Jagttegn-logo

Jagttegn

Sports & Recreation Podcasts >

Jæger David Carsten Pedersen tager hver uge en gæst med ud i naturen på jagt. David er fortaler for en holistisk jagtoplevelse hvor respekten og benyttelsen af naturen sker på tværs af jagtformer, arter, biotoper, våben og oplevelser – men alt sker på naturens præmisser.

Jæger David Carsten Pedersen tager hver uge en gæst med ud i naturen på jagt. David er fortaler for en holistisk jagtoplevelse hvor respekten og benyttelsen af naturen sker på tværs af jagtformer, arter, biotoper, våben og oplevelser – men alt sker på naturens præmisser.
More Information

Location:

United States

Description:

Jæger David Carsten Pedersen tager hver uge en gæst med ud i naturen på jagt. David er fortaler for en holistisk jagtoplevelse hvor respekten og benyttelsen af naturen sker på tværs af jagtformer, arter, biotoper, våben og oplevelser – men alt sker på naturens præmisser.

Language:

English


Episodes

René Redzepi – Indskydning på menuen

12/6/2018
More
Hele den gastronomiske verden har øjnene rettet mod norden, og især mod København. Restaurant Noma er uden tvivl den største grund til dette, og chefkokken René Redzepi har sat Danmark på verdenskortet. I øjeblikket serverer Noma en menu som fokuserer på skov og vildt, hvor rensdyr og gråand er hjørnestenene i de 16 retter som gæsterne kan opleve på det banebrydende spisested. I dette afsnit af Jagttegn er René med David på riffelbanen, fordi David gerne vil lære den jagttegnsløse René,...

Duration:00:55:45

Morten Spiegelhauer – Vedholdenhed i idéer og pürsch

12/1/2018
More
Det er årets første rigtige frostmorgen, og på en solrig mark på Midtsjælland står journalist og vært på TV2’s ”Operations X”, Morten Spiegelhauer. Sammen med David skal han pürsche efter rådyr sammen med guiden Justin Nicholson. Der er masser af dyr, men stædighed og vedligeholdelse skal der til. Gudskelov er dette også dyder, som Morten både personligt og professionelt har haft gavn af.

Duration:00:55:00

Falkoner Rasmus Nielsen – Skøn og skønsom jagt

11/24/2018
More
I 4500 år har mennesker brugt rovfugle til jagt, men siden 1967 har jagt med falk været ulovligt i Danmark. Det ændrede sig d. 1. september i år, da det jagtformen blev lovlig igen. Jagtformen bliver ifølge zoolog og falkoner Rasmus Nielsen ikke mere bæredygtig, end når en rovfugl jager på sine og naturens præmisser frem for at fylde luften med hagl og larm. Vikingerne gjorde det, kongehuset gjorde det, og nu kan vi alle jage med falke igen. Rasmus og David besøger Peter Bernstorff på...

Duration:00:54:59

Vildtslagter Morten Hansen – Vestjysk kronvildt til alle!

11/17/2018
More
I Ulfborg i Vestjylland ligger vildslagteriet Vedersø Vildt. Her har Morten Hansen, sammen med sin far, skabt en forretning på at håndtere og sælge noget af det enestående kød, som det vilde kronvildt kan byde på. Dette har vækket Davids interesse, fordi er de danske jægere gode nok til at håndtere kødet, når dyret er skudt? Det spørger han Morten om, men først starter de to med at se, om en kronkalv kommer forbi, mens de sidder og venter i et skydetårn på den vestjyske hede.

Duration:00:55:00

Julie Hey – Nej tak til lave fasaner og tørt kød

11/10/2018
More
For jæger, kogebogsforfatter og skydeinstruktør, Julie Hey, er det vigtigt, at der er styr på etiketten, når vi er på jagt. Etiketterne sikrer ikke kun respekt for dyrene og sikkerhed på jagt, men løfter også jagten til et hyggeligt og nærværende rum! På denne dag må David også sande, at det ikke går uhørt til, når han ”stjæler” en fasan fra Julie. Kattrup Gods er kulissen, og hvilken scene det dog er, at holde styr på etiketten, og minde hinanden om, at vi også skal huske at spise vildt i...

Duration:00:55:00

Søren Hermansen – Modvind og medvind på Samsø

11/3/2018
More
Samsø er én ø blandt mange i Danmark, hvor de lokale ved hvordan man holder gang i biksen, så der er noget at give videre til de kommende generationer – både af natur og kultur. Søren Hermansen er en af de tunge drenge, når det kommer til at holde Samsø i gang, og på sammentid skabe en kultur som støtter vedvarende energi. Det har resten af verden også fået øje på, og derfor kan Søren pryde sig med et stort valg af fornemme priser og titler. Men disse priser er ænderne i Stavns fjord ved...

Duration:00:55:00

Ole Kibsgaard – Nattens svenske svin

10/27/2018
More
To generationer af danskere kan prise sig lykkelige for guitarist Ole Kibsgaard. Den ene halvdel, fordi Ole var guitarist i Shubidua 15 år, den anden fordi Ole var Kaj og Andreas bedste ven, i det populære DR-børneprogram. Dog er Ole også et mangfoldigt naturmenneske, og herunder hører jagt! Derfor har Ole inviteret David med til Blekinge i Sverige, hvor de i nattens mørke venter på vildsvin.

Duration:00:55:00

Jesper Hansen – Se lerduen, find hastighed, kør igennem, tryk af

10/20/2018
More
Skeetskytte Jesper Hansen har VM og EM-guld på CV’et, og han har deltaget ved De Olympiske Lege i både London og Rio de Janeiro. Han mener at de danske sagtens kan blive bedre skytter med deres haglgeværer – de skal bare øve sig lidt mere. Denne dag giver Jesper en lektion til David, om hvordan man finder en due, kører igennem den og trykker af. Kort sagt: Metoden til at ramme meget meget oftere, fortalt af en verdensmester.

Duration:00:55:00

Skytte Torben Christiansen – Kærlighed til kongernes dyr

10/13/2018
More
Nogle af verdens største kron- og dåhjorte er kommet ud af Dyrehaven, som ligger nord for København. Her huserer ca. 2100 stykker vildt – og tænk engang, at en udvalgt skare har til opgave, at nedlægge de 700 af disse dyr om året! Én af dem er Torben Christiansen, og har inviteret David med efter havens dåhjorte, som det er blevet tid til at rydde op i.

Duration:00:55:00

Generalmajor Ulf Scheibye – Åbenhed, og frihed under ansvar

10/6/2018
More
Det er en smuk morgen sammen med Generalmajor, tidligere chef for Hjemmeværnet og bestyrelsesmedlem i den internationale jagtorganisation CIC, Ulf Scheibye. Desuden var Ulf den sidste chef for håndteringen af Forsvarets jagtområder, så han er i den grad en erfaren herre – både som jæger og menneske. Denne morgen leder han efter en ræv sammen med David, men den gemmer lidt på sig. Ulfs budskab til David og alle andre jægere er: Vær åben om jagten overfor dit lokalsamfund, dine venner og alle...

Duration:00:55:00

Henrik Povlsen – Vildsvinesnak på andejagt

9/29/2018
More
Tørken har udtørret en lille mose i Anisse, men alligevel sidder David på skjul i ”mosen” sammen med radiovært fra P3 og P4, Henrik Povlsen. Her venter de på aftentrækket af ænder, og de venter ikke forgæves. Der er meget jagt i Henriks liv – og især vildsvin fylder i Henriks bevidsthed, dette i en sådan grad, at han dedikerede et år på ikke at skyde vildsvin på sin grund i Sverige, men i stedet var ude om natten for at lære dem at kende. Så har vi med en jæger at gøre!

Duration:00:55:00

Christian Puglisi – Køkkenet er naturens ambassade

9/22/2018
More
Christian Puglisi er manden bag en række restauranter i København, heriblandt Michelin-restauranten Relæ. Han er nybagt jæger, og har ved denne jagts begyndelse stadig sit første stykke vildt til gode. Men naturen er rykket Christian meget nærmere i alt hvad han gør, både som far, som kok og menneske. Derfor har David hevet ham med til Arresø, hvor den lokale jæger og jordejer, Jacob Nielsen, har det fedeste morgentræk på gæs – Arresø er Danmarks største sø målt på areal, så der er plads til...

Duration:00:55:00

Torben Zeller – Make the other look good

9/14/2018
More
I et krageskjul sidder stemmen bag Tigerdyret, Torben Zeller. Ved siden af ham sidder hundene Pluto og Murphy, og de erfarne jægere, David og Hans Have. Der er duer, krager og husskader i sigte, men det kræver at de erfarne jægere kan ramme. Torben tager den hårde udfordring på sine skuldre, og sådan får han de erfarne skytter til at se godt ud – og her gemmer hele hemmeligheden bag Torbens impro-skuespillerkarriere sig! God jagt!

Duration:00:54:47

Rasmus Ejrnæs – Drop bondementaliteten, lav store og vilde indhegninger!

9/8/2018
More
I Danmark forvalter vi de store pattedyr som enten skadedyr eller skydedyr, og forvaltningen har altid en funktion. Det er denne status quo som forsker ved Aarhus Universitet, Rasmus Ejrnæs, gerne vil udfordre – i biodiversitetens navn! Derfor går han en tur sammen med David og Mille, i et meget specielt dansk landskab på Vestsjælland, fordi netop her finder man vild og oprindelig natur.

Duration:00:55:00

Janne Vendelbo – Dygtig, Mille. Dygtig.

8/31/2018
More
Mille er Davids lille, nuttede, søde og energiophobende labradorhvalp. På lytternes opfordring, har David påtaget sig det enorme ansvar, at vise hvordan man træner sin jagthund. Eller rettere sagt, han får hjælp af hundeekspert, flere gange danmarksmester i markprøve og danmarksmester i unghunde, Janne Vendelbo. Mille er stadig så ung, at det endnu ikke er relevant med decideret jagttræning, men hvalpetræning kan gøre det for nu. Lyt med, og få gode tips til hvordan du håndterer din...

Duration:00:54:47

Oberst Mads Rahbek (del 2) – Ørn, hare og tobak

8/25/2018
More
Andet afsnit af to med Oberst, Københavns Kommandant og veteran, Mads Rahbek. Det er tid til pause, og tid til refleksion, inden der sættes ind på at finde den eftertragtede sommerbuk inden solen går ned. En hare gemmer sig i det høje græs under et træ, og to ørne svæver rundt over hovedet på Mads og David. Mads tænder en smøg, men den dufter ikke som dem fra Balkan. Bukken er tæt på. Så tæt på, at David kan se den, da Mads alene sniger sig tættere på den.

Duration:00:55:00

Oberst Mads Rahbek (del 1) – Drengene mod pigerne

8/17/2018
More
Første afsnit af to med Oberst, Københavns Kommandant og veteran, Mads Rahbek. Mads er taget med David på buejagt, og målet er en sommerbuk. Tidligere har David haft Mads’ hustru, forfatter Anne-Cathrine Riebnitzsky, med på buejagt på netop dette jagtrevir. Ligesom Anne-Cathrine, har Mads været udsendt af flere omgange, og det sætter sine spor, hvilket Mads åbent og ærligt gør David klogere på – men kan Mads komme tættere på at skyde en buk, end Anne-Cathrine gjorde det?

Duration:00:54:48

Daniel Dencik – Meditationer over nordisk vildt

8/11/2018
More
Daniel Dencik er ikke jæger. Han er forfatter, poet og filmskaber, men ikke jagttegnsindehaver. Alligevel har han skrevet en roman, hvor jagt, jægere og vildt danner kulissen for grundlæggende overvejelser om liv, relationer, død og broderskab. Daniel er med David på bukkejagt og ræveregulering, og sammen med guiden Justin Nicholson, hvisker de sig gennem en sommeraften. Tag med, når Daniel læser op af sin kommende roman ”Nordisk Vildt”, og når vildtet kommer til jægerne.

Duration:00:55:00

Jens Møller – Hund og buk imellem

8/3/2018
More
Jens Møller er drabschef i Københavns Politi, og han fik de fleste danskeres opmærksomhed, da han blev politiets ansigt udadtil i den berømte Ubådssag. Selv retter han ofte sin opmærksomhed mod jagt, og især træning af jagthunde har han meget erfaring med. Derfor har David taget sin hundehvalp Mille med jagt, så de sammen kan lære mere om pürschjagt, kommandoer og detaljer fra en drabschefs daglige virke.

Duration:00:54:46

Gordon P. Henriksen – At skyde er som et fluekast

3/31/2018
More
Jagtsæsonen er ovre, og fiskesæsonen er begyndt. David giver depechen videre til Gordon P. Henriksen i dette program, da Gordon overtager sendetiden med programmet ”Fisketegn” fra næste uge af. Gordon har ikke jagttegn, og derfor skal han prøve at fyre den af på en skydebane! David har taget haglgeværet med.

Duration:00:55:00