Genovervejet-logo

Genovervejet

Religion & Spirituality Podcas

Præsterne Hansen & Galonska fra Citykirken Aarhus zoom’er ind på #tro #samfund #kultur #fremtid #relationer Send os dit emne, som skal genovervejes - mail@genovervejet.dk https://www.facebook.com/genovervejet.dk https://www.instagram.com/genovervejet/ https://twitter.com/HansenOGalonska

Præsterne Hansen & Galonska fra Citykirken Aarhus zoom’er ind på #tro #samfund #kultur #fremtid #relationer Send os dit emne, som skal genovervejes - mail@genovervejet.dk https://www.facebook.com/genovervejet.dk https://www.instagram.com/genovervejet/ https://twitter.com/HansenOGalonska

Location:

Denmark

Description:

Præsterne Hansen & Galonska fra Citykirken Aarhus zoom’er ind på #tro #samfund #kultur #fremtid #relationer Send os dit emne, som skal genovervejes - mail@genovervejet.dk https://www.facebook.com/genovervejet.dk https://www.instagram.com/genovervejet/ https://twitter.com/HansenOGalonska

Language:

Danish


Episodes

Vrede ... genovervejet

9/27/2022
Må man godt være vred? Er det ikke en synd, som bibelen taler imod? Skal al vrede undertrykkes og hvis jeg ikke må være vred, hvordan kan det være at der står noget i bibelen om Guds vrede?!

Duration:00:12:40

Længsler ...genovervejet

9/14/2022
Længsler er stærke følelser af savn efter nogen eller noget man aldrig eller i lang tid ikke har haft - Skal vi undertrykke dem, bekæmpe dem eller kan de bruges til noget godt?

Duration:00:13:53

Flerkoneri ... genovervejet

9/7/2022
Det ser ud som om Det gamle Testamente i bibelen ikke direkte forbyder flerekoneri. Er det så ikke helt OK at gifte sig med flere partnere? Hvad siger bibelen om flerkoneri?

Duration:00:11:43

Ny i kirke ...genovervejet

9/1/2022
Hvordan er det egentlig at være den "nye i klassen", hvor man er usikker på, om man passer ind i fællesskabet? Hvem kan man snakke med? Hvem er interesseret i mig og mit liv? Hvordan skaber vi et inkluderende fællesskab, hvor det er nemt at falde til og føle sig hjemme? Anne Kathrine Ladefoged er denne gang gæst i studiet hos Hansen & Galonska

Duration:00:20:55

Fritid ... genovervejet

8/19/2022
Er vores fritid virkelig fri tid? Tid - som vi bare kan brænde af med masser af underholdning og lediggang? Hvordan finder vi en god balance mellem arbejde og hvile og hvordan kan vi bruge vores tid allerbedst?

Duration:00:11:24

Homoseksualitet (del 1) ... genovervejet

7/1/2022
Mange har den følelse, at kirken gennem tiderne har enten været tavs eller været meget fordømmende, når det kommer til emnet homoseksualitet. Kan man overhovedet være bibeltro og samtidigt hilse LBGT personer velkommen i det kristne fælleskab? Spørgsmålene er mange og svarene er ikke altid lige til, men vi er nødt til at forholde os til emnet

Duration:00:24:12

Enhed ... genovervejet

6/22/2022
Hvad siger Bibelen egentlig om enhed? Skal vi alle sammen have den samme mening og se ens ud? Eller er der plads til diversitet i Guds store familie og er der måske noget helt andet der binder os sammen?

Duration:00:19:18

Krænkelser ... genovervejet

6/14/2022
Er vi blevet nogle sarte og overfølsomme sjæle, hvor alt og alting sårer os og hvor vi føler os krænket, så snart vi bliver kritiseret? Kan vi tåle modstand og hvorvidt må den gå? Tager den politiske korrekthed overhånd, eller er der virkelig noget om snakken?

Duration:00:18:38

Kirkevækst ... genovervejet

6/1/2022
Skal en kirke og dens medlemmer gå op i kirkevækst? Er det sandt: Jo større, jo bedre og hvis ja til hvilken pris? Kan et mindre kirkefælleskab noget, som et større fællesskab ikke kan?

Duration:00:15:08

Fint skal det være ... genovervejet

5/12/2022
Mange tror, at kirken og kirkens fælleskab er mest for de “pæne og de gode” eller de “frelste”. Passer det? Jagter vi en illusion, hvor alt og alle bare skal være perfekte? Hvem kan leve op til det? Inviterer Gud os virkelig til et fælleskab hvor vi kan være autentiske, ærlige og uperfekte?

Duration:00:18:36

Den personlige Gud ... genovervejet

5/6/2022
Hvor personlig er Gud egentlig? Lever vi på andenhåndsinformationer? Kan man elske på afstand? Kan man komme tæt på Gud og er Han interesseret i at komme tæt på os?

Duration:00:12:01

Abort ... genovervejet

4/29/2022
WHO kommer med en ny anbefaling, at et barns abort skal være tilladt lige indtil fødslen, da der ikke findes medicinske grunde imod det. Er det den vej vi skal gå i Danmark? Hvem varetager barnets rettigheder, eller har det slet ingen rettigheder inden det bliver født? Kan mænd være med i debatten og sætte sig ind i problemstillingen, eller er det moderens afgørelse alene? Velkommen til et emne, som skal debatteres igen!

Duration:00:17:44

Den distancerede gud ... genovervejet

4/22/2022
Er Gud på ferie og er vi bare overladt til os selv? Blander Gud sig i vores hverdag eller ej? Føles det ikke ofte sådan, at Gud er på distance? Hvorfor griber Gud ikke bare ind i verdenssituationen?

Duration:00:14:03

Alternativ behandling ... genovervejet

4/12/2022
Findes der ikke flere muligheder at bliver behandlet og helbredt, end i Jesu navn? Er det farligt at dyrke yoga, blive hypnotiseret eller at få akupunktur?

Duration:00:09:16

Faste ... genovervejet

4/8/2022
Mange kristne verden over faster inden påske - er det noget man skal som troende? Hvilken betydning har faste og hvordan gør jeg det?

Duration:00:12:42

Krig ... genovervejet

3/29/2022
Krig på europæisk jord giver ny anledning til at genoverveje vores egen holdning til krig. Kan en krig være retfærdig? Hvordan forholder vi os til brutalitet, ødelæggelser og fordrivelse af tusindvis af "uskyldige" mennesker? Skal man som kristen bare lade det ske eller gør modstand? Siger bibelen ikke, at vi ikke skal slå ihjel?

Duration:00:16:50

Den begrænsede gud ... genovervejet

3/17/2022
Vi er i gang med en lille serie om vores gudsbilleder. Vores Gudsbilleder er præget af mange forskellige faktorer, blandt andet vores egne erfaringer og oplevelser. Andre gang bygger vores ideer om Gud på fortællinger som andre har givet videre. Begrænser vi Gud gennem vores egne forestillinger? Kan vores begrænsninger begrænse Gud?

Duration:00:11:23

Den bløde Gud ... genovervejet

3/9/2022
Er Gud bare en sød bamsefar, sød og godheden selv? Kan man virkelig overdrive kærligheden? Er der plads til lidelse og hårde tider? Er Gud overbeskyttende og putter han sine børn i vat?

Duration:00:12:52

Den vrede gud - genovervejet

2/17/2022
Vi starter en ny lille serie, som handler om vores Gudsbilleder. Denne podcast handler om den vrede gud. Er Gud bare sur på os? Er vores synder og fejl til irritation for ham? Bibelen taler om Guds vrede, som rammer de "gudløse", på den anden side siger bibelen at Gud elsker denne verden. Hvordan hænger det sammen? Er Gud uberegnelig?

Duration:00:03:45

Genægteskab ... genovervejet

2/11/2022
Denne gang om genægtesskab. Siger Bibelen ikke, at man ikke må gifte sig igen, når man er blevet skilt? Er en skilsmisse den utilgivelige synd og skal man være ugift resten af sit liv?

Duration:00:10:44