Kortslutning-logo

Kortslutning

Technology News >

More Information

Location:

Norway

Language:

Norwegian Bokmal


Episodes

Fullstack vs Spesialist

7/9/2018
More
Fellesferie og foreldrepermisjon er i gang, men Kortslutning går sin faste rute. I denne episoden snakker vi om en het potet: Fullstack vs Spesialist? Hva er fullstack? Har vi samme oppfatning av det, er det et negativt uttrykk å bruke, kan det misbrukes og feiloppfattes? Alt dette og kanskje noe mer eller mindre i dagens episode.

Duration:00:22:26

Norsk vs English

6/25/2018
More
Vi tar en diskusjon om et av de evige spørsmålene for utviklere: skal vi bruke norsk eller engelsk når vi koder? Har det noe å si? Hva er egentlig et dueregister? Eller et Gjøkeprogram? Hva har venstre foreninger med databaser å gjøre? Hva betyr egentlig ord? Om ikke svar, får du iallefall noen betraktninger i denne episoden av Kortslutning.

Duration:00:24:35

Konferansemaraton

6/11/2018
More
Vi har vært på 5-dagers konferansemaraton og akkurat før vi krasjer i postkonferansevakum, tok vi en samtale om konferansene vi hadde vært på og om konferanser generelt.

Duration:00:18:36

Trenger du mastergrad?

5/28/2018
More
I episode 10 snakket vi om du trenger computer science-kunnskaper og vi skilte tydelig på at det er noe annet enn mastergrad. I denne episoden takler vi spørsmålet; Trenger du en mastergrad? Vi diskuterer alt fra våre egne erfaringer og utbytter fra utdanning, til å synse løst og fast om hva som er realiteten og hva som burde være det.

Duration:00:27:23

Er computer science-kunnskaper nødvendig?

5/14/2018
More
🎶Computer. Uh! Science. Yeah! What is it good for?🎶 Det lurer Stian og Mikael på også. Derfor tar de en prat om akkurat det temaet i denne episoden av Kortslutning. Hvilken nytte har de hatt av sin bakgrunn fra universitetet? Hvor bevisst er bruken av CS? Er CS nødvendig for alle som driver med programmering? Om ikke svar, får du iallefall noen tanker og refleksjoner.

Duration:00:23:15

Hype

4/30/2018
More
Vi har snakket om noe som er veldig sentralt når det kommer til programmering: Hype. Hype kommer i forskjellige former og er noe vi må være obs på for å ikke gå i feller for salg av sølvkuler. Vi snakker om vårt forhold til hype.

Duration:00:23:29

Programmering som jobb og hobby

4/16/2018
More
Som utviklere er det ikke uvanlig å ha programmering som både jobb og hobby, men er det egentlig problemfritt? Mikael og Stian snakker om det å programmere på fritiden i tillegg til fra 8 til 4 og hva som kan være lurt å tenke på om man gjør det.

Duration:00:21:44

Å være ny med programmering

4/2/2018
More
Mikael og Stian befant seg i samme by og benyttet anledningen til å spille inn første Kortslutning-episode face 2 face. Vi har fått inn et ønske på Twitter om å snakke rundt det å være ny med programmering. Så her deler vi historier om hvordan vi ble introdusert for utvikling, reflekterer over hvordan det var for oss og hvordan det kunne vært bedre.

Duration:00:23:10

Bibliotek vs rammeverk

3/19/2018
More
Mikael og Stian tar en runde på hva forskjellene mellom rammeverk og bibloteker er, hva forskjellene har å si for utvikling, og hvilke situasjoner du vil velge den ene over den andre. Kan du klare deg uten rammeverk? Er React et rammeverk eller et biblotek? Er rammeverk bare verk? Hvordan påvirker bruken av rammeverk og bibloteker måten vi lærer programmering på? Disse og flere interessante problemstillinger dukker opp i denne episoden av din favorittpodcast, Kortslutning.

Duration:00:17:36

Maintainer Guilt

3/5/2018
More
Mikael driver et semi-populært Open Source-prosjekt som han har dårlig samvittighet for, da det har hatt en bug i lang tid uten at han har tatt seg tid til å fikse det. I denne episoden lufter han konseptet maintainer guilt med Stian og lurer på hva som er en god måte å håndtere det på.

Duration:00:16:01

Open Source

2/19/2018
More
Mikael og Stian snakket om noe som ligger de begge nært; Open Source. De snakker om ideologien, litt om historie, deres forhold til det og lanserer 4 arc types som kan klassifisere Open Source-bidragsytere.

Duration:00:27:49

Å lære seg nye ting

2/5/2018
More
I denne episoden snakker vi om noe av Stians favoritt-ting: Å lære seg nye ting. Vi snakker om hvordan vi kan gå frem, hvor viktig det er og hvordan motivere seg til å gjøre det.

Duration:00:20:05

Utviklingsmiljø

1/21/2018
More
Stian og Mikael tar en prat om hvordan de har utviklingsmiljøet sitt, hva de tenker er viktig og uviktig.

Duration:00:21:33

Holde foredrag

1/19/2018
More
Første episode av Kortslutning. En podcast av Mikael Brevik & Stian Veum Møllersen hvor vi snakker om hverdagen som utviklere. I denne episoden snakker vi om hvordan ble interesserte i å holde foredrag og forteller noen historier fra vår første konferanse.

Duration:00:29:19