SBS Albanian-logo

SBS Albanian

SBS (Australia)

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.
More Information

Location:

Sydney, NSW

Description:

Podcast – segmente, aktualitete, tema nga kultura, segmente nga komunitetiti e poashtu edhe intervista me mysafir nga Australia dhe vendlindja.

Language:

Multilingual

Contact:

SBS Radio Sydney Locked Bag 028 Crows Nest NSW 1585 Australia (02) 9430 2828


Episodes

Canberra: the week in review 20 April - Permbledhje e javes politke

4/21/2018
More
This week the federal government has been setting itself up for the Budget in May, focusing on national security and the economy - Kesaj jave qeveria federale filloi te pergatitej per buxhetin e Majit por ne te njejten kohe i kushtoi vemendje edhe sigurise kombetare dhe ekonomise.

Duration:00:04:24

Shepparton comes to Melbourne

4/14/2018
More
(9 to 21 April at the Federation Square) This week Federation Square in Melbourne was home to mobile restaurants, a coffee shops, an art gallery fruits and vegetables and everything come from Shepparton. All this to make the city more attractive for visitors and tourists

Duration:00:12:41

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

4/14/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti rreth zhvillimeve me te fundit ne Shqiperi.

Duration:00:04:29

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

4/14/2018
More
The weekly report with the latest developments in Macedonia. - Reporti i perjavshem me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:09:08

Latest news from Kosovo - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Kosove

4/14/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo - Zhvillimet me te fundit ne Kosove.

Duration:00:04:37

Australia says it played no part in international strikes on Syria - Australia thotë se nuk luajti asnjë rol në sulmet ndërkombëtare në Siri

4/14/2018
More
Australia's minister of defence, Marise Payne says Australia fully supports U-S-led air strikes targeting the Syrian regime's chemical weapons research, development, and production capability. - Ministrja e Mbrojtjes, Marise Payne thotë se Australia mbështet plotësisht sulmet ajrore të udhëhequra nga U-S që synojnë kërkimin, zhvillimin dhe aftësinë e prodhimit të armëve kimike të regjimit sirian. Operacioni i kombinuar me U-S, U-K dhe Forcat Franceze vjen pas një sulmi me gaz helmues...

Duration:00:04:25

Cancer campaign should target older Victorians

4/6/2018
More
According to the Cancer Council, skin cancers accounted for around 80 per cent of all diagnosed cancers in Australia last year. Around 750,000 people a year are treated for non-melanoma skin cancers with more than 2,000 dying as a result. And new research in Victoria shows that while rates are dropping among younger people, for those over 55 numbers continue to rise.

Duration:00:04:46

Canberra: the week in review 6 April - Java politike ne Australi

4/6/2018
More
This week, 20 federal politicians managed to anger the family of one of Australia's greatest war generals. It was just one part of a week filled with political manoeuvring even as parliament was not sitting. - Kesaj jave, 20 politikane te nivelit Federal ofenduan familjen e nje prej gjeneraleve me te njohur Australiane. Ishte nje jave plot variacion ne politiken Australiane.

Duration:00:05:27

Latest news from Kosovo - Kosovë: arrestimi i Gjuriqit, deportim i shtetasve turq, shkarkime, shqetësime dhe reagime

3/30/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo. - Operacioni i deportimit te shtetasve tuq nxiti reagime të shumta, detyroi kryeministrin e Kosovës, Ramush Haradinaj, të shkarkojë ministrin e Brendshëm Flamur Sefaj dhe shefin e Agjencisë së Zbulimit, Driton Gashi.

Duration:00:05:24

Shepparton - an Australian city with Albanian features - Shepperaton-i qytet australian me veçori shqiptare

3/30/2018
More
At the Albanian Harvest Festival in Shepparton we met Leandrit Mehmeti, Adelaide resident who was impressed with festival. - Festivali i Shepparton-it vit pas viti eshte me i vizituar, aty takuam Leandrit Mehmeti me banim ne Adelaide te South Australia. Vizita e tij ne festival la mbresa te thella.

Duration:00:04:30

19th edition of the Albanian Harvest Festival in Shepparton - Vjen ne Edicionin e 19-të Festivali Shqiptar i Vjeljes në Shepparton

3/30/2018
More
On March 18 in Shepparton was held the Albanian Harvest Festival, which was one of the most visited festivals so far. Thousands of people came from all over Australia to be part of an Albanian-Australian tradition. At the meeting we met the mayor of the Albanian community in Shepparton Enver Sabri, to whom we took an interview. - Më 18 Mars në Shepparton u mbajt Festivali i Vjeljes (Albanian Harvest Festival), i cili ishte një nga festivalet më të vizituara deri me tani.

Duration:00:04:46

"The Shepperton Festival Has The Future" Myqerem Sherrolli - “Festivali i Shepperton-it ka te ardhme” Myqerem Sherrolli

3/30/2018
More
Descendants of the first Albanian emigrants 100 years ago and newly arrival Albanian in the last 20 years proved that Albanian traditions and language have bright future. - Pasardhesit e emigranteve te pare shqiptar dhe te ardhurit ne 20 vitet e fundit deshmuan se traditat dhe gjuha shqipe kane te ardhme te ndritur.

Duration:00:04:37

The Commonwealth Games and the question of relevance - Në Gold Coast të Australisë nga 4 deri në 15 prill zhvillohen Lojërat e Komonuelthit

3/30/2018
More
More than 70 teams will take part in the 21st Commonwealth Games, set to begin on Wednesday, (april 4) on Australia's Gold Coast. The teams, from around the world, have one thing in common: All are part of the Commonwealth of Nations -- mostly former territories of the British Empire -- or the United Kingdom itself. - Më shumë se 70 ekipe do të marrin pjesë në Lojrat e Komonuelthit në Gold Coast të Australisë, të 21-ta që fillojnë të mërkurën (4 prill 2018).

Duration:00:04:08

Latest news from Kosovo - Permbledhje e te rejave me te fundit ne Kosove

3/25/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Kosovo - Zhvillimet me te fundit ne Kosove.

Duration:00:06:17

Latest news from Macedonia - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Maqedoni

3/25/2018
More
The weekly report with the latest developments in Macedonia. - Reporti i perjavshem me te rejat me te fundit nga Maqedonia.

Duration:00:07:42

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/25/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - (SBS Albanian) Raporti rreth zhvillimeve me te fundit ne Shqiperi.

Duration:00:06:33

How can Australians secure their personal data - Te ruajme te dhenat personale online

3/23/2018
More
As Facebook falls under scrutiny for its role in data-harvesting, experts say Australians might also be at risk of having their online privacy breached. The case has prompted calls for the federal government to take steps to prevent something similar in Australia. - E ndersa Facebook eshte tani ne qender te vemendjes nen akuzat e keqperdorimit te te dhenave personale ne SHBA, ekspertet thone se edhe Australianet mund te jene ekspozuar ndaj te njejtit problem. Ceshtja e Facebook ka...

Duration:00:04:37

Renewed calls for migration cap amid population debate - Politikë e re karshi emigrantëve?

3/17/2018
More
New South Wales opposition leader Luke Foley has become the latest politician to call for a review of Australia's migration policy. It comes amid increasing concern over Australia's population growth - Lideri i opozitës së New South Wales-it Luka Foley, është politikani i fundit që kërkon rishikim të politikës së migracionit. Shqetësimet janë në rritje mbi numërin e emigramtëve që vijnë në Australi.

Duration:00:06:02

Lek Ndreka from Albanian Catholic Society of Melbourne - Shoqata Katolike ne Melburn organizon meshen e shenjet te Pashkeve

3/17/2018
More
Easter Service of the Albania Catholic Society of Melbourne 2nd of April 2018. - Pashka eshte kremtimi me i madh ne kalendarin e Kishes Katolike. Ne Melburn shqiptaret e besimit katolik meshen e Pashkeve e mbajne me 2 prill 2018.

Duration:00:06:47

Latest news from Albania - Te rejat me te fundit nga zhvillimet ne Shqiperi

3/17/2018
More
This is a report summarising the latest developments in news and current affairs in Albania. - Raporti rreth zhvillimeve me te fundit ne Shqiperi.

Duration:00:05:46

Try Premium for 30 days

Live games for all NFL, MLB, NBA, & NHL teams
Commercial-Free Music
No Display Ads