SBS Albanian-logo

SBS Albanian

SBS (Australia)

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.
More Information

Location:

Sydney, NSW

Description:

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Language:

Multilingual

Contact:

SBS Radio Sydney Locked Bag 028 Crows Nest NSW 1585 Australia (02) 9430 2828


Episodes

How much sex are older people having? - Si dashurojnë të moshuarit: pse, kur dhe sa?

9/15/2018
More
Sexual intimacy is a natural part of human existence. Yet, as our physiology changes with ageing, our desires and abilities may also be impacted. So, how do we maintain intimacy as we age? - Intimiteti seksual është një pjesë e natyrshme e ekzistencës njerëzore. Megjithatë, siç ndryshon fiziologjia trupore me plakjen, ndryshon edhe aftësia jonë për marrëdhënie seksuale. Por kjo nuk do të thotë se me t’u plakur ne duhet të heqim dorë nga ndjenjat e bukura dhe të këndshme biologjike.

Duration:00:07:40

Great year for Albanian football clubs in Australia - Përfundon sezoni futbollistik i klubeve shqiptare në Australi

9/15/2018
More
In Victoria there are four Albanian Football clubs competing in various categories, North Sunshine Eagles, Dandenong Thunder, Heidelberg Eagles and South Dandenong. It was great to see how the teams had come together throughout the season. Great results and congratulation to all teams on the work they have put in this season and the great sportsmanship shown by the players. - Klubet futbollistike në shtetin e Viktorias pëmbyllim me sukses sezonit 2017/18. Janë katër klubet shqiptare që...

Duration:00:10:36

Sir Frank Lowy: The billionaire migrant - Sir Frank Lowy: Emigranti Miliarder

9/15/2018
More
Billionaire Sir Frank Lowy wants Australia to have a much more ambitious and generous immigration program. Mr Lowy says Australia is focusing too much on the problems and forgetting about the opportunities of immigration. - Miliarderi Australian Sir Frank Lowy kerkon qe Australia te krijoje nje program me ambicioz ne drejtim te emigracionit. Z Lowy thote se Australia po perqendrohet te problemet dhe harron se emigracioni ka edhe dobi per vendin.

Duration:00:05:22

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

9/14/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia

Duration:00:05:42

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

9/14/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia

Duration:00:05:07

Latest news from Kosova - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

9/14/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosova. - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova

Duration:00:05:19

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

9/8/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia. - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:07:26

Latest news from Albania - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia

9/8/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi.

Duration:00:04:35

Latest news from Kosovo - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

9/8/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosova. - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova

Duration:00:05:29

Moving to regional Australia - Të jetosh jashtë qytetit

9/7/2018
More
There are plenty of reasons to move to regional Australia, but housing affordability and job prospects are often at the top of the list. All over Australia, rural areas need more workers. Settlement Council of Australia CEO Nick Tebbey also believes that living in regional Australia foster community. “The ability to get out of the city, to connect with the land, to go somewhere a bit slower-paced and a little bit more well-connected is attractive, particularly if they come from a location...

Duration:00:07:27

Health Exercise - Si ndikojnë ushtrimet fizike në gjendjen tuaj psikologjike

9/7/2018
More
Australia may pride itself on being an active nation, but a study by the World Health Organisation suggests that is far from true. The country is ranked far down in a list of the world's most physically active countries. And that is raising concerns among health professionals. - Australia mund të krenohet me veten sepse është një komb ku individët janë fizikisht aktiv, por një studim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë sugjeron se ky fakt është larg nga e vërteta. Në listën e...

Duration:00:04:50

What should you do after being diagnosed with dementia? - Cfare mund te beni kur semureni me demence?

9/1/2018
More
Being diagnosed with dementia can seem like the end of the world for those affected. Over 400,000 people in Australia currently live with dementia. As many as 244 people are being diagnosed with dementia each day, and numbers are expected to rise dramatically over the next 40 years. What should you do after a diagnosis and can you live a quality life with dementia? - Te kesh demence nuk eshte e lehte. Aktualisht, mbi 400,000 persona jetojne me demence ne Australi Shifrat pritet qe te...

Duration:00:06:41

Canberra: the week in review - Java në Politikë

9/1/2018
More
After last week's extraordinary leadership crisis, Scott Morrison's newly minted cabinet is trying to unite a bitterly divided government and reset its positions on key policy areas, like energy. But last week's tensions have spilled over into the first week of the new administration. - Pas krizës së jashtëzakonshme në udhëheqjen Australiane javën e kaluar, kabineti i sapoformuar i Scott Morrison po përpiqet të bashkojë një qeveri të përçarë dhe të rivendosë rregulloret e saj në politikë...

Duration:00:07:23

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedonia

9/1/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia

Duration:00:07:16

Latest news from Kosovo - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

9/1/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosova - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova

Duration:00:04:14

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

9/1/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia

Duration:00:04:53

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

8/25/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Macedonia - Raporti me te rejat me te fundit nga Maqedonia

Duration:00:05:58

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

8/25/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania - Raporti me te rejat me te fundit nga Shqiperia

Duration:00:04:05

Latest news from Kosovo - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Kosove

8/25/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosova - Raporti me te rejat me te fundit nga Kosova

Duration:00:06:27

How Scott Morrison became Prime Minister - Kush eshte Scott Morrison?

8/25/2018
More
The Liberal Party has chosen Treasurer Scott Morrison to be Australia's next prime minister after a week of shocking twists and turns in federal politics. Mr Morrison ran against Home Affairs Minister Peter Dutton and Foreign Minister Julie Bishop in a party-room leadership spill. So who is the man becoming Australia's 30th prime minister? - Partia Liberale zgjodhi Shefin e Thesarit Scott Morrison si Kryeministri i ardhshem i Australise. Por cili eshte Kryeministri i 30-te Australian?

Duration:00:06:06