✨Poki - Podcast over Kunstmatige Intelligentie AI-logo

✨Poki - Podcast over Kunstmatige Intelligentie AI

Technology Podcasts

Alexander Klöpping en Wietse Hage duiken samen dieper in de wereld van AI en bespreken wekelijks de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ze filosoferen en proberen in de toekomst te kijken, maar zijn ook scherp op het heden.

Location:

United States

Description:

Alexander Klöpping en Wietse Hage duiken samen dieper in de wereld van AI en bespreken wekelijks de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Ze filosoferen en proberen in de toekomst te kijken, maar zijn ook scherp op het heden.

Language:

Dutch


Episodes
Ask host to enable sharing for playback control

Dit is de populairste AI bij jongeren | ✨ Poki

7/12/2024
Wil jij ook goed voorbereid de toekomst in? Claim dan nu je gratis ticket op data-expo.nl En wil je de controle over je informatie behouden en je privacy beschermen? Ga dan nu naar incogni.com/pokipod en krijg 60% korting op jouw Incogni-account. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:08:58

Ask host to enable sharing for playback control

Stiekem AI gebruiken om mails te schrijven| ✨ Poki

7/4/2024
Het wordt steeds gemakkelijker om je al je tikwerk over te laten nemen door AI. Nooit meer een inbox leegwerken maar een AI die de mailtjes voor je tikt. Handig of heel onpersoonlijk? Alexander, Milou en Wietse bespreken het topic en onthullen hun eigen AI-gebruik. Hoeveel van de mailtjes die ze krijgen van Alexander is nog artisanal typing? Wil je meer AI-nieuws, schrijf je dan in voor onze eigen nieuwsbrief via aireport.email en krijg een keer gratis en een keer betaald in de week het laatste nieuws. Ga naar squarespace.com/POKI voor een gratis proefperiode en gebruik de code POKI10 voor 10% korting. Ook de baas blijven over je persoonlijke informatie? Ga dan naar incogni.com/pokipod en krijg 60% korting op jouw Incogni-account. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:04:23

Ask host to enable sharing for playback control

Deze nieuwe AI verslaat ChatGPT | ✨ Poki

6/27/2024
Van naamgeving moeten de AI-bedrijven het niet hebben, maar van perfomance zeker wel. Claude 3.5 Sonnet is gelanceerd en dat is meer dan alleen maar een betere chatbot, je kan er echt praktische dingen mee maken. Alexander en Wietse duiken erin en vertellen je wat deze tool ook voor jou kan betekenen. Benieuwd geworden? Neem ook hier nog eens een kijkje: https://www.anthropic.com/news/claude-3-5-sonnet Wil je nou nog meer nieuws over AI? We hebben onze eigen tweewekelijkse nieuwsbrief genaamd AI Report. Lees de gratis versie of abonneer je zelf voor een extra take op het laatste nieuws in AI land. Ga naar aireport.email en kijk eens rond. Wil je ook je online privacy verbeteren? Maak dan nu een account aan bij Incogni en krijg 60% korting met de link incogni.com/pokipod. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:54:49

Ask host to enable sharing for playback control

Milou, Wietse en de Vleesavatar | ✨ Poki

6/21/2024
In Wyoming doet een AI mee aan de verkiezingen, maar is het wel écht een AI? Technisch gezien staat de AI niet op de lijst maar staat de vleesavatar van de AI op de lijst. Milou en Wietse bespreken dit bijzondere fenomeen en staan stil bij hoe we eigenlijk echt van nep kunnen onderscheiden en wie dat zou moeten doen. Lees onze tweewekelijkse nieuwsbrief AI Report (voorheen Poki+). Abonneer je op de gratis versie of ga voor het betaalde abonnement via https://www.aireport.email/ Wil je gebruik maken van de geweldige korting van Squarespace, sponsor van de show, kan dat ook! Ga naar squarespace.com/poki en gebruik de code 'poki10' voor 10% korting maar ook voor een gratis trail. Mis het niet! Gebruik Teamleader Focus nu voor jouw bedrijf! Ga naar focusopjebedrijf.nl en start jouw gratis proefperiode van 14 dagen! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:52:56

Ask host to enable sharing for playback control

De waarheid achter Apple Intelligence | ✨ Poki

6/14/2024
De keynote van het jaar is weer achter de rug; WWDC van Apple. Wat heeft Apple allemaal aangekondigd en is het de moeite waard? Één ding is in ieder geval blijven plakken, de brutale move van Apple met de naamgeving van hun kunstmatige intelligentie systeem: Apple Intelligence. Alexander, Wietse en Milou bespreken de ins en outs en staan uiteraard ook nog even stil bij het laatste nieuws van deze week. Gebruik Teamleader Focus nu voor jouw bedrijf! Ga naar focusopjebedrijf.nl en start jouw gratis proefperiode van 14 dagen! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:58:48

Ask host to enable sharing for playback control

AI-experts zien deze nieuwe risico's | ✨ Poki

6/6/2024
AI-experts slaan op de trom voor de ontwikkelingen rondom de grote AI-bedrijven, wie houdt er nog toezicht? Alexander en Milou bespreken deze week het nieuws en hebben iemand te gast, voormalig chef bij het AD Jaap van Zessen, om het over AI en de journalistiek te hebben. Daarnaast deze week live, de eerste nieuwsbrief van AI Report (voorheen Poki+), abonneer je op de gratis versie of ga voor het betaalde abonnement via https://www.aireport.email/ Wil je gebruik maken van de geweldige korting van Squarespace, sponsor van de show, kan dat ook! Ga naar squarespace.com/poki en gebruik de code 'poki10' voor 10% korting maar ook voor een gratis trail. Mis het niet! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:03:14

Ask host to enable sharing for playback control

In therapie met AI | ✨ Poki

5/30/2024
Hoe gaat het nou echt met je? Niet iets wat je zomaar bespreekt in een podcast, maar misschien wel een AI in de toekomst! Naast nieuws bespreken we deze week met een gast dit thema en wat het kan betekenen in het werk van therapeuten en psychologen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:25:53

Ask host to enable sharing for playback control

Microsoft kijkt, luistert en leest met je mee | ✨ Poki

5/23/2024
OpenAI heeft wel een erg interessante stem uitgekozen voor GPT-4o om mee te praten, hij lijkt namelijk verdomd veel op die van Scarlett Johansson, wat denken we hiervan? Alexander, Wietse en Milou bespreken zo goed mogelijk deze onstuimige AI-week waar zowel Google als Microsoft weer interessante dingen liet zien. Wil je gebruik maken van de geweldige korting van Squarespace, sponsor van de show, kan dat ook! Ga naar squarespace.com/poki en gebruik de code 'poki10' voor 10% korting maar ook voor een gratis trail! En met Incogni krijg je weer controle over je eigen informatie. Bescherm jouw gegevens door een account te maken bij Incogni. Je krijgt nu 60% korting door de link incogni.com/pokipod te gebruiken. Wil je een lezing van een van de heren kan dat, mail dan naar lezing@poki.show Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:14:48

Ask host to enable sharing for playback control

Deze adembenemende nieuwe dingen kan ChatGPT nu | ✨ Poki

5/14/2024
Iets later live dan normaal, maar met een reden. De release van GPT-4o was gisteravond en dat heeft een indruk achter gelaten bij Alexander en Wietse. Het model wordt uitgebreid besproken en geanalyseerd, hierna zul je er alles over weten. Voor de videos op het kanaal, check even YouTube: https://www.youtube.com/@OpenAI Met Incogni krijg je weer controle over je eigen informatie. Bescherm jouw gegevens door een account te maken bij Incogni. Je krijgt nu 60% korting door de link incogni.com/pokipod te gebruiken. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:00:37

Ask host to enable sharing for playback control

Is ‘effe Googlen’ straks verleden tijd? | ✨ Poki

5/7/2024
Ff Googelen, we doen het nog dagelijks, maar blijft dat wel zo? In deze aflevering gaan Wietse en Milou, Alexander is op vakantie, in gesprek over de rol van AI in zoeken op het internet. Blijft Google nog wel bestaan of is dat binnenkort passé? Om gebruik te maken van Squarespace om jouw website te lanceren ga je naar squarespace.com/poki en gebruik de code 'POKI10' voor 10% korting. Om jouw data veilig te stellen moet je bij Incogni zijn, ook daar kun je aantrekkelijk een abonnement afsluiten. Ga daarvoor naar incogni.com/pokipod Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:01:17

Ask host to enable sharing for playback control

Onsterfelijk met AI | ✨ Poki

4/30/2024
Iemand verliezen is en blijft een lastig thema, maar wat voor rol zou AI kunnen hebben in het rouwproces? De afgelopen tijd is een technologie opgekomen die zich hiermee bezig houdt: het praten met de overledenen. Alexander, Wietse en Milou gaan erover in gesprek hoe dit er dan uit komt te zien en wat voors en tegens zijn. Daarnaast duiken we het laatste nieuws ook nog even in, wat gaat Apple bijvoorbeeld doen met hun achterstand op het AI gebied? Voor een lezing van Alexander of Wietse, mail naar lezing@poki.show Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:04:48

Ask host to enable sharing for playback control

Meta gaat AI mainstream maken | ✨ Poki

4/23/2024
Er is een nieuw model geboren genaamd LLaMa 3, van jawel, ons Zuck! Want ja, The Metaverse werd 'm misschien niet helemaal maar Meta is wel heel goed in AI geworden en ze kunnen ook niet anders met al die rijke data aan sociale media. Alexander en Wietse gaan samen met Milou in gesprek over wat dit betekent voor het AI landschap en wat voor manieren je dan deze sociale AI's kunt inzetten. Het linkje van Wietse: https://www.meta.com/nl-nl/blog/quest/meta-horizon-os-open-hardware-ecosystem-asus-republic-gamers-lenovo-xbox/ Wil je een lezing van een van de heren kan dat, mail dan naar lezing@poki.show Wil je gebruik maken van de geweldige korting van Squarespace, sponsor van de show, kan dat ook! Ga naar squarespace.com/poki en gebruik de code 'poki10' voor 10% korting maar ook voor een gratis trail! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:09:46

Ask host to enable sharing for playback control

AI luistert mee met álles wat je zegt | ✨ Poki

4/16/2024
De Humane AI-pin werd met veel bombarie ontvangen door de tech-wereld maar krijgt vlijmscherpe kritiek om de oren gesmeten. Maar, hoe zit het eigenlijk met dit soort gadgets in het dagelijks gebruik? Alexander en Wietse discussiëren erover met Milou, en zij heeft ook weer een technofix meegenomen voor onderweg. Als je een lezing wil over AI van Wietse of Alexander dan kan dat. Mail ons op lezing@poki.show. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:05:02

Ask host to enable sharing for playback control

Economen denken dat je niet werkloos wordt door AI | ✨ Poki

4/9/2024
Het is er al vaak over gegaan, maar blijven onze banen binnenkort nog wel bestaan? Zijn de doemscenario's nou waar of valt het, net als in andere 'revoluties' achteraf eigenlijk wel mee? Alexander en Wietse gaan in gesprek met Maurits Martijn over deze kwestie aan de hand van een artikel wat hij schreef in de Correspondent: https://decorrespondent.nl/15211/raken-we-door-kunstmatige-intelligentie-allemaal-onze-baan-kwijt/058fc7a1-bb82-08ba-3952-59c6d83e3d65 Maar ook ontwikkelingen aan het front betreft het gebruik van AI en, opmerkelijk, met behulp van Google Photos... Gebruik Squarespace voor het maken van jouw website en profiteer van korting met de code 'POKI10'. Als je een lezing wil over AI van Wietse of van Alexander dan kan dat. Mail ons op lezing@poki.show Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:03:15

Ask host to enable sharing for playback control

De eenzaamheid te lijf met AI | ✨ Poki

4/2/2024
AI biedt talloze mogelijkheden om eenzaamheid tegen te gaan, maar moeten we dat wel willen? Alexander, Wietse en Milou gaan erover in gesprek en delen hun bevindingen én ervaringen op het gebied van persoonlijke ai-interactie. Verder komt ook nog heel wat nieuws voorbij want de tijd heeft wederom niet stilgestaan. 100 miljard euro voor een nieuw datacenter, wat moet je daarmee? De link van Wietse: https://www.dailymotion.com/video/x8mxymr Als je een lezing wil over AI van Wietse of van Alexander dan kan dat. Mail ons op lezing@poki.show Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:04:10

Ask host to enable sharing for playback control

Spotify wordt overbodig, AI-muziek is hier| ✨ Poki

3/27/2024
We experimenteren erop los hier bij Poki, daarom hebben we een voor ons niet onbekende gast in de show, Milou Brand, die je zou kunnen kennen van de podcast Jong Beleggen. We bespreken samen met haar het laatste nieuws, Microsoft is op shoppen geslagen en is uitgekomen bij Inflection AI. Daarnaast is deze week natuurlijk de AI-muziek tot de wereld gedaald en laten we de eerste nummers horen waaronder een directe toepassing, namelijk het sponsorblok van Squarespace (en die is heel leuk geworden). En om ook nog een beetje praktisch te worden geven we Jort Kelder een oplossing voor zijn zoek-probleem. Al met al genoeg te luisteren, veel plezier! Gebruik Squarespace voor het maken van jouw website en profiteer van korting met de code 'POKI10'. Als je een lezing wil over AI van Wietse of van Alexander dan kan dat. Mail ons op lezing@poki.show Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:03:43

Ask host to enable sharing for playback control

Schokkend: gaat Apple AI van Google gebruiken? | ✨ Poki

3/19/2024
Tim Cook en Sundar Pichai in gesprek, gaat Apple dan toch niet haar eigen taalmodel maken? Alexander en Wietse analyseren de mogelijke samenwerking die er kan ontstaan tussen deze bedrijven. Daarnaast was daar deze week Devin, een hele gave tool om je gehele ontwikkelproces uit handen te nemen. Als je een lezing wil over AI van Wietse of van Alexander dan kan dat. Mail ons op lezing@poki.show Gebruik Squarespace voor het maken van jouw website en profiteer van korting met de code 'POKI10'. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:09:27

Ask host to enable sharing for playback control

Tijd voor een snufje AI-optimisme | ✨ Poki

3/12/2024
ChatGPT is allang niet meer het enige taalmodel, nieuwe namen als Claude en Mistral vliegen je om de oren en Alexander en Wietse discussiëren over de verschillende toepassingen ervan. Daarnaast een vraag van een luisteraar, kan het allemaal niet een beetje optimistischer?! Het ontketend een vurig gesprek. PredictiveChat: A Novel Approach to Minimizing Latency in Conversational AI through Anticipation [Details] Als je een lezing wil over AI van Wietse of van Alexander dan kan dat. Mail ons op lezing@poki.show Gebruik Squarespace voor het maken van jouw website en profiteer van korting met de code 'POKI10'. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:08:53

Ask host to enable sharing for playback control

Google AI krijgt bakken kritiek | ✨ Poki

3/5/2024
Deze week zijn er weer een aantal verbeterde versies aan taalmodellen uitgekomen en Alexander en Wietse bespreken de pros en cons. Is sneller en groter wel altijd beter of moeten we even pas op de plaats nemen? En welke mening zou een taalmodel moeten aannemen? Speciaal voor POKI luisteraars: ga naar http://www.squarespace.com/POKI voor een gratis trial van Squarespace! En ben je klaar om je website te lanceren dan krijg je met de code POKI10, 10% korting op je eerste aankoop! Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:00:51:34

Ask host to enable sharing for playback control

🚨 NOODAFLEVERING 🚨 "ik kreeg echt een beetje rillingen". Breaking AI nieuws: Sora en Gemini 1.5 | ✨ Poki

2/21/2024
Alexander is dan wel op vakantie, er is groot nieuws wat niet onbesproken kan blijven. Daarom is deze week Oscar aangeschoven om met Wietse te praten over Sora en Gemini 1.5, wat moeten we denken van zo'n nieuwe ontwikkeling en wat betekent het nou echt? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

Duration:01:09:13