Za zivljenje-logo

Za zivljenje

Religion & Spirituality Podcas >

More Information

Location:

Slovenia

Language:

Slovenian

Contact:

0038615121126


Episodes

Pripravljeni in spočiti na dopust

8/11/2018
More
Naše življenje se povezuje z letnim časom, in poletje je lahko zelo naporno. Zakaj, smo se pogovarjali z Alenko Rebula Tuta. Kako priti z dopusta spočiti, pri močeh in ne še bolj utrujeni? Ljudje imamo različne potrebe po preživljanju poletnega, prostega časa. Treba se je slišati in si prisluhniti, kaj iščemo in česa nam primanjkuje. Vstopite ob poslušanju pogovora spodbudno v svet notranjega raziskovanja.

Duration:00:50:53

Marko Juhant o kazni

7/14/2018
More
Odgovori na vprašanja poslušalcev o omejevanju igranja računalniških igric, o trmi štiriletnika in o novi uredbi iz osebnih pravic dijakov.

Duration:00:53:43

Če so zakonski prepiri stalnica v odnosu

7/7/2018
More
Obstajata dve vrsti ljudi: tisti, ki težave rešujejo in tisti, ki se jim izogibajo ali jih pometajo pod preprogo. Reševanje pogosto prinese tudi težavne prepire. O tem, kako graditi nove odnose, je tekla beseda z gostom, franciškanom in kliničnim psihologom p. dr. Christianom Gostečnikom.

Duration:00:41:47

Demografska zima

6/30/2018
More
Naš gost p. dr. Tadej Strehovec, je razmišljal na temo "Pozitivni vpliv vere na rodnost in preživetje naroda." V Državnem svetu Republike Slovenije je bil namreč konec maja posvet na temo demografske zime. Pater Tadej Strehovec je bil eden od udeležencev in z nami je delil nekatere poudarke omenjenega posveta.

Duration:00:49:42

Samoten kraj in osamljenost

6/23/2018
More
V oddaji Za življenje je bil z nami zaporniški duhovnik Robert Friškovec, ki pravi, da je zanj vera notranje doživljanje in polnost svobode živeti v popolni odrešenosti.

Duration:00:49:01

Stiske v zakonu in vzgoji - zakonca Tavčar

6/17/2018
More
Naša gosta sta bila imago-terapevta Meta in Rudi Tavčar. Govorili bomo o stiskah v zakonu in vzgoji in o tem, da rešitev za težave nosimo sami v sebi, le poiskati jo moramo.

Duration:00:53:23

Preobrazba vsakdanjosti - Alenka Rebula

6/11/2018
More
Živeti ustvarjalno vsak dan pomeni, da se ne pustimo ustavljati, ko naletimo na spremenjene okoliščine in ovire vseh vrst, pravi Alenka Rebula, ki je bila naša sogovornica v sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri«. Pogovarjali smo se o možnostih preobrazbe naše vsakdanjosti.

Duration:00:48:02

Za notranjo oporo v življenju - dr. Karel Gržan

5/26/2018
More
Izteka se mesec maj, ki je po mnenju mnogih sicer najlepši, a je lahko zaradi zgoščenih obveznosti lahko zelo zahteven. V premislek, kje in kako pridobiti moči za napore, ki nas čakajo do tako težko pričakovanih počitnic in dopustov, je v oddaji »Za življenje« spregovoril p. Karel Gržan.

Duration:00:48:37

Dolžnosti in svoboda otrok ter past občutka krivde - zakonca Tavčar

5/19/2018
More
Z nami sta bila zakonca Tavčar. Govorili smo o dolžnostih in svobodi otrok in o odnosih, ko otroci sami postanejo odrasli in na nas preži past po imenu "Občutek krivde".

Duration:00:51:29

Vzgoja se odvija na odru - z našim zgledom - Marko Juhant

5/12/2018
More
Otroci nas ves čas opazujejo. Njihovo opazovanje nas ne moti, morda mu niti ne namenjamo posebne pozornosti, zmoti pa nas opazovanje sosedov in sorodnikov, ko začnemo drugače nastopati. To so nepravi nastopi. Ko vemo, da smo opazovani, nismo več pristni. Želimo narediti drugačen vtis na nekoga, ki nam morda sploh ni všeč. To so vsakdanja majhna pretvarjanja. In, otroci vse to opazujejo in marsikaj opazijo. Tu se odvija prava vzgoja.

Duration:00:52:35

p. Christian Gostečnik - Izzivi vzgoje otrok v puberteti

5/5/2018
More
Vzgoja otrok je najpomembnejša in hkrati najtežja naloga staršev. Kako naj z brezpogojno ljubeznijo oče in mati postavljata meje svojim otrokom? Kako ob bližajočem se koncu šolskega leta uskladiti pričakovanja in zahteve? O zahtevni umetnosti iskanja prave mere in občutka - o vzgoji je tekla beseda v oddaji Za življenje z gostom p. dr. Christianom Gostečnikom.

Duration:00:51:51

Alenka Rebula Tuta - O opremljenosti, o odrešenosti, o pogostih samoprevarah

4/16/2018
More
V drugi aprilski oddaji "Za življenje, za danes in jutri" smo gostili Alenko Rebula Tuta, pogovarjali smo se o opremljenosti, o odrešenosti, o pogostih samoprevarah.

Duration:00:48:33

O bolečini ločenosti

4/10/2018
More
Med veliko nočjo in belo nedeljo smo v oddaji Za življenje spregovorili o bolečini ločenosti, usmiljenju in temeljih za novo upanje.Blaž Lesnik je gostil frančiškana in kliničnega psihologa p. dr. Christiana Gostečnika.

Duration:02:40:02

p. dr. Tadej Strehovec - Sveta maša in prazniki

3/31/2018
More
Pogovor s p. dr. Tadejem Strehovcem o sveti maši in praznikih, ki naj bi bili središče naših družin. Tako kot za dopust ali izlet, bi naj družina naredila načrt tudi za cerkveni praznik.

Duration:00:49:35