Morgonpasset i P3-logo

Morgonpasset i P3

Sveriges Radio

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Location:

Stockholm, Sweden

Description:

En härlig start på dagen! Senaste nytt, filosofiska utsvävningar, humor, kultur och intressanta gäster. Ansvarig utgivare: Caroline Lagergren

Language:

Swedish


Episodes

Huliganväder, Gambia och corona-shaming

3/30/2020
Babs fortsätter leverera väderprognoser med teman - idag i form av huliganväder! Amat Levin kommer för att berätta om sin nya bok där han beskriver det speciella bandet mellan Sverige och Gambia. Vi pratar dessutom om corona-shaming och efterlyser en parterapeut då det blir dålig stämning i studion.

Duration:01:48:40

Henrik Nyblom på Davids regel och Annika Strandhäll

3/27/2020
Det är fredag och återigen dags för Davids regel! Denna gång har vi bjudit in Henke Nyblom som får bjuda på musik och standup. Dagens gäst är fd. socialministern som berättar om den tuffa tiden efter att hennes man tog sitt liv.

Duration:01:46:00

Vårens första dag, OS-historikern Martin, och Coronabeefen avgjord.

3/26/2020
Vårens första dag är här! I alla fall om man frågar David. Katherine erkänner också att hon kan ha varit den som förlorade i Corona-beefen... Dagens gäst är historikern Martin Johansson, och vi lär oss allt om Olympiska Spelen!

Duration:01:42:11

Dörrmannen, nästan Coronafritt, och kroppsaktivisten Cristian

3/25/2020
David, Katherine och Kodjo får denna morgon besök av Dörrmannen aka. I Open Doors som har en YouTubekanal där han enbart öppnar dörrar. Vi träffar dessutom kroppsaktivisten Cristian.

Duration:01:44:18

Daniel Adams-Ray, Janice och Marcus sur-lista

3/24/2020
Daniel Adams-Ray och Janice är först ut när P3 Sessions är tillbaka, från och med nu med livemusik flera dagar i veckan. Marcus är sur och gör en lista på allt han stör sig på i coronatider och det debatteras hurvida skedar hör hemma i micro.

Duration:01:46:11

Rapport från ett slakteri och det svenskaste att göra på balkongen

3/23/2020
David, Katherine och Kodjo försöker bestämma vad som är det svenskaste att göra ihop på balkongen när resten av världen som sitter i karantän sjunger sånger, dansar och lever rövare. Vi får besök av Lina Gutsafsson som skrivit boken Rapport från ett slakteri, hon är veterinär och jobbade på ett slakteri och hennes dagbok från den tiden har nu blivit bok. P3-korren Caroline Kernen kommer också och berättar om nyhetsdokumentären hon gjort som handlar om ett uppmärksammat serievåldtäktsfall i...

Duration:01:42:58

Hjärndöd fredag med live-läsning av Elis Burrau och Emma Molin

3/20/2020
David har helt checkat ut, komikern Emma Molin är gäst, vi har Elis Burrau på regel som läser högt ur sin nya bok De äter ur din hand, baby, och vi ber lyssnarna berätta om hur långt de har gått för att slippa gå till skolan eller jobbet.

Duration:01:49:28

Katastrofläkaren Johan von Schreeb och BiDavid

3/19/2020
Idag får David, Katherine och Kodjo besök av läkaren Johan von Schreeb som har 25 års erfarenhet av att jobba i katastrofområden. Han berättar om sina erfarenheter och diskuterar hur vi står rustade inför en pandemi. David knäcker bidé-nöten och skapar BiDavid, företaget som kommer ta honom genom den ekonomiska krisen.

Duration:01:45:20

Debatt om danstillstånd, Simon Gärdenfors och dyra kor i Chad

3/18/2020
Vi lyssnar på en smått irriterad inrikesminister, Mikael Damberg när han, i riksdagen, får frågan om regeringen inte gjort något åt att ta bort danstillståndet. Vi ringer sedan upp riksdagsledamoten som lyfte frågan, Tobias Andersson från Sverigedemokraterna frågar varför han ändå ville fokusera på danstillstånd nu i coronatider. Dessutom lär Kodjo oss om hur dyrbara kor är i Chad och vi gästas av Simon Gärdenfors.

Duration:01:44:39

Elda-jao, Gina Dirawi och bunkra alkohol

3/17/2020
Hanna är med på länk från Karlstad, vi pratar om våra pyromantendenser och ringer upp Systembolaget för att kolla om det är lika poppis att bunkra alkohol som toalettpapper nu i coronatider. Gäst är programledaren Gina Dirawi.

Duration:01:37:12

Coronavaccin, David med dreads och ännu mer corona

3/16/2020
Katherine har drömt om David i dreadlocks och vi fortsätter prata om coronaviruset, närmare bestämt hur nära man är en lösning. Professor Matti Sällberg och hans team vid Karolinska Institutet jobbar med vaccinutveckling och är ett av 35 forskningslag i världen som arbetar med att hitta ett vaccin mot covid-19. För David, Kodjo och Katherine berättar han hur arbetet går till.

Duration:01:38:06

Socialministern, författaren Pascal Engman, och historiskt börsras

3/13/2020
Mycket på schemat denna fredag! Socialminister Lena Hallengren kommer hit och snackar läget i Sveriges sjukvård apropå Corona. Dagens huvudgäst är Pascal Engman som skrivit en deckare om Incels. Ekonomireportern Felicia Åkerman gäster en snabbis för att snacka historiens värsta börsras.

Duration:01:43:53

Vågade investeringar med Susanne Najafi, och Corona-politik

3/12/2020
Dagens gäst är Susanne Najafi, vars liv tog en dramatisk vändning efter hon bröt nacken i en skidolycka. Idag är hon riskkapitalist och investerar där ingen annan vågar. Dessutom snackar vi med Maggie Strömberg om politiska läget i Sverige pga Corona och med Kjell som ligger isolerad hemma eftersom han HAR Corona.

Duration:01:43:58

Babben fucking Larsson, Davids bidé-business och havsbottenklamydia

3/11/2020
Babben fucking Larsson är gäst idag och berättar om sina långa, gedigna karriär och sin nya show. Dessutom får vi besök av Sukran Kavak som gjort en P1 dokumentär om unga tjejer som utpressas med intima bilder på sociala medier. Vi ringer också upp en av forskarna som hittade klamydia på havets botten i Arktis.

Duration:01:46:11

Konsertkungen, blockflöjt och skolgårdslingo

3/10/2020
Hanna, Marcus och David får besök av Thomas Johansson, en legendarisk konsertarrangör som tagit otaliga världsstjärnor till Sverige, och han berättar bland annat om när Janis Joplin lärde honom dricka tequila. David skjuter upp La Bouce-utmaningen ännu en vecka, men det skonar oss inte från att höra hela gänget uppträda med blockflöjt. Dessutom frågar vi lyssnarna om skolgårdslingo man saknar!

Duration:01:42:57

Kungligt med Ebba Von Sydow, deprimerade hundar och en Arnold Schwarzenegger-robot

3/9/2020
Idag släpper P3 en ny podd, P3 ID, som handlar om ikoniska personer och Vendela Lundberg som är en av upphovsmakarna bakom den kommer och berättar. Ett av avsnitten handlar om Meghan Markle och därför kommer också Ebba Von Sydow och snackar kungligt. Babs fördjupar oss i en nyhet om hundar med psykisk ohälsa och Katherine berättar om en Arnold Schwarzenegger-robot som väcker starka känslor.

Duration:01:45:45

Bakis eller corona, Joe Labero och Kodjos hyllning till Kath

3/6/2020
Joe Fucking Labero kommer till studion, Kath bryter ihop under en nyhetsfördjupning och vi pratar med Julia Wallentin och Dina Oetterli vars bakfylla blev misstagen för coronaviruset och en världsnyhet. Dessutom har Kodjo gjort en hyllningslåt till en av de andra programledarna (ledtråd: det är inte David). En riktig fredagssändning helt enkelt!

Duration:01:45:09

Yogadans, Love is blind och David stylar Kalles hår

3/5/2020
David delar med sig av sin visdom om hårprodukter och stylar Kalles hår. Katherine berättar om en väldigt pinsam incident i yogastudion och dessutom dissekerar vi serien Love is blind. Kan man verkligen bli störtförälskad i någon på bara några dagar dessutom utan att ha sett personen? Och vad kan man dra för slutsatser av problemen som uppstod mellan paren som deltog? Till vår hjälp har vi tagit in psykologen Liria Ortiz!

Duration:01:45:09

Topplocket av, tv-spelens historia och ett rum med korta killar

3/4/2020
Vi försöker gräva fram tillfällen som Katherine fått ett riktigt vredesutbrott vilket leder oss in på topplocket av-jao! Speljournalisten och grundare av Stockholms spelmuseum, Tobias Bjarneby kommer och lär oss allt om tv-spelets historia. Dessutom inleds en het debatt med lyssnaren Henrik om huruvida man får skoja om korta personer eller inte.

Duration:01:41:58

Jag mår illa 2020, Hanna Widerstedt och en harpa i ögat

3/3/2020
Marcus framför en 2020-version av Magnus Uggla "Jag mår illa" och det blir en SUCCÉ! Vi gästas Hanna Widerstedt som först blev känd 2012 efter hon var med i Big Brother. Efter det flyttade hon till Berlin för att hålla på med sin konst, men allt gick snett och hon arbetade som prostituerad i sju år och idag får vi höra henne story. Dessutom får vi tag i en harpa som slutar med att Marcus får en blåtira på ögat.

Duration:01:37:34