Internet Vandaag-logo

Internet Vandaag

Technology Podcasts >

De recap van wat er vandaag speelt op internet.

De recap van wat er vandaag speelt op internet.
More Information

Location:

Amsterdam, Netherlands

Description:

De recap van wat er vandaag speelt op internet.

Language:

Dutch


Episodes

SCHAAL VAN HEBBEN | Disney+

9/20/2019
More
Is Disney+ de langverwachte Netflix-killer? Die vraag doet al een tijd de ronde. Nu Nederland als eerste land exclusief toegang heeft tot de streamingdienst, mag het niet ontbreken in de Schaal van Hebben!

Duration:00:05:55

Maakt Huawei met open source OS blij?

9/19/2019
More
Huawei presenteert in Muchen zijn nieuwe toestellen uit de Mate 30-serie. Eén probleem: ze mogen door het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China géén Google-diensten gebruiken.

Duration:00:06:02

Hoorzitting om miljardenheffing Apple

9/17/2019
More
Apple en Ierland leggen zich niet neer bij de miljardenheffing van de Europese Commissie. Die legde Apple in 2016 een naheffing van 13 miljard euro op, omdat het bedrijf onterecht te weinig belasting zou hebben betaald dankzij belastingafspraken met Ierland.

Duration:00:06:32

Politie verliest bodycam met privacygevoelige beelden

9/13/2019
More
Een politieman in Capelle aan den IJssel is - waarschijnlijk bij een aanhouding - zijn bodycam kwijtgeraakt. Toen dat achteraf werd ontdekt is met speurhonden gezocht, maar de camera is spoorloos verdwenen. Het is onduidelijk in hoeverre de beelden op die camera ook beveiligd zijn opgeslagen.

Duration:00:04:46

SCHAAL VAN HEBBEN | Somnoblue slaapbril

9/13/2019
More
De brillen van Somnoblue zijn gemaakt om de negatieve gevolgen van blauw licht op de aanmaak van melatonine, het slaaphormoon, tegen te gaan. Waar de nachtmodus op smartphones alleen het scherm van het apparaat aanpakt, filtert deze bril al het licht dat je ogen bereikt.

Duration:00:06:08

'Opvallende interesse in hacken benzinepompen'

9/12/2019
More
Op Russisch- en Portugees-talige fora op het darkweb zou een opvallende interesse zijn in het hacken van benzinepompen. Dat schrijft ZDNet opbasis van een onderzoek van Trend Micro. Het zou gaan om pompen voor consumenten, maar ook in de industrie.

Duration:00:06:06

'Eisen basisbeveiliging bij cyberverzekering is maatwerk'

9/11/2019
More
Bedrijven zouden door de komst van cyberverzekeringen steeds beter hun beveiliging op orde moeten hebben, maar het tegendeel lijkt waar. Amerikaanse onderzoekers zeggen dat dit in de praktijk vaak niet zo is.

Duration:00:06:47

'Onderzoek ethische grenzen bij kijken in hersenen'

9/10/2019
More
Er moet meer onderzoek worden gedaan naar commerciële bedrijven die zich bezig houden met het koppen van computers aan hersenen. Dat zeggen Britse experts, schrijft de BBC. De ontwikkelingen gaan zo snel, dat het nu tijd is om de ethische grenzen te betalen, zeggen ze.

Duration:00:07:16

'Nederland niet klaar voor cyberaanval'

9/9/2019
More
Nederland is niet goed voorbereid op een cyberaanval. Dat zegt de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, de WRR. Zo'n aanval kan de maatschappij ontwrichten. Zowel de overheid als het bedrijfsleven moet zich beter voorbereiden.

Duration:00:07:20

SCHAAL VAN HEBBEN | Samsung Galaxy Note 10+

9/6/2019
More
Samsung heeft kortgeleden de Galaxy Note 10+ uitgebracht. Dit toestel heeft alles wat je van een hoog segment smartphone mag verwachten. Bovendien huisvest het een extraatje dat alles behalve nieuw is, maar waarvan het altijd een beetje de vraag is of je er ook écht wat aan hebt: een stylus.

Duration:00:06:18

'Bureau Ict Toetsing ligt de facto op zijn gat'

9/5/2019
More
Een conflict met de top van het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de positie van het onafhankelijke Bureau Ict Toetsing (BIT) ernstig aangetast. Dat blijkt uit onderzoek van NRC. Eerder stapten door het conflict onder meer bureaumanager Cokky Hilhorst en een deel van de Toezichtraad van het BIT op.

Duration:00:08:25

OR XS4ALL: 'plan KPN moet van tafel'

9/3/2019
More
De ondernemingsraad van XS4ALL heeft felle kritiek op het voornemen van KPN om het merk XS4ALL op te heffen. Er zou volgens de OR weinig kloppen van de berekeningen achter het plan. Het advies is dan ook: haal het plan van tafel.

Duration:00:06:07

ISDN blaast laatste adem uit

9/2/2019
More
KPN start met het afsluiten van de nog actieve ISDN-lijnen. Dat heeft consequenties voor bedrijven die er nog gebruik van maken. Waarschijnlijk niet om te bellen, maar brandmelders en gebouwbeheersystemen zouden er nog wel gebruik van maken.

Duration:00:05:29

SCHAAL VAN HEBBEN | Nextbase 422GW Dashcam

8/30/2019
More
Nextbase heeft een lijn van vijf nieuwe dashcams uitgebracht, waaronder de 422GW. Die kun je rustig een slimme dashcam noemen. De camera is voorzien van een aantal functies waar je niet alleen tijdens het rijden, maar ook bij een ongeval of tijdens het parkeren wat aan hebt.

Duration:00:03:57

'Geheime diensten rekruteren spionnen op LinkedIn'

8/29/2019
More
Let goed op wanneer je op LinkedIn een berichtje krijgt van een onbekende buitenlandse recruiters. Buitenlandse spionagediensten gebruiken massaal LinkedIn om spionnen te rekruteren. Dat schrijft de New York Times. Met name de Chinese geheime diensten proberen met behulp van nep-account's in contact te komen met potentiële spionnen.

Duration:00:06:08

'Dit is veel mooier dan naar een grafsteen kijken'

8/28/2019
More
Nederland - en de rest van de wereld - is een nieuw sociaal medium rijker: The Afternet. Op het platform kun je tijdens je leven een profiel opbouwen en content delen. Na het overlijden moet het een online gedenkplaats worden, 'zonder het oppervlakkige van Facebook'.

Duration:00:05:29

'Bedrijven als YouTube, Facebook en Twitter zijn 'black box' bij eigen procedures'

8/27/2019
More
YouTube gaat accounts van media-bedrijven die overheidssteun krijgen labellen. Je krijgt dan te zien waar de steun vandaan komt, met een verwijzing naar Wikipedia. De maatregel volgt na het verwijderen van 210 accounts, die volgens het bedrijf door China zijn gebruikt om de protesten in Hongkong te beïnvloeden.

Duration:00:06:43

'Duitsland komt met alternatief voor cloudreuzen'

8/23/2019
More
Duitsland wil met een eigen clouddienst de strijd aangaan met grote spelers als Google, Microsoft en Amazon. Dat schrijft de Frankfurter Allgemeine op basis van plannen van Peter Altmaier, de Duitse minister van Economische Zaken, die de krant heeft ingezien.

Duration:00:05:37

SCHAAL VAN HEBBEN | La Roche-Posay MySkinTrackUV

8/23/2019
More
La Roche-Posay heeft een draagbare sensor op de markt gebracht. Met het batterijloze apparaatje kun je meten in hoeverre je wordt blootgesteld aan UV, vervuiling pollen en vochtigheid. Dat geeft interessante informatie, maar het bedrijf tegelijkertijd ook de mogelijkheid zijn producten aan te bevelen.

Duration:00:06:23

'Brussel komt met strikte regels gezichtsherkenningstechnologie'

8/22/2019
More
De Europese Commissie wil strikte regels opstellen voor de toepassing van gezichtsherkenningtechnologie. Dat verklaren EU-ambtenaren tegen The Financial Times. De technologie zou momenteel door bedrijven en overheden 'ongeremd' worden toegepast.

Duration:00:06:50