RTV Drenthe Sportcast-logo

RTV Drenthe Sportcast

Sports & Recreation Podcasts >

Wekelijkse podcast waarin de sport en de Drentse sport in het bijzonder kritisch en met een knipoog onder de loep wordt genomen.

Wekelijkse podcast waarin de sport en de Drentse sport in het bijzonder kritisch en met een knipoog onder de loep wordt genomen.
More Information

Location:

Netherlands

Description:

Wekelijkse podcast waarin de sport en de Drentse sport in het bijzonder kritisch en met een knipoog onder de loep wordt genomen.

Language:

Dutch


Episodes

FC Emmen Podcast #7: FC Emmen moet stoppen met zonedekking bij standaardsituaties

9/16/2019
More
In de zevende FC Emmen Podcast van het seizoen schuift een nieuwe kenner aan. Paul Weerman, trainer van Staphorst, oud trainer van WKE en Achilles 1894 en oud speler van FC Emmen, zal regelmatig aanschuiven en zijn mening over FC Emmen laten horen. FC Emmen gaf FC Utrecht goed partij, maar werd twee keer kinderlijk eenvoudig geklopt bij corners. De ploeg van trainer Dick Lukkien hanteert zonedekking bij standaardsituaties, maar kan, volgens het panel, beter overstappen op mandekking. "Jan...

Duration:00:42:01

FC Emmen Podcast met Ronald Lubbers: Nieuw stadion wordt geen Wildlands- of ijsbaandrama

9/9/2019
More
In de zesde aflevering van de FC Emmen Podcast schuift FC Emmen voorzitter en interim directeur Ronald Lubbers aan. Het panel blikt met hem terug op de transferperiode, zijn rol als interim directeur en natuurlijk over een nieuw stadion voor de club. Lubbers heeft een duidelijke boodschap voor de politiek: "Een nieuw stadion wordt geen Wildlands- of ijsbaandrama."

Duration:00:50:13

FC Emmen Podcast #5: het echte besef ontbreekt bij de nieuwelingen

9/2/2019
More
In de vijfde aflevering van de FC Emmen Podcast gaat het, uiteraard, over de nederlaag tegen PEC Zwolle. Het merendeel van het panel maakt zich, net als trainer Dick Lukkien, zorgen. "Het lijkt net of de nieuwe spelers niet beseffen dat het ook dit jaar punten schrapen wordt". En er is ook nog heugelijk nieuws, Niels Dijkhuizen is twaalf en half jaar in dienst bij RTV Drenthe en dat verdient een applaus.

Duration:00:50:51

FC Emmen Podcast #4: met trainer Dick Lukkien en over de meest besproken speler: Jafar Arias

8/26/2019
More
In de vierde aflevering van de FC Emmen Podcast schuift trainer Dick Lukkien aan. Natuurlijk gaat het over de rol van Jafar Arias. Veel supporters zijn kritisch op de sterke spits, die de eerste wedstrijden hangend op links moet spelen. Lukkien verdedigt die keuze. "Jafar heeft bewezen wat hij kan, ook op die positie, dus daarom stel ik hem op", laat de trainer weten. "Toch zie ik ook wel dat hij nog veel beter moet. Jafar moet doelgerichter worden en daar werken we aan." Verder blikt...

Duration:00:53:37

FC Emmen Podcast #3: Glenn Bijl is beter dan Deyovaisio Zeefuik

8/19/2019
More
In de derde aflevering van de FC Emmen Podcast schuift oud FC Emmen speler Antoine van der Linden voor het eerst aan. Natuurlijk wordt er teruggekeken op de uitstekende overwinning van FC Emmen op Heerenveen. Glenn Bijl was de uitblinker en het panel weet het zeker, Bijl is beter dan Deyovaisio Zeefuik van FC Groningen.

Duration:00:50:59

FC Emmen Podcast #2: De VAR is een 'VARS'

8/12/2019
More
In de tweede FC Emmen Podcast van het seizoen staat vanzelfsprekend in het teken van Ajax-FC Emmen. Net als vorig seizoen was Ajax met 5-0 te sterk, toch zag het panel wel wat lichtpuntjes.

Duration:00:35:13

FC Emmen Podcast #1: Dick Lukkien overschat FC Groningen

8/5/2019
More
Een nieuw seizoen, een nieuwe podcast en die staat vanaf vandaag elke maandag in het teken van FC Emmen, de club die afgelopen zaterdag is begonnen aan haar tweede seizoen in de eredivisie.

Duration:00:59:23

Sportcast #43: de laatste met de sportmomenten van het afgelopen seizoen

6/17/2019
More
In aflevering 43 van de RTV Drenthe Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman met presentator René Posthuma het afgelopen sportweekend.

Duration:00:43:45

Sportcast #42: Over Hoogeveen, Dalen, Oranjevrouwen en het NK op de VAM

6/11/2019
More
In aflevering 42 van de RTV Drenthe Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman met presentator René Posthuma het afgelopen sportweekend.

Duration:00:40:04

Sportcast #41: met Nico Haak (Hoogeveen) en Maarten Kolsloot (auteur boek FC Emmen een droomseizoen)

6/3/2019
More
In aflevering 41 van de RTV Drenthe Sportcast zijn naast Niels Dijkhuizen, Dick Heuvelman en René Posthuma ook Hoogeveen trainer Nico Haak en auteur Maarten Kolsoot te gast. Hoogeveen was het hele seizoen een dankbaar onderwerp in de Sportcast. Haak legt uit wat de kansen van Hoogeveen zijn op het behalen van de 3e Divisie. Kolsloot schreef het boek FC Emmen een droomseizoen, over het eerste jaar van FC Emmen in de Eredivisie. Het boek geeft een mooi kijkje achter de schermen bij de Drentse...

Duration:00:39:03

Sportcast #40: de Onze Club special over kampioenen, degradanten en de nacompetitie

5/27/2019
More
In aflevering 40 van de RTV Drenthe Sportcast bespreken Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman met presentator René Posthuma de beslissingen in het amateurvoetbal. Welke ploegen verrasten dit seizoen en welke teams vielen juist tegen. Ook wordt er vooruit gekeken naar de nacompetitie. Komt er volgend seizoen een derde divisionist in Drenthe? De meningen van het panel zijn verdeeld.

Duration:00:44:57

Ronald Lubbers in Sportcast #39: Snel duidelijkheid cruciaal voor nieuw stadion

5/20/2019
More
In aflevering 39 van de RTV Drenthe Sportcast is Ronald Lubbers te gast en bespreekt hij met Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen, Dick Heuvelman en presentator René Posthuma het wel en wee van FC Emmen.

Duration:00:47:54

Sportcast #38: Dick Lukkien verdient een standbeeld in Wildlands

5/13/2019
More
In aflevering 38 van de RTV Drenthe Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman met presentator René Posthuma het afgelopen sportweekend. En natuurlijk gaat het over de knappe prestatie van FC Emmen.

Duration:00:38:58

Sportcast #37: Sudosa-Desto moet veel meer ambitie tonen

5/6/2019
More
In aflevering 37 van de RTV Drenthe Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman met presentator René Posthuma het afgelopen sportweekend. FC Emmen kwam dit weekend alleen vriendschappelijk in actie en dus blikt het panel vooruit op de belangrijke wedstrijd tegen Willem II dit weekend.

Duration:00:37:59

Sportcast #36: Kjell Scherpen haalt Oranje en de Premier League

4/29/2019
More
In aflevering 36 van de RTV Drenthe Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman met presentator René Posthuma het afgelopen sportweekend. Natuurlijk wordt er stilgestaan bij de nederlaag van FC Emmen bij De Graafschap en de transfer van doelman Kjell Scherpen naar Ajax. Niels Djikhuizen heeft alle vertrouwen in de lange doelman van Emmen. "Hij haalt Oranje en de Premier League", laat Dijkhuizen optekenen. Verder wordt er gesproken over het nieuwe stadion van FC...

Duration:00:42:55

Sportcast #35: FC Emmen supporters moeten in corteo naar Jisse Otter

4/15/2019
More
In aflevering 35 van de Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman het afgelopen sportweekend. FC Emmen deed zichzelf tekort in Breda, door in de slotfase een 1-0 voorsprong uit handen te geven. De spitsen scoorden te weinig en Kjell Scherpen maakte in de slotfase een fout. Verder wordt stilgestaan bij de uitspraken van Emmen-wethouder Jisse Otter, die meer vertrouwen heeft in Wildlands dan FC Emmen in de Eredivisie. "De supporters moeten een corteo lopen naar...

Duration:00:37:41

Sportcast #34: De lange neus van Jafar Arias

4/8/2019
More
In aflevering 34 van de Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Dick Heuvelman het afgelopen sportweekend. FC Emmen wist eindelijk weer eens te winnen. De rol van Arias komt daarbij ook ter sprake. De spits zelf liet na Ajax weten dat niet iedere supporter zijn rol snapt. Ook binnen het sportpanel ontstaat daar discussie over. Dat geldt niet voor het spel van Anco Jansen. Iedereen is het eens over hoe belangrijk de aanvoerder is voor FC Emmen. Verder wordt gesproken over de...

Duration:00:43:14

Sportcast #33: Zo houdt FC Emmen Ajax af van een historische avond

4/1/2019
More
In aflevering 33 van de Sportcast bespreken Dink Binnendijk, Niels Dijkhuizen en Karin Mulder het afgelopen sportweekend. FC Emmen wist voor de zesde opeenvolgende keer niet te winnen. Het is ook de zesde keer dat Dink Binnendijk aanschuift in de sportcast, maar dat is puur toeval.

Duration:00:36:02

Sportcast #32: Marco Out heeft afgedaan als sportburgemeester

3/25/2019
More
In aflevering 32 van de Sportcast bespreken Dick Heuvelman, Dink Binnendijk en Karin Mulder onder leiding van Niels Dijkhuizen het afgelopen sportweekend. Vaste presentator René Posthuma moest vanwege een tandartsbezoek verstek laten gaan. Het panel laat zijn licht schijnen over het Nederlands elftal, het EK-wielrennen dat niet naar Drenthe maar naar Alkmaar gaat, de financiële situatie bij Achilles 1894 en de naderende deadline voor Zandvoort en de Formule 1.

Duration:00:43:42

Sportcast #31: De heroïsche Ronde van Drenthe en waar was de VAR in Sittard?

3/18/2019
More
In aflevering 31 van de Sportcast bespreken Niels Dijkhuizen en Karin Mulder het afgelopen sportweekend. Het weekend begon met de nederlaag van FC Emmen in Sittard. De wissel Braken voor Arias, waar vorige week door sommige leden van het panel gepleit werd, had niet het gewenste resultaat en dat had Dijkhuizen wel verwacht. Ook wordt nog teruggekeken op de 1-0 van Fortuna, waar de VAR niet optrad. "Waarschijnlijk was de VAR nog koffie aan het halen." Ook wordt teruggekeken op de spannende...

Duration:00:29:08