Morgonpasset i P3-logo

Morgonpasset i P3

Sveriges Radio

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.
More Information

Location:

Stockholm, Sweden

Description:

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Language:

Swedish


Episodes

Kodjos svar till alla stoners, Stor och dirigenten Daniel Harding

10/19/2018
More
Efter gårdagens snack om att Kanada legaliserats cannabis till att trötta stoners glädje har vi fått lite kritik från en lyssnare. Och Kodjo har ett svar till den lyssnare.... Artisten Stor kommer och hänger med Kalle, Hanna och Kodjo och sen får vi besök av Berwaldhallens nya chefdirigent och Kodjos tidigare Maestrolärare Daniel Harding.

Duration:01:51:25

Jag borde inte gått hem-jao, Hannah Widell och EU:s tidszoner

10/18/2018
More
Kodjo berättar mer om sin kväll med Dave Chappelle och framförallt när han begick det stora misstaget att gå hem alldeles för tidigt. Vi får besök av Hannah Widell som pratar om karriären och kritiken mot menskalender på jobbet. Kalle är dessutom oroad över att EU-länderna inte ska komma överens om tidskillnader.

Duration:01:48:12

Oväntat sexigt-jao, fördel kvinna och Zlatan är Zlatan

10/17/2018
More
Hanna, Marcus och Maria pratar underkläder och vad som är oväntat sexigt. Vi frågar oss om kvinnorna på väg att gå om männen och journalisten Emma Leijnse kommer och pratar om varför tjejer har bättre betyg, oftare pluggar på universitetet och lämnar landsbygden. Dessutom har Zlatan varit med i The Ellen Show tillsammans med pojkarna från Thailand som satt fast i en gruva, vilket får Hanna och Marcus att börja bråka.

Duration:01:44:28

Baracken, Fredrik Skavlan och veganer lackar på Bä bä vita lamm

10/16/2018
More
Vi pratar om de fantastiska förfesterna, Marias barack och veganer lackar på Bä bä vita lamm. Dessutom, vi hör honom alltid intervjua andra, men nu är det Sveriges största TV-host, Fredrik Skavlans tur att bli intervjuad av Kalle, Maria och Victor .

Duration:01:54:56

Wu tang clan-quiz, Ilir Latifi och fest i kollektivtrafiken

10/15/2018
More
Victor håller i ett quiz om Wu Tang Clan, Maria har åkt pendeltåg och hamnat mitt i en fest och vi gästas av Ilir Latifi. Han är en världens bästa MMA-fighters och befunnit sig nära händelsernas centrum under de senaste MMA-skandalerna. Han kommer för att snacka om sin makalösa karriär och hans tankar om framtiden för sporten med Maria, David och Victor.

Duration:01:58:31

Förkylningshyfs, huskurer & att ta Kanye på allvar

10/14/2018
More
David, Maria och Kodjo sänder ihop. Är det dags för de japanska munskydden och hur skall man tolka Kanye? Några av de frågor vi pratar om denna söndag. Dessutom får vi besök av Irena Pozar som ger oss de bästa bosniska huskurerna.

Duration:01:28:28

Allt om dinosaurier, Iman Talabani och turistproblem

10/13/2018
More
Victor, Kodjo och David sänder denna lördag. Vi ringer upp och pratar hur långt man kan gå för att kolla om sin kille med poeten Iman Talabani. Dagens gäst är paleontologen Elisabeth Einarsson som berättar allt om dinosaurier.

Duration:01:28:39

Tidsmaskiner, Fredrik Strage och Västlänken

10/12/2018
More
Kalle, David och supervikarien Josefine Jinder får besök av krönikören Fredrik Strage. Vi diskuterar vad ett tänt ljud egentligen betyder, Trumps möte med Kanye West i Vita huset, hur tidsmaskiner funkar och Josefines nyfunna intresse i den stora debatten i Göteborg - Västlänken.

Duration:01:53:13

Mogna stenar, konstnären Saga Berlin och samhällsklimat vs varmt klimat

10/11/2018
More
David har en spaning om att man som ung och gay ofta känns mognare, vilket en lyssnare blandar ihop med stenen gnejs och plötsligt pratar vi om mogna stenar! Vi gästas av konstnären Saga Berlin som är personen bakom ett av de mest omtalade konstprojekten i Sverige just nu och riskerar att få betala hundratusentals kronor i skadestånd. Dessutom reder Kalle, David och Hanna ut det där med svenskar som flyttar till Mallorca.

Duration:01:39:11

Liam Norberg, logga menscyklar och höst, ålder eller montessori?

10/10/2018
More
Liam Norberg slog igenom i Sökarna och blev en av Sveriges hetaste skådisar, i samma veva häktades han för ett stort bakrån. Liam kommer och berättar om sitt liv för Marcus, Hanna och David. Marcus introducerar den nya programpunkten "Höst, ålder eller montessori". Vi diskuterar mens och om det är en god idé eller inte att arbetsplatser loggar anställdas menscyklar.

Duration:01:41:47

Junker, BTS och K-pop och Khabib vs. McGregor 2.0

10/9/2018
More
K-popen har gått från att vara smal populärkultur till att bli mainstream. Hur har det gått till? Konstnären och journalisten Johanna Stillman pratar med Kodjo, Hanna och David om det sydkoreanska musikundret K-pop.

Duration:01:46:05

Lazy eye, utilitarism och Putins kalender

10/8/2018
More
Är klimatlösning att jorden styrs av en världsregering? Linnea Wikblad, Marcus och Kodjo pratar utilitarism och några andra stora etiska frågor med filosofen Torbjörn Tännsjö.

Duration:01:46:05

Fighten som spårade, psykopater och killars dåliga mysbelysningsgame

10/7/2018
More
Victor, Kalle och Hanna snackar om nattens utspårade UFC-match mellan Khabib Nurmagomedov och Connar McGregor. Forskaren Karolina Sörman för att prata om psykopater och dessutom diskuterar vi lampor. Framförallt hur dåliga killar i allmänhet och Victor i synnerhet är på det där med mysbelysning.

Duration:01:41:00

Göran Malmqvist lackar, jakten på nya Mozart och vem var Stieg Larsson?

10/6/2018
More
Han blev världskänd när han skrev Millenium-trilogin, men bakom böckerna finns ett otroligt spännande liv som precis blivit film. Regissören Henrik Georgsson kommer och berättar för Kalle, Hanna och Victor om författaren och nazistmotståndaren Stieg Larsson.

Duration:01:33:42

Vi sänder från Växjö!

10/5/2018
More
Dagen efter P3 Älskar och därför sänder Kalle, Maria och David från Växjö! Vi får besök av Klassisk morgon i P2 och passar även på att hoppa in i deras sändning. Dessutom kommer serietecknaren Moa Romanova och hockeyspelaren Daniel Rahimi förbi och hänger.

Duration:01:41:42

Appreciation till kompetens, ryska trollfabriker och båt vs bot

10/4/2018
More
Vi pratar om hur fett det är att ha grymma kollegor och skickar lite kompetens appreciation. Journalisten Patrik Oksanen kommer till Kalle, Hanna och Kodjo för att prata rysk propaganda och lära Hanna skillnaden mellan båt och båt. Dessutom visar det sig att Hanna aldrig hört Lonley Islands I'm on a boat vilket sätter hela studion i TOTAL CHOCK.

Duration:01:48:24

Lord of horses, Simon Gärdenfors och Star Wars har blivit trollade

10/3/2018
More
Hanna har kommit hem från Göteborg där hon bland annat testat Western ridning och utmanar nu Kodjo om titeln som horse lord. Vi får besök av komikern Simon Gärdenfors, få har varit med om mer drev, med Mr Cool, med Far & Son med allt och om allt. Vendela Lindberg kommer förbi och pratar Lady Gaga och så har senaste Star Wars-filmen blivit trollad.

Duration:01:42:13

Gömställen, allt om Brett Kavanaugh och om Victor var Emil i Lönneberga

10/2/2018
More
Maria, Victor och David pratar gömställen, om Victor gjorde en nutida remake av Emil i Lönneberga och har USA-morgon med vår favorit Ginna Lindberg, Ekots utrikeschef. Det spelas också upp beats som en lyssnare skrivit till oss.

Duration:01:45:52

Marias tre stora frågor, Gustaf Hammarsten och Victors ljudsystem

10/1/2018
More
Maria har med sig tre stora frågor som hon vill att David och Victor ska svara på. Skådespelaren Gustaf Hammarsten kommer och berättar bland annat om hur det är att spela mot Sacha Baron Cohen. Dessutom snackar vi om Makedoniens nya namn, busringningar och Victors försök att hitta ett nytt ljudsystem.

Duration:01:48:30

OG insurance, Ahmed Berhan och "omvänd rasism"

9/30/2018
More
Vår bästa kompis, komiker och kollega Ahmed Berhan kommer och hänger med Maria, Kodjo och David. Det är en galen morgon där vi snackar pensionssparande(LOL), galna konserter och reversed racism.

Duration:01:34:34