Skiftesonen-logo

Skiftesonen

Sports & Recreation Podcasts >

Odd-Arne og Magnus er to entusiaster som diskuterer sin favorittsport triatlon. De inviterer inn ulike triatleter for å snakke om sitt forhold til sporten.

Odd-Arne og Magnus er to entusiaster som diskuterer sin favorittsport triatlon. De inviterer inn ulike triatleter for å snakke om sitt forhold til sporten.
More Information

Location:

Norway

Description:

Odd-Arne og Magnus er to entusiaster som diskuterer sin favorittsport triatlon. De inviterer inn ulike triatleter for å snakke om sitt forhold til sporten.

Language:

Norwegian Bokmal

Contact:

+4794849355


Episodes

Snart er det Hove Tri

6/14/2019
More
Solo-pod denne gangen. Odd Arne er borte denne uken og Magnus prater med seg selv. Du er hervert advart. Snart er det Hove Tri. Et viktig arrangement på kalenderen, og, for Magnus et viktig oppladningsarrangement til sesongens første store mål - Ironman Haugesund 70.3. Hvordan går oppladningen?

Duration:00:16:23

Så var Setesdølen fullført... og vi har vært på BryneTri også

6/7/2019
More
Endelig! Setesdølen er gjennomført. For et arrangement! Vi har også vært innom BryneTri, som ble arrangert i helgen i - du gjettet det - Bryne.

Duration:00:29:00

TriSør og Setesdølen

5/3/2019
More
Endelig er utesesongen i gang. Vi markerer det med en oppsummering av siste innendørs Tricup og snakker litt om utendørsserien TriSør. Faktisk er det konkurranser hele året i Kristiansand. For et tilbud! Det er under én måned til start i Setesdølen. Hvordan går det der? Til sist har vi et godt spørsmål til lytterne.

Duration:00:38:06

Hva er uttøyning, mobilitet og bevelighet?

4/26/2019
More
Kan det samme med styrketrening forebygge skader? Vi diskuterer et svært omstridt og vanskelig tema. Konklusjonen er at vi gikk veldig hardt ut og fikk en liten belastningsskade. Det er viktig å tilpasse seg.

Duration:00:21:22

Mange interessante løpesko. Terminlista: Coastman.

4/12/2019
More
Mange forskjellige skovalg hos dere som lytter på Skiftesonen. Gøy! Det er riktignok én type sko det ikke er mye av.. På Vestlandet, utenfor Bergen, arrangeres en fulldistanse (som også tilbyr halv, stafett og olympisk) som heter Coastman. Vi tar en prat med stevneleder og får høre hvorfor man bør dra dit.

Duration:00:33:25

Konkurranse! Vinn topp treningsskjorte fra Trimtex

4/5/2019
More
Vi har vår første konkurranse! Du kan finne en Fast t-skjorte fra Trimtex. Finn Skiftesonen på Facebook. Finn innlegget "KONKURRANSE!" og meld deg på! Alt du trenger å gjøre er å like posten og skrive dine triatlonmål for 2019. Vi trekker ut en vinner 12. april.

Duration:00:01:26

Løpesko. Over-, under- eller normalpronasjon? Eller kanskje "minimalist" ?

4/5/2019
More
Det finnes antakeligvis flere typer løpesko enn det er løpere. Okay, kanskje ikke, men her er det mye å velge i! Vi deler litt erfaringer med forskjellige typer sko. Vi har nemlig vidt forskjellige preferanser. Er det slik at "naturlige" såkalte barfotsko gjør at du blir mindre skadet? Og hjelper det virkelig å ha oppbygning under skoen mot overpronasjon? Vi deler erfaring og siterer litt seriøse nettsteder som mener å vite.

Duration:00:33:42

Natasha skal gjennomføre både Celtman, Swissman - og Norseman - i år!

3/29/2019
More
Natasha Hagen har et mål: Gjennomføre tre ekstrem-triatlon i én og samme sesong. Celtman, Swissman og hjemlige Norseman. Vi får av denne energibunten høre mer om hvorfor - og hvordan - dette skal gjennomføres. Forbundet opplever å bli forbigått på sponsormarkedet av 40-åringer de "knapt har hørt om". Dette må vi se nærmere på.

Duration:00:49:29

Glatt eller naturlig? Og: Sørlandets vakreste eventyr, Hove Tri

3/22/2019
More
Hove Tri er en institusjon i triatlon-Norge. Arrangementet går i år inn i sitt 11. år som fast innslag på kalenderen. Vi tar en prat med stevneleder Bjarne Helleland om årets arrangement - og fjorårets vanntemperatur. To shave, or not to shave? Vi veier for og imot.

Duration:00:54:05

Bonusinnslag! Vi spurte Elias Spikseth: Hva kreves for å sette rekord?

3/18/2019
More
Vår første bonusepisode! Her er det 4 minutter godsaker som bygger på episoden om sykkelteknikk fra noen uker tilbake. Hør i reklamepausen på TV. Vi har noen oppfølgingsspørsmål til Elias Spikseth. Hva kreves for å kjøre VM lagtempo, der man ligger i rundt 50 km/t i kupert løype, i nesten én time? Og kanskje enda viktigere: Hva kreves for å sette rekord i turrittet Color Line Tour? Hvordan legger de opp rittet? Det er ganske massive tall. Dersom du ikke kjører med wattmåler eller har et...

Duration:00:04:43

Tilbake til start på terminlista - og kosthold: Må man unngå hverdagsfristelser?

3/15/2019
More
Her skulle vi gå videre på terminlista, men noen luringer i Trondheim har sneket seg inn først på terminlista. Da er det tilbake til start. Sent i april arrangeres studentmesterskap i regi av NTNUI. Dette arrangementet likner litt på Bøsprinten (som i år utgår) - innendørs svøm og så jaktstart på sykkel! Kjempespennende. Selvsagt måtte vi prate med dem. Vi tar opp tråden fra forrige uke og snakker videre om hverdagsfristelser. Ødelegger man egentlig treningen om man tar for seg av...

Duration:00:51:16

Du spiser havregrøt, ja...

3/8/2019
More
Kosthold er et veldig komplisert tema. Selv om vi har tilgang til mye og sunn mat, er det allikevel et minefelt å bevege seg gjennom en vanlig dag. Det er minst én uriktig faktakommentar i denne episoden. Kan du finne den? Alt med måte og variasjon er bra. Likevel - klarer du å spise kun 1 rute sjokolade - eller er du som en av oss, og spiser enten 0 gram eller 200 gram?

Duration:00:51:44

De fleste sitter for høyt. Sykkelteknikk med Elias Spikseth

3/1/2019
More
Temaet er sykkelteknikk og vi har fått besøk av Elias Angell Spikseth, tidligere kontinentalrytter, VM-deltaker lagtempo og på rekordlaget på Kristiansand-Hovden. Han serverer rikelig fra sin innsikt om både sittestilling og utstyr. Her får både Odd-Arne og Magnus et par a-ha-opplevelser. Her er det mange gode tips, både for nybegynnere og erfarne. Har du tenkt på at det kan gå negativt utover farten på sykkelen å sitte for lavt? Elias har også drevet med triatlon en stund, så vi måtte...

Duration:00:52:05

Tønsbergdysten. Ellers - Setesdølen, sykkeldrakt og... kremer.

2/22/2019
More
Vi drar til Norges eldste by. Tønsbergdysten er neste på terminlista. På idylliske Ringhaugstranda har ildsjelene i Tønsberg Triathlonklubb satt opp en publikumsvennlig sprinttriatlon. De er til og med så greie at de har satt start til midt på dagen - kl 13.00! Vi prater med stevneleder Paul Hallan Svendsen om hva vi kan forvente i år. Han er for øvrig en aktiv triatlet selv, som i år har billett til Norseman. Ikke misunnelig. Nei da. Ellers har vi fått de spesielle draktene til Setesdølen....

Duration:00:44:58

Tid for å skaffe seg lisens. Hvorfor det? I tillegg - forbundets arbeid for barn, unge og para

2/15/2019
More
Det er starten av året - et godt tidspunkt for å skaffe seg lisens. Hvorfor skal du gjøre det? Vi er to vidt forskjellige eksempler. For øvrig mener vi det bør komme en "idrettslisens". Vi får besøk av Sondre Solheim fra forbundet for å høre litt mer om arbeidet for barn, unge og parautøvere - og Triatlonskolen. Du finner oss på Facebook og Instagram. Hør oss der du vanligvis finner dine podkast. Legg gjerne igjen en stjernerating eller anmeldelse, vi liker alle tilbakemeldinger! Har du...

Duration:00:57:13

En halvveis kul triatlon, tricamp og Zwift-korreks

2/9/2019
More
Neste på terminlista er Halv-Fet Triathlon. "Halv" betyr ikke at den er halvveis kul, for denne triatlonen er ganske unik og "hel-kul". Werner Hålien er ildsjelen som så at alle halvdistansene ble fulltegnet før jul - så han lagde like godt sin egen! Halv-Fet triatlon er en halv Ironman-distanse (1900m svøm, 90 km sykkel, 21 km løp) som arrangeres i Fet kommune utenfor Oslo 8. juni. Vi har ikke hatt gleden av å være der selv, men heldigvis har Allan Hovda skrevet en levende race report...

Duration:00:47:22

Ikke bare svøm for å svømme. Møt opp med en plan.

2/2/2019
More
Andreas Mathingsdal Pedersen er en dyktig triatlet som blant annet har vunnet Hove Tri. I dag er han hos oss for å gi noen tips til hvordan man kan svømme litt bedre. Her er det mat for både nybegynnere og litt mer erfarne. Hvor viktig er egentlig utstyret, for eksempel dyre svømmebriller? Vi deler også noen vannopplevelser. Stikkord: brennmanet og mislykket saltovending. Du finner oss på Facebook og Instagram. Hør oss der du vanligvis finner dine podkast. Legg gjerne igjen en...

Duration:00:50:24

Første på terminlista: Jærens stolthet BryneTri - og ny spalte

1/25/2019
More
1. juni tas første svømmetak denne sesongen: Bryne Tri braker løs. Denne triatlonen er jysla jill, som de sier der borte, og har 5-årsjubileum i år. I den anledning har vi snakket med stevneleder Jørn Sivertsen, som kan avsløre spennende planer! (Han er forresten nordlending, så han sier ikke "jysla jill".) I år er nemlig også 1. september en dato å merke seg. Hva skjer da? Den som lytter får høre. Så var det den gangen Kristian Blummenfeldt ble slått av en lokal utøver... Vi har en ny...

Duration:00:49:35