Pontes Podcast | Totul despre accesibilitate-logo

Pontes Podcast | Totul despre accesibilitate

Technology Podcasts >

Un podcast cu prezentări audio despre diferite produse accesibile, precum telefoane, televizoare și altele. Episoadele apar ocazional, pe măsură ce este cineva care imprimă o prezentare. Acest podcast este găzduit de Asociația Pontes.

Un podcast cu prezentări audio despre diferite produse accesibile, precum telefoane, televizoare și altele. Episoadele apar ocazional, pe măsură ce este cineva care imprimă o prezentare. Acest podcast este găzduit de Asociația Pontes.
More Information

Location:

Romania

Description:

Un podcast cu prezentări audio despre diferite produse accesibile, precum telefoane, televizoare și altele. Episoadele apar ocazional, pe măsură ce este cineva care imprimă o prezentare. Acest podcast este găzduit de Asociația Pontes.

Language:

Romanian


Episodes

34. Editare Word 9 - Cuprins automat, copiere și lipire formatare

6/28/2019
More
În cel de-al nouălea episod despre editarea în Microsoft Word cu ajutorul cititorului de ecran JAWS for Windows, se prezintă modul de creare a unui cuprins automat. Pe baza unei structuri clare a documentului din punctul de vedere al titlurilor, subtitlurilor formatate corespunzător, se inserează un cuprins sub formă de tabel care poate fi ușor actualizat în urma modificării numerelor de pagini. De asemenea se utilizează copierea și aplicarea unui set de formatări de la un paragraf la altul.

Duration:00:27:32

33. Editare Word 8 - Antet, subsol, numere de pagini, note de subsol

4/8/2019
More
În cel de-al optulea episod despre editarea în Microsoft Word cu ajutorul cititorului de ecran JAWS for Windows, se vorbește într-o primă parte despre antetul și subsolul paginilor și despre numerele de pagină; într-o a doua parte se prezintă modul în care se lucrează cu note de subsol și note de final.

Duration:00:42:50

32. Editare Word 7 - Tabele

3/31/2019
More
În cel de-al șaptelea episod despre editarea în MS Word cu ajutorul cititorului de ecran JAWS for Windows, se vorbește despre tabele. Se prezintă modul în care se poate insera un nou tabel cu un anume număr de rânduri și coloane, cum se deplasează cursorul prin celule dacă se lucrează cu JAWS, cum se scrie în tabel, despre capete de rânduri și coloane, inserare rânduri și coloane noi, ștergerea unui rând sau a unei coloane, ori chiar a întreg tabelului, scindarea celulelor.

Duration:00:56:33

31. Editare Word 6 - Indentare simplă și specială, întrerupere pagină, despărțire în silabe, text în coloane

3/25/2019
More
În cel de-al șaselea episod despre editarea în Microsoft Office Word se trece la un nivel mai avansat al formatării la nivel de paragraf și pagină. La nivel de paragraf se vorbește despre indentarea simplă la stânga și dreapta și despre indentări speciale (prima linie și agățat). La nivel de pagină se prezintă întreruperea unei pagini, despărțirea în silabe și textul dispus pe coloane.

Duration:00:44:28

30. Editare Word 5 - Formatarea unei cereri, aplicație practică recapitulativă

3/22/2019
More
În cel de-al cincilea episod despre editarea în Word se prezintă conținutul unei cereri de concediu, care este formatată pe baza cunoștințelor asimilate în episoadele anterioare. Practic se utilizează formatare la toate cele 3 niveluri menționate în episoadele 2-4: caracter, paragraf și pagină.

Duration:00:55:10

29. Editare Word 4 - Formatare la nivel de pagină: margini, orientare și dimensiune

3/17/2019
More
În cel de-al patrulea episod despre editarea în Word se vorbește despre cele mai importante aspecte legate de formatarea la nivel de pagină. Este vorba de caseta de dialog Inițializare pagină, găsită în meniul ribbon la tab-ul Aspect, meniul Inițializare pagină. Această casetă de dialog multiplă conține printre altele: în tab-ul Margini se poate seta mărimea marginilor de sus, jos, stânga sau dreapta, poziția și spațiul pentru îndoitură, oreintarea (portret sau vedere); în tab-ul Hârtie se...

Duration:00:29:57

28. Editare Word 3 - Formatare la nivel de paragraf: aliniere, nivel schiță și spațiere

3/11/2019
More
În cel de-al treilea episod despre editarea în Word se vorbește despre cele mai importante aspecte legate de formatarea la nivel de paragraf. Este vorba de caseta de dialog Paragraf care, printre altele, conține: aliniere (centru, stânga, dreapta și stânga-dreapta), nivel schiță (corp, nivel 1, nivel 2, nivel 3, ..., nivel 9), spațierea între rânduri, interlinie (la un rând, la un rând și jumătate și la două rânduri). De asemenea se vorbește și despre spațiul adăugat în plus la sfârșitul...

Duration:00:47:48

27. Editare Word 2 - Formatare la nivel de caracter: font, stil, dimensiune, culoare și subliniere

3/8/2019
More
În cel de-al doilea episod despre editarea în Word se vorbește despre cele mai importante aspecte legate de formatarea la nivel de caracter, mai precis formatările care pot fi aplicate și unui singur caracter dintr-un text. Este vorba de caseta de dialog Font care, printre altele, conține: font face (precum Times New Roman sau Verdana), stil (obișnuit, aldin, cursiv sau aldin+cursiv), dimensiunea textului, culoarea și sublinierea. La final se vorbește și despre utilizarea corectă a...

Duration:00:46:53

26. Editare Word 1 - Scriere, navigare, selectare și salvare text

3/5/2019
More
În acest prim episod despre editarea în Microsoft Office Word se prezintă modul în care se redactează un document, ce înseamnă rând și paragraf, cum se poate deplasa cursorul prin text și cum se selectează bucăți de text. De asemenea este arată cum se salvează documentul word.

Duration:01:07:02

25. Lansarea Pontes Podcast, Totul despre accesibilitate

3/2/2019
More
Este lansat serviciul Pontes Podcast care cuprinde tutoriale audio despre utilizarea diferitelor dispozitive asistate de cititoare de ecran sau dispozitive accesibile în general. Episodul de față este primul creat special pentru Pontes Podcast, dar va apărea ca fiind cu numărul 25, deoarece au fost incluse și câteva tutoriale și prezentări din trecut, precum: JAWS pe Net, Utilizarea iPhone-ului, Utilizarea Mac OS X și altele. În viitor vor apărea sporadic și alte episoade, primul serial...

Duration:00:23:02

24. Boxa inteligentă Google Home Mini și Asistentul Google

1/7/2019
More
În acest episod se prezintă o boxă inteligentă creată de Google. Este vorba de Google Home Mini, un dispozitiv care costă doar 200 de Lei și are Asistentul Google încorporat. Este integrată cu Tune-In, Spotify, Google Play Music, Youtube, Netflix și altele. Răspunde la o mulțime de întrebări, de la cum este vremea, până la cele mai deosebite probleme gen cultură generală, rezultate sportive etc. Are și jocuri audio, rețete de bucătărie etc.

Duration:00:35:22

23. Citirea subtitrărilor pe Youtube cu Talkback pe Android TV

12/15/2018
More
În acest episod este demonstrat cum cititorul de ecran Talkback sau cel creat de Sony citește subtitrări pe Youtube pe un televizor Sony BRAVIA cu Android TV. Aici va fi un Sony 2015 cu Android 7.0 Nougat.

Duration:00:11:15

22. Prezentare Sony BRAVIA cu Android și TalkBack

12/22/2016
More
Televizorul Sony BRAVIA 2015 cu Android TV poate fi utilizat cu un cititorde ecran, fie Talkback, fie cititorul creat de Sony. În acest episod al Podcast-ului nostru este arătat cam cum ar funcționa un televizor cu voce, unele aplicații accesibile, modul în care se poate detecta canalul și emisiunea pe care ne aflăm etc.

Duration:00:36:25

21. Mac OS X cu Voice Over - episodul 9 - Pages

6/26/2016
More
Tutorialele despre utilizarea Mac OS X au fost create de Velicu Gruia cu câțiva ani în urmă. Se prezintă modul de utilizare a unui Mac cu cititorul de ecran Voice Over și vocea Ioana. Episodul de față prezintă aplicația Pages, editor de text.

Duration:00:23:36

20. Mac OS X cu Voice Over - episodul 8 - Safari

6/19/2016
More
Tutorialele despre utilizarea Mac OS X au fost create de Velicu Gruia cu câțiva ani în urmă. Se prezintă modul de utilizare a unui Mac cu cititorul de ecran Voice Over și vocea Ioana. Episodul de față prezintă aplicația browser Safari și modul de navigare pe Internet.

Duration:00:31:41

18. Mac OS X cu Voice Over - episodul 6 - iTunes

6/5/2016
More
Tutorialele despre utilizarea Mac OS X au fost create de Velicu Gruia cu câțiva ani în urmă. Se prezintă modul de utilizare a unui Mac cu cititorul de ecran Voice Over și vocea Ioana. Episodul de față prezintă aplicația iTunes.

Duration:00:52:58

17. Mac OS X cu Voice Over - episodul 5 - Preferințe sistem - Partea 3

5/29/2016
More
Tutorialele despre utilizarea Mac OS X au fost create de Velicu Gruia cu câțiva ani în urmă. Se prezintă modul de utilizare a unui Mac cu cititorul de ecran Voice Over și vocea Ioana. Episodul de față prezintă preferințele de sistem, ultima parte din trei.

Duration:00:33:50

16. Mac OS X cu Voice Over - episodul 4 - Preferințe sistem - Partea 2

5/22/2016
More
Tutorialele despre utilizarea Mac OS X au fost create de Velicu Gruia cu câțiva ani în urmă. Se prezintă modul de utilizare a unui Mac cu cititorul de ecran Voice Over și vocea Ioana. Episodul de față prezintă preferințele de sistem, a a doua parte din trei.

Duration:00:26:11

15. Mac OS X cu Voice Over - episodul 3 - Preferințe sistem - Partea 1

5/15/2016
More
Tutorialele despre utilizarea Mac OS X au fost create de Velicu Gruia cu câțiva ani în urmă. Se prezintă modul de utilizare a unui Mac cu cititorul de ecran Voice Over și vocea Ioana. Episodul de față prezintă preferințele de sistem, o primă parte din trei.

Duration:00:23:34