Drama för unga-logo

Drama för unga

Radio Drama Podcasts >

More Information

Location:

Sweden

Language:

Swedish

Contact:

+4687845000


Episodes

En sekund i taget del 7

3/10/2019
More
Hemma på gården igen med Ellas katt! Men när Hedvig vill planera för nästa vinter sitter Ella bara och skruvar på radion i hopp om att hitta andra människor. En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:13:16

En sekund i taget del 1

3/10/2019
More
Hedvigs familj dör plötsligt i en feber. När hon flyr från hemmet verkar det som om hon är ensam kvar i hela världen En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:14:20

En sekund i taget del 2

3/10/2019
More
Hedvig tar sig till en 4H-gård där det finns djur och en vedspis. Men hur gör man när man mjölkar en ko och tänder eld i en spis? En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:15:00

En sekund i taget del 3

3/10/2019
More
Hedvig börjar känna sig hemma på gården och har lärt känna djuren. En dag hör hon plötsligt en annan röst En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:15:02

En sekund i taget del 4

3/10/2019
More
Ella har kommit till gården! Det är underbart att ha en annan människa hos sig, men varför kan hon inte sluta prata om hur det var innan katastrofen? En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:15:06

En sekund i taget del 5

3/10/2019
More
Ella lär Hedvig att rida. De bestämmer sig för att rida i väg till stan för att skaffa mat och kläder inför vintern. En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:13:20

En sekund i taget del 6

3/10/2019
More
Hedvig och Ella bryter sig in i en galleria för att skaffa mat och kläder. Ella kommer på att hon vill rida tillbaka till sitt gamla hem för att leta efter sin katt. En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:13:32

En sekund i taget del 8

3/10/2019
More
Hedvig lämnar gården i vredesmod. Hur gör man om man inte riktigt passar ihop, men liksom måste vara kompisar? En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:14:39

En sekund i taget del 9

3/10/2019
More
Hedvig och Ella bestämmer sig för att ha en fest! Men någon har gjort en eld i skogen - kanske är de inte ensamma trots allt? En sekund i taget är en dramatiserad uppläsning i nio delar efter en bok av Sofia Nordin.

Duration:00:15:01

Plint - en gympasalsshow del 1: #bästiklassen

2/3/2019
More
Toshi märker inte att Ylva är kär i henne för hon är helt upptagen med att vara #bästiklassen. Så varför slängde Arne ut henne förra lektionen? Var är Conor? Och hur ska Ylva få Toshis uppmärksamhet?

Duration:00:15:09

Plint - en gympasalsshow del 2: Vägrar byta om

2/3/2019
More
Conor tänker inte ens byta om, det är ju absurt att man ska tvingas vara naken med folk man knappt känner. Gympasalen måste bort. Och Toshi ska hämnas på Arne. Fattar du Arne?

Duration:00:15:04

Plint - en gympasalsshow del 3: Bensin i väskan

2/3/2019
More
När alla gått hem gömmer sig Toshi och Conor kvar i gympasalen. Nu ska gympasalen brinna! Men hur ska det då gå med Ylvas dröm att få plintarna att dansa? Det är ju då Toshi ska bli kär i henne?

Duration:00:14:59

Turid - en vikingasaga, del 3: Blot och tre hästar

11/11/2018
More
Svälten biter sig fast och värst är det för Turids träl Unna. En offerceremoni anordnas i hopp om bättre tider. När Turids styvmor Ingeborg ser in i framtiden, skriker hon av fasa I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en dramatisering av...

Duration:00:14:15

Turid - en vikingasaga, del 2: Holmis hydda

11/4/2018
More
Turid får reda på att hon är en noajdi någon som kan resa i andevärlden. Vågar hon testa sina krafter? Hemma är det värre, Njord bara hostar och hostar. Blir hennes bror någonsin frisk? I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en...

Duration:00:14:24

Turid - en vikingasaga, del 4: I Unnas hjärta

11/4/2018
More
Kanske var det Njords begravning som Ingeborg såg under ceremonin Sorgen sprider sig över Åslunda. Turid vandrar i andevärlden och upptäcker att trälen Unna bär på en hemlighet. I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en dramatisering av...

Duration:00:14:40

Turid - en vikingasaga, del 5: Ögon lugna som vatten

11/4/2018
More
Ingeborg börjar förbereda inför bröllopet. Turid vill inte träffa kungasonen och bestämmer sig för att rymma. När hon gömmer sig bakom en sten, dyker plötsligt en väldigt söt pojke upp I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en...

Duration:00:14:36

Turid - en vikingasaga, del 6: Vassa klor och varm andedräkt

11/4/2018
More
VARJAGERNA KOMMER! Ett blodig slag utkämpas i Åslunda. Turid är inte längre bara en kungadotter, hon måste bli en krigare. Hur ska hon lyckas överleva? I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en dramatisering av böckerna om vikingaflickan...

Duration:00:14:48

Turid - en vikingasaga, del 7: Lodjurets hjärta

11/4/2018
More
Turid får hjälp av sin fars vän Kung Adil i Torsåkra. Hon använder sina krafter och lyckas se fiendens planer, men kan hon övertyga kungen att lyssna på en 15-årig flicka? I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en dramatisering av...

Duration:00:14:09

Turid - en vikingasaga, del 8: Kungadotter utan rike

11/4/2018
More
Turid och Unna färdas på ett skepp över havet som tar dom till Hedeby. Hon hoppas att Frode väntar på henne. Tänk om han inte överlevde vikingarnas blodiga strider? I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en dramatisering av böckerna om...

Duration:00:14:54

Turid - en vikingasaga, del 1: Apskalle

10/28/2018
More
För att rädda vikingabyn från fattigdom ska Turid gifta sig med en mäktig kungason. Det vill inte Turid. Kan det gamla folkets krafter hjälpa henne? I Turid en vikingasaga tvingas Turid, en 15-årig kungadotter, ge sig ut på en livsfarlig resa för att överleva krig och svält i hembyn. På jakt efter kärleken slungas hon mellan stora beslut, blodiga krig och besök i andarnas värld. Ella Lemhagen regisserar detta åtta delar långa äventyrsdrama, en dramatisering av böckerna om vikingaflickan...

Duration:00:14:24