Kortslutning-logo

Kortslutning

Technology News >

More Information

Episodes

Evangelisering i teknologi

11/12/2018
More
Stian besøker Trondheim og vi gjør vår første live stream av podcast. Vi snakker om fordeler og ulemper med evangelisering i teknologi og som alltid litt fjas.

Duration:00:26:38

Teaser: Livestream 2. november 2018

10/30/2018
More
Nyheter, nyheter! Vi utfordrer gullrekka på fredag 2. november og prøver oss på en livestream av podcastinnspilling. Streamen blir å finne på http://bit.ly/kortslutning-live eller følg med på Twitter (@kortslutningpod) for oppdateringer. Snakkes!

Duration:00:01:15

Hvordan skrive bloggpost

10/29/2018
More
Vi har begge erfaring med å skrive tekster og vi mener alle burde være flinke til å skrive ned ting, enten det er for seg selv eller i bloggpost-form. Vi snakker om hvorfor, og hvordan du kan gå frem for å skrive din bloggpost!

Duration:00:25:53

Om vi ikke var utviklere

10/15/2018
More
Det kan være både nyttig og morsomt å tenke over hypotetiske situasjoner. Og det har vi gjort i denne episoden hvor vi har drøftet litt rundt hva vi ville ha tjent penger på dersom vi ikke var utviklere.

Duration:00:23:42

Hvordan snakke om andre communities

10/1/2018
More
Hvordan forholder vi oss til språk og rammeverk vi ikke selv er brukere av? "PHP er for folk som ikke vet bedre." "Webben hadde vært helt fin hvis vi bare kunne kvitta oss med CSS." Hvilke følger har foraktbasert språk på oss selv og folk rundt oss? Mikael og Stian deler noen refleksjoner rundt foraktkultur.

Duration:00:24:21

Open Source i Closed Source

9/17/2018
More
Mikael og Stian har snakket om å bruke Open Source prinsipper som en veilledning for å følge beste praksiser. Selv om vi ikke gir ut kildekoden er det mange gode ting å hente fra å tenke Open Source. Ikke for at det er grensesprengende nye konsepter, men for at det kan gi en fin huskeliste. Eller som vi kaller det: The Guiding Principles of Open Source™

Duration:00:22:50

Å godkjenne pull requests

9/3/2018
More
Hvordan kan du gjøre pull requests mer attraktive for reviewers? Mikael og Stian diskuterer noen tanker og ideer om hvordan du kan lage en PR som innbyr til gjennomgang og ikke blir liggende forlatt i en kodebase ingen bryr seg om. Underveis får også Mikael og Stian besøk i studio av tidenes yngste podcastgjest.

Duration:00:19:13

Magi i software

8/20/2018
More
Tror du på magi? I denne episoden av Kortslutning forsøker Stian og Mikael å komme til bunns i hva magi er, i konteksten av software. Hvordan sniker magi seg inn i koden vi skriver? Hvordan kan vi ta mystikken ut av magi og gjøre det mindre frustrerende og mer håndgripelig?

Duration:00:19:16

Feedback

8/3/2018
More
Vi snakker om å gi å få feedback i hverdagen og ved spesielle anledninger. Noe feedback man kan få er f.eks at denne episoden med et uhell ble gitt ut 2 dager før den skulle.

Duration:00:24:28

Impostor syndrome

7/23/2018
More
Vi snakker om våre personlige erfaringer med impostor syndrom. Hva vi legger i det, kjenner vi på det selv og er det slik at det er mer prominent i IT-bransjen? Vi tar diskusjonen etter oppfordring fra Andreas Mosti på Twitter.

Duration:00:26:47

Fullstack vs Spesialist

7/9/2018
More
Fellesferie og foreldrepermisjon er i gang, men Kortslutning går sin faste rute. I denne episoden snakker vi om en het potet: Fullstack vs Spesialist? Hva er fullstack? Har vi samme oppfatning av det, er det et negativt uttrykk å bruke, kan det misbrukes og feiloppfattes? Alt dette og kanskje noe mer eller mindre i dagens episode.

Duration:00:22:26

Norsk vs English

6/25/2018
More
Vi tar en diskusjon om et av de evige spørsmålene for utviklere: skal vi bruke norsk eller engelsk når vi koder? Har det noe å si? Hva er egentlig et dueregister? Eller et Gjøkeprogram? Hva har venstre foreninger med databaser å gjøre? Hva betyr egentlig ord? Om ikke svar, får du iallefall noen betraktninger i denne episoden av Kortslutning.

Duration:00:24:35

Konferansemaraton

6/11/2018
More
Vi har vært på 5-dagers konferansemaraton og akkurat før vi krasjer i postkonferansevakum, tok vi en samtale om konferansene vi hadde vært på og om konferanser generelt.

Duration:00:18:36

Trenger du mastergrad?

5/28/2018
More
I episode 10 snakket vi om du trenger computer science-kunnskaper og vi skilte tydelig på at det er noe annet enn mastergrad. I denne episoden takler vi spørsmålet; Trenger du en mastergrad? Vi diskuterer alt fra våre egne erfaringer og utbytter fra utdanning, til å synse løst og fast om hva som er realiteten og hva som burde være det.

Duration:00:27:23

Er computer science-kunnskaper nødvendig?

5/14/2018
More
🎶Computer. Uh! Science. Yeah! What is it good for?🎶 Det lurer Stian og Mikael på også. Derfor tar de en prat om akkurat det temaet i denne episoden av Kortslutning. Hvilken nytte har de hatt av sin bakgrunn fra universitetet? Hvor bevisst er bruken av CS? Er CS nødvendig for alle som driver med programmering? Om ikke svar, får du iallefall noen tanker og refleksjoner.

Duration:00:23:15

Hype

4/30/2018
More
Vi har snakket om noe som er veldig sentralt når det kommer til programmering: Hype. Hype kommer i forskjellige former og er noe vi må være obs på for å ikke gå i feller for salg av sølvkuler. Vi snakker om vårt forhold til hype.

Duration:00:23:29

Programmering som jobb og hobby

4/16/2018
More
Som utviklere er det ikke uvanlig å ha programmering som både jobb og hobby, men er det egentlig problemfritt? Mikael og Stian snakker om det å programmere på fritiden i tillegg til fra 8 til 4 og hva som kan være lurt å tenke på om man gjør det.

Duration:00:21:44

Å være ny med programmering

4/2/2018
More
Mikael og Stian befant seg i samme by og benyttet anledningen til å spille inn første Kortslutning-episode face 2 face. Vi har fått inn et ønske på Twitter om å snakke rundt det å være ny med programmering. Så her deler vi historier om hvordan vi ble introdusert for utvikling, reflekterer over hvordan det var for oss og hvordan det kunne vært bedre.

Duration:00:23:10

Bibliotek vs rammeverk

3/19/2018
More
Mikael og Stian tar en runde på hva forskjellene mellom rammeverk og biblioteker er, hva forskjellene har å si for utvikling, og hvilke situasjoner du vil velge den ene over den andre. Kan du klare deg uten rammeverk? Er React et rammeverk eller et bibliotek? Er rammeverk bare verk? Hvordan påvirker bruken av rammeverk og biblioteker måten vi lærer programmering på? Disse og flere interessante problemstillinger dukker opp i denne episoden av din favorittpodcast, Kortslutning.

Duration:00:17:36

Maintainer Guilt

3/5/2018
More
Mikael driver et semi-populært Open Source-prosjekt som han har dårlig samvittighet for, da det har hatt en bug i lang tid uten at han har tatt seg tid til å fikse det. I denne episoden lufter han konseptet maintainer guilt med Stian og lurer på hva som er en god måte å håndtere det på.

Duration:00:16:01