Bij Jorieke | Groot Nieuws Radio-logo

Bij Jorieke | Groot Nieuws Radio

Religion & Spirituality Podcasts >

More Information

Episodes

Met Carianne en Michelle over pleasetypes

1/13/2020
More
In dit gesprek praten we over de 'please disease' oftewel bezig zijn om het anderen naar de zin te maken omdat je bang bent zelf niet goed genoeg te zijn. Ongemerkt vertonen we allemaal please gedrag, ontdekten Carianne Ros en Michelle van Dusseldorp. In hun coachingspraktijken komen ze dagelijks mensen met pleasegedrag tegen. Ze schreven hun ervaringen op in het boek Nee is oke. www.meergenietenmindermoeten.nl Dit gesprek hoort bij het verdiepende materiaal van het boek 'verlangen naar...

Duration:00:54:58

Met Minister Slob over drijfveren en het ministerschap

1/6/2020
More
Te gast is Minister voor onderwijs en media Arie Slob. We richten ons tot de mens achter de minister, willen weten wat hem drijft, waar hij ’s nachts wakker van ligt, maar ook hoe het komt dat hij zo populair is. En wat wil hij nou echt bereikt hebben als deze kabinetsperiode erop zit?

Duration:01:03:30

Met Hans Groeneboer over je doelen bereiken

12/30/2019
More
Waar wil je in het leven tijd aan besteden en hoe ontstaat er ruimte voor jouw persoonlijke doelen? Ieder mens is in beweging, maar waar beweeg je naartoe, waarin wil je ontwikkelen en wat wil je leren? Hans Groeneboer is contextueel therapeut en schrijft graag zijn verzamelde ervaringen op om anderen te laten zien hoe je kunt ontwikkelen en hoe je de schijnbare grote belemmeringen kunt overwinnen om je mooie en talentvolle jij eruit te laten komen.

Duration:00:58:12

Met Otto de Bruijne over het lijden in zijn leven

12/23/2019
More
Deze week een speciale podcast. In 2014 interviewde Jorieke Otto de Bruijne die vertelde over wat hij in zijn burn-out had geleerd van de profeet Elia. Er waren heel wat opvallend overeenkomsten tussen Elia en Otto en hij vertelde wat de lessen waren die hij in de stilte had geleerd. Dit gesprek hebben we weer opgezocht als achtergrond informatie bij ons boek Verlangen naar Vrijheid. Om meer van deze gesprekken te luisteren of het boek te bestellen ga je naar www.verlangennaarvrijheid.nl Als...

Duration:00:49:06

Met Sarianne Van Dalen over de radicaliteit van Noach

12/16/2019
More
De Bijbel staat vol met inspirerende personages waar we over lezen maar waar we soms misschien helemaal niet zo heel veel vanaf weten… vandaag willen we daar een klein beetje verandering in brengen en ons gaan verdiepen in de Bijbelse persoon Noach. Deze is gekozen door schrijfster en spreekster Sarianne van Dalen. Van haar horen we hoe ze zichzelf herkent in Noach en welke lessen ze in zijn leven ziet die ook voor ons gelden.

Duration:00:50:58

Met Willem De Vink over nieuw inzicht over genade

12/9/2019
More
Wat lezen we in de Bijbel over genade? Kan je Gods genade verspelen door bepaalde zonde, en kan je ooit echt zeker weten of je gered bent? Willem de Vink neemt ons mee in zijn persoonlijke zoektocht naar een antwoord. Hij legt uit welke bekende theologische stromingen er zijn en waarom daar vaak angst om de hoek komt kijken, die volgens Willem geen plek hoeft te hebben in het leven met Jezus.

Duration:00:50:54

Met Evelyn Koelewijn over van je beperking je kracht maken

12/4/2019
More
Van je beperking je kracht maken, dat is wat Evelyn Koelewijn gedaan heeft. Het is ook de missie waar ze nu anderen mee wil inspireren en aanmoedigen om kwetsbaar te zijn, en zo als puur mens je leven te delen met je naasten. Evelyn heeft door zuurstoftekort bij haar geboorte haar hele leven als spasmes en hypermobiliteit.

Duration:00:48:45

Opvoedserie Michelle van Dusseldorp deel 4: opvoeden adolescenten (16-25 jaar)

12/2/2019
More
De laatste uitzending in de opvoedserie met psycholoog Michelle van Dusseldorp ! Vandaag kijken we naar de laatste opvoedfase van 16 tot en met 25 jaar! Wat zijn de cruciale opvoedelementen in deze leeftijdsfase, wat hebben deze adolescenten nog van hun ouders nodig? We kijken naar omgaan met conflicten, wat als kinderen andere keuzes maken, hoe laat je ze steeds verder los en op welke gebieden mag je ze nog begeleiden? De eerste drie afleveringen over opvoeden met Michelle zijn trouwens ook...

Duration:00:53:26

Het huwelijk van Bart en Rianne was voorbij

11/25/2019
More
Voor hun omgeving leken Bart en Rianne het perfecte stel, met een prima huwelijk en een fijn gezin. Achter de voordeur was hun relatie al heel lang een naast elkaar leven en niet met elkaar. Ook het geloof waren ze in de loop van de jaren kwijt geraakt. Ze vertelden hun hele omgeving dat ze wilden gaan scheiden en op de avond dat Rianne meubels voor haar nieuwe huis aan het zoeken was, greep God wonderlijk in.

Duration:00:53:58

Met theoloog des vaderslands Samuel Lee over zijn levensverhaal

11/20/2019
More
Deze week werd bekend dat Samuel Lee de nieuwe theoloog des vaderlands is geworden. Een mooie aanleiding om het gesprek dat Jorieke in 2013 met hem had hier online te zetten. Centraal stond het bekeringsverhaal van Samuel, die op Saulusachtige wijze tot geloof is gekomen.

Duration:00:44:07

Met Otto de Bruijne over zijn Otto Biografie

11/18/2019
More
Een gesprek na aanleiding van het boek de 'Otto biografie'. We krijgen een glimp van 70 jaar doen en denken van Otto de Bruijne. Het gaat hoe hij het zelf zegt niet over toen-dit-toen-dat, maar om de 'waarommetjes' en de 'waartoetjes'. Hoe ontstaan en veranderen opvattingen tijdens een mensenleven? En hoe wordt je eigenlijk steeds meer mens?

Duration:00:59:40

Documentaire Jorieke: Ik voelde niets

11/11/2019
More
In 2015 en 2016 was Jorieke maandenlang niet te horen op de radio. Ze had een burn-out en ging door een diepe identiteitscrisis. In deze documentaire 'Ik voelde niets' deelt ze haar verhaal. De lessen die Jorieke leerde in haar crisis en de processen waar ze doorheen ging, heeft ze opgeschreven in het boek Verlangen naar Vrijheid www.verlangennaarvrijheid.nl Als je bij het boek bestellen de code 'podcast' gebruikt, betaal je geen verzendkosten!

Duration:01:11:28

Met Henk Binnendijk Hemel over de hemel deel 2

11/7/2019
More
Deel 2 van het gesprek met Henk Binnendijk over zijn boek ‘Hoe ziet de hemel eruit’. Jorieke zocht hem in augustus op in zijn tuinhuis en daar spraken ze over allerlei thema’s die met de hemel te maken hebben. De hemel is niet iets enkel alleen voor later, de hemel is er nu al! En Henk beantwoord veel gestelde vragen over de hemel.

Duration:00:57:00

Met Henk Binnendijk over de hemel deel 1

10/31/2019
More
In 2017 mocht ik Henk al eens opzoeken in zijn tuinhuisje, destijds spraken we over zijn boek het meesterwerk van God. Dit gesprek staat ook in drie delen op deze podcast. In dat gesprek, dat ging over openbaring, vroeg ik op bepaald moment aan Henk, hoe ziet de hemel er uit? Toen ik het voorwoord las van het boek waar we nu over gaan praten, las ik daar dat die vraag voor Henk de aanleiding is geweest om een boek over de hemel te schrijven. Volgende week deel 2 van dit mooie gesprek over de...

Duration:00:58:18

Met psycholoog Fija van der Weide over meer rust in je leven

10/24/2019
More
Met deze podcast zoeken we de rust op!! In de hectiek van een volle agenda kan het zijn dat het gewone leven je aanvliegt, daarom aandacht voor (preventief) rust zoeken. Waarom vinden we rust inbouwen in ons ‘normale’ leven zo lastig? Onze gast psycholoog Fija van der Weide kent dat verlangen naar rust en heeft in haar leven flink wat inzichten mogen opdoen die ze met ons gaat delen! Ook heeft ze het opgeschreven in het boek ‘Hoe krijg ik meer rust in mijn leven.’

Duration:00:49:34

Met Rene en Annemarie over de uitdaging van een samengesteld gezin

10/17/2019
More
Annemarie en Rene ondersteunen stellen met een samengesteld gezin. Veel stellen die een samengesteld gezin vormen hebben geen idee van de specifieke uitdagingen die dit met zich meebrengt. Annemarie en Rene delen hun eigen ervaring, in 2008 trouwden en vormden ze met hun in totaal zes kinderen uit eerdere huwelijken een samengesteld gezin. We praten over de rol van stiefouders, samenvoegen van gezinsculturen, aandacht vanuit het pastoraat en andere uitdagingen waar samengestelde gezinnen mee...

Duration:00:55:28

Met coach Carianne Ros over geld en hebzucht

10/10/2019
More
Deze podcast gaat over geld en hebzucht. Over geld praten vinden we vaak best lastig, we doen er óf geheimzinnig over óf we praten er maar helemaal niet over. Toch is er veel over te zeggen! Mijn gast is christentherapeut Carianne Ros van Powervrouwen over hebzucht en vaak is dat juist iets héél anders dan we denken… Hoe ga je om met (ervaren van) tekort, wat is de kern van hebzucht, hoe gaan we gezond met geld en niet krampachtig mee omgaan?

Duration:00:52:30

Met Marion Lutke over hooggevoeligheid

10/3/2019
More
Twintig procent van de mensen is hooggevoelig, prikkels komen heftiger binnen en je hebt een soort radarsysteem voor alles wat er in je omgeving gebeurd. Langzaam komt er meer bekendheid over hooggevoeligheid. In deze podcast vertelt coach Marion Lutke hoe hooggevoeligheid een talent is dat je mag inzetten. Maar hoe weet je of je hooggevoelig bent en wat kan je vervolgens met die kennis?

Duration:00:51:37

Met Lydia Zimmer over loslaten

9/27/2019
More
*extra materiaal boek verlangen naar vrijheid* Een gesprek over loslaten. Aan het begin van 2018 was Lydia Zimmer de verrassingsgast en kondigde ze in dit programma aan te gaan stoppen met zingen! In dit gesprek blikken we terug op hoe haar jaar met loslaten is geweest, welke processen dit op gang bracht en welk ontdekkingen ze tijdens het loslaten deed. Je hoort ook coach Arie de Rover over dit onderwerp. www.verlangennaarvrijheid.nl

Duration:00:54:15

Met Anne - Nicole De L’Isle over strijden tegen onrecht

9/26/2019
More
Deze uitzending is gemaakt in een themaweek voor het werk van IJM (international justice mission). Jorieke en Thijs zijn op reis geweest naar de Filipijnen om met eigen ogen te zien wat de strijd tegen moderne slavernij inhoud. De focus ligt vandaag bij vervolging van de daders en recht krijgen voor slachtoffers. Want we kunnen slachtoffers opsporen, bevrijden en nazorg geven maar het systeem moet veranderd worden zodat er geen nieuwe slachtoffers bij komen. Te gast is Anne-Nicole de l'Isle...

Duration:00:55:58