Business Innovation with SAP-logo

Business Innovation with SAP

Technology Podcasts

Powered by SAP NL

Location:

Netherlands

Description:

Powered by SAP NL

Language:

Dutch


Episodes

SAP Discovery Day for RISE klantvragen beantwoord: RISE aanpak, Supply Chain, Security, Performance

6/1/2023
Coen en Twan met Marjet Wijn over de RISE with SAP aanpak. Hoe zet je je eerste stap naar de cloud? Welke stappen zitten er in een RISE aanpak? Hoe lang duurt zo’n traject? Belangrijk is om je niet alleen te focussen op kostenbesparing, maar kijk vooral naar waar je naar toe wilt. Wat is jouw ‘Northstar’? Wouter van Heijst beantwoorde de volgende vraag: - Hoe gaan we om met bewegende schepen bij supply chain planning (Tjomme van Noorden) Jeroen Kroon beantwoorde deze klantvragen: - Wat is er nieuw aan de SAP Cyber Security strategie (Coen Sanderink) - Hebben jullie een maturity scan om over te gaan op RISE with SAP - Hoe voorkom je een “Man in the middle attack” - Hoe private is een public cloud (Suzanne Wijnen) Jorrit de Groot gaf antwoord op deze vraag: - Hoe zit het met de performance van de cloud pakketten (Karin Beerepoot)

Duration:00:31:23

Organisatieverandering met S/4HANA Public Cloud bij IGM Resins met McCoy

5/16/2023
IGM Resins had een versnipperd IT landschap met 6 verschillende ERP systemen. Ze hebben dit naar 1 systeem teruggebracht op basis van S/4HANA Public Cloud. Na de go-live kwamen ze erachter dat ze SAP niet gebruikten zoals het eigenlijk bedoeld is. De Excel files en geitenpaadjes blijven bestaan, oude gewoontes zijn immers moeilijk af te leren. De echte verandering begon pas met dit inzicht. Het systeem kan zoveel meer dan je in eerste instantie geïmplementeerd hebt. Het is een zoektocht om het maximale uit het systeem te halen. Wil jij weten hoe IGM Resins dit samen met McCoy gedaan heeft, luister dan naar deze aflevering.

Duration:00:28:53

SAP Discovery Day for RISE klantvragen beantwoord: S/4HANA Cloud, Business overtuigen, Extensibility

5/3/2023
In deze aflevering spreken Coen en Twan met Mark Raben die de keynote verzorgde op de RISE with SAP Discovery Day. Hij sprak over de intelligent sustainable enterprise met als voorbeeld Wingcopter. Met zijn metafoor van een reis met een luchtballon sprak hij ook over het achterlaten van ballast op jouw reis naar de cloud. Mike Roza beantwoorde de volgende vragen: - Hoe overtuig ik de business van de voordelen van een migratie naar S/4HANA - Waarom zou ik naar de cloud gaan wanneer de best practices zijn gevolgd en we een clear core hebben (Karin Hofman, NS) - Wat zijn de valkuilen van opstarten met RISE with SAP (Glen Hof, ABUS kraansystemen) Jan Penninkhof beantwoorde deze klantvragen: - What does it mean to drop SAP customizations in order to go cloud (Violeta, CRH) - Wat is het verschil tussen de private/public cloud met betrekking tot maatwerk en toegang tot de data (Michiel Bruins, Quintic) - Hoe ga ik duidelijk maken dat het anders moet, hoe omgaan met weerstand (Julia Quik, Havenbedrijf Rotterdam)

Duration:00:30:52

Realtime inzicht in de totale internationale operatie voor RIHO

4/13/2023
Wanneer je klant in de eerste weken al direct voordelen van je software-oplossing ziet in de dagelijkse operatie, dan weet je dat je samen voor het juiste systeem hebt gekozen! Dat geldt zeker voor RIHO International, waar met hulp van NTT Data in mei 2022 de public cloud-editie van SAP S/4HANA live ging. Het voormalige systeem van deze ontwerper en producent van hoogwaardige badkamers, sanitair en badkamermeubels liep tegen de grenzen van zijn kunnen aan. De voorwaarden voor de nieuwe software? Direct inzicht in cijfers, in productdata en in supply chainprocessen van de dagelijkse operatie. En, een uniforme manier van werken voor alle locaties en eenduidige – maar vooral snel op te vragen – rapportage.

Duration:00:29:01

Bewegen naar 50.000 meer gezonde levensdagen

3/16/2023
Hoe fit ben jij? Hoe meet je dat eigenlijk? Moet je daarvoor 3x per week naar de sportschool? Wist je dat je niet perse naar de sportschool hoeft te gaan om fit te blijven? En dat je door te bewegen ook kunt verdienen! Echte Fitcoins®, waarmee je gezonde producten kunt aanschaffen. In deze aflevering spreken we met René Sielhorst, oprichter van ItsMyLife en bedenker van Fitcoin®. Hoe verliep zijn zoektocht naar mogelijkheden om de wereld in beweging te krijgen. Meer bewegen begint met minder zitten en niet met vaker sporten! Leer over de app die is ontwikkeld op het SAP Business Technology Platform en het ItsMyLife platform dat gebruikers en aanbieders van gezonde leefstijl producten en services bij elkaar brengt.

Duration:00:29:20

De autonomie om jezelf te vertegenwoordigen in een digitale wereld

2/16/2023
Heb jij wel eens nagedacht over hoe je je digitale identiteit gebruikt voor diensten van de overheid? Waarschijnlijk denk je hierbij aan je BSN nummer en DigID. Hoe toekomst proef is dit eigenlijk? Hoeveel invloed heb je op je eigen digitale Identiteit? Hoeveel autonomie heb je daarover? En wat wanneer je niet digitaal kan of wilt authentiseren? Kan dit of moet het anders? En hoe dan? In deze aflevering spreken we met Youetta de Jager en Steven Gort, vrijdenkers en werkzaam bij de ICTU. We hebben het over de autonomie om jezelf te vertegenwoordigen in een digitale wereld, we noemen dit ook wel Self Sovereign Identity.

Duration:00:29:20