Techsistens-logo

Techsistens

Technology Podcasts >

Patrick Damsted og Susanna Rankenberg taler om tech og eksistens - og digitale anliggender over en bred kam. Erkendelsen er, at tech er vævet så tæt ind i tilværelsen, at det berører eksistensen. Det giver både pinlige og uoverskuelige problemstillinger. Men på en hyggelig måde.

Patrick Damsted og Susanna Rankenberg taler om tech og eksistens - og digitale anliggender over en bred kam. Erkendelsen er, at tech er vævet så tæt ind i tilværelsen, at det berører eksistensen. Det giver både pinlige og uoverskuelige problemstillinger. Men på en hyggelig måde.
More Information

Location:

Denmark

Description:

Patrick Damsted og Susanna Rankenberg taler om tech og eksistens - og digitale anliggender over en bred kam. Erkendelsen er, at tech er vævet så tæt ind i tilværelsen, at det berører eksistensen. Det giver både pinlige og uoverskuelige problemstillinger. Men på en hyggelig måde.

Twitter:

@techsistens

Language:

Danish


Episodes

#83 - Krise, 5g-frygt og mistillid

3/21/2019
More
Måske er det ikke 5G vi skal frygte, men netop frygten selv? Vi taler om den langsomme evolution versus den hurtige udvikling, som ind i mellem skaber bøvl og ballade i techsistensen. Susanna har igen fået mail, Patrick lærer om Voldemorting, Ghosting og Orbiting og så er Wikipedia lukket i dag - men er der i virkeligheden nogen, der kan gennemskue artiekl 11 og 13 - og hvad de gør ved artikler i fremtiden? Velkommen til Techsistens #83.

Duration:01:44:33

Techsistens Talks: Eva Fog, kvinden bag DigiPippi.

3/11/2019
More
Nogen skal bryde arven og skabe nye muligheder. Det gør Eva Fog. Eva Fog er initiativtageren til foreningen DigiPippi, der har en meget stålsat målsætning om at udligne kønskløften inden for it, teknologi og digitalisering. På pigernes præmisser. Hun ønsker at arbejde med de 7-13 årige piger, så de kan få glæde af den teknologi, som ofte slet ikke er lavet til dem. Hør hvordan, det gør en kæmpe forskel på den endelige brugeroplevelse, at der ikke er kvinder på udviklingsholdet. Når et Apple...

Duration:00:37:04

#82 - Sociale platforme bevæger sig fra offentligt til privat og historien om DigiPippi

3/11/2019
More
Susanna har fået en meget fræk besked fra klikbare Kirsten. SikkerhedsJørgen forklarer forskellen på lovgivning i USA og DK om dit biometriske data. En kenyansk mand har opfundet en vild handske og Patrick interviewer Eva Fog om DigiPippi. Hvis Techsistens var Rhonevin er dette afsnit en Chateauneuf du Pape. Og derudover er der selvfølgelig Ros bag ryggen, Fede ting og masser af Trafikmeldinger. Tak fordi du lytter med!

Duration:01:47:04

#81 - den kryogenisk nedfrosne episode

2/27/2019
More
Filen blev syg. Vi aner ikke hvad den fejler, kun at indtil flere gode mennesker var involveret i at redde den. Timer og nætter gik med at forsøge alt. Vi var tæt på at give op. MEN! Til sidst besluttede vi at kryogenisk nedfryse episoden til vi forstår mere, kan tø den op og redde den. Denne plads er reserveret til #81!

Duration:00:01:36

#80 - Stop jer selv #dkmedier, skærmskam og zero click buying fra Amazon

2/2/2019
More
I dette afsnit er vi benhårde og hvis du lytter, så vil du høre om de VILDESTE ting, som Zero click buying, den danske presses breakingboner, Hans Rosling og Factfulness, Susanna, der kæler med Elon Musk OG en kontroversiel udmelding. Tak fordi du lytter og tak fordi du er med! #noclickbait #måskelidt

Duration:01:52:13

79 - Strøm på hjernen: Smart, parat, svar!

1/16/2019
More
Den digitale transaktionsskat, neurostimulering og chindogu. Hvad er dog det for nogle vilde ord og hvad dækker de over? Det ved kun de, der lytter til Techsistens nummer 79, som er pakket med digitale peanuts og vækker en tiger i din lyst til slogans. Og så prøvespiller vi et digitalt dialogspil, som landets 6. klasser lige nu udsætttes for i forbindelse med TV 2 Regionernes landsdækkende quiz Smart, Parat, Svar. Det er gode spørgsmål, der kræver gennemtænkte svar. På opfordring kan du...

Duration:01:44:54

78 - Youtube, Eu-direktiver og hvorfor kan man ikke svare på en reklame?

12/17/2018
More
Denne gang i Techsistens: Der bliver brygget på artikel 11 og 13 i EU. Begge har vidtrækkende konsekvenser og begge har store problemer at gøre op med. Hør om linkskatten og the meme-ban, som de to direktiver er blevet døbt i folkemunde. Susanna opsiger sit Canal Digital abonnement, Patrick sælger en Android telefon og Susannas jagt på en Time Capsule leder hende til Randers, hvor alt håb for fremtidens handel dør mellem fingrene på hende.

Duration:01:50:35

77 - Streamorama, en ordentlig balje fede ting og savnet af lakridsvinyl

11/6/2018
More
Dette er et smukt afsnit med et altoverskyggende emne, der løber fra kant til kant og bliver omnipotent. Men mon ikke vi knækker det og giver dig flere fede ting end nogensinde før, solid ros bag ryggen og tur i snolderet, som bliver svær at gengive. Patrick Bipbip Damsted og Susanne I7 Rankenberg er bag mikrofonerne. Medvært er Seymour Tech...

Duration:01:46:40

76 - Ængstelse for 12,4 milliarder, raseri for 111 millioner, Mit-Overblik for 25 øre

10/24/2018
More
En undskyldning er på plads. Undskyld! Kalkulatoren regner helt forkert, pengene fosser ud og vi er ikke i stand til at holde den gode tone. Hvor er netiketten og troen på stat, hinanden og fremtiden blevet af? Vi leder efter den og vores bedste sider i dette afsnit 76 af Techsistens. Din eneste konstant i en mørk nat på det oprørte hav.

Duration:01:50:15

75 - Radiodays, Internetdagen, trusted notifiers og mexicanske lejemordere på Twitter

10/4/2018
More
Der er knald på leveringen, tryk på konferencerne, power i radiorørene og så udgår fede ting for første gang i denne podcasts historie. Vi runder mexicanske lejemordere på Twitter, hvordan Elon Musk ramte 420 og hvorfor Susanna ikke har råd til at gå til EDB. Hør hvorfor og hvordan i dagens afsnit, som er #75.

Duration:01:38:54

#74 Apple smadrer familien, Tencent, auberginer og død LIFX

9/11/2018
More
Hvorfor er det at Apple smadrer familien indefra? Skal Susanna tage imod et hurtigt tilbud fra LIFX? Er det klogt at købe aktier i Tencent? Og hvor aubergine kan en aubergine egentlig blive? Det er en række af disse spørgsmål, du får svar på i denne udgave af Techsistens. Kom med - hop ind i 74eren. Vi kører direkte mod fremtiden.

Duration:02:07:31

#73 Elektriske biler, Apple Maps, Twitter og moderation

8/28/2018
More
Efter en rasende varm sommerferie er der kul på snakken. Apple Maps bygges op fra bunden. Der findes masser af spændende alternativer til Tesla. Jack Dorsey, CEO i Twitter, tager bladet fra munden og hvordan er det nu med det hersens moderation på sociale medier. Hop med Patrick Bay Damsted og Susanna Rankenberg direkte ud på det dybe i Techsistens #73.

Duration:01:48:51

Techsistens #72 - Blockchain og GDPR

6/28/2018
More
Vi undgår med en hurtig afvigemanøvre, at have en meget kort TTP - til gengæld vader vi direkte ind i en TTT og en TTA med åbne ører. Vi kommer rundt om Smølferne og har en stor afsløring til sidst - men vi er din foretrukne og lattermilde techpodcast, så vi går også benhårdt på GDPR og blockchain. Susanna Rankenberg og Patrick Damsted siger god ferie og god tech!

Duration:01:57:06

Techsistens #71

6/7/2018
More
Vi kan ikke sige os fri for en smule dagsaktualitet og vi søsætter hashtagget #lortetech, men bare rolig: ALT er som det plejer. I denne podcast taler vi om tech og eksistens, der forekommer både teknologi-begejstring og total digital disillusion, utidig henrykkelse og pletvis håbløshed. Vi omgiver os med søde sager, bløde dyr og fede ting - og vi forholder os til dem - på et menneskeligt plan.

Duration:01:29:00

Techsistens #70

5/10/2018
More
Vi begyndte for fem år siden, uden helt at vide hvad vi ville - andet end tale sammen om det vi synes er vigtigt. 70.500 afspilninger senere er vi klar med afsnit 70. Hvor intet er helligt - hverken gusmestre, trafikmeldinger, dyr på Instagram eller hvordan vi befinder os mellem tech og eksistens.

Duration:01:18:53

Techsistens #69

4/18/2018
More
I dette afsnit af Techistens tager vi alder, politik, medieforlig, fede ting, forslag, events, medister og merchandise under samme kærlige behandling. Du vil ikke være den samme efer at have lyttet til Techsistens #69. Du vil for det første være mere end to timer ældre. God fornøjelse.

Duration:02:17:55

Techsistens #68

4/3/2018
More
Efter det mørke afsnit går vi nu mod lyset. I dette afsnit af Techsistens bøjer vi os for tidens krav om objektivitet og giver vores version af #deletefacebook. Lad os allerede afsløre nu, at den ikke følger den generelle opinion. Patrick Damsted og Susanna Rankenberg er klar med podcasten, der spænder fra øst til vest og spæner direkte mod den mindst belejlige sandhed. #deterkompliceret

Duration:01:52:21

Techsistens #67

2/27/2018
More
Vi tager temperaturen på modet. Er der gåpå- eller mismod i vores teknologiske livsboble lige nu? Skal Apple-aktierne afhændes nu? Og hvad med menneskene, hvad skal der dog blive af os? Velkommen til en snak, der skal tages mens vi har modet. Techsistens #67 handler om tilstanden lige nu.

Duration:01:24:33

Techsistens #66

2/9/2018
More
Velkommen til vores hemmelige tech-hule, der strækker sig fra det Vestamagerkanske til det Østaarhusianske. Mellem test og tech finder du denne lille perle af en podcast, som vi har valgt at kalde Techsistens. Vi er Patrick Damsted og Susanna Rankenberg

Duration:01:15:48

Nedbrudte ekkokamre og partikelp****

10/5/2017
More
Velkommen til Techsistens #65 - vi kan finde på mange eksperimenter, men denne gang byder vi jer et gammeldaws afsnit af denne her podcast der bider hårdt ned i den flæskede luns, der er eksistensen med tech. Vi zoomer så langt ud at det bliver helt uoverskueligt og går så tæt på at det kan blive nærmest pinligt; Grib dit kæledyr, dine løbesko, din snolder, din kæreste, din kaffekop, dine hørebøffer og - grib dagen - nu er der Techsistens. Optagedagen er onsdag d. 4. oktober 2017, vejret er...

Duration:01:37:14