Ingen hinner fram-logo

Ingen hinner fram

0 Favorites

En pod om kyrka, tro, samhälle., populärkultur och kanske lite politik. Med Pontus Bäckström och Ludvig Lindelöf.

En pod om kyrka, tro, samhälle., populärkultur och kanske lite politik. Med Pontus Bäckström och Ludvig Lindelöf.
More Information

Location:

Sweden

Description:

En pod om kyrka, tro, samhälle., populärkultur och kanske lite politik. Med Pontus Bäckström och Ludvig Lindelöf.

Language:

Swedish

Contact:

704568681


Episodes

11. Jag är inte tom, jag är öppen

5/22/2019
More
Pontus och Ludvig återvänder till uppståndelsen efter alla kommentarer som kom in förra gången ämnet diskuterades. Det blir ett samtal om ande och kropp, om liv och död, om uppståndelse och himmelsfärd. Och så lite Tranströmer.

Duration:00:32:58

10. Jag är lika rädd som du

5/15/2019
More
I det tionde avsnittet pratar Pontus och Ludvig om skolavslutningar och främlingsfientlighet. Den trötta debatten om skolavslutningar har blossat upp igen, som den alltid gör vid den här tiden. Men vad handlar diskussionen egentligen om? Ludvig har varit på seminarie om främlingsfientlighet och lyckas som vanligt smyga in Lacan på ett hörn. Men vad är alla rädda för? Dessutom har Pontus en genial idé om vad som skall göras med Feskekôrka.

Duration:00:32:19

09. Uppståndelse

5/8/2019
More
Om uppståndelsen. Mest om Jesus uppståndelse. Måste man se det som en fysisk händelse, är det just det som är poängen eller finns det andra synsätt som kan komplettera? Men Pontus och Ludvig pratar också lite om uppståndelsen kring Feskekörka i dagarna.

Duration:00:36:03

08. En god diktator

5/1/2019
More
Kapitalism och missbrukartro. I åttonde avsnittet pratar Pontus om missbrukartro, alltså när ett missbruk ersätts av en tro och det som kan vara problematiskt kring det. Vi pratar om Sebastian Stakset och om kristen rock. Pontus berättar också om när han plankade in på en kristen rock-konsert på Scandinavium. Ludvig pratar om sitt favoritämne: kapitalism, utifrån debatten mellan Slavoj Zizek och Jordan Peterson som gick av staplen under påskhelgen.

Duration:00:33:16

07. Come cry with me

4/17/2019
More
Långfredagsspecial. Cecilia Nyholm, stiftsadjunkt och countrykännare av rang gästar Ludvig och Pontus. Tillsammans pratar dom om populärkultur i kyrkan, långfredag och countryns allra sorgligaste sånger.

Duration:00:36:50

06. Flytande rädsla

4/10/2019
More
Om klimatångest och könsdysfori. Pontus och Ludvig pratar om det senaste avsnittet av SVTs Uppdrag Granskning om vården av de som lider av könsdysfori. Dessutom handlar dagens avsnitt om klimatet och framförallt klimatångesten. Kan det vara så att det delvis är en kollektiv dödsångest?

Duration:00:30:37

05. Kåt, glad och tacksam

4/3/2019
More
Det femte avsnittet. Om kristna värderingar, meritokrati, orglar i underjorden och processioner. Är det en kristen värdering att vara kåt, glad och tacksam? Hur skrider man in i en kyrka? Borde Hagakyrkan i Göteborg förbereda sig på take away-mässor och mycket mer. Dessutom riktig premiär för nya vinjetten av Pär Hagström!

Duration:00:32:15

04. Det som drar isär

3/27/2019
More
I det fjärde avsnittet pratar Ludvig och Pontus om konspirationsteorier, dokumentärfilmen "Platt jord", #mittkors samt reaktioner efter ett terrordåd som det i Christchurch senast. Dessutom presenteras smakprov på den nya jingeln! I nya segmentet "Debattsvepet" går vi igenom Kyrkans Tidning och diskuterar någon av de stora debattartiklarna.

Duration:00:34:57

03. Vems blick lever jag inför?

3/20/2019
More
Det tredje, kärva, avsnittet. Ludvig funderar över om man verkligen måste fasta, och i så fall på vilket sätt. Pontus tycker att debattklimatet och filterbubblorna på sociala medier försvårar det offentliga samtalet.

Duration:00:29:15

02. Vad skall vi göra med dom resta tornen?

3/13/2019
More
Det andra, svåra, avsnittet. Om biskopar och om kristen feminism. Pontus är trött på alla "Herre" i kyrkans vokabulär och Ludvig har ett radikalt förslag om vad vi skall göra med de höga kyrktornen i våra städer. Dessutom delar vi fem råd till hur man kan börja göra kyrkan mer jämställd, för allas bästa!

Duration:00:31:55

01. Vi är här för att lyssna

3/6/2019
More
Första avsnittet. Om Lalehs popularitet i kyrkan, Fredrik Wikingssons farmors begravning, brudöverlämning och en kyrka som är här för att lyssna. Dessutom blir det lite skönsång och veckans lista. Med Pontus Bäckström och Ludvig Lindelöf. Foto: Malin Lingnert

Duration:00:32:55