PA-academie-logo

PA-academie

0 Favorites

More Information

Location:

Netherlands

Twitter:

@PAacademie

Language:

English


Episodes

Aflevering 5 - Het Jongerenparlement

6/20/2019
More
Een aantal groepen in onze samenleving wordt onvoldoende bereikt door en betrokken bij de politiek, zo luidt het oordeel van de staatscommissie parlementair stelsel. Jongeren zijn hierbij misschien wel het beste voorbeeld; zij worden nog te weinig gehoord in politiek Den Haag. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) is daarom van plan een Jongerenparlement op te richten. In dat kader hebben dertien Jongerenambassadeurs op verzoek van het ministerie van BZK een...

Duration:00:24:51

Aflevering 4 - Nieuwe Politiek In Het Gemeentehuis

5/3/2018
More
In deze podcast staat de nieuwe gemeentepolitiek centraal. Rien Fraanje, secretaris-directeur van de Raad voor het openbaar bestuur (ROB), duidt de publicatie 'Nieuwe politiek, nieuwe akkoorden'. Volgens Fraanje verschuift het speelveld voor belangenbehartigers steeds vaker van Den Haag, naar de regio en de gemeente. De kracht van het argument staat volgens hem in nieuwe politiek centraal. Wethouder en locoburgemeester, Floris Schoonderwoerd, neemt u mee in zijn gemeente Kaag en Braassem....

Duration:00:14:24

Aflevering 3 - Persoonlijke Verhalen in de Politiek

12/19/2017
More
In de derde aflevering van de Public Affairs Academie podcast staat het persoonlijke verhaal centraal. Persoonlijke verhalen waarmee belangenbehartigers agenderen, beïnvloeden en verandering teweeg brengen. Maar wat is de kracht van een eigen ervaring? Wat zijn de valkuilen? In deze podcast delen belangenbehartigers uit de jongerenleergang van de Public Affairs Academie én Patient Advocate Astrid Nollen hun ervaringen. Ervaar zelf de kracht van hun persoonlijke verhaal!

Duration:00:16:14

Aflevering 2 - Public Affairs in de Polder

10/31/2017
More
Tijdens Rutte-III zal het poldermodel van grote politieke kracht blijven, ook binnen de zorg, het onderwijs, klimaat en andere beleidsterrein. Meepraten in de polder betekent: kansen om beleid te beïnvloeden, maar ook een verhoogd afbreukrisico. Hoe kunnen belangenbehartigers hier het beste mee omgaan? Dat bespreekt de Public Affairs Academie met ervaren polderaars: Alexander Rinnooy Kan (Eerste Kamerlid en hoogleraar), Patrick Fey (CNV) en Frank Bluiminck (VGN).

Duration:00:18:59

Aflevering 1 - Kennismaken Met Kamerleden

7/6/2017
More
In de eerste aflevering starten we in het hart van het parlement. Daan Musters gaat in gesprek met (nieuwe) Tweede Kamerleden Sophie Hermans (VVD), Maurits von Martels (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks). Hoe ervaren zij de overstap naar het parlement? Welke tips hebben zij voor belangenbehartigers? Wat zijn hun ambities en drijfveren? Laat je inspireren door deze volksvertegenwoordigers!

Duration:00:12:10