Universitetsforlagets podcast-logo

Universitetsforlagets podcast

Special Interest >

Hvordan fungerer hjernen? Hva er egentlig intelligens? Vi har tatt en prat med Norges fremste fagformidlere i Universitetsforlagets nye podcastserie.

Hvordan fungerer hjernen? Hva er egentlig intelligens? Vi har tatt en prat med Norges fremste fagformidlere i Universitetsforlagets nye podcastserie.
More Information

Location:

Norway

Description:

Hvordan fungerer hjernen? Hva er egentlig intelligens? Vi har tatt en prat med Norges fremste fagformidlere i Universitetsforlagets nye podcastserie.

Twitter:

@uforlaget

Language:

Norwegian


Episodes

Tarald Rasmussen om protestantisme - Podcast fra Universitetsforlaget

11/22/2017
More
Selv om mange nordmenn i dag ikke er religiøse, er Norge et protestantisk land. Denne retningen innenfor kristendommen har hatt stor betydning for den kulturell og samfunnsmessige utviklingen, og mange mener at den har bidratt til sekularisering. Hvordan har dette seg og hva er egentlig protestantisme? Vi har snakket med forfatter og professor ved UiO Tarald Rasmussen, som har skrevet boken hva er PROTESTANTISME. Podcasten er laget av Ragnhild Aslaksen. Musikk av Øyvind Mathisen.

Duration:00:13:31

Knut Heidar og Jan Erik Grindheim om norsk politikk

9/8/2017
More
Norge blir ofte omtalt som verdens beste land å bo i. Mye av grunnen til dette er gode og trygge velferdsordninger, men også at det norske samfunnet hviler på et velfungerende demokrati. Men hva betyr dette egentlig i praksis? Vi har snakket med Knut Heidar og Jan Erik Grindheim, som sammen med Kaare Strøm har skrevet boka «Norsk politikk». Podcasten er laget av Ragnhild Aslaksen. Musikk av Øyvind Mathisen. Foto av Knut Heida: UiO

Duration:00:12:12

Marte Blikstad-Balas om literacy i skolen - Podcast fra Universitetsforlaget

5/12/2017
More
Hva er egentlig literacy? Og hvorfor er det så viktig å forstå det for alle som jobber med skole? Har du tenkt på hvor mange ganger du forholder deg til tekst i løpet av en dag? Hvordan vi forstår og bruker kommunikasjon står sentralt i literacy, et begrep som blir stadig viktigere i skolen. Vi har snakket med Marte Blikstad-Balas som er aktuell med boken Literacy i skolen

Duration:00:12:07

Edvart Befring om spesialpedagogikk - Podcast fra Universitetsforlaget

6/20/2016
More
Edvart Befring var Norges første professor i spesialpedagogikk. Han ga ut sin første bok på Universitetsforlaget i 1969. 46 år senere gir han ut «Grunnbok i spesialpedagogikk», en samlet presentasjon av det spesialpedagogiske fagfeltet. Inkludering er viktig i vårt velferdssamfunn. Alle skal ha mulighet til å utvikle seg, lære og bruke de ressursene man har. Ofte er det spesialpedagogen som setter dette ut i praksis. Det gjør spesialpedagogikken til et stort og viktig fagfelt som forvalter...

Duration:00:12:06

Matti Goksøyr om fotball - Podcast fra Universitetsforlaget

6/13/2016
More
Hvorfor har fotball en slik enorm appell? Hva gjør at millioner av mennesker klistrer seg til TV skjermen for å følge EM sluttspillet? Fotball er mer enn 22 mann som løper etter en ball. For veldig mange er fotball en livstil, identitet, lidenskap, underholdning, oppturer og nedturer. Vi snakket med professor i historie ved Norges Idrettshøgskole Matti Goksøyr om verdens største idrett.

Duration:00:10:46