Baklengs inn i Lånekassa-logo

Baklengs inn i Lånekassa

0 Favorites

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det. Ung alder og begrenset livserfaring til tross – vi gjør vårt beste for å finne lure og kreative løsninger på dine problemer! Send dem inn her: https://forms.gle/r2Wef57ibHZpwYmg6

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det. Ung alder og begrenset livserfaring til tross – vi gjør vårt beste for å finne lure og kreative løsninger på dine problemer! Send dem inn her: https://forms.gle/r2Wef57ibHZpwYmg6

Location:

Oslo, Norway

Description:

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det. Ung alder og begrenset livserfaring til tross – vi gjør vårt beste for å finne lure og kreative løsninger på dine problemer! Send dem inn her: https://forms.gle/r2Wef57ibHZpwYmg6

Language:

Norwegian


Episodes

#60 Dopapir, snørr og truseproblematikk

11/6/2020
Er det greit at roomiene dine alltid går i bare g-streng, eller at de bruker opp en hel dorull på 2-3 dobesøk? Må du isoleres hver gang du er litt snufsete? Hvordan hinter du om å få tilbake bøkene vennen din har lånt, og hvordan skal du få sove når du bare ligger våken og tenker på en viss person? Tone har fått med seg vikarene Hedda og Anna i studio, og vi kan love god stemning og gode råd!

Duration:00:38:31

#59 Black History Month

11/3/2020
I oktober markerte vi Black History Month. Henrik og Ida er fast inventar i studio, og 26. oktober fikk de med seg Chika Egbeocha. Hvordan skal man snakke med tanta si, som hevder at hennes adopterte barn aldri har opplevd rasisme? Og hva er egentlig hverdagsrasisme? Vi snakker om dette, og om hvordan man kan forholde seg til at folk (fortsatt) bruker n-ordet, og hvordan man kan stå opp mot rasisme og diskriminering av seg selv og andre.

Duration:00:41:09

#58 Ensomhet, bursdagsmiddag og dårlig veileder

10/19/2020
I dag er det vikarenes dag! Sander er vikar, og Mari er vikar for vikaren. Sammen med Tone loser de deg gjennom dagens spørsmål, og diskuterer alt fra dårlig råd til dårlig veileder på masteren. Hvordan får man nye venner i koronatida? Hvordan prioriterer du hvem som får komme i bursdagen din, og hva gjør du når vennene dine ALLTID vil gjøre ting som koster penger du ikke har?

Duration:00:40:09

#57 Lørdagskveld, barnedåp og pensumlesing

10/12/2020
Hva gjør du på en lørdagskveld når vennene dine er opptatt? Burde man lese anbefalt pensum? Hva gir du i dåpsgave når du er student? Hvilken ny hobby bør du få? Og hvor finner man ett kollektiv hvis hybel.no ikke funker? Henrik, Tone og Ida løser dine studentproblemer!

Duration:00:40:58

#56 Bråkete mage, studielån og Tise

10/5/2020
Trening eller lesing, hva skal man prioritere? Hvordan bør man prise klær på Tise? Hva bør man gjøre for unngå rumling i magen på lesesalen? En lytter glemmer å ta nøkkelen med inn! En annen lurer på hva man skal gjøre hvis man ikke har fått jobb etter studiet, men må begynne å betale på studielånet. Henrik, Tone og Ida er tilbake i studio, og løser dine studentproblemer!

Duration:00:34:49

#55 Gira kompis, gaveideer og tinder etter et brudd

9/30/2020
Hva gjør du når du må hjem til jul, men ikke egentlig har lyst? Er det en dealbreaker at du og kjæresten ikke kommer så godt overens med hverandres familier? Hvordan hinter du til kompisen din om at du, i motsetning til han, IKKE ønsker noe mer? Hva kjøper du til han du har date'a i et par mnd, og hvor lenge etter et brudd kan du laste ned tinder? Tone har fått med seg Robin Frøyen og Sondre Hølaas i studio.

Duration:00:37:36

#54 Ghosting, lesetips, "imposter syndrome" og kaffe

9/7/2020
Vi er tilbake! Det har vært et RART halvår, men endelig har vi igjen fått være i studio, hatt overtenning og kommet med løsninger på dine problemer. Hva kan du gjøre for å føle at du fortjener plassen din i en jobb? Hvordan kan du komme over noen som ghostet deg etter ganske lang tid? Hvordan kan du bli flinkere til å få skolearbeidet gjort, og hvordan kan man lage digg kaffe hjemme? Tone Hafsås, Ida Haraldsen og Helje Svensson er i studio!

Duration:00:34:04

#53 Jodelsending!

3/12/2020
Kari Eiring fra Rushtid joiner Ida og Tone i dagens panel, og sammen løser vi de største problemene av alle: Spørsmål fra Jodel.

Duration:00:32:54

Liveshow på Høyskolen Kristiania 23.01.20

3/7/2020
Tone, Henrik og Ida begir seg ut på nye eventyr, i denne bonuspodden fra Karrieredagene på HK. For hvordan forholder man seg til prengepress i studiegjengen? Hva gjøre man når barndomsvennen blir mer og mer manipulerende, eller når man har rivaliserende venninner? Og hva gjør du når du blir invitert i bryllyp, men pengene ikke strekker til? Vil du kanskje vite hvordan man får seg jobb i radio? Ida, Henrik og Tone besvarer disse, og flere andre problemer etter beste evne. I tillegg fikk de...

Duration:00:44:53

#52 Sokkesex, eks på konsert og sidesprang

3/5/2020
Hva gjør man når du elsker kjæresten, men har fått følelser for noen andre? Skal sokkene være på eller av under akten? Hva gjør man når roomien er redd for at kollektivet skal brenne opp fordi du har tent ett stearinlys? Og bør man dra på konsert når en du har datet også skal dit? Henrik Tone og Ida svarer på ukens spørsmål.

Duration:00:38:44

#51 Slikking, baksnakking, plantevanning og hårtap

2/27/2020
Hvordan får du den nervøse kjæresten til å gå ned på deg for første gang uten å presse ham? Konfronterer man en roomie som baksnakker vennene sine så ofte at det er slitsomt for alle rundt? Må du bidra til å holde plantene i kollektivet i live, og er det innafor å lage regler som omhandler kjærestene til rommiene? Og hva bør du velge når du vil dekke over månen din med lue, men alltid ender opp med kviser i panna? Novafestsjef og Frokost-medlem Lisa Zhuang er dagens gjest, og sammen med...

Duration:00:37:44

#50 Jobbintervju, nudes og mikropenis

2/20/2020
Hvordan slutte å fremstille seg selv som nervøs i ett jobbintervju? Er det lurt å sende nudes til kjæresten? Burde man bruke ca 500kr for å få full tilgang til en podkast, når du kan få en gratis prøveperiode på ett år? Hvordan håndterer du kleinheten etter å hatt "the talk" med fuckbuddien? Og hva gjør du når du er jomfru, har mikropenis og er usikker på hvordan du skal håndtere det? Henrik, Ida og Tone rådgir deg så godt de kan.

Duration:00:38:58

#49 Cheesy Valentine, dirty talk og svar fra "stemor"

2/13/2020
Kan det bli for mye av det gode på Valentine's Day? Hvrdan unngår man å bli "den kjipe vaskedama" i kollektivet? Bør man heller ligge med fremmedspråklige for å ta den kleine brodden av grisepraten? Og hvordan verner man om hjertet sitt på Tinder? I tillegg får vi vite hvordan det gikk med "stemoren" vi hjalp i desember! Ida, Henrik og Tone rådgir etter beste evne.

Duration:00:36:05

#48 Dating, Amsterdam-tur og håpløs forelskelse

2/6/2020
Hvor burde du dra på din neste date? Funker det å dra til Amsterdam med eksen og vennegjengen hans? Hvordan komme over en forelskelse når han har kjæreste? Går det an å spise variert og sunt på lange dager med skole og jobb uten å ha med shitloads med niste? Ida, Henrik og Tone gir deg godt humør og en fin avslutning på uka!

Duration:00:41:49

#47 Forelesningsforstyrrelser, 3 AM texts og deppa roomie

1/30/2020
Hva gjør du når du ikke tør å ta kontakt med en person, når det er tydelig at begge liker hverandre? Hvordan sier du til folk i forelesning om at de skal holde kjeft? Skal du svare en fyr du hadde én one night stand med for et år siden hvis han tekster deg midt på natta? Hvordan håndterer du en depressiv roomie, og er det karakterer eller erfaring som skal sikre deg drømmejobben?

Duration:00:35:52

#46 B-mennesker, oppvaskstvang og optimal karaokepromille

1/23/2020
Sliter du med å komme deg opp om morgenen? Har du roomies som sjelden rydder etter seg? Vi garanterer at du får ideer til løsninger etter å ha hørt denne episoden! Samtidig snakker vi om alt fra karaoke til fordommer mot animé, og får ut frustrasjon når vi lager regler vi skulle ønske vi kunne tvinge alle til å følge.

Duration:00:34:19

#45 Eksen på Tinder og hår i sluket

1/16/2020
Hva gjør man når man matcher med eksen på Tinder, egentlig? Hvorfor fjerner ikke folka i kollektivet hår fra dusjen, og er du alkoholiker om du tar deg en liten dram hver kveld? Hva betyr det når følelsene for kjæresten begynner å svikte, eller følelsene for fuckbuddyen begynner å blomstre?? Ida, Henrik og Tone kickstarter tiåret med heftige diskusjoner!

Duration:00:34:21

#44 Vi rydder i innboksen!

12/12/2019
Det er straks juleferie, og vi avslutter 2010-tallet med å svare på flest mulig av spørsmålene som har hopet seg opp gjennom året! Madelen, Jesper, Ida og Tone takker for året som har gått, og vi takker også Madelen som har sin siste sending i programmet. God jul<3

Duration:00:40:46

#43 Ung "stemor", håndvask og snørr i dusjen

12/5/2019
"Stemor" (21) sliter litt med å godta at han hun dater har et barn fra før, da dette får henne til å føle seg som en Disney-skurk. Trines kollega Ane ligger med Trines roommate, noe som fører til klein stemning på jobb! Ole og Mona har chattet hver dag i over et år uten at det blir noe mer, men samtidig er stemninga på topp når de møtes. I tillegg har vi fått inn spørsmål fra noen som irriterer seg både over snyting i dusjen og dårlig håndvask. Sander er dagens gjest, og sørger for topp...

Duration:00:36:09

#42 First Price, forbruksgjeld og ferie med kjærestepar

11/28/2019
Hvordan få ut aggresjon når du alltid er sint? Hva gjør du når en du har matcha med på Tinder blir sjefen til broren din? Er det problematisk å bare kjøpe First Price? Hvordan betale ned høy kredittkortgjeld? Og hvordan være den eneste single på ferie med et flørtete kjærestepar? Tone og Henrik har fått hjelp av nyhetsredaktør i Radio Nova, Ingar Feiring, med å løse dine problemer.

Duration:00:39:13