Amerikansk politikk-logo

Amerikansk politikk

Politics

Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Med Are Tågvold Flaten, Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Sigrid Rege Gårdsvoll. For annonsering: info@modernemedia.no

Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Med Are Tågvold Flaten, Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Sigrid Rege Gårdsvoll. For annonsering: info@modernemedia.no

Location:

Oslo, Norway

Description:

Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. Med Are Tågvold Flaten, Henrik Østensen Heldahl, Vårin Alme og Sigrid Rege Gårdsvoll. For annonsering: info@modernemedia.no

Twitter:

@ampolcast

Language:

Norwegian


Episodes

Valglover og filibuster. – Det her er ikke slutten på demokratiet i USA

1/24/2022
Demokratenes forslag til nye nasjonale valglover krasjet i Senatet og senator Kyrsten Sinema har fått skjenn av sitt eget delstatsparti. Er ID-lover den nye Jim Crow? Og har filibusteren egentlig noen hensikt lenger? Med AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll og Nettavisens Henrik Østensen Heldahl.

Duration:00:39:59

Tre scenarioer for mellomvalget

1/5/2022
I ukas episode snakker vi om en av Bidens mindre omtalte suksesser. Vi tar i tillegg for oss tre ulike scenarioer for mellomvalget før vi runder av med ukas anbefalinger. Med AmerikanskPolitikk.nos Are Tågvold Flaten, Sigrid Rege Gårdsvoll, Vårin Alme og Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Ukas anbefalinger: Political Fictions"maps"-liste på Twitterom republikaneres uttalelser 6. januar 2021"The radicalization of J.D. Vance"Ellers nevnt i episoden: Bidens største suksess?Tre scenarioer...

Duration:00:28:43

Valgspesial: Stacey Abrams, Beto O'Rourke og... Dr. Oz?

12/6/2021
I ukas episode snakker vi blant annet om guvernørkandidaturene til Stacey Abrams og Beto O'Rourke, samt Dr. Oz... Som sikter mot Senatet. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: Vårin Alme, Sigrid Rege Gårdsvoll og Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Produsert av Are Tågvold Flaten. Som nevnt i episoden: Hillary Clintons politiske thriller"Amerikansk valgkamp"

Duration:00:40:05

Demokratene i 2024. − Stiller i det hele tatt Biden til gjenvalg?

11/29/2021
Biden sier han stiller til gjenvalg, men det overbeviser ikke alle i partiet. Og hva med Harris og Buttigieg?Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme, Sigrid Rege Gårdsvoll og Are Tågvold Flaten, samt Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Som nevnt i episoden: "Mayor Pete" "Amerikansk valgkamp"Patreon.com/ampolProdusert av Are Tågvold Flaten.

Duration:00:33:26

Inflasjon og palassintriger i Det hvite hus. − Kamala Harris har fått oppgaver som er umulig å løse

11/15/2021
I ukas episode snakker vi om inflasjon og demokratisk hodebry, samt spekulasjonene rundt hva som egentlig skjer med visepresident Kamala Harris om dagen. Hvorfor er hun så upopulær? Vi tar også for oss Beto O'Rourkes ferske guvernørkandidatur i Texas.Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme og Are Tågvold Flaten, samt Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Som nevnt i episoden: "Amerikansk...

Duration:00:33:47

− Finally, Infrastructure Week! En etterlengtet seier for Biden. Men hva nå?

11/8/2021
I ukas episode tar vi blant annet for oss Glenn Youngkins seier i Virginia, og ikke minst den store samferdselspakken som ble stemt igjennom Huset i forrige uke. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll og Are Tågvold Flaten, samt Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Som nevnt i episoden: "Amerikansk valgkamp"Twitter-trådPatreon.com/ampol

Duration:00:38:01

McAuliffe mot Youngkin i Virginia. − Tegn på republikansk medvind

11/1/2021
McAuliffe mot Youngkin. Kan republikaneren vinne guvernørvalget i Virginia? Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:25:22

Abort til Høyesterett. − Det står og faller på tre dommere

10/26/2021
Abortsaken har splittet både partier og velgere i flere tiår. Nå behandles snart den omstridte Texas-loven i Høyesterett. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme og Are Tågvold Flaten, og ikke minst Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Duration:00:32:16

Hva skjer med Bidens agenda? − Demokratene kjemper seg imellom

9/30/2021
Hvordan går det egentlig med Bidens agenda, og hvorfor har han blitt mer upopulær? Henrik er tilbake etter å ha dekket norsk valgkamp i lang tid og får en skikkelig oppdatering om hva som rører seg i amerikansk politikk om dagen. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll og Are Tågvold Flaten, og ikke minst Nettavisens Henrik Østensen Heldahl. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Duration:00:36:02

Transatlantisk trøbbel. − Skulle ønske deler av Bidens utenrikspolitikk ikke minnet så mye om Trump-perioden

9/23/2021
I ukas episode snakker Vårin Alme med Anders Romarheim om Bidens sikkerhetspolitikk og krisen med Frankrike. Romarheim starter med en zinger: "Skulle ønske deler av Bidens utenrikspolitikk ikke minnet så mye om Trump-perioden." Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme i samtale med Anders Romarheim, leder av Senter for internasjonal sikkerhet ved IFS. Produsert av Are Tågvold Flaten.

Duration:00:33:12

Gavin Newsom overlevde lett i California

9/15/2021
Tilbakekallingsvalget mot California-guvernør Gavin Newsom (D) endte som forventet: Han overlevde med god margin. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte.

Duration:00:21:53

Cuomos exit

8/10/2021
Sommerferien er over og det er også snart Andrew Cuomos tid som New York-guvernør. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme, Sigrid Rege Gårdsvoll og Are Tågvold Flaten. PS: Senere denne uken kommer vi med en egen bokspesial!

Duration:00:17:53

Bidens utenrikspolitikk

6/17/2021
I ukas episode diskuterer vi Bidens utenrikspolitikk med en som følger feltet tettere enn de fleste. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme og Bjørknes Høyskoles Hilde Restad. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten.

Duration:00:32:42

– Republikanerne er godt rustet for de kommende valgene

6/2/2021
I ukas episode diskuterer vi utsiktene for republikanerne i årene som kommer. Er de godt rustet for de kommende valgene, eller ikke? Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll, Are Tågvold Flaten og Nettavisens Henrik Heldahl. Produsert av Are Tågvold Flaten. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten, blant annet en spesial om borgermestervalget i...

Duration:00:32:56

Sveinung Rotevatn om USA og Bidens klimapolitikk

5/11/2021
I ukas episode snakker vi med Sveinung Rotevatn (V) om Bidens nye klimaplan, om hvordan det var å jobbe med Trump-administrasjonen og om hvordan samarbeidsklimaet har endret seg med Biden-administrasjonen. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V), AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme og Nettavisens Henrik Heldahl. Produsert av Are Tågvold Flaten og Moderne Media. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du...

Duration:00:28:50

Gerrymandering vender tilbake!

5/5/2021
I ukas episode snakker vi om Liz Cheneys skjebne og om reapportionment, redistricting og gerrymandering. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme, Are Tågvold Flaten og Henrik Heldahl, som nå skriver for Nettavisen. Produsert av Are Tågvold Flaten. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten.

Duration:00:31:33

Bidens første 100 dager som president

4/27/2021
I ukas episode snakker vi om Joe Bidens første 100 dager som president. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme, Sigrid Rege Gårdsvoll, Are Tågvold Flaten og Henrik Heldahl, som nå skriver for Nettavisen. Produsert av Are Tågvold Flaten. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten.

Duration:00:33:30

Guilty, Guilty, Guilty

4/21/2021
I ukas episode snakker vi om utfallet i rettssaken mot Derek Chauvin. Vi tar også for oss sentrum i Det republikanske partiet... Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme, Are Tågvold Flaten, og Henrik Heldahl, som nå skriver for Nettavisen. Produsert av Are Tågvold Flaten. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten.

Duration:00:40:14

Rettssaken mot Derek Chauvin

4/5/2021
Første uke i rettssaken mot politimannen Derek Chauvin, som er tiltalt for drapet på George Floyd, er unnagjort. Vi vurderer vitnene, forsvarets sak og muligheten for frifinnelse. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Vårin Alme, Sigrid Rege Gårdsvoll, og Henrik Heldahl. Produsert av Are Tågvold Flaten. Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten.

Duration:00:33:43

USAs våpenpolitikk i et historisk perspektiv

3/24/2021
I ukas episode tar vi et dypdykk og ser på USAs våpenpolitikk i et historisk perspektiv. Amerikansk politikk er en podkast fra AmerikanskPolitikk.no. I ukas episode: AmerikanskPolitikk.nos Sigrid Rege Gårdsvoll, Henrik Heldahl og Are Tågvold Flaten. Produsert av sistnevnte. Ukas lenke: 'From my Cold, Dead Hands' - A Case Study of Republican Gun Policy From 1945 to 2018 Støtter du oss via Patreon.com/ampol får du merch i posten og tilgang til spesialutgaver av podkasten.

Duration:00:34:38