Rontgenpodden-logo

Rontgenpodden

Science Podcasts >

Podcast by Röntgenpodden

Podcast by Röntgenpodden
More Information

Location:

Sweden

Description:

Podcast by Röntgenpodden

Language:

Swedish


Episodes

Avsnitt 6 - Intelligens i Almedalen, återkoppling och hyllning - eller är det en quenchning?

7/11/2019
More
Jörgen letar intelligens i Almedalen, och lyckas till slut hitta åtminstone artificiell sådan. Vi återkopplar från tidigare avsnitt, bl.a. de rätta svaren från förra avsnittets kolangiografiquiz. Och så lyckas vi nästan slå an en 100% positiv ton med en hyllning istället för en quenchning!

Duration:00:59:13

Avsnitt 5 - Kolangiografier, ultraljudspsykologi och ännu fler zebror

6/29/2019
More
Röntgenpodden välkomnar sin första gäst, kirurgen Philip Andertun, till en diskussion om gallvägskirurgi. Vad kan gå fel, och hur kan vi hjälpa varandra att förebygga patientskador? Per och Jörgen diskuterar om och i så fall hur man ska ge besked om undersökningsresultat till ultraljudspatienter. Och förstås ytterligare zebror!

Duration:00:38:10

Avsnitt 4 - Dataintrång och rosarutiga zebror

5/12/2019
More
Röntgenpodden undersöker hur man går tillväga för att med ont uppsåt manipulera röntgenbilder. Vi pratar sommarbemanning - möjligen med inslag av quenchning. En diskussion om förkalkningar i bukhålan spårar ur.

Duration:00:34:28

Avsnitt 3 - Dissektioner, förbannelser och otydliga utlåtanden

3/11/2019
More
Per har tagit reda på var gränsen egentligen går mellan en aortadissektion typ A respektive B. Med ålderns rätt undervisar Jörgen om medeltida sägner. Och så har det äntligen blivit dags att berätta om resultatet av enkäten om röntgenutlåtanden! Länk till artikeln om aortadissektioner: https://doi.org/10.1148/radiol.14131457 Vill du läsa mer om enkäten, kolla in vår Facebooksida: https://www.facebook.com/rontgenpodden/

Duration:00:37:02

Avsnitt 2 - Höftluxationer, uppvätskning, formuleringar och fusk

2/20/2019
More
Jörgen har tagit reda på hur man bäst går tillväga för att luxera höften - om man vill undvika komplikationer. Vi funderar över värdet av uppvätskning inför undersökningar med jodkontrast och över hur man uttrycker sig sådär lagom vagt: https://sv.surveymonkey.com/r/LVGCCZD

Duration:00:47:28

Pilotavsnitt

2/1/2019
More
Röntgenpodden åker på CT-kurs i norska Larvik. Vi förklarar vad vi menar med att quencha, och filosoferar över om man verkligen kan detorkvera en volverad gallblåsa medelst transhepatisk cholecystostomi?

Duration:00:45:12