Comtes - La Xarxa-logo

Comtes - La Xarxa

Public Radio >

Comtes, l'origen de la història de Catalunya

Comtes, l'origen de la història de Catalunya
More Information

Location:

Spain

Description:

Comtes, l'origen de la història de Catalunya

Twitter:

@laxarxa

Language:

Catalan


Episodes

4. Derrota i llibertat, amb Borrell II

1/8/2018
More
El comte Borrell II va heretar uns comtats pròspers i extensos. Però va tenir la desgràcia de ser contemporani del geni militar més gran de la seva època: El militar andalusí Almansor. Borrell va fer tot el possible per eludir l’atac musulmà, que al capdavall seria inevitable. Almansor va arrasar la ciutat en el que es va conèixer com a ‘el dia que va morir Barcelona’. Però el fet que els francs no acudissin en ajuda del comtats desfaria els últims lligams amb l’imperi. Així, Borrell seria...

Duration:00:32:44

3. Triomf i tragèdia, amb Sunyer I

1/6/2018
More
El comte Sunyer I, a diferència del seu antecessor, seria un comte militarista i expansionista. La seva és una vida de combats, que el duen a estendre els dominis dels comtats de Barcelona fins al límit de Tarragona. Però el seu govern es veurà marcat per una tragèdia inesperada: la mort en batalla del seu primogènit. Sunyer serà el primer comte que deixarà el govern per retirar-se a un monestir, superat pels esdeveniments.

Duration:00:28:33

2. O comte o res, amb Guifré Borrell

1/4/2018
More
A la mort del Guifré el Pelós, Guifré Borrell haurà d’afrontar una situació complicadíssima. Per una banda les ràtzies sarraïnes assolen el territori. De l’altra, Guifré Borrell ostenta el seu títol de comte de Barcelona sense l’autorització reial, fet que podria costar-li l’acusació de traïdor i la mort. Malgrat tot, Guifré Borrell farà una obra de govern admirable, consolidant la sobirania del comtat enfront de francs i sarraïns.

Duration:00:27:59