Morgonpasset i P3-logo

Morgonpasset i P3

Sveriges Radio

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.
More Information

Location:

Stockholm, Sweden

Description:

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Language:

Swedish


Episodes

Nödrim, vi lär oss allt om campinglivet och Victor och David leker Uppdrag Granskning

5/23/2018
More
Vår roadtripp närmar sig med stormsteg. Därför för Kalle, Victor och David besök av Josefin Olevik som skrivit en bok om campingkultur. Vi snackar också #vanlife med Johan Persson vars liv kretsar kring husvagn och husbil. Dessutom ifrågasätter David och Victor resans budget och gör ett märkligt försök till att vara Uppdrag Granskning Morgonpasset Edition.

Duration:01:56:43

Husbilen är här, Davids Sanna Hiag och Polarisar med Anna Schytt

5/22/2018
More
Husbilen har rullat in och Hanna premiär-kör den, live i radio. Kodjo har nästan köpt en trendig magväska och David letar utmaningar till livesändningen i Uppsala. Vi snackar också om polarisarna som smälter tillsammans med vetenskapsjournalisten Anna Schytt som skrivit en bok om sin pappa som gjorde en av de första vetenskapliga polarexpeditionerna till Sydpolen.

Duration:01:46:01

VM-guld , "verklighetens Flugornas herre" och bi-debatt

5/21/2018
More
Verklighetens Flugornas herre har ett socialpsykologiskt experiment från 50-talet kallats. Psykologen Jonas Mosskin kommer till David, Hanna och Kodjo för att berätta om detta sjuka experiment.

Duration:01:47:27

Victors bröllopsbyrå, civilkurage och snigelslem

5/20/2018
More
Kodjo, Maria och Victor pratar om Prins Harrys och Meghan Markles kungliga bröllop och efter allt bröllopsnack får Victors en ny affärsidé. Gäst är Jenny Burman som för några år sedan räddade en mans liv. Idag har hon en podcast om folk som av slump och mod blivit hjältar för andra. Dessutom börjar vi prata om snigelslem i ansiktet

Duration:01:37:51

Attackerad av taxar, arkadspelens historia och bröllop

5/19/2018
More
Idag är Sverige en av världens främsta it-nationer och ligger bakom flera stora speltitlar i gaming-världen. Enligt författaren Ludde Nordenskjöld ligger arkadspelens historia - från uppgång till fall - till grund för allt detta. Kodjo, Maria och Victor lär sig allt om detta.

Duration:01:35:39

Att ramla hårt, Kristian Luuk och Yanny eller Laurel

5/18/2018
More
Maria, David och Kodjo pratar om gångerna man ramlat och på snudd slagit ihjäl sig. Vi kommer fram till att det är ett mirakel att David fortfarande är vid liv. Vi får besök av Kristian Luuk som började med busringningar och nådde hela vägen till programledaruppdrag för Sveriges största tv-program.

Duration:01:52:18

Mer om roadtrippen, Davids nya grundmin och Hästgården

5/17/2018
More
En del säger att det är den bästa hästgård de har varit på, andra att den är en sekt där det pågått övergrepp. Journalisten Robert Barkman som har gjort P1 Dokumentären Hästgården kommer och berättar för Maria, David och Hanna.

Duration:01:42:33

Vi ska på ROADTRIP, Seinabo Sey och dyra badhus

5/16/2018
More
Vi släpper en väldigt roligt nyhet denna morgon- MORGONPASSET SKA ÅKA PÅ ROADTRIP!!! Med husbil, badstolar och hela kittet! är Seinabo Sey tillbaka och gäster Victor, Kalle och Hanna

Duration:01:41:11

Hanna var med på en förlossning, vänskapstest och sexskandaler

5/15/2018
More
En rörd Hanna berättar om när hennes (svincoola) vän Linda får värkar mitt under shoppingrundan. Dessutom gör David och Hanna ett vänskapstest och vi gästats av vår USA-kännande vän, journalisten Andreas Utterström som snackar sexskandaler i amerikansk politik. Det är inte bara om Trump och Stormy Daniels som Maria, Kodjo och David får höra idag.

Duration:01:51:58

Fötter som flyter i land, Felix Sandman och Every Single Dave

5/14/2018
More
Vi tänker på honom i princip Every single day när han spelas i radio, vi brukar också säga att han själv tänker på Every single Dave. Vi får äntligen få till den efterlängtade remixen när Hanna, Kodjo och David (one of them Daves) får finbesök av artisten Felix Sandman. Dessutom tappar vi räkningen på every single time som David är obstinat och retar gallfeber på Hanna.

Duration:01:56:24

Makrill i tomatsås, fulhet och hönan eller ägget

5/13/2018
More
Varför tycker man vissa saker är fula? Och vad får vi för känslor när något är fullt? Stefan Szugalski, forskare på Handelshögskolan, har undersökt fulhet och berättar för Hanna, Kodjo och David om det.

Duration:01:43:52

Eurovision, Trams-Frans och kusinträff med

5/12/2018
More
Morgonens gäst var sjuk. Men det hindrade inte oss från att hitta en stand in. Nöjesbloggaren och melloexperten Trams-Frans Strandberg kom och pratade om Eurovision med Hanna, Kodjo och David.

Duration:01:37:29

Såsfest med guacamole, Hedda Stiernstedt och Victor vill ha en svensk fantasyserie

5/11/2018
More
Vilken såsfest vi haft denna fredag! Kalle, Hanna och Victor hänger med Hedda Stiernstedt och äter guacamole. Vi testar både Kalles "svenska" guacamole och så kommer Jonathan Gomez som driver en mexikansk restaurang och visar oss hur en traditionell guacca görs. Riktigt fredagsmys med andra ord!

Duration:01:57:43

Ines är gravid, populism med Göran Greider och pinsamma dikter

5/10/2018
More
Hanna har kommit hem från Grums med goda nyheter. Ines är på tjocken! Woohoo! Kalle, Hanna och Marcus gästas av skribenten Göran Greider och vi pratar om att vara vänster och varför han tycker det behövs lite populism även på där. Marcus minns även tillbaka på den gången i gymnasiet han skulle lajva poeten Daniel Boyacioglu

Duration:01:40:40

Bitchig mat, Sarah Klang och kriget mot glasbilen

5/9/2018
More
Vilken morgon! Kalle programledder tillsammans med Marcus Berggren och Josefine Jinder som snackar riktig bitchig frukt. Vi får besök av artisten Sarah Klang. Hon är kanske vår nästa stora stjärnskott och har en röst som en gud. Dessutom har Janne börjar bråkat med glassbilen.

Duration:01:53:40

METH-galan, ninjor och vi löser mysteriet med det konstiga krypet

5/8/2018
More
Maria, Victor och David börjar prata om den årliga Met-galan och kommer på den alternativa Meth-galan. Vi ringer upp en biolog och försöker reda ut vad det mystiska krypet från igår är för något. Dessutom kommer Yanina Casanova och lär oss allt om ninjor! Vilka var de? Vad gjorde de och vad är skillnaden på en ninja och en samuraj?

Duration:01:43:34

Det mystiska krypet, storyn om hunden Arthur och Victors domstol

5/7/2018
More
Victor har med sig en bild på ett jävligt konstigt kryp eller är det kanske en leksak? Vi tar hjälp av er lyssnare för att försöker lista ut vad det är. Det är även dags för första fallet i Victors domstol. Dessutom får Maria, David och Victor besök av före detta multisportaren Mikael Lindnord som berättar om hur han och gatuhunden Arthur fann varandra under ett lopp i Ecuador. En otrolig historia som ledde till uppmärksamhet i media i hela världen och en lagförändring i Ecuador.

Duration:01:49:40

Kändissärbehandling, skolmatsalen och Helena Löfgren om att hoppa av en sekt

5/6/2018
More
Christopher Garplind från Tankesmedjan hoppar återigen in som programledare och berättar i dag om hur skämmigt det var när en kändis INTE blev positivt särbehandlad på en restaurang han var på. Victor och Maria "kommer ut" som stora försvarare av skolmaten och snacket spinner ur om tvångsmatning, "kyckling suprise" och om att "lajva muslim" för att få njuta av specialkosten. Oerhört intressant blir det när Helena Löfgren kommer förbi och berättar om sin tid i, och inte minst det dramatiska...

Duration:01:37:28

Morgonpasset i P3

5/5/2018
More
Maria är ända ordinarie men får hjälp av P3-kollegorna Christopher Garplind och Martina Pierrou. Vi gästas av havsexperten Inger Näslund och pratar om de fascinerande späckhuggarna. Vi har debatt om veganism och rätten att få röka. Mycket känslor.

Duration:01:38:18

Stulen granola, Little Jinder och Kanye West

5/3/2018
More
Nyss hemkommen från Los Angeles kommer kompisen Little Jinder och hänger med Kalle, Hanna och Kodjo. Dessutom hinner Kalle dra en historia om stulen granola inte en, utan TVÅ gånger i samma sändning.

Duration:01:56:15

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads