Svensk Golf podcast-logo

Svensk Golf podcast

Sports & Recreation Podcasts >

More Information

Location:

United States

Language:

English

Contact:

+46 86920100


Episodes

#29 Svensk Golf Podcast: Göran Zachrisson: ”Därför var det bättre förr”

12/3/2018
More
I vårt mysigaste avsnitt hittills intervjuar vi Göran Zachrisson om hans liv med golfen. Hur började han egentligen spela? Vilka anser han är världens fem bästa spelare genom tiderna och var det egentligen bättre förr? Allt det här och, i typisk Zachrisson-anda, mycket mer – får du höra i det här avsnittet av Svensk Golf Podcast! Från Djursholm: Göran Zachrisson, Jesper Johansson och CM Hellsten.

Duration:01:10:40

#28 DOKUMENT: Sagan om hur Stenson blev den störste

11/20/2018
More
I juli 2016 skrev Henrik Stenson historia när han blev Sveriges förste majorvinnare på herrsidan. Här är sagan om hur Stenson tog sig dit. Uppläsning: CM Hellsten Från Barsebäck: Henrik Stenson och Jesper Johansson

Duration:00:29:51

#27 Så ska Marcus Kinhult bli bäst i världen

11/5/2018
More
Inför Nordea Masters i augusti gästade Marcus Kinhult Svensk Golf Podcast. Han berättade där bland annat om sina långsiktiga mål, hur han tog sig ut på European Tour och vilka tre personer han helst skulle spela en golfrunda med. Trevlig lyssning! Från Hills: Jesper Johansson och Marcus Kinhult

Duration:01:00:09

#26 Svensk Golf Podcast: Vad är en bra golfbana?

10/23/2018
More
I avsnitt 26 av Svensk Golf Podcast gästas vi i studion av Eric Franzén, chefredaktör på Golf Digest. Golf Digest har rankat Nordens 100 bästa banor. Vi går igenom de svenska höjdarna på listan och diskuterar vad det är som egentligen gör en golfbana bra eller inte. I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Eric Franzén.

Duration:00:54:51

#25 DOKUMENT: Så blev Annika Sörenstam bäst i världen

10/9/2018
More
Hon har tio majorsegrar och totalt 72 vinster på LPGA Tour. Hon spelade mot herrarna och är en av golfens mest inflytelserika personer. Men hur gick det egentligen till när Annika Sörenstam tog sig från lilla Bro till världens absolut största golfscener? Lyssna på den här dokumentären om Annika Sörenstams väg upp mot världstoppen. Manus och uppläsning: CM Hellsten. Från Kungl. Drottningholm: Annika Sörenstam och Jesper Johansson.

Duration:00:35:44

#24 Vice-kapten Karlsson berättar: Så ska Europa vinna Ryder Cup

9/25/2018
More
I Ryder Cup 2018 är Robert Karlsson en av Thomas Björns vice-kaptener. Han besökte Svensk Golfs poddstudio för en härlig intervju om förberedelserna inför tävlingen och hur de ska göra för att återta Sam Ryders pokal. Hur kommer banan att sättas upp? Vilka är Europas styrkor och hur är Thomas Björn som kapten? Få svaren i det 24:e avsnittet av Svensk Golf Podcast. I studion: Robert Karlsson, CM Hellsten och Oskar Åsgård.

Duration:01:07:12

#23 Haeggman om Ryder Cup: ”Puttern bara skakade”

9/18/2018
More
Joakim Haeggman blev 1993 den förste svensken att delta i Ryder Cup. I Svensk Golf Podcast berättar han om upplevelserna från tävlingen på Belfry och pressen som sätts på alla spelare. Hur var det att spela med Seve Ballesteros? Vem hjälpte honom knyta slipsen? Och kommer vi någon gång få ett Ryder Cup till Sverige? I studion: Joakim Haeggman, Jesper Johansson och CM Hellsten.

Duration:00:49:51

#22 Anna Nordqvist om mirakelsegern – vann major trots körtelfeber

9/10/2018
More
Förutsättningarna var långt ifrån optimala när Anna Nordqvist vann sin andra majortitel i karriären. Hösten 2017 hon tog hem Evian Championship trots körtelfeber, spöregn och hagel. Hör hennes egna tankar om hur det egentligen gick till! Från Västerås Golfklubb: Anna Nordqvist och Jesper Johansson.

Duration:00:53:57

#21 Slipp första tee-skräcken och andra mentala hinder

8/28/2018
More
Henrik Stensons mentale coach Torsten Hansson hjälper dig att bota första tee-skräcken, vattenfobin, släppa-igenom-ångesten, komma över hathålet och bli kvitt sänkningsfrossan. Sänk din score genom att bli mentalt starkare! I studion: Torsten Hansson, Jesper Johansson och CM Hellsten

Duration:01:23:33

#20 Zachrisson om Nordea Masters: "Finns inget större att vinna"

8/14/2018
More
Svensk Golf Podcast begav sig hem till legendaren Göran Zachrisson för att prata om den svenska European Tour-tävlingen – Nordea Masters. Men som alltid med Mr. Golf fick samtalet vingar och berörde både Jack Nicklaus, ett bråk med Seve Ballesteros och Sven Tumba. Var vill Göran Zachrisson se Nordea Masters spelas? Hur ska tävlingen återigen bli en av de stora på European Tour? Hör vad Zachrisson har att säga i en härlig intervju vid ett köksbord på Djursholm. I avsnittet: Göran Zachrisson,...

Duration:00:41:08

#19 Golfskolan: Golfarens 10 vanligaste misstag

7/31/2018
More
Golfskolans Niclas Björnsson listar de tio vanligaste misstagen som gör att golfare inte sänker sina scorer och sin handicap. Känner du igen dig? I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Niclas Björnsson.

Duration:01:06:07

#18: DOKUMENT: Jean Van de Veldes kollaps på Carnoustie

7/17/2018
More
Jean Van de Velde, fransmannen som 1999 kunde kosta på sig en dubbelbogey på det 18:e hålet för att vinna The Open. Men som istället fastnade i en 445 meter lång mardröm på Carnoustie. Till slut fick han lämna majortävlingen som delad tvåa. Men hur gick det här egentligen till? Det här är Svensk Golf dokument om Jean Van de Veldes kollaps i The Open, 1999.

Duration:00:23:00

#17 Jesper Parnevik: ”Spelarna tittade på mig som jag var en alien”

7/3/2018
More
Svensk Golf Podcast begav sig till Österskär för att intervjua Parnevik om alltifrån klädval, avbrutna putters, en husbilsresa med John Daly och segrar på alla möjliga nivåer. Hur började allt för Jesper Parnevik? Vad kommer hända framöver? Hur är det att vara en realitystjärna i TV? Och varför blir han fortfarande så nervös när han kliver upp på första tee? Slå dig ned i soffan och lyssna på den här långa intervjun med Jesper Parnevik, en av de absolut största inom golfen! I avsnittet:...

Duration:01:41:15

#16 DOKUMENT: Tumba, Tyson & Pelé invigde Sovjets första golfbana

6/19/2018
More
1988 skrevs golfhistoria. Då öppnades det kommunistiska Sovjetunionens allra första golfbana – Tumba GC Moscow. Sven Tumba snuvade Robert Trent Jones på det prestigefyllda uppdraget. Till invigningen lyckades Sven Tumba locka med sig boxningens tungviktsvärldsmästare Mike Tyson och Pelé – en av fotbollens allra största legendarer. Hur gick det till? I Svensk Golf podcast får du höra hur golfen hamnade bakom järnridån. I studion: CM Hellsten, Jesper Johansson och Svensk Golfs före detta...

Duration:00:41:09

#15 +22 i US Open – Haeggman: ”Det var helt galet”

6/5/2018
More
Årets US Open spelas på Shinnecock Hills. Vi har pratat med Joakim Haeggman som deltog i majorn 2004 då den senast spelades på banan. Tävlingen var då närmast parodisk eftersom banan var så svårspelad. Haeggman var till slut 22 över par när tävlingen var avslutad. Han slutade på en delad 57:e plats. I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten och Joakim Haeggman.

Duration:00:36:30

#14 DOKUMENT: Sörenstams historiska start på PGA Tour

5/22/2018
More
Vi blickar tillbaka på Annika Sörenstams historiska tävling mot männen på PGA Tour i Bank of America Colonial i maj 2003. Ett historiskt ögonblick. Det började med ett spontant svar och slutade i rena vilda västern. Skrivet och uppläst av: CM Hellsten.

Duration:00:24:52

#13 Allt om den svenska proffstouren

5/9/2018
More
I det 13:e avsnittet av Svensk Golf Podcast intervjuar Jesper Johansson SGT-ansvariga Frida Bräster och Sofia Pettersson. De båda tog över ansvaret för de svenska proffstourerna i oktober och har sedan dess jobbat stenhårt för att få ihop vad som på förhand ser ut att vara det bästa tävlingsschemat någonsin. I avnsittet: Jesper Johansson, Frida Bräster och Sofia Pettersson.

Duration:00:31:55

#12 Golfskolan: Så kan du spara fem till nio slag

4/25/2018
More
Golfskolans Niclas Björnsson svarar på frågor för att göra oss till bättre golfare. Vad ska vi tänka på när vi tränar? Var kan medelgolfaren spara flest slag och hur håller man energin uppe på bästa sätt? Dessutom: Så får du dina barn att spela golf! Det ska du tänka på innan du spelar! Där ställer sig Björnsson i golfbilsdebatten! I studion: Jesper Johansson, CM Hellsten, Niclas Björnsson.

Duration:00:59:42

Golfens Zlatan (?) vann Masters!

4/11/2018
More
Årets upplaga av Masters Tournament är över. Vi diskuterar Jordan Spieth som nästan kom ikapp, Sergio Garcias Tin Cup-ögonblick, Henrik Stensons fina resultat och varför vinnaren, Patrick Reed, är golfens Zlatan. I studion: Jesper Johansson och CM Hellsten. På länk från New York: Oskar Åsgård.

Duration:00:52:59

#10 Lindbergs majortriumf & allt inför Masters

4/4/2018
More
Vi sammanfattar Pernilla Lindbergs makalösa seger i majortävlingen ANA Inspiration. Svenskan ledde från start till mål och lyckades till slut besegra Inbee Park på det åttonde särspelshålet. Vi pratar också om veckans Masters Tournament på Augusta National. Hör vad vi anser om svenskarnas chanser i majortävlingen – och vilka vi tror ska vinna den (enligt Jesper) fulsnygga kavajen. I studion: Jesper Johansson och CM Hellsten. På plats i Georgia, USA: Oskar Åsgård.

Duration:00:53:01