Morgonpasset i P3-logo

Morgonpasset i P3

Sveriges Radio

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.
More Information

Location:

Stockholm, Sweden

Description:

Morgonpasset i P3 bjuder bara in gäster som vi själva är intresserade av. Det gör frågorna oväntade, svaren överraskande och du som lyssnar vet aldrig var ett samtal tar vägen.

Language:

Swedish


Episodes

P3 Guld, Ina Lundström & högskoleprovsfusket

1/20/2019
More
Mycket roligt program! Kalle, David och Hanna går igenom hela P3 Guldkvällen och natten. Ina Lundström kommer förbi och så pratar vi högskoleprovsfuskligan med mannen bakom storyn UGs Samir Bezzazi

Duration:01:07:50

Slukhål, Sveriges bästa castare & galasäsong

1/19/2019
More
David, Hanna och Kodjo pratar om botten på ett slukhål, P3 guld och Elle-galan. Vi får också besök av Pauline Hansson som castar till Ruben Östlund och Peter Gröndlunds filmer.

Duration:01:28:33

"Partnerland", Mischa Billing och Zara Larsson ft Jonas Sjöstedt

1/18/2019
More
Kalle, Hanna och David spånar på en nöjespark för par, vi får besök av Mischa Billing som är domare i Sveriges mästerkock . Dessutom råkar vi sända ut Jonas Sjöstedts tal mitt i Zara Larssons låt och upptäcker därmed en helt ny musikgenre!

Duration:01:40:12

Sjöstedts minneslapp, Fredrik Wikingsson och R Kelly-skandalen

1/17/2019
More
Efter mycket drama och en hemlig minneslapp mellan Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt är det imorgon dags för statsministeromröstning. Kalle, Hanna & David funderar på vad det egentligen kan ha stått på den där lappen. De får dessutom besök av Fredrik Wikingsson, pratar R Kelly-skandalen med Vendela Lundberg och peppar inför P3 Guld tillsammans med programledarna Marcus och Tina.

Duration:01:41:46

Instick i hiphop-låtar, Stefan Ingves och dopade boulesspelare

1/16/2019
More
Kalle, Hanna & David träffar mannen som har makten över alla pengar, Sveriges riksbanks chef, Stefan Ingves. Vi ringer upp Fricky och snackar roliga instick i hiphop-låtar. Dessutom pratar gänget om om ensamma grodor, boulespelare som anklagas för doping och varför Hanna inte hittar kärleken.

Duration:01:40:57

Maria är tillbaka, Tilde de Paula Eby och dålig hittelön

1/15/2019
More
Maria är äntligen tillbaka från Bali! Tillsammans med Victor och David diskuterar hon om vad man borde få i hittelön för ett 1500 år gammalt svärd. Gäst, till allas stora förtjusning, är programledaren Tilde de Paula. Även Politiska spelets Henrik Torehammar kommer förbi en stund för att ge klarhet i den pågående regeringskrisen - vad är det som händer nu egentligen?

Duration:01:40:57

Office romance, surfaren Odd Persson och Ulf Kristerssons nervösa förmiddag

1/14/2019
More
David, Hanna och Victor är i studion men sen försvinner David ett tag och ersätts av Kalle. Gäst är en av världens bästa big wave surfare - Odd Persson.

Duration:01:34:40

Italiensk maffia, "hände i sverige" och Talang-domarnas hyperkänslighet

1/13/2019
More
Hanna, David och Nanna pratar med journalisten Tomas Lappilainen om italiensk maffia. Dessutom om Kanye Wests kupolplaner och nazistrester i Dresden.

Duration:01:41:12

Quisling, klimatshaming och världens dyraste skilsmässa

1/12/2019
More
Kalle, Viktor och Kodjo håller er sällskap den här underbara lördagsmorgonen. Varför trendar Logan Paul och vem var Quisling? Dessutom kommer Hanna Persson hit och pratar om bland annat klimatshaming.

Duration:01:22:25

Creepy dockor, psykedeliska droger och sitta inlåst på toa i fyra veckor

1/11/2019
More
Kalle, Kodjo och Hanna håller er sällskap denna fredag genom att snacka "haunted dolls", ett vad mellan två pokerspelare, att en ny regering äntligen (kanske) är på gång. Dessutom pratar vi fenomenet mikrodosering och psykedeliska droger tillsammans med psykologen Johan Eriksson.

Duration:01:35:23

Kodjos fruktansvärda flyttdag, Emma Frans och Dr Film

1/10/2019
More
Kalle, Kodjo och Linnea sänder. Kodjo har haft några riktiga pissdagar med en flytt som går åt helvete och ett bildäck som inte går att ersätta. Gänget får besök av forskaren och vetenskapsskribenten Emma Frans och Kalles felsägning väcker en ny karaktär till liv, Dr Film.

Duration:01:36:36

Kallprat med hundägare, Nils Bergman och sopsortering

1/9/2019
More
Linnea, David och Hanna är i studion och pratar om hur hundägare ses som supersociala. David har ett ny ekonomisk modell för barnlösa och vi gästas av Nils Bergman. Få personer har grottat och grävt så mycket i rättegångsmaterial som Nils Bergman. Hur blev det så och vad får man höra?

Duration:01:43:45

Allt om Bergman, Marcus anekdoter & nationalsånger

1/8/2019
More
Denna morgon så gästas Marcus, Hanna och David av Jane Magnusson som ligger bakom den hyllade serien om Ingemar Bergman! Utöver det så drar Marcus flera olika anekdoter om sitt musikskapande och resor!

Duration:01:36:50

Isbjörnsexpert, maxad födelsedagspresent och pedofilidebatt

1/7/2019
More
Nanna, Marcus och David håller er sällskap och gästas av arktisexperten Tom Arnbom för att prata om isbjörnar! Nanna fyller även år och det David ger henne en maxad födelsedagspresent och det diskuteras även om det är okej att fota sina barn nakna.

Duration:01:33:42

Innelistan 2019, Nanna Olasdotter Hallberg och slöjdlärare

1/6/2019
More
Kalle, Hanna och Kodjo hänger med Nanna Olasdotter Hallberg, även känd som karaktären Punani_99 den här söndagen. Vi pratar om trender för 2019 och ett av våra favoritämnen i det här programmet, lärare man minns från slöjden i skolan.

Duration:01:30:54

VI FYLLER 10 ÅR!!!

1/5/2019
More
Idag har Morgonpasset (i sin nuvarande form) funnits i ett decennium och Hanna, Kodjo och Marcus har 10-årskalas med the OG Martina Thun. Dessutom återupplever vi Morgonpassets allra första minuter och Hanna och Kodjo sjunger ut like never before till klassiska Bohemian Rhapsody tillsammans med Sveriges (kanske) största Queen-fan, Johan Boding.

Duration:01:20:29

Marcus på Teneriffa, vi äter insekter & världens bästa pappersflygplan

1/4/2019
More
Marcus har varit på Teneriffa och berättar om sina tappra försök att bli en i gänget. Kött är som alla vet en miljöbov och forskare och entreprenörer letar hela tiden efter alternativa proteinkällor. Idag blickar Marcus, Hanna och Kodjo långt fram och pratar om en möjlig revolution inom maten tillsammans med författaren Anders Engström som skrivit en bok om hur vi kan äta insekter. Självklart blir det också smakprov i studion! Sista timmen handlar mest om att Kodjo och Hanna försöker göra...

Duration:01:40:51

Davids straffsystem, Palmira Koukkari Mbenga och Sveriges rymdframsteg

1/3/2019
More
Palmira Koukkari Mbenga har varit P3s korrespondent i nästan tre år och nu har hon gjort sin sista resa. Hur har det varit att åka världen runt och bevaka frågor som rör unga? Palmira kommer till Kalle, David och Hanna för att berätta! David kommer även med ett förslag på ett nytt straffsystem, vi pratar om årets förvillare och hur Sverige rider snålskjuts på Kina i rymden.

Duration:01:40:19

Risotto, Junior Brielle och stormreportern Kalle

1/2/2019
More
Kalle, Hanna och David kickstartar det nya året med lite tekniskt strul i början men också med att snacka risotto med världens största Risottoälskare, Patrick Risotto Botlera. Gabriel och David Röhdin från Junior Brielle är tillbaka i studion och Kalle minns tillbaka på tiden då han var stormreporter i Göteborg

Duration:01:39:11

Persikor, Victors hundplaner och Arvida Byström

1/1/2019
More
Kalle, Victor och Hanna sänder. Victor vill kanske skaffa hund och vi får besök av konstnären Arvida Byström

Duration:01:20:57