Baklengs inn i Lånekassa-logo

Baklengs inn i Lånekassa

0 Favorites

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.
More Information

Location:

Oslo, Norway

Description:

Baklengs inn i Lånekassa er Radio Novas spørreprogram, eller rådgivningstjeneste om du vil. Her kan studenter som innser at man ikke har livet på stell sende inn sine anonyme spørsmål til andre studenter som liker å tro at de til en viss grad har det.

Language:

Norwegian


Episodes

#44 Vi rydder i innboksen!

12/12/2019
More
Det er straks juleferie, og vi avslutter 2010-tallet med å svare på flest mulig av spørsmålene som har hopet seg opp gjennom året! Madelen, Jesper, Ida og Tone takker for året som har gått, og vi takker også Madelen som har sin siste sending i programmet. God jul<3

Duration:00:40:46

#43 Ung "stemor", håndvask og snørr i dusjen

12/5/2019
More
"Stemor" (21) sliter litt med å godta at han hun dater har et barn fra før, da dette får henne til å føle seg som en Disney-skurk. Trines kollega Ane ligger med Trines roommate, noe som fører til klein stemning på jobb! Ole og Mona har chattet hver dag i over et år uten at det blir noe mer, men samtidig er stemninga på topp når de møtes. I tillegg har vi fått inn spørsmål fra noen som irriterer seg både over snyting i dusjen og dårlig håndvask. Sander er dagens gjest, og sørger for topp...

Duration:00:36:09

#42 First Price, forbruksgjeld og ferie med kjærestepar

11/28/2019
More
Hvordan få ut aggresjon når du alltid er sint? Hva gjør du når en du har matcha med på Tinder blir sjefen til broren din? Er det problematisk å bare kjøpe First Price? Hvordan betale ned høy kredittkortgjeld? Og hvordan være den eneste single på ferie med et flørtete kjærestepar? Tone og Henrik har fått hjelp av nyhetsredaktør i Radio Nova, Ingar Feiring, med å løse dine problemer.

Duration:00:39:13

#41 Startpakke, trygdesnylting og trist venn

11/21/2019
More
Hva er den viktigste maten du må handle inn som nyutflyttet student? Hvordan ta opp kontakten med en gammel venn som ikke har det så bra? Kan du si fra til folk som smatter på lesesalen? Er det innafor å tyste på et familiemedlem du mistenker er en trygdesnylter? Og hvordan forteller du kompisen din at problemet hans med kjæresten kanskje ikke er et problem? Henrik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:37:11

#40 Bursdagsditching, puggetips og kollektiv i oppløsning

11/14/2019
More
Hvordan får du fyren du liker til å forstå at du også liker gutter når han tror du er hetero? Hvordan kan du spare penger på matvalgene dine? Hvordan kan du få bedre karakterer når pugging er så kjedelig? Er det innafor å ditche bursdagen til en venn? Og hva gjør du med hun fra kollektivet som ikke ville bli med til neste kollektiv med alle de andre, men som nå plutselig angrer når dere har funnet et nytt sted? Julie og Ina fra Nova Noir er gjester, og sammen med Tone løser de dine problemer!

Duration:00:36:16

#39 Skumma Kultur tar over!

11/7/2019
More
Hva gjør du når sexen til naboene holder deg våken om natta? Hvordan forteller du venninna di at du er forelska i eksen hennes? Hvordan deale med en megairriterende medstudent? Hva gjør du når to i vennegjengen har ligget sammen, og den ene har fortalt det til alle mens den andre tror det er hemmelig? Og hva gjør du når du begynner å få følelser for en kollega NÅR du selv har kjæreste? Det er Novaswap på Radio Nova, og det er Øyvind, Amanda og Vilde fra Skumma Kultur som har dagens sending!

Duration:00:38:29

#38 Påståelig venn, sjekkearenaer og vennskapelig kyssing

10/31/2019
More
Hvor kan du sjekke opp folk uten Tinder? Er det verdt å droppe ut av drømmestudiet fordi du er ensom? Er det greit å flørte med folk som har kjæreste, og hva om kjæresten din kysser på andre? Hvordan skal man si til en venn at de er umulig å diskutere med? Henrik, Ida og Tone svarer på deres spørsmål.

Duration:00:37:28

#37 Rødvinssøl, irriterende latter, bæsj og seksualpartnere

10/24/2019
More
Kan man kommentere på partnerens latter? Hvem skal ta ansvar for rødvinsflekkene? Hvor mange sexpartnere er det egentlig greit å ha, og hva gjør man når man ikke tør å bæsje hjemme? Jesper, Ida og Tone løser dine problemer!

Duration:00:37:17

#36 Kollegabrudd, dovask og skitten roomie

10/17/2019
More
Hvor ofte kan du kreve kontakt med typen i løpet av et døgn? Finnes det en riktig måte å vaske dassen? Hva gjør du når en tidligere fuck-buddy fortsatt er keen, og hvordan si til roomien at hen må holde seg for munnen når hen hoster? Henrik, Madelen og Tone er i studio!

Duration:00:39:39

#35 Rotekopp, ryddekopp, vennskapsbrudd og stresspising

10/10/2019
More
Hva gjør du når noen du bor med alltid rydder, eller enda verre: ALDRI rydder? Hvordan slår du opp med en venn, hvordan unngår du å stresspise før eksamen, og er det vits i å innlede et forhold som kommer til å være et avstandsforhold flere år fremover? Henrik, Ida og Tone er i studio!

Duration:00:48:30

#34 Skjegg, gnagsår, bootycall og bachelor-Judas

10/3/2019
More
Er det et problem å ha dårlig skjeggvekst? Bør du dra på besøk til crushet når hen BOR med ex-crushet? Er gnagsårsokker yay eller nay, og er det egentlig innafor å bruke sentralstimulerende midler (les: drugs)for å overleve skoledagen? Og hva gjør du når bachelorpartneren din ditcher oppgaven deres i siste liten? Henrik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:35:49

#33 Forelskelse, språkvansker, ny mobil og oppgaveskriving

9/26/2019
More
Ida, Jesper og Tone svarer på dine spørsmål i dagens sending! Hvordan få vennene dine til å snakke engelsk når du er på utveksling og ikke kan språket? Er det rettferdig at du får en dyr gave av foreldrene dine når søsteren din ikke får det? Hvordan skrive en oppgave når du er umotivert? Og hva gjør du når du er forelska i en god venn?

Duration:00:40:46

#32 Tidsklemma, herpes, snus og kondom

9/19/2019
More
Hvordan få venner i utlandet når alle kollegene dine er voksne og etablerte? Hva gjør man med snuslukta i kollektivet? Er det å måtte bruke kondom god nok grunn til å dumpe noen? Og hvordan i all verden har man tid til å leve?? I dagens episode er våre nye medlemmer Henrik og Ida endelig på lufta, og sammen med Tone gir de deg løsningene!

Duration:00:38:44

#31 Multiflørting, fylleangst og forelska i lærer'n

9/12/2019
More
Hvordan går det egentlig med folk etter vi har prøvd å svare på spørsmålet deres? I dag ser vi tilbake på et av spørsmålene fra forrige semester, og du kan høre hvordan det gikk med studenten som måtte dumpe kjæresten hun hadde fått på utveksling! Og hvor mange kan du forresten flørte med samtidig på tinder? Hva er egentlig fylleangst, og hvor lenge har man det? Er det innafor å ha et ekstra godt øye til læreren sin? Jesper, Madelen og Tone er i studio.

Duration:00:41:07

#30 Mykoplasma, middag, ny klasse og telefonangst

9/5/2019
More
I dagens episode var Tone live med gjestene Stine og Tony, og sammen lekte de helsesøster, kokker og studieveiledere. Hvordan takler man overgangen fra arbeidsløs til student? Hvilke middager er alltid bra å lage? Hvordan kommer du inn i et nytt klassemiljø, og hvorfor tester ikke alle leger deg for mykoplasma??

Duration:00:37:33

#29 Skumle Oslo, arbeidsløs, sommerflørt og bråkete naboer

8/29/2019
More
I ukens episode har Jesper og Tone besøk av ansvarlig redaktør i Radio Nova, Ådne Feiring! Vi snakker blant annet om hvordan du kommer over sommerflørten, om man kan overleve uten ekstrajobb, hvordan man kan klage på naboene, og hva man burde gjøre når det oppstår et alvorlig problem på studiet!

Duration:00:38:08

#28 Nytt semester, nytt liv, klamydia og dårlig samvittighet

8/22/2019
More
New semester, new me? Mye har endret seg i løpet av sommeren, men vi møtes fortsatt hver uke for å diskutere dine problemer! I dag diskuterer vi blant annet billig sosialliv, eksens venner og klamydia.

Duration:00:40:34

#27 Kollektiv vs studentbolig, forelskelse og vaskeliste

6/7/2019
More
Hva bør du velge av studentbolig og kollektiv? Hvordan får dere vaskelista til å funke, og hvordan kan du slutte å forelske deg i folk hele tiden? Alt dette får du svar på i denne episoden, i tillegg til noen gode sparetips. Magnus Thune og Jakob Høydal er gjester i studio, med Tone Hafsås som vanlig.

Duration:00:38:48

#26 Sulten samboer, friends with benefits og bæsjelukt

5/30/2019
More
Det er forsovelsens dag, og kun Jesper og Tone kom seg til studio. Dette ledet til et heftig gjestebonanza med 4 flinke radiokolleger på besøk. Hva gjør du hvis du ser at en venn ikke har det så bra, men de ignorerer dine forsøk på å hjelpe? Hvordan dealer du med en samboer som spiser opp all maten din? Og bør egentlig lukta fra do luftes innover i leiligheten?

Duration:00:37:53

#25 Yogauhell, boligjakt, fadderuke og jobbdilemma

5/23/2019
More
Sommeren nærmer seg, og dette betyr for mange ny bolig, jobbsøking eller kanskje slutten på et studie. Vi diskuterer om man skal satse alt på drømmejobben eller om man må ha en trygg jobb i bunn, og slår et slag for fadderuka dersom du skal starte på et studie til høsten. I tillegg har vi fått inn et spørsmål fra en jente som mistet litt kontroll over kroppen på yoga, og som ble såpass flau at hun vurderer å slutte med det. Eirik, Jesper og Tone er i studio.

Duration:00:36:45