Morgonpasset i P3-logo

Morgonpasset i P3

Sveriges Radio

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.
More Information

Location:

Stockholm, Sweden

Description:

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Language:

Swedish


Episodes

Högerhänta hajar, Vem vill bli Miljonär, och Malin Persson Giolito!

12/10/2018
More
En av Sveriges just nu mest populära författare är Maria Persson Giolito. Hon kommer till programmet för att prata om sin senaste bok, som dessutom ska bli Sveriges första Netflix Originals-serie!

Duration:01:40:29

Oklara talföljder, Norra Sentinel och kyrkan som stängde ner sin twitter

12/9/2018
More
En av de största snackisarna de senaste veckorna har varit den amerikanska missionären som blev dödad av invånarna på Norra Sentinel när han försökte ta sig dit trots att det är förbjudet. Socialantropologen Christer Norström kommer till Maria, Kodjo och Victor för att prata mer om sentineleserna, hur har de lyckats vara så isolerade från omvärlden och hur ser det sentinelesiska samhället ut? Dessutom pratar vi om miljadärer, kyrkan som fick stänga ner sitt Twitterkonto och att Maria ska gå...

Duration:01:16:49

Allsång, uppblåsbara julfår och tävla om att vara vår sidekick

12/8/2018
More
Morgonens sändning blir lite speciell eftersom vi inte har någon gäst ocg Radiosporten hoppar in då och då för att ge oss update om världscupen i skidor. Hanna, Kodjo och Maria sänder och har dessutom en STOR och ROLIG nyhet om Musikhjälpen.

Duration:01:00:09

Julens problematik, Dominika Peczynski och rökförbud på uteserveringar

12/7/2018
More
David rör Hanna för första gången på ett år, vi hittar på en ny julåt "Julens problematik" och pratar om totalt rökförbud på uteserveringar. Dessutom kommer Dominika Peczynski och berättar om sitt fullspäckade liv för Kalle, Hanna och David.

Duration:01:39:29

Dörren vann-jao, Alex Schulman och nya djurvänliga ordspråk

12/6/2018
More
Kalle, Hanna och Kodjo sänder. Hanna har slagit axeln i en dörr vilket leder oss in på dörren vann-jao. Vi får besök av Alex Schulman som bland annat berättar om en parfym som luktar "gammal smutsig kuk" och när han nästan fick spö av E-Type. Dessutom har organisationen PETA kommit med nya "djurvänliga" förslag på ordspråk.

Duration:01:43:08

Marcus tunga godismissbruk, Anna Kinberg Batra och pedofilskämt

12/5/2018
More
Marcus David och Hanna pratar om hur vår kompis Jonatan Unge har hamnat i lite blåsväder efter att ha skämtat om pedofiler, gäst är moderaternas före detta partiledare Anna Kinberg Batra och Marcus berättar om det tunga godismissbruk han hade som barn.

Duration:01:33:15

Idioter utan cykelhjälm, Ballon d'Or och en strip trip

12/4/2018
More
Kodjo, Hanna, och Victor lackar på "twerk-frågan" under Ballon d'Or. Amie Bramme Sey kommer för att snacka om hennes "strip trip", där hon och Fanna Ndow Norrby reser till USA för att ta reda på hur strippkulturens koppling till hip hop, samt hur det är att vara kvinna och strippa for a living.

Duration:01:30:30

Nya jesus, outsmarta din smartphone och Musikhjälpen-bössan

12/3/2018
More
Ständigt hör vi hur dåligt det är för oss att använda våra mobiler. Psykologen Siri Helle kommer hit och tar död på den myten och berättar istället hur man kan man utnyttja mobilen på bästa möjliga sätt för Maria, Victor och David.

Duration:01:36:39

Dolda budskapet i julstjärnor, Kinas nya social credit system och olösta gåtor

12/2/2018
More
Det är första advent och vi pratar om hur din julstjärna visa om du är djävulsdyrkare eller inte. Kinaexperten och forskaren Johan Lagerkvist kommer till Maria, Victor och David för att berätta om Kinas nya social credit system som liknar ett Black Mirror-avsnitt där befolkningens beteenden ständigt registreras via en app. Maria har med sig en gåta till David och Victor men frågan är om vi någonsin kommer på svaret?

Duration:01:21:15

Världsledares handskakning, att heta Christer och hur länge kan vi äta gammal mat?

12/1/2018
More
Maria, David och Victor sänder denna lördag. Vi pratar Frankrikes nya förbud mot barnaga och en omtalad handskakning mellan två världsledare. Maria dissar sin lillebror som heter Christer och råkar även håna Victor och David för deras mellannamn. Gäst är mikrobiologen Christine Lantz som jobbar på Livsmedelsverket. Hon lär oss hur man ska tänka med bäst före-datum och hur länge man egentligen kan äta "gammal" mat.

Duration:01:09:41

Jidder i trafiken, jourhavande biologen Didrik och alla bara drar

11/30/2018
More
Om det är något man kan räkna med i trafiken så är det att bli förbannad, något som Hanna, David och Kodjo känner igen sig i. Den jourhavande biologen som charmat brallorna av oss när han lärt oss om småkryp och däggdjur Didrik Vanhoenacker kommer äntligen till studion och i sista timmen försvinner Kodjo men Kalle kommer in... Och sen försvinner han också.

Duration:01:35:47

The return of the ombudsman, Fredrik Lindström och undvika dålig stämning med försäljare-jao

11/29/2018
More
Hanna, Kodjo och Nanna får besök av komikern och frågesportsdomaren Fredrik Lindström! Den jamaicanska ombudsmannen är tillbaka, vi pratar om hantering av försäljare och hur man undviker dålig stämning och Kalle fortsätter kämpa som producent trots att Kodjo vägrar lyssna.

Duration:01:33:48

Gömt i förhuden, vad säger vår städning om oss och skäggiga helgon

11/28/2018
More
Marcus, Kodjo och Hanna får besök av socialantropologen och författaren Fanny Ambjörnsson. Hon har skrivit en bok om städning varför vi älskar att ha det rent runt oss, varför vi bråkar om smuts och vad renlighet har för status i våra liv. På tala om renlighet, Marcus har en kompis som kallas "Fispolisen" och Kodjo berättar om James som gömmer saker i förhuden. Vi pratar också om det skäggiga norska helgonet Wilgerfortis.

Duration:01:39:10

Jobbiga jullåtar, skövlingen av Amazonas och Hanna ska åka Vasaloppet

11/27/2018
More
Snart är det jul vilket betyder sjukt mycket jullåtar i alla butiker, något som tydligen är tortyr för de som jobbar där. Victor, Hanna och David får även besök av miljöforskaren Martin Persson och pratar om vad det här kan få för konsekvenser att en yta lika stor som Frankrike kanske kommer skövlas i Amazonas. Dessutom avslöjar Hanna en stor nyhet.

Duration:01:38:46

Nanna-quiz, Ariana Grande och D&G:s bråk med Kina

11/26/2018
More
David håller ett quiz för att lära känna vår vikarie Nanna lite bättre, Dolce and Gabbana bojkottas i Kina och Vendela Lundberg från P3 Musikdokumentär kommer till studion för att snacka om världens kanske mest hajpade artist just nu, Ariana Grande.

Duration:01:42:02

Julfix, svälten på 1800-talet och team Hasselborg

11/25/2018
More
I slutet av 1800-talet var Sverige med om en av de VÄRSTA naturkatastroferna i Svensk historia. Författaren och journalisten Magnus Västerbro kommer till Maria, Kodjo och vikarie-Ahmed och berättar om den stora svälten som drabbade Sverige.

Duration:01:21:55

Idol, allt om minnet och min diktatur

11/24/2018
More
Professorn och psykologen Agneta Herlitz kommer och berättar ALLT om minnet för Kalle, Maria och vikarie-Nanna. Vad är det som avgör vad man minns? Varför har vissa bättre minne än andra? Hur påverkar stress minnet? Är det någon skillnad på män och kvinnors minne?

Duration:01:24:51

Sämsta året någonsin, extraordinära hjärnor och tjafs om nya Lejonkungen

11/23/2018
More
David avslöjar för Kalle och Hanna vilket som var det sämsta året någonsin för mäsnkligheten. Den internationella vetenskapsjournalisten Helen Thomson kommer till studion och berättar om mannen som hade zombiesyndromet, och trodde han varit död i tre år, och många många fler extraordinära hjärnor. Vi diskuterar även nya Lejonkungen-filmen och kan helt enkelt inte komma överens om den är animerad eller inte.

Duration:01:27:52

6ix9ine, Josefine Jinder och busted med att fuska på högskoleprovet

11/22/2018
More
Kalle, Maria och David snackar om den kontroversiella rapparen 6ix9ine, ansiktstatueringar och Uppdrag gransknings senaste avsnitt om fusk på högskoleprovet. Josefine Jinder kommer och håller oss sällskap

Duration:01:35:36

Min stora dag, Niklas Strömstedt och läskiga lärare vi minns

11/21/2018
More
Marcus, David och Hanna berättar vad de skulle gjort en drömdag, vi får besök av en av Sveriges mest framgångsrika sångare och låtskrivare Niklas Strömstedt och Marcus listar läskiga lärare vi minns.

Duration:01:41:29