Jagttegn-logo

Jagttegn

Sports & Recreation Podcasts >

Jæger David Carsten Pedersen tager hver uge en gæst med ud i naturen på jagt. David er fortaler for en holistisk jagtoplevelse hvor respekten og benyttelsen af naturen sker på tværs af jagtformer, arter, biotoper, våben og oplevelser – men alt sker på naturens præmisser.

Jæger David Carsten Pedersen tager hver uge en gæst med ud i naturen på jagt. David er fortaler for en holistisk jagtoplevelse hvor respekten og benyttelsen af naturen sker på tværs af jagtformer, arter, biotoper, våben og oplevelser – men alt sker på naturens præmisser.
More Information

Location:

United States

Description:

Jæger David Carsten Pedersen tager hver uge en gæst med ud i naturen på jagt. David er fortaler for en holistisk jagtoplevelse hvor respekten og benyttelsen af naturen sker på tværs af jagtformer, arter, biotoper, våben og oplevelser – men alt sker på naturens præmisser.

Language:

English


Episodes

Henrik Povlsen – Vildsvinesnak på andejagt

9/29/2018
More
Tørken har udtørret en lille mose i Anisse, men alligevel sidder David på skjul i ”mosen” sammen med radiovært fra P3 og P4, Henrik Povlsen. Her venter de på aftentrækket af ænder, og de venter ikke forgæves. Der er meget jagt i Henriks liv – og især vildsvin fylder i Henriks bevidsthed, dette i en sådan grad, at han dedikerede et år på ikke at skyde vildsvin på sin grund i Sverige, men i stedet var ude om natten for at lære dem at kende. Så har vi med en jæger at gøre!

Duration:00:55:00

Christian Puglisi – Køkkenet er naturens ambassade

9/22/2018
More
Christian Puglisi er manden bag en række restauranter i København, heriblandt Michelin-restauranten Relæ. Han er nybagt jæger, og har ved denne jagts begyndelse stadig sit første stykke vildt til gode. Men naturen er rykket Christian meget nærmere i alt hvad han gør, både som far, som kok og menneske. Derfor har David hevet ham med til Arresø, hvor den lokale jæger og jordejer, Jacob Nielsen, har det fedeste morgentræk på gæs – Arresø er Danmarks største sø målt på areal, så der er plads til...

Duration:00:55:00

Torben Zeller – Make the other look good

9/14/2018
More
I et krageskjul sidder stemmen bag Tigerdyret, Torben Zeller. Ved siden af ham sidder hundene Pluto og Murphy, og de erfarne jægere, David og Hans Have. Der er duer, krager og husskader i sigte, men det kræver at de erfarne jægere kan ramme. Torben tager den hårde udfordring på sine skuldre, og sådan får han de erfarne skytter til at se godt ud – og her gemmer hele hemmeligheden bag Torbens impro-skuespillerkarriere sig! God jagt!

Duration:00:54:47

Rasmus Ejrnæs – Drop bondementaliteten, lav store og vilde indhegninger!

9/8/2018
More
I Danmark forvalter vi de store pattedyr som enten skadedyr eller skydedyr, og forvaltningen har altid en funktion. Det er denne status quo som forsker ved Aarhus Universitet, Rasmus Ejrnæs, gerne vil udfordre – i biodiversitetens navn! Derfor går han en tur sammen med David og Mille, i et meget specielt dansk landskab på Vestsjælland, fordi netop her finder man vild og oprindelig natur.

Duration:00:55:00

Janne Vendelbo – Dygtig, Mille. Dygtig.

8/31/2018
More
Mille er Davids lille, nuttede, søde og energiophobende labradorhvalp. På lytternes opfordring, har David påtaget sig det enorme ansvar, at vise hvordan man træner sin jagthund. Eller rettere sagt, han får hjælp af hundeekspert, flere gange danmarksmester i markprøve og danmarksmester i unghunde, Janne Vendelbo. Mille er stadig så ung, at det endnu ikke er relevant med decideret jagttræning, men hvalpetræning kan gøre det for nu. Lyt med, og få gode tips til hvordan du håndterer din...

Duration:00:54:47

Oberst Mads Rahbek (del 2) – Ørn, hare og tobak

8/25/2018
More
Andet afsnit af to med Oberst, Københavns Kommandant og veteran, Mads Rahbek. Det er tid til pause, og tid til refleksion, inden der sættes ind på at finde den eftertragtede sommerbuk inden solen går ned. En hare gemmer sig i det høje græs under et træ, og to ørne svæver rundt over hovedet på Mads og David. Mads tænder en smøg, men den dufter ikke som dem fra Balkan. Bukken er tæt på. Så tæt på, at David kan se den, da Mads alene sniger sig tættere på den.

Duration:00:55:00

Asger Reher – Den erfarne jagttegnsaspirant

11/18/2017
More
Der er masser af energi i Asger Reher. Dette ses tydeligt i Ørkenens Sønner, når han giver liv til pruttekunsteren Otto Fjærtoman, men også når han lufter sin racer- eller dykkerlicens. Der skal fart på, og udtrykket ”been there, done that” skal tages seriøst. Nu skal Asger til at tage jagttegn, og i den anledning har David inviteret ham på et haglskydekursus på hos Københavns Flugtskydeklub - en cowboytoast er på spil, så begge mænd har alt at vinde.

Duration:00:54:59

Peter Beier – Rettidig omhu med råvildt

11/11/2017
More
Det ligger i Peter Beiers DNA at optimere og gøre sit bedste – men at gøre det med omhu. Det gælder især hans chokoladevirksomhed, men i den grad også måden han forvalter sin egen ejendom på. Derfor en grunden fyldt med råvildt, og med sin riffel på ryggen, drager Peter sammen med David ud på en tur efter nogle af de stride råer som har rottet sig sammen i alt for store grupper.

Duration:00:54:59

Thomas Laursen – En jæger med en samler

11/4/2017
More
Har du smagt på naturen? Ikke kun på de store dyr, men på planterne, svampene og myrerne? Det har Thomas Laursen, som er manden bag mange af de vilde smage som det nye nordiske køkken har fået på banen – bl.a. den famøse myreret fra Noma. Men David mener ikke at jægerne bruger hele naturen nok i køkkenet, så derfor går han og Thomas en tur i Dyrehaven, og slår et slag for at vi skal spise endnu mere vildt.

Duration:00:55:08

Søren Ryge – Fjender og fasaner

10/28/2017
More
Vi danskere er simpelthen for langt fra dødens virkelighed, og vi mangler kontakt med naturen og landet – iflg. Søren Ryge. Så fra Danmarks mest offentlige private have, begynder han sammen med David en husmandsjagt. Jagthornet lyder, og sammen trasker de gennem Sørens våde marker, på jagt efter fasanerne i de omkringliggende levende hegn og såter, inden de slutter i Sørens køkken til en kage Søren ikke vil røre med en ildtang.

Duration:00:55:00

Nikolaj Juel – Blæsende pürsch efter råvildt

10/21/2017
More
Som 19-årig tog Nikolaj Juel sin guitar under armen, og drog mod London. Her nåede han at spille med bl.a. James Morrison, Jason Mraz, John Mayer og Foo Fighters. Men så kom kokkekniven i spil, da han uden formel træning blev souschef på en michelinrestaurant, og derefter en del af holdet på Jamie Oliviers ’Fifteen’. Herefter tog jagten over, da han tilbage i Danmark fik jagttegn, og nu lever han af alle tre ting – endda som forfatter på en kommende bog om vild mad. I dag er Nikolaj med...

Duration:00:55:00

Anders Bircow – Gåsekald i Tisvilde

10/13/2017
More
David har inviteret skuespiller Anders Bircow med ud i et gåseskjul på en våd morgen i Tisvilde. Anders har haft jagttegn siden Thomas Eje overbeviste ham om at “… det har rigtige mænd”, og Anders deler rundhåndet ud af sine mange oplevelser, mens han sammen med David forsøger at lokke de snedige gæs ind på skudhold. Men det er lettere sagt end gjort - også selvom man prøver at kalde som Mickey Mouse.

Duration:00:54:54