Konditionspodden-logo

Konditionspodden

Sports Talk & News >

We are a newly started podcast aimed at a Swedish speaking audience interested in sports and endurance training. For example triathlon, running, cross country skiiing, bicycling, swimming and others.

We are a newly started podcast aimed at a Swedish speaking audience interested in sports and endurance training. For example triathlon, running, cross country skiiing, bicycling, swimming and others.
More Information

Location:

Sweden

Description:

We are a newly started podcast aimed at a Swedish speaking audience interested in sports and endurance training. For example triathlon, running, cross country skiiing, bicycling, swimming and others.

Language:

Swedish

Contact:

+46739604769


Episodes

#1 S.4 Swimrun med Adriel Young

9/19/2019
More
Vi är ÄNTLIGEN tillbaka efter sommaren. Med oss för att fira återkomsten har vi superatleten Adriel Young, som flyttat från en varm Bondi Beach till ett inte riktigt lika varmt Göteborg. Vi snackar swimrun, ö till ö och recappar sommarens träningsschema.

Duration:00:52:10

Sommarspecial med Jessica Ståhl - Tio marathon på tio dagar

7/11/2019
More
Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. I Expo-området dagen innan loppet så fick vi besök i vår uppriggade poddstudio utav Asics Frontrunner löpare - Jessica Ståhl! Jessica har innan Asics Stockholm Marathon genomfört en prestation av rang - 420(!!) kilometer löpning från London till Paris! När hon fick förfrågan om att genomföra det, hann hon bara tveka i...två sekunder. Hon tackade ja. Hör henne berätta om dessa 10 marathon i 10 dagar.

Duration:00:15:40

Sommarspecial med Sanna Hed

7/4/2019
More
Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. I Stockholm hade vi riggat upp en poddstudio där vi fick besök utav Stockholm Marathons officiella löparcoach - Sanna Heed! Sanna brinner inte bara för själva löpningen utan också för att hjälpa människor att må bra i kroppen. Hon delar med sig utav några stalltips för skadefri löpning. Hör också Sanna berätta om sin spännande löparhistoria!

Duration:00:22:13

Sommarspecial med Evy Palm

6/27/2019
More
Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. Med knappt 24 timmar kvar till loppet så får vi finbesök på poddscenen i Stockholm utav ingen mindre än Evy Palm! För Evy känns Stockholm Marathon som hennes hemarena. Hör henne berätta om sin utveckling från hennes första Stockholm Marathon 1981, tills att hon faktiskt vann Stockholm Marathon fem år senare, 1986! Evy tar oss också tillbaka till år 1988 när hon var med i OS!

Duration:00:19:44

Sommarspecial med Lisa Norden

6/20/2019
More
Sommarspecial! Ett avsnitt inspelat under uppladdningen inför Asics STHLM Marathon. På poddscenen i Stockholm får vi besök av någon som gör Oscar lite starstrucked…nämligen Sveriges främsta triathlet Lisa Norden! Hör henne berätta om bland annat den välkända, säregna målgången i OS i London 2012!

Duration:00:24:52

Live från Asics STHLM Marathon

6/13/2019
More
Vi följde med Oscar och Thomas runt Asics Stockholm marathon och fick dessutom chansen att träffa många intressanta löparprofiler i vår poddstudio på Normälarstrand.

Duration:01:20:04

#30_S.3 - Sista dagen träning

5/30/2019
More
Vi närmar oss Asics Stockholm Marathon och Oscar berättar hur man laddar och förbereder sig dagen innan ett stort lopp. Vi får dessutom några bra tips om man behöver resa långt dagen innan loppet. Löparna Mika Stare och Jesper Fahlen berättar om sina uppladdningar och status inför start.

Duration:00:42:23

#29 S.3 Göteborgsvarvet live med Oscar och Frida

5/23/2019
More
Frida gör sitt första halvmarathon någonsin! Oscar springer med för att stötta och fånga Fridas reaktioner på band. Kanske inte det mest innehållsrika podd-avsnittet men ändå en härlig resa att följa med på. Grattis Frida till en fin prestation!

Duration:00:54:19

#28 S.3 Swim-run med FannyJosefine

5/16/2019
More
Som rubriken på veckans avsnitt lyder så träffar vi idag Fanny Josefine Ahlfors, träningsinspiratören med hela 191.000 följare på Instagram där hon heter fanny_josefine. I avsnittet berättar hon om sitt liv där hon från början ville bli hästryttare men sedan sadlade om och bestämde sig att satsa på träningen. Vi får höra om när hon var som allra fast i träningen, då kunde hon träna tredubbla pass på kvällarna. Fokus just nu ligger på Swim-run. Vad har Fanny för målsättning med Swim-run? Vi...

Duration:01:05:44

#27.S3 Sov dig snabb - Sömnprofessor Ludger Grote

5/9/2019
More
Vi träffar professor Ludger Grote på Shalgrenskas sömnklinik och pratar sömn och återhämtning. Och vi får svar på myten om kvälls och morgon människor!

Duration:01:00:19

#26.S3 Hemligheterna med formtoppning

5/2/2019
More
Som rubriken på veckans avsnitt hintar om pratar vi idag om formtoppning. Det är fyra veckor kvar till Asics Stockholm Marathon och denna veckan får du tips om hur du toppar ni träning under de sista veckorna. Vi pratar också formtoppning i andra idrotter och även du som till exempel ska springa Göteborgsvarvet får lite tips. Producent-Niklas har försökt komma tillbaka till vardagen efter en vecka i Italien, men hur gick egentligen hans träningsvecka?

Duration:00:34:36

#25.S3 Marathon med Charlotta Fougberg

4/25/2019
More
Vi fortsätter med ännu mer marathon-special och taggar upp inför Asics Stockholm Marathon. I detta avsnitt gästas vi av ingen mindre än friidrottaren och numer även långdistanslöparen Charlotta Fougberg! Hon gjorde sitt första marathon i februari i år i Sevilla och gick i mål på beundransvärda 2:29:40 Vi har även avslutat tävlingen om en startplats till Asics Stockholm Marathon och i dagens avsnitt ringer vi upp den lycklige vinnaren! Vi säger stort grattis till Alice Petersson! Och om du...

Duration:01:04:07

#24.S3 Marathon-special!

4/18/2019
More
Denna veckan träffar vi Johan Wettergren, grengruppschef för Svenska Friidrottsförbundet, medel- och långdistans. Tillsammans med honom snackar vi uppladdning inför Asics Stockholm Marathon och hur du lägger upp din långpass-träning på bästa sätt! Vi ger dig också två unika möjligheter i dagens avsnitt och på våra sociala kanaler. Du kan vinna en startplats till Asics Stockholm Marathon. Om du däremot redan har en plats kan du kontakta oss om du vill att vi följer dig och din träning inför...

Duration:00:52:51

#23.S3 Asics Stockholm Marathon!

4/11/2019
More
I veckans avsnitt förbereder vi inför Ascis Stockholm Marathon och snackar träning inför loppet, både för dig som kanske precis fått idén att springa, men också för dig som planerat under en tid. Vi passar också på att ringa upp Mikael Nilsson som gästade oss i #18.S3 och frågar hur det går med hans utmaning att springa ett marathon i månaden! Vi passar också på att ta upp en lyssnarfråga och givetvis redovisar producent-Niklas hur hans träningsvecka har gått.

Duration:00:37:46

#22.S3 Fet till atlet till Vätternrundan på 6.29!?

4/4/2019
More
"Det här kommer lyssnarna att älska!" för att citera Oscar själv. Idag träffar vi Anders "Höna" Johansson som gick från överviktig, festande och rökande till att gå i mål på Vätternrundan på 6.50 och Vasaloppet på 4.18. Dessutom har han silver i Master SM både på rullskidor och cykel. Han är definitivt en person att imponeras av och nu ska han tillsammans med ett gäng andra ge sig på att slå rekord på Vätternrundan! Låt dig häpnas av hans fantastiska historia. (Och som ni kunde se på...

Duration:00:45:05

#21.S3 Cykelträning & Vätternrundan

3/28/2019
More
Vi fortsätter ta oss igenom Klassikerloppen! Det är 12 veckor kvar till Vätternrundan och i dagens avsnitt ger vi dig tips på hur du kan lägga upp din träning inför loppet. Har du precis fått idén att köra Vätternrundan? Det är inte för sent! Oscar ger dig tips om hur du bäst lägger upp din träning från nu och fram till loppet. Vi pratar också om hur du mäter din cykelträning och hur du vet att du blir bättre. Vi svarar också på några lyssnarfrågor och Producent-Niklas har varit i Spanien en...

Duration:00:43:08

#20.S3 - Klä dig rätt

3/21/2019
More
Jacka eller väst? T-shirt eller linne? Långbyxor eller shorts? Det är minst sagt en djungel med rätt träningskläder. I dagens avsnitt besöker vi Alexander Bergström, kategoriansvarig för kläder hos Asics som ger dig svar på klädfrågorna! Vilka material passar i vilka väder? Varför bör du klä dig annorlunda om du tar en löptur på morgonen mot på eftermiddagen? Vilka olika baskläder bör du ha i garderoben? Och tänker du på hur bra ventilation kläderna har när du köper dem? Du får också tips på...

Duration:00:53:03

#19 S.3 - Långpass-träning

3/14/2019
More
Nya skor, långpass, vasalopp och lyssnarfrågor. Ett fullspäckat avsnitt minst sagt! Denna veckan plockar vi upp temat marathon igen och snackar långpass-träning. Vad bör du fokusera på när du ska träna långpass? Hur långt innan behöver du börja träna för att förbereda dig inför ett marathon. Oscar berättar om det vanligaste misstaget många gör vid långpass och hur du kan tänka kring kosten inför din träning och ett marathon. Vi ringer också upp Jacob Hjelmåker som planerar att slå...

Duration:00:52:18

#18.S3 Ett marathon i månaden

3/7/2019
More
Tolv marathon, ett i månaden på olika kontinenter. Det kan vi kalla en ordentlig utmaning! Det är dagens gäst Mikael Nilsson som tagit sig an det här. Vi pratar med honom om träningen inför en sådan prövning, hur lägger man upp det på bästa sätt? Och hur har de två redan genomförda loppen i Málaga och Vietnam gått? Givetvis sammanfattar vi också Vasaloppet. Hur kändes det, hur gick det med väderförhållandena och vad var höjdpunkterna? Och i inslaget Producent-Niiklas träningsvecka får ni...

Duration:00:54:07

#17.S3 - Vasaloppet - Material och teknik med Mattias Svahn

2/28/2019
More
VI fortsätter snacka Vasaloppet och i veckans avsnitt träffar vi Mattias Svahn som ger sina bästa sista-minuten tips inför loppet. Han pratar om material, utrustning och teknik, och berättar om det vanligaste misstaget som folk gör under Vasaloppet. Vi tar även steget utanför vår studio och träffar Erik Stjerndahl på Udens Sport i Göteborg. Han berättar om regler och tips inför val av stavar och du får även hans bästa tips på material, klädval och hur du håller värmen bäst.

Duration:00:38:05