AMPOLCAST-logo

AMPOLCAST

Politics >

Ukentlig podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Helene Megaard leder sendingen fra Oslo, mens Are Tågvold Flaten følger 2016-sirkuset i USA. Vi tar for oss ukas viktigste saker, og snakker oss igjennom kandidatenes lange vei til Det hvite hus. #ampolcast - Norges første podkast om amerikansk politikk - er også tilgjengelig i iTunes og i din podkastapp.

Ukentlig podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Helene Megaard leder sendingen fra Oslo, mens Are Tågvold Flaten følger 2016-sirkuset i USA. Vi tar for oss ukas viktigste saker, og snakker oss igjennom kandidatenes lange vei til Det hvite hus. #ampolcast - Norges første podkast om amerikansk politikk - er også tilgjengelig i iTunes og i din podkastapp.
More Information

Location:

Oslo, Norway

Description:

Ukentlig podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Helene Megaard leder sendingen fra Oslo, mens Are Tågvold Flaten følger 2016-sirkuset i USA. Vi tar for oss ukas viktigste saker, og snakker oss igjennom kandidatenes lange vei til Det hvite hus. #ampolcast - Norges første podkast om amerikansk politikk - er også tilgjengelig i iTunes og i din podkastapp.

Twitter:

@ampolcast

Language:

Norwegian


Episodes

Ep 83: Pittsburgh, ikke Paris

6/4/2017
More
Donald Trump har trukket USA ut av Paris-avtalen og London er nok en gang rammet av terror. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:30:55

Spoilercast: House of Cards sesong 5!

6/1/2017
More
Spoiler alert! Sesong 5 av House of Cards ligger på Netflix og vi byr på en spesialutgave av AMPOLCAST. Overgår virkeligheten i Trumps Amerika virkelig fantasien i House of Cards-universet? Er det fortsatt underholdende? Vi tar for oss disse og mange andre spørsmål, og snakker oss i tillegg gjennom alle de store hendelsene i den nye sesongen. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:52:16

Ep 82: Trump er tilbake i Washington. Go to the mattresses!

5/29/2017
More
Russland-saken har rullet videre mens Donald Trump har vært i utlandet. Nå som han er tilbake er det bare å feste setebeltene. I episode 82 av AMPOLCAST snakker oss igjennom uka som har gått og får tid til både slaget i Montana, NATO-toppmøtet i Brussel, den nye dokumentaren om Steve Bannon, CBOs AHCA-dom og et historisk tilbakeblikk til 1982. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration:00:34:26

Ep 81: Wow. To uker føles som en evighet

5/23/2017
More
De to siste ukene føles ut som en evighet, og det hele startet med sparkingen av FBI-direktør James Comey. Det er også der vi starter ukas episode. Siden den tid har det kommet nesten daglige scoops og alt skandale-snakket har nå glidd over i riksrettdiskusjoner. Hva skjer, og hva stikker seg ut nå vi ser tilbake på de to siste ukene? Vi snakker i tillegg om Trumps første utenlandstur og om uka som ligger foran oss. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are...

Duration:00:44:58

Ep 80: AHCA gjennom Huset og Hillary Clinton er tilbake

5/9/2017
More
Hvordan fikk republikanerne Obamacare-"erstatningen" gjennom Representantenes hus, og hva gjør Senatet med saken? Hvor mye hadde egentlig Comey-brevet å si for valgutfallet i fjor, og hvorfor snakker Hillary Clinton fortsatt om det? Og hva er egentlig status i etterforskningen av russernes innblanding i 2016-valgkampen? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration:00:49:39

Ep 79: Trump i 100 dager

5/2/2017
More
Donald Trump har sittet som president i mer enn 100 dager. Hvordan klarte han seg, og hvor går veien videre? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration:00:37:07

Ep 78: Trumps utenrikspolitikk og Bill O'Reillys exit, live

4/21/2017
More
I ukas AMPOLCAST snakker vi om Trump og Nord-Korea, Jon Ossoff og suppleringsvalget i Georgia, og Bill O'Reillys exit fra Fox News. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:37:23

Ep 77: Trump, Syria, Gorsuch og påskenøtter(med noko attåt!)

4/9/2017
More
I ukas påskespesial av AMPOLCAST snakker vi om Trump, Syria og USAs nye Høyesterettsdommer. Vi byr også på påskenøtter med en fin-fin premie og lydbok-utdrag fra Sirkuset... God påske! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration:00:39:01

Ep 76: Trumps første store nederlag som president

3/26/2017
More
Det ble aldri noen avstemning om Trump og republikanernes "repeal and replace"-forslag i Representantenes hus. Obamacare lever dermed videre, og Donald Trump har gått på sitt første store nederlag som president. Hva skjedde? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:28:12

Ep 75: Russland, hacking, og avlytting: FBI-direktøren tar bladet fra munnen

3/20/2017
More
FBI-direktøren har tatt bladet fra munnen og i ukas AMPOLCAST snakker vi om Trump, Russland, hacking og avlytting. Vi tar i tillegg for oss Trumps budsjettforslag, utsiktene til Trumps utpekte til Høyesterett og Angela Merkels USA-besøk. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte for AmerikanskPolitikk.no.

Duration:00:42:47

Ep 74: AHCA! Det du trenger å vite om republikanernes helsereform

3/13/2017
More
Republikanerne har snakket om å fjerne "Obamacare" i årevis og nå har de omsider muligheten. Hva foreslår de, og kan de egentlig lykkes med "repeal and replace"? Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:33:43

Ep 73: "Presidential" i 60 minutter

3/5/2017
More
I ukas AMPOLCAST snakker vi om Donald Trumps første tale til Kongressen, Jeff Sessions, russere og Trumps Twitter-tirade om Obama, avlytting og "McCarthyism". Enjoy! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:37:40

Ep 72: Making The Democrats Great Again!

2/27/2017
More
Ukas AMPOLCAST sponses av boka "USAs ledervilje svikter" av Svein Melby, utgitt på Fagbokforlaget. Boka tar for seg USAs maktpolitiske utfordringer og nye nasjonale forutsetninger. Den anbefales for alle som interesserer seg for det som nå rører seg i amerikansk politikk. Og jadda, vi har et eksemplar du kan vinne! I episode 72 snakker vi om ledervalget i demokratenes nasjonale komité og om Indivisible-bevegelsen som nå brer om seg i USA. Hvem er de, og hva vil de? Vi snakker også om...

Duration:00:34:49

Ep 71: Trump i kampmodus

2/19/2017
More
I ukas AMPOLCAST snakker vi om president Donald Trumps kaotiske pressekonferanse, valgkamparrangementet hans i Florida, samt Det republikanske partiets interne utenrikspolitiske splid. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:37:49

Ep 70: Innvandringsordre og interessekonflikter

2/13/2017
More
AMPOLCAST er tilbake med ny sesong! I første episode av sesong 3 snakker vi om Trumps kontroversielle innvandringsordre, hans nominasjon til Høyesterett og interessekonflikter innad i administrasjonen. Vi introduserer også vår nye spalte med historiske tilbakeblikk. Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl i Trondheim og Vårin Alme i Oslo. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Duration:00:34:34

Sesong 3 er like rundt hjørnet!

2/6/2017
More
Sesong 3 av AMPOLCAST er like rundt hjørnet og det er bare å glede seg! Med AmerikanskPolitikk.nos Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Are Tågvold Flaten.

Duration:00:01:41

Ep 66: Clinton leder, men hva med Senatet!?

10/24/2016
More
Det er kun to uker igjen til valget og Hillary Clinton ligger meget godt an. Vi tar en ny prat om 2016-sirkuset, men hva skjer egentlig i kampen om Senatet? Med Henrik Østensen Heldahl i Trondheim, Are Tågvold Flaten i Fort Lauderdale, Florida, Vårin Alme i Oslo og Matias Trygsland i Glasgow. Produsert av Are Tågvold Flaten for AmerikanskPolitikk.no.

Duration:00:52:14

Ep 63 - Debattnachspiel fra den andre presidentdebatten

10/10/2016
More
Den andre presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump er unnagjort. Og for en debatt det ble. Med Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten i St. Louis, Missouri.

Duration:00:36:40

Ep 62 - Sjokkerende Trump-video ryster GOP

10/7/2016
More
Fredag var vi vitne til en av de villeste dagene i #2016sirkuset, og det sier sitt. Washington Post publiserte lyd og video av Donald Trumps ufine og kvinnediskriminerende uttalelser fra 2005. WikiLeaks dumpet samtidig nye e-poster som inneholder Clintons mye omtalte Wall Street-taler. For en dag. Vi spilte derfor inn en spesialutgave av AMPOLCAST. Med Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten i Dayton, Ohio.

Duration:00:30:35

Ep 61 - Debattnachspiel fra visepresidentdebatten

10/5/2016
More
Visepresidentdebatten mellom Mike Pence og Tim Kaine er unnagjort og vi oppsummerer debatten etter en runde i spinrommet. Med Henrik Østensen Heldahl og Are Tågvold Flaten i Farmville, Virginia. Hyggelig om du hører på!

Duration:00:23:53