgået sin egen: Hun drikker vin, og da hun sammen med sin familie flygtede til Danmark som 14-årig, var hun bange for, at politiet skulle opdage hendes dagbog. Den var fyldt med erotiske tegninger inspireret af den kæreste,...

Duration:00:54:26

Forfatter Thomas Korsgaard

10/28/2017
More
Det er trekvart år siden, 22-årige Thomas Korsgaard debuterede som forfatter. Og så gik han under jorden, Den succesfulde debut førte ikke kun klapsalver med sig, og en dag i en boghandel i Skive blev han konfronteret med det store spørgsmål, som enhver, der bruger af sit eget liv for at skrive, må stille sig selv: Hvorfor? Vin: 2015 Domaine Leflaive, Puligny-Montrachet.

Duration:00:54:59

Forfatter Marie Louise Tüxen

10/21/2017
More
Som ung i Næstved vidste Marie Louise Tüxen næsten intet bedre end at få en dobbelttid - 40 minutter - i solcentret. Hun sad også i receptionen der. I dag laver hun komiske striber om parforhold og har skrevet en bog. Den handler om en kvinde, som prøver at finde sig selv ved at finde en mand - og om hende selv. Vin: Champagne Leclerc Briant, Brut Reserve.

Duration:00:55:00

Sangerinde Nive Nielsen

10/14/2017
More
Den grønlandske sangerinde og skuespiller Nive Nielsen er præget af sin baggrund som inuit og en kultur, hvor det er et vilkår for mennesket ikke altid at kunne bestemme selv. Hun vil gerne lægge bare lidt af sin rastløshed fra sig og kunne planlægge lidt bedre.Men det er svært, når hendes sange altid kommer helt af sig selv og indimellem på de mest ubelejlige steder og tidspunkter. Vin: Champagne Pierre Peters, Cuvée de Réserve.

Duration:00:55:00

Alkoholfri vin med komiker Thomas Wivel

10/7/2017
More
Komikeren Thomas Wivel har et faderopgør, en del sjove nætter som standupper på provinsdiskoter og tre ægteskaber bag sig. I dag, hvor han er holdt op med at drikke, er det hele blevet meget lettere, og hans sind er mildere.Rabiate feminister og sure kvinder kan han dog stadig ikke holde ud, og i øvrigt han har netop udgivet et kulturpolitisk kampskrift. Vin: Miguel Torres, Natureo Red, alkoholfri.

Duration:00:55:00

Forfatter Ib Michael

9/30/2017
More
Forfatteren Ib Michael måtte skuffe sin fars forventninger om at overtage grossererforretningen i Roskilde og undervejs lægge øre til sin mors fortvivlede betroelser. Blive en medvider. I dag forstår han, at hans fars kærlighed ikke var en, man bare fik, men en man måtte søge. Og at han ligner ham meget mere, end han troede - også når det gælder det med damerne. Vin: 1998 Sarotto, Barbaresco Riserva.

Duration:00:55:00

Blodrus i anmeldelserne - Lars Bukdahl

9/23/2017
More
Som barn var Lars Bukdahl en lyssky dreng, fordi han næsten intet kunne høre og se. I dag er der intet forsagt over den markante litteraturanmelder, der indrømmer, at skrivningen indimellem kan foregå i en slags sproglig blodrus, og at der er nydelse forbundet med at være ond. Vin: 2012 Casa Los Frailes, Trilogia.

Duration:00:55:00

Fotografen Henrik Saxgren

9/16/2017
More
Fotografen Henrik Saxgren er blevet en blidere mand med årene. Engang tog ærgerrigheden og vreden magten fra ham , og det blev vildere og vildere, indtil hans krop sagde stop. Afskyen for andres svaghed var en god motor, når man ville være berømt, men under hans elskedes sygdom og død, blev hans personlighed sat på prøve.Vin: 2014 Rossignol-Trapet, Gevrey-Chambertin, Vielles Vignes.

Duration:00:55:01

Kenneth på kanten

9/9/2017
More
Hash og en skrøbelig psyke har indimellem bragt forfatteren og førtidspensionisten Kenneth Jensen ud på kanten, og engang måtte han gå i behandling for homofobi hos en blind NLP-terapeut i Kolding. Med sine usædvanlige romaner har han endelig fået lidt succes. Vin: 2012 Domaine Huet, Le Mont, Sec, Vouvray

Duration:00:55:00

Vinbonden Jon Frederik Capoul

9/2/2017
More
Dansk-franske Jon Frederik Capoul er ladcykel-far i København og fjerde generations vinbonde i udkantsbordeaux. Her må han kæmpe en evig kamp mod bureaukrater og myndigheder for at få lov til at lave vin efter sin egen smag i stedet for den tunge godsejervin, som produceres på de berømte slotte. Vin: 2013 Jonc Blanc, Pure S, 2014 Le Raït, 2015 Le Raït, Sans Souffre og 2015 Lassolle, ADNaturam.

Duration:00:55:00

Jazzsangerinden Sinne Eeg er vild med vin

8/26/2017
More
Og det er mange af hendes kolleger også. Måske har kunstnere en særlig følsomhed for sanseindtryk, og vinen kan indimellem løfte hende op på et andet mentalt niveau - ligesom når hun står på scenen. Vin: 2015 Viña a Frieira, Ribeira Sacra og 2015 Viña Cazoga, Ribeira Sacra

Duration:00:55:00