Varvatpodden-logo

Varvatpodden

Video Games >

En personligare spelpodd från gänget bakom Varvat - en personligare spelsida.

En personligare spelpodd från gänget bakom Varvat - en personligare spelsida.
More Information

Location:

Sweden

Description:

En personligare spelpodd från gänget bakom Varvat - en personligare spelsida.

Twitter:

@VarvatSe

Language:

Swedish


Episodes

Varvatpodden #26 – Den om storytelling och gameplay

3/1/2019
More
I månadens avsnitt snackar vi om den oheliga treenigheten som är story, gameplay och utforskning. Det är snarare en regel än ett undantag att dessa tre inte lyckas samverka i ett och samma spel. Men vad är det vi är ute efter när vi spelar ett spel?

Duration:01:05:52

Varvatpodden #25 – Den utan titel

2/1/2019
More
Kallt, fullt av snö och fullskalig vinter – det är vad vi har utanför fönstret, så vi kurar ihop oss i värmen och pratar om vintervärldar, utlopp i spel och en massa annat.

Duration:01:05:40

Varvatpodden #24 – Den om 2018, kaos och vila

1/1/2019
More
Long time, no save! Efter ett händelserikt år (på både gott och ont!) har vi äntligen fått en chans att vila, så givetvis återuppväcker vi podden då. Nytt år, nya tag. Som vanligt är det jag, Nakadai, som kacklar på, men med mig har jag även redaktionens spelmorsa och skräckfantast – Emma. Tillsammans kommer vi podda vidare, både med och utan gäster. Gott nytt år på er. Vi har en hel del skoj att se fram emot i år!

Duration:01:04:25

Varvatpodden #22 – Den om kvinnor i spelvärlden

6/1/2018
More
I månadens avsnitt är Emma med och snackar om kvinnor i spelvärlden – hur det är att vara kvinna, hur kvinnor porträtteras och deras roll i spelkulturen rent generellt. Det är ett laddat ämne och vi skulle kunna prata på till förbannelse om alla olika saker. Djupdyka i detaljer, analysera sönder olika koncept, mottaganden och attityder. Det finns mycket att säga när det kommer till detta, men vi hinner ju inte med allt på vår lilla tid. Om det är något särskilt ni känner att vi borde ta upp,...

Duration:01:09:29

Varvatpodden #21 – Den om starka känslor i spel

5/1/2018
More
Hej och välkomna till den nya Varvatpodden! Eller ja, det är ju samma kackel och flams som alltid, men signerad har kastat in lite ny grafik han känner sig nöjd över. I månadens avsnitt snackar vi om spel som väckt starka känslor i oss när vi spelade dem. Det kan vara allt från gamla lir till Amiga, till titlar på Playstation 4. Väcker det känslor ska det med!

Duration:00:57:00

Varvatpodden #20 – Den om sjösjuka, grind och spelglädje

4/1/2018
More
Vi gästas av Ida Alander och snackar om att pirata, bli illamående, och vad som gör spel roliga. Vi hade gärna pratat mer om korv, men vi hann inte så långt. Vi ber så mycket om korv för det. Korvkorv.

Duration:01:06:40

Varvatpodden #19 – Den om rätt, fel och spelarens moral

3/1/2018
More
Vad ser vi som rätt och fel i spel? Orkar vi ens bry oss om vad spelet definierar det som åt oss? Vi pratar litegrann om hur vi som spelare agerar i spel och vilken väg vi egentligen väljer att gå när det inte finns några konsekvenser. Kommer vi testa att attackera den där NPC-bonden eller är vi schyssta och låter bli?

Duration:01:11:30

Varvatpodden #18 – Den om Anna, lajv och att levla i karriären

2/1/2018
More
I månadens avsnitt har vi kacklat på med Anna Erlandsson, ny ordförande på Sverok, Sverigen största spelhobbyförbund. Vi pratar om föräldrars syn på Satan, påhittade dödsritualer i svenska skogar och hur det är att springa runt i sagda skogar, nedkyld och utan mat. Lajv. Vi pratar om lajv. Läs även vår intervju med Anna och ta del av podden genom att lyssna på avsnittet på Youtube.

Duration:00:56:18

Varvatpodden #17 – Den om mellandagslir och spelmissbruk

1/2/2018
More
I en dimma av matkoma, utmattning och efterdyningar av årets sista högtidsfirande har vi samlat oss en smula för att prata lite om vad vi har ägnat mellandagarna åt.

Duration:01:08:39

Varvatpodden #16 – Den om skräckspel och mammagaming

12/1/2017
More
I månadens avsnitt intervjuar vi vår nya skribent Emma – gamer, mamma och nörd. Emma “Nineldo” Öberg har blivit Varvats spelmorsa och är rutinerad inom spelbranschen, både på ett professionellt och personligt plan. Eftersom vi är nyfikna i en strut ville vi ha med henne i podden. Vi tappar som vanligt tråden och pratar om lite allt möjligt, samt korsförhör damen ifråga i “20 frågor”. Detta är första delen av troligtvis tre, så räkna med att få höra mer av henne i framtiden! Besök Emma på...

Duration:01:00:39

Varvatpodden #15 – Den som inte blev som det var tänkt

11/1/2017
More
I månadens avsnitt tänkte vi prata om en sak men lyckades, efter en halvtimmes prat om annat, byta spår helt och hållet. Vi är alldeles för pratglada för vårt eget bästa, tror jag. Vi pratar huvudsakligen om speldesign och vad som egentligen gör ett spel intressant, samt om de spelmekaniska valen i Destiny 2 och Dark Souls-serien. Vi snackar om gameplay, suget av att utforska saker och repetition på både gott och ont. För att se avsnittet på youtube är det bara att klicka er vidare till vår...

Duration:01:26:36

Varvatpodden #14 – Den om Destiny 2 och diverse önskemål

10/4/2017
More
Hallå där! Efter en paus förra månaden är Varvatpodden tillbaka igen! Eftersom Destiny 2 släpptes för nästan en månad sedan tänkte vi prata litegrann om det. Att vi älskar spelet och delar samma åsikt som Billy i vår recension är en självklarhet, men givetvis är inget spel perfekt. Med sammanlagt 260 timmars erfarenhet av spelet tänkte vi prata lite om vad vi skulle vilja se ändring på och vad vi önskar oss från spelet. Klaga lite på vår älskling, helt enkelt. Ni kan även följa oss på...

Duration:01:17:29

Varvatpodden #13 – Den om satir, streams och skrivande

8/1/2017
More
I månadens avsnitt snackar vi med David, även känd som DavePretendo på Twitch och Youtube. Vi snackar om Spelkrabaterna, SephirothSword57 och andra projekt som har låtit David levla upp på vägen fram till idag. Ni kan även se episoden på vår youtubekanal.

Duration:01:02:03

Varvatpodden #12 – Den om hittepå-PR och konstant kacklande

7/2/2017
More
Vi har haft lite problem så jag får ladda upp podde igen, för er som inte hunnit lyssna. Min röst var lagom trasig (och med lagom menar jag riktigt ordentligt!) när vi spelade in, men av någon anledning går vi lös som galningar ändå. I månadens avsnitt snackade vi om urusla presentationer, det motsatta, dålig PR och en massa annat, eftersom vi inte kan hålla en tråd ens om våra liv hängde på den. Vi har såklart även podden på youtube, men den är ganska sparsmakad den här gången då...

Duration:01:02:12

Varvatpodden #11 – Den om E3 2017: Gamla nyheter och hype

6/19/2017
More
Eftersom E3 2017 nyligen gått av stapeln kände vi att vi behövde prata av oss efter allt som visats (och inte visats) så det är precis vad vi gjorde. Tyvärr kunde inte Daniel vara med pga flytt, men vår gäst och medskribent Billy gjorde mig sällskap som inhoppande co-host istället…och som vi pratar. Det förekommer några klipp i denna pod som förmodligen bara kommer göra er förvirrade (förvirring kan dock vara en bra sak ibland, glöm inte det!), så jag kan rekommendera er att se det på vår...

Duration:01:32:56

Varvatpodden #10 – Den om snygga detaljer och utforskande

6/1/2017
More
I månadens avsnitt har vi besök av Alexander Cederholm, en skribent som har varit igång längre än de flesta arga kids som skäller på dig online. Vi pratar en hel del om Breath of the Wild, det nyligen släppta Vanquish, samt lär känna vår gäst litegrann. Alex har inte bara varit en adamant gamer sedan 80-talet, men har även medverkat i diverse olika samarbeten, där han bidragit med artiklar, recensioner och diverse reflektioner. I dagsläget är han aktiv med den svenska spelsidan POWsweden,...

Duration:01:01:37

Varvatpodden #9 – Den om ”2.0” och rolig speldesign

5/2/2017
More
I månadens avsnitt snackar vi om Heroes of the Storm och halkar oundvikligen, men inte helt orimligt, in på Overwatch och alla nya saker vi har att se fram emot där. Vi har även spelat lite skräckspel och japanska, överstylade rollspel. Vi finns även på youtube! Hoppa in och prenumerera på oss där och få både trailers, podcasts och en och annan Overwatchvideo.

Duration:00:37:44

Varvatpodden #8 – Den om öppna världar och fillers

4/1/2017
More
2017 har fått en stark start med många otroligt hypade spel, en del som t.o.m. lever upp till det. Det alla har gemensamt är öppna världar, vilket är månadens samtalsämne. Vi pratar om Breath of the Wild, Horizon: Zero Dawn, Nier:Automata och Mass Effect: Andromeda…med mera. Ni kan även se månadens avsnitt på vår youtubekanal.

Duration:00:50:07

Varvatpodden #7 – Den om cancer, Switch och PR-knep

3/1/2017
More
Hej på er! Nu var det löjligt längesedan sist, men efter vårt lilla juluppehåll bestämde sig tydligen Nakadai att skaffa cancer i skallen, så saker har dragit ut lite på tiden för oss. Han är nu hemma och återhämtar sig, men är tillräckligt pigg för att sitta och kackla med Daniel i Varvatpodden igen. I dagens (och årets första) avsnitt pratar de om Nintendos kommande konsol Switch och, passande nog, marknadsföring. Det blir såklart en massa spelsnack och osammanhängande elände i vanlig...

Duration:00:49:19

Varvatpodden #6 – Den om Sombra, Pokémon och sena spel

12/5/2016
More
Hej igen! Nu är vi tillbaka med ett till avsnitt av Varvatpodden! I månadens avsnitt pratar vi om Overwatch, då spelet både har fått en ny karaktär i Sombra och Symmetra har fått en redesign. Vi pratar även om Pokémon Sun/Moon och The Last Guardian. I sann Varvat-anda, tappar vi även tråden och pratar om mycket annat också. Ni kan även lyssna på vår podcast på vår youtubekanal.

Duration:00:49:35