SBS Albanian-logo

SBS Albanian

SBS (Australia)

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.
More Information

Location:

Sydney, NSW

Description:

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Language:

Multilingual

Contact:

SBS Radio Sydney Locked Bag 028 Crows Nest NSW 1585 Australia (02) 9430 2828


Episodes

Shepparton Festival - Festivali Shqiptar ne Shepparton

3/16/2019
More
The Albanian Festival in Shepparton is happening on 24 March. It is the 20th anniversary of this event which has successfully introduced the Albanian culture to the wider Australian community - Eshte edicioni i 20-te per kete festival qe kete vit mbahet ne 24 Mars. Edhe kete vit thote Enver Sabri per SBS, shoqata ka pergatitur aktivitete qe kane per qellim shpalosjen e vlerave dhe kultures shqiptare. Ndiqni intervisten e plote.

Duration:00:08:31

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

3/16/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia. - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:10:54

Latest news from Kosova - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

3/16/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo. - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova

Duration:00:03:58

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/16/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albanian - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia

Duration:00:04:52

Flowers for the Albanian Mosque in Melbourne - Lule per Xhamine e Carlton ne Melbourne per viktimat e Zelandes se Re

3/16/2019
More
The events in Christchurch have also affected the Albanian community in Australia. We spoke with the Albanian Imam of the Carlton Mosque in relation to this sad news. - Ne biseduam me Imamin e xhamise, Dr Bekim Hasani i cili na informoi se ka marre telefonata nga Premieri i Viktorias, Daniel Andrews dhe nga autoritetet e rendit qe ofrojne siguri per besimtaret e fese islame.

Duration:00:08:46

'One of New Zealand's darkest days' as Christchurch mosques attacked - Dite e zeze ne Zelanden e Re: 49 persona humben jeten ne nje sulm makaber

3/16/2019
More
New Zealand's Prime Minister has described multiple shootings in Christchurch as causing "one of New Zealand's darkest days." The country is in shock after multiple people were killed and injured as gunmen opened fire inside two mosques in the southern city. Police say they have four people - three men and a woman - in custody and have impounded several vehicles with improvised explosive devices attached to them. Australian Prime Minister Scott Morrison has confirmed one of the men...

Duration:00:04:20

Open Day Carlton Mosque - Dite e Hapur per Xhamine e Carlton

3/16/2019
More
Tomorrow the Albanian Mosque in Carlton opens its doors for the wider community to showcase the values and spirit of the Muslim faith. - Neser Xhamia Shqiptare ne Carlton hap dyert e saj per te prezantuar vlerat e fese islame per te gjithe komunitetin Australian.

Duration:00:03:24

Campaign launched to end family violence - Fushatë për t'i dhënë fund dhunës familjare në komunitetet e ndryshme kulturore në Australi

3/9/2019
More
A campaign to end family violence in Australia’s culturally and linguistically diverse communities has been launched in Melbourne. Called ‘Be Part of the Change', the campaign has already seen 65 leaders from diverse communities become advocates for change in preventing family violence in their own communities, with hopes for many more to join the fight. - Në Melburn ka nisur një fushatë për t'i dhënë fund dhunës familjare në komunitetet e ndryshme kulturore në Australi. E quajtur...

Duration:00:04:18

Three new visa categories announced - Tre vizat e reja

3/9/2019
More
The federal government has announced three new visa categories to meet various demands of Australian migrant groups. Immigration Minister David Coleman says the new visas will help fill in the gaps that migrants have long been campaigning to be filled. - Qeveria federale ka njoftuar krijimin e tre kategorive të reja të vizave për të përmbushur kërkesat e ndryshme të grupeve të emigrantëve australianë. Ministri i Imigracionit, David Coleman thotë se tre vizat e reja kanë për qëllim...

Duration:00:07:06

Major shift to job automation could be big news in unexpected quarters - Automatizimi i vendit te punes mund te jete nje lajm i mire per ata qe me se paku presin

3/9/2019
More
New research has estimated that nearly half the activities in Australian workplaces will start to become automated by the year 2030. The report says a shift towards automation could trigger the next big boom for the nation's economy, but only if our most vulnerable workers are accounted-for during the transition. - Hulumtimet e fundit kane gjetur se pothuajse gjysma e vendeve te punes do te behen te automatizuara nga viti 2030. Raporti thote se zhvendosja drejt automatizimit, nese...

Duration:00:07:50

Latest news from Kosovo - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

3/9/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo. - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova

Duration:00:03:51

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/9/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia.

Duration:00:05:04

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

3/9/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia. - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:10:09

Violence within Australia's schools reaches new high - Dhuna ne shkollat Australiane

3/2/2019
More
A national study has found violence within Australia's schooling system has reached a new high. The study says one in three principals was being physically attacked in 2018 and almost half are being threatened with violence. - Dhuna ne shkollat Australiane ka arritur nivele shqetesuese. Ajo drejtohet edhe kunder drejtoreve mes te cileve nje e treta jane sulmuar fizikisht nderkohe qe me shume se gjysma jane kercenuar ne nje forme apo tjeter. Dhuna shpesh vjen jo vetem nga nxenesit por...

Duration:00:04:52

PM adamant Australia will meet emissions targets - Kryeministri i bindur se Australia do permbushe objektivat e uljes se emetimeve te gazit serre

3/2/2019
More
The Government has announced a two billion dollar climate change package to meet the 2030 emissions reduction target. The fund will work with farmers, small businesses and remote Indigenous communities to achieve its objective. But the Opposition says it will scrap the fund, should it win the election. - Qeveria ka njoftuar per nje pako te re qe per qellim ka te sfidoj ngrohjen globale. Ajo kap shumen prej 2 miliarde dollare dhe qellimi i saj eshte kontrolli dhe reduktimi i çlirimeve...

Duration:00:05:24

The second Summit of the Albanian Diaspora has started in Tirana - Ne Tirane zhvillohet Samiti i Dyte i Diaspores Shqiptare

3/2/2019
More
The second session of the Albanian Diaspora Summit has started in Tirana. Summit is attended by prominent Albanian personalities living abroad, personalities came from different fields, business, science, art and culture. - Ky aktivitet zhvillohet ne bashkepunim me Ministrin e Shtetit per Diasporen, Pandeli Majko dhe nen kujdesin e vecante te kryeministrit Edi Rama.

Duration:00:09:35

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/2/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia.

Duration:00:07:20

Last News from Kosova - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

3/2/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo. - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova.

Duration:00:04:58

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

3/2/2019
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia. - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia

Duration:00:07:21

Four corners of Albania - Te gjitha trojet shqiptare

2/22/2019
More
"Diaspora" is well known music band from Melbourne within the Albanian community. On 12 of July "Diaspora" will performed on the ancient instruments: ciftli, gernet and dajre at Melbourne Recital Centre. - “Diaspora” eshte nje grup muzikor nga Melburni i njohur ne komunitetit shqiptar. Repertori i grupit permban nje koleksion te kengeve popullore tradicionale shqiptare te cilat vijne nga kater anet e Ballkanit perendimor. Grupi eshte pjese e nje komuniteti me te vjeter te emigranteve ne...

Duration:00:07:14