FotbollsArena Radiosporten-logo

FotbollsArena Radiosporten

Sports & Recreation Podcasts >

More Information

Episodes

Årets kvasifakta och metainfo inför säsongen!

8/19/2019
More
I veckans Arena kastar vi bort de givna frågorna och snackisarna inför säsongsstart i de stora europeiska ligorna. Vad finns det istället för nördiga kvasifakta vi bör hålla koll på fram till maj nästa år? Martin Marhlo har den här veckan beordrat Richard Henriksson att plocka fram riktigt udda grejer som han kan fokusera på under säsongen i Italien, Tyskland, England och Spanien.

Duration:00:34:42

FotbollsArena Radiosporten mot väggen

8/12/2019
More
Arenan är tillbaka från sommaruppehåll och rivstartar med att svara på lyssnarnas frågor och synpunkter. Till exempel varför programmet har ett sommaruppehåll. Redaktörer Andreas Matz och Richard Henriksson.

Duration:00:52:10

VM-special: Vi frossar i svenska VM-bronset

7/7/2019
More
FotbollsArenan pratar förstås om den svenska succén i Frankrike där det i går blev brons efter 2-1 mot England.

Duration:00:11:40

VM-special: ”Hur ladda om för bronsmatch?”

7/6/2019
More
Frågan hela fotbolls-Sverige ställer sig. Hur får vi luft i ballongen som sprack mot Nederländerna? Richard menar att bronsmatch passar Sverige bättre än England. Och så minns vi den härliga bronsmatchen i VM 2011!

Duration:00:11:48

VM-special: ”Borde varit Sverige i final”

7/4/2019
More
FotbollsArenan går igenom gårdagens semifinal mot Nederländerna där det blev förlust efter förlängning och nu väntar bronsmatch mot England på lördag.

Duration:00:06:31

VM-special: ”Sverige har ett bättre lag”

7/3/2019
More
Arenan diskuterar förutsättningarna inför VM-semifinalen mellan Sverige och Nederländerna. Vad har hänt med lagen sedan EM-kvartsfinalen för två år sedan? Hur bra är de nederländska anfallsstjärnorna? Vem ska ersätta Fridolina Rolfö i den svenska startelvan? Och Richard utser Sverige till klara favoriter!

Duration:00:14:21

VM-special: Efter kvartsfinal-succén mot Tyskland

6/30/2019
More
FotbollsArenan går igenom gårdagens VM-kvartsfinal där Sverige sensationellt slog ut Tyskland och säkrade en plats i semifinal där Nederländerna väntar.

Duration:00:09:24

VM-special: Statistiken där Tyskland är sämst i VM

6/29/2019
More
I FotbollsArenas podd inför VM-kvartsfinalen mellan Sverige och Tyskland presenterar vi statistiken som kan tala för svenskt avancemang.

Duration:00:11:11

VM-special: Straffdrottningen Hedvig Lindahl

6/25/2019
More
Arenan analyserar Sveriges seger mot Kanada i åttondelen och blickar fram emot nästa motståndare, ett spöke som heter Tyskland.

Duration:00:13:09

VM-special: Likheter med VM-motståndaren

6/24/2019
More
VM-arenan analyserar inför åttondelsfinalen mot Kanada och konstaterar att det finns många likheter mellan lagen. Det svenska laget känns självklart förutom de tre längst fram, vilka tre spelare hade Richard valt där? Vad för slags motstånd är Kanada? Och om det hela går till straffar, vilka svenska spelare ska då skickas fram?

Duration:00:11:49

VM-special: Efter USA – och om åttondelsfinalerna

6/21/2019
More
I dagens VM-avsnitt diskuterar vi Gerhardssons oväntade startelva, hyllar Linda Sembrandt och sågar nya offsideregeln. Och så tittar vi med hjälp av Johanna Frisk fram emot Sverige-Kanada och övriga åttondelsfinaler.

Duration:00:17:21

VM-special: Inför gruppfinalen mot USA

6/20/2019
More
Inför Sveriges gruppfinal mot USA diskuterar Arenan om det är läge för Peter Gerhardsson att byta spelsätt. Med tanke på motståndet, är det nu Sverige ska gå tillbaka till att spela med tre innerbackar? Ska Magdalena Eriksson sparas med tanke på hennes gula kort som riskerar avstängning? Vad bara måste funka för att det ska bli seger, och hur stor chans har Sverige egentligen?

Duration:00:14:18

VM-special: NU startar VM på riktigt

6/17/2019
More
Med matcherna mot Chile och Thailand avklarade analyserar VM-arenan de två första matcherna och börjar så smått blicka fram emot kampen med USA om förstaplatsen.

Duration:00:15:31

VM-special: Så ska Sverige köra över Thailand

6/16/2019
More
FotbollsArenas VM-special fortsätter med att se fram emot Sveriges andra gruppspelsmatch mot Thailand. Vilka spelare vill Johanna Frisk och Richard Henriksson se i den svenska startelvan? Hur gör man för att som Thailand försöka komma tillbaka efter en 0-13-förlust? Och så om det underbara i att folk som sett sammanlagt tio minuter av Madelen Janogys karriär nu KRÄVER att se henne från start.

Duration:00:12:38

VM-special: Arenan om Sveriges premiärmatch

6/12/2019
More
Richard Henriksson, Johanna Frisk och Susanna Andrén diskuterar och analyserar Sveriges första VM-match mot Chile. Madelen Janogy är den stora hjälten, är det givet att hon nu spelar nästa match från start? Varför körde Sverige fast i den första halvleken? Borde USA ha visat barmhärtighet mot stackars Thailand? Och så utser Richard och Johanna vilket lag och vilken spelare de är mest imponerade av i VM:s första gruppspelsomgång.

Duration:00:23:31

Allt inför Chile-matchen och VM-spelarnas låtlista

6/10/2019
More
Inför Sveriges VM-premiär mot Chile ger Arenan alla förutsättningar inför matchen. Och så har vi analyserat de svenska spelarnas favoritlåtar. Expert Johanna Frisk ger oss sina tankar om det svenska laget inför premiären och Richard Henriksson kommer med en scoutingrapporten på Chile. Vi har låtit alla de svenska spelarna komma med en favoritlåt att peppa inför match till. Vilka har de valt? Och är det några bra låtar? Vi låter Sveriges Radios musiknestor Germund Stenhag avgöra.

Duration:00:44:04

FotbollsArena Radiosporten 2019-06-11 kl. 05.00

6/10/2019
More
Inför Sveriges VM-premiär mot Chile ger Arenan alla förutsättningar inför matchen. Och så har har vi analyserat de svenska spelarnas favoritlåtar.

Duration:00:44:04

Arenan är med när debutanten gör sig VM-klar

6/3/2019
More
Julia Zigiotti Olme laddar på hemmaplan de sista dagarna innan det svenska VM-laget åker till Frankrike och Arenan bjöds in för ett snack vid moderklubbens bollplan. För några år sedan var men en blåbärsnation där landslagsspelarna festade mer än man tränade. Nu gör Skottland VM-debut och det mycket tack vare tidigare förbundskapten Anna Signeul. I veckans #Bollkunskap frågar vi efter spelare som gått från att vara matchhjältar, bara för att nästa match bli förpassade till bänken.

Duration:00:41:23

Arenans stora VM-special: Hur ska det gå för Sverige?

5/27/2019
More
Med mindre än två veckor kvar till mästerskapspremiären fortsätter FotbollsArenans genomgång av VM-grupperna med hjälp av Sportbladets Frida Fagerlund. Hur starka är regerande mästarna USA, vad är rimlig målsättning för Sverige och varför är Kamerun ett lag som man direkt tar till sitt hjärta? Både Frida och Richard avkrävs sina tips om vilket lag som blir världsmästare och så avslöjas hur man som fotbollsexpert hittar obskyra matcher för att på bästa vis kunna läsa på inför ett mästerskap....

Duration:00:48:17

Stor special: Allt om VM-grupperna (del 1)

5/20/2019
More
Med bara veckor kvar till VM-premiären börjar Arenan ladda inför mästerskapet med en stor genomgång av de tre första grupperna. Med hjälp av Sportbladets Frida Fagerlund diskuteras allt från Frankrikes läckra reservställ och guldchanser, till Brasiliens tanter, Norges förhållande till Ada Hegerberg och varför Thomas Dennerby ser så härligt glad och nöjd ut i Nigeria. I veckans #Bollkunskap kollar vi de bästa släppa in mål-gesterna som fotbollsvärlden har skådat.

Duration:00:41:54